Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-31

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική μείωση του Αμερικανικού ΑΕΠ
  • [02] 7 χιλιάδες εργασιακές θέσεις περικόπτει η American Express
  • [03] 5 νεκροί στο Υπουργείο Ενημέρωσης του Αφγανιστάν
  • [04] Τους 300 έφτασε ο αριθμός νεκρών απ' τον σεισμό στο Πακιστάν
  • [05] 67 νεκροί από πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις στην Ινδία
  • [06] Συγχαρητήρια Ομπάμα για την 28η Οκτωβρίου
  • [07] Ομπάμα και Μακέην στοχεύουν τους αναποφάσιστους

  • [01] Σημαντική μείωση του Αμερικανικού ΑΕΠ

    31-10-2008

    Νέα έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου αναφέρει μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ κατά 0,3%, στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, γεγονός που αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ εδώ και 7 χρόνια.

    Επίσης το ποσοστό καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και 2 δεκαετίες, ενώ παράλληλα υποχώρησε και το ποσοστό επιχειρηματικών επενδύσεων.

    Ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου, Έντουαρντ Λαζήερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν 'μερικούς δύσκολους μήνες', αλλά σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη της οικονομίας έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν. Επεσήμανε πάντως ότι υπάρχει σοβαρή ανησυχία για την αδύναμη αγορά εργασίας.

    [02] 7 χιλιάδες εργασιακές θέσεις περικόπτει η American Express

    31-10-2008

    Η εταιρεία πιστωτικών καρτών American Express ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να περικόψει 7 χιλιάδες θέσεις εργασίας, δηλαδή το 10% του εργατικού της δυναμικού στη προσπάθεια της να μειώσει το κόστος της κατά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τις διευθυντικές θέσεις και θα περιορίσει τις δαπάνες της σε τεχνολογία και μάρκετινγκ.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της American Express δήλωσε ότι οι περικοπές αυτές είναι απαραίτητες για να μπορέσει η εταιρεία να αντιμετωπίσει 'το πλέον δύσκολο οικονομικό περιβάλλον' εδώ και δεκαετίες, όπως είπε.

    [03] 5 νεκροί στο Υπουργείο Ενημέρωσης του Αφγανιστάν

    31-10-2008

    Οι Ταλεμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Υπουργείο Ενημέρωσης του Αφγανιστάν στη Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 21.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τουλάχιστον τρεις εξτρεμιστές εισέβαλαν στο κτήριο τη Πέμπτη, ένας εκ των οποίων αυτοανατινάχθηκε, ενώ οι άλλοι δύο άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών.

    Ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Καμπούλ, Αλί Σάχ Αχματζάι, δήλωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε μέσα σε αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτήριο και τον εξοπλισμό του Αφγανικού Υπουργείου Ενημέρωσης.

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση χαρακτηρίζοντας την έργο των εχθρών του Αφγανιστάν που προσπαθούν να υποσκάψουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες, όπως είπε. Η Αφγανική κυβέρνηση επιδιώκει συνομιλίες με ορισμένα μέλη των Ταλεμπάν με στόχο να αντιστρέψει την επιδεινούμενη κατάσταση στη χώρα.

    [04] Τους 300 έφτασε ο αριθμός νεκρών απ' τον σεισμό στο Πακιστάν

    31-10-2008

    Χιλιάδες σεισμόπληκτοι στο νοτιοδυτικό Πακιστάν περνούν άλλη μια νύχτα στο ύπαιθρο παρά τις θερμοκρασίες παγετού, ενώ ο αριθμός των νεκρών απ' τον ισχυρό σεισμό της Τετάρτης έφτασε τους 300.Πολλαπλές μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να κατατρομάζουν τους κατοίκους του Μπαλουχιστάν όπου περίπου 15 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους απ' το σεισμό και τις κατολισθήσεις που έκλεισαν δρόμους δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων. Διασώστες και κάτοικοι της περιοχής συνέχισαν να ψάχνουν για επιζώντες αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι άνθρωποι ανασύρθηκαν απ' τα συντρίμμια ζωντανοί. Πακιστανοί στρατιώτες και ανθρωπιστικές οργανώσεις διένειμαν σκηνές και άλλα εφόδια στους σεισμόπληκτους, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε όλα τα χωριά που έχουν πληγεί.

    [05] 67 νεκροί από πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις στην Ινδία

    31-10-2008

    Σειρά συντονισμένων εκρήξεων προκάλεσαν πολλά θύματα και ζημιές σε 4 πόλεις της βορειοανατολικής Ινδίας, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 67 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 330 άλλα.

    Η Ινδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 12 βόμβες εξερράγησαν σε διάστημα μιας ώρας στοχεύοντας υπαίθριες αγορές και άλλες περιοχές της επαρχίας Ασσάμ. Οι τοπικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Γκουβαχάτι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ασσάμ, όταν οργισμένα πλήθη επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών και σωστικών συνεργείων, ανατρέποντας κυβερνητικά οχήματα και ασθενοφόρα και πυρπολώντας οχήματα της πυροσβεστικής.

    Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σίνγκ, καταδίκασε τις επιθέσεις επιρρίπτοντας την ευθύνη σε διαιρετικές δυνάμεις που προσπαθούν να διαλύσουν τη χώρα, όπως είπε και κάλεσε τον Ινδικό λαό να ενωθεί στον αγώνα κατά των τρομοκρατών.

    Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις της Πέμπτης.

    [06] Συγχαρητήρια Ομπάμα για την 28η Οκτωβρίου

    Άννα Καραγιαννοπούλου

    Ουάσιγκτον

    31-10-2008

    Συγχαρητήρια επιστολή προς την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα έστειλε ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, επ' ευκαιρία της εορτής της 'Ημέρας του ΟΧΙ' και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας 'την ηρωική συνεισφορά του Ελληνικού λαού στον αγώνα κατά του φασισμού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο'.

    'Με συνδέει στενή φιλία με την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα', αναφέρει στην επιστολή του ο Γερουσιαστής Ομπάμα, 'και το ίδιο αισθάνεται και ο εταίρος μου υποψήφιος για την αντιπροεδρία, Τζο Μπάιντεν. Το Σικάγο έχει μεγάλη και ζωντανή Ελληνική κοινότητα και έχω συνεργαστεί μαζί της στενά και πάντα υποστήριζα την συμμετοχή της ευρύτερης Ελληνικής κοινότητας στην Αμερικανική πολιτική διαδικασία. Μαζί με τον Τζο', συνεχίζει ο κ. Ομπάμα, 'σεβόμαστε την σοβαρή συνεισφορά των Ελληνο-Αμερικανών σε τόσους πολλούς τομείς της Αμερικανικής ζωής'.

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος ολοκληρώνει την επιστολή του με την δέσμευση ότι 'θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ομογένεια για την αποκατάσταση μιας ισχυρής σχέσης συνεργασίας με την Ελλάδα και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ'.

    [07] Ομπάμα και Μακέην στοχεύουν τους αναποφάσιστους

    31-10-2008

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέην, επικεντρώνουν την προσοχή τους στα σχέδια τους για την ανάκαμψη της Αμερικανικής οικονομίας σε μια τελευταία προσπάθεια να κερδίσουν την υποστήριξη των αναποφάσιστων ψηφοφόρων σε ορισμένες κρίσιμης σημασίας πολιτείες, ενώ απομένουν 5 μόνο μέρες για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

    Ο Γερουσιαστής Ομπάμα αναφέρθηκε τη Πέμπτη σε νέα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν συρρίκνωση της οικονομίας και δήλωσε σε υποστηρικτές του στη Βιρτζίνια ότι η οικονομική ύφεση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του προέδρου Μπούς. Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι ο αντίπαλος του Τζον Μακέην θα συνεχίσει την 'αποτυχημένη', όπως την χαρακτήρισε, πολιτική Μπούς.

    Από τη πλευρά του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο ο Τζον Μακέην επεσήμανε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα αυξήσει τους φόρους για 'να ανακατανείμει τον πλούτο', βλάπτοντας έτσι την οικονομία.

    Ο κ. Μακέην τόνισε ότι αν εκλεγεί θα παγώσει όλες τις δημοσιονομικές δαπάνες, εκτός απ' τις δαπάνες κρίσιμης σημασίας, όπως η άμυνα, η φροντίδα των βετεράνων και οι συντάξεις.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 1 November 2008 - 2:18:24 UTC