Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-28

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κρίσιμης σημασίας πολιτείες οι κύριοι Ομπάμα και Μακέην
  • [02] Συλλήψεις πρωταγωνιστών σχεδίου για την δολοφονία Αφρο-Αμερικανών
  • [03] Οι ΗΠΑ δεν σχολιάζουν το επεισόδιο στη Συρία
  • [04] Καταδικάστηκε τελικά ο Γερουσιαστής της Αλάσκα Τεντ Στήβενς
  • [05] Ευρώπη και ΗΠΑ εξετάζουν περικοπή διατραπεζικών επιτοκίων

  • [01] Σε κρίσιμης σημασίας πολιτείες οι κύριοι Ομπάμα και Μακέην

    28-10-2008

    Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Οχάιο

    Οι Προεδρικοί υποψήφιοι, του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα και του Ρεπουμπλικανικού Τζον Μακέην, θα αρχίσουν την μέρα τους σήμερα με προεκλογικές εμφανίσεις στην Πενσυλβανία, καθώς αγωνίζονται να υπερισχύσουν σε πολιτείες κρίσιμες για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

    Ο κ. Ομπάμα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τσέστερ της Πενσυλβάνια, καθώς και στο Χάρρισονμπεργκ και το Νόρφοκ της Βιρτζίνια. Παραδοσιακά η πολιτεία Βιρτζίνια υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αλλά φέτος δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κ. Ομπάμα ενδέχεται να υπερισχύσει στην εν λόγω πολιτεία.

    Ο Τζον Μακέην στο Οχάιο

    Από τη πλευρά του ο κ. Μακέην θα επισκεφτεί το Χάρισμπουργκ και το Αλεντάουν της Πενσυλβάνια και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Φάγιετβιλ της Βόρειας Καρολίνας για να καταλήξει στη Φλόριντα τη Τρίτη το βράδυ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Μπαράκ Ομπάμα να προηγείται του Τζον Μακέην κατά 7 μονάδες.

    Ο κ. Μακέην παραδέχτηκε ότι ο αντίπαλος του προηγείται στις σφυγμομετρήσεις, αλλά ζήτησε απ' τους οπαδούς του να συνεχίσουν τον αγώνα λέγοντας ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα επενδύσει στην ενέργεια και θα αγωνιστεί για να αλλάξει την Ουάσιγκτον.

    [02] Συλλήψεις πρωταγωνιστών σχεδίου για την δολοφονία Αφρο-Αμερικανών

    28-10-2008

    Οι αρχές της πολιτείας Τεννεσί ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άνδρες που κατηγορούνται πως σχεδίαζαν να σκοτώσουν Αφρο-Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού υποψηφίου Μπαράκ Ομπάμα.

    Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων, συνομωσία για την κλοπή όπλων και για απειλές σε βάρος προεδρικού υποψηφίου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μικρά και μεγάλα όπλα και σύμφωνα με αξιωματούχους σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση σε βάρος γυμνασίου όπου πλειοψηφούν οι Αφρο-Αμερικανοί μαθητές.

    Επίσης σύμφωνα με την δικογραφία οι συλληφθέντες σχεδίαζαν πανεθνική αλυσίδα δολοφονιών, με αποκορύφωμα την δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα.

    [03] Οι ΗΠΑ δεν σχολιάζουν το επεισόδιο στη Συρία

    28-10-2008

    Κηδείες των θυμάτων από την έφοδο.

    Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι από επίθεση Αμερικανικού ελικοπτέρου στη Συρία πιστεύεται ότι σκοτώθηκε επικεφαλής δικτύου που διακινούσε παράνομα όπλα και ξένους μαχητές στο Ιράκ. Αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων φέρουν τον αξιωματούχο να δηλώνει ότι πρόκειται για τον Αμπού Γκαντίγια, ο οποίος θεωρείται μεγάλος χρηματοδότης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ιράκ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.Η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ 'για τρομοκρατική επιθετικότητα' υποστηρίζοντας ότι Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν έφοδο στην πόλη Αμπού Καμάλ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άμαχοι. Ο Λευκός Οίκος, το Στέητ Ντηπάρτμεντ και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το επεισόδιο. Αλλά ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι η Συρία υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ, δήλωσε ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας την Κυριακή και επεσήμανε ότι αυτό δείχνει πως δεν επρόκειτο για λάθος, αλλά για 'αποφασιστική κίνηση' και προειδοποίησε ότι αν αυτό συμβεί ξανά η Συρία θα υπερασπιστεί τα εδάφη της.

    [04] Καταδικάστηκε τελικά ο Γερουσιαστής της Αλάσκα Τεντ Στήβενς

    28-10-2008

    Ο Τέντ Στήβενς με το δικηγόρο του

    Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Τέντ Στήβενς, από την Αλάσκα καταδικάστηκε τελικά για ψευδορκία και δωροδοκία.

    Την Δευτέρα δικαστήριο ενόρκων εδώ στην Ουάσιγκτον βρήκε τον κ. Στήβενς ένοχο και των 7 κατηγοριών σε βάρος του μετά από δίκη που διήρκεσε ένα μήνα. Τώρα ο 84χρονος Γερουσιαστής αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 35ετούς κάθειρξης, αλλά ο νόμος επιτρέπει και μικρότερη ποινή ή ακόμη και αναστολή. Οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι ο κ. Στήβενς δεν δήλωσε δώρα, ύψους 250 χιλιάδων δολαρίων, από εταιρεία πετρελαίου, καθώς και βελτιώσεις στο σπίτι του στην Αλάσκα, ενώ είχε καταθέσει ότι οι βελτιώσει αυτές έγιναν με δικά του έξοδα.

    Πάντως, παρά την καταδίκη του, ο Γερουσιαστής Στήβενς, ζητά επανεκλογή απ' την περιφέρεια του στις εκλογές της άλλης εβδομάδας.

    [05] Ευρώπη και ΗΠΑ εξετάζουν περικοπή διατραπεζικών επιτοκίων

    28-10-2008

    Γκόρντον Μπράουν

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, θα έχει συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, με θέμα την οικονομική κρίση.Ο κ. Μπράουν θα μεταβεί στο Παρίσι τη Τρίτη για συνομιλίες με τον κ. Σαρκοζί. Η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Λονδίνο τη Πέμπτη για συνομιλίες με τον κ. Μπράουν. Μια απ' τις προσπάθειες που αποσκοπεί στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης είναι ο περιορισμός του κόστους δανεισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η Ομοσπονδιακή Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο περικοπής των κύριων διατραπεζικών τους επιτοκίων. Η Φέντ θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση τη Τετάρτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να λάβει σχετική απόφαση στις αρχές Νοεμβρίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 29 October 2008 - 2:18:18 UTC