Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O πρόεδρος Μπους δεν θα εξετάσει άλλα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
  • [02] Έξη μονάδες προηγείται ο Ομπάμα του Μακέην
  • [03] Δεν θα κλείσουν οι φυλακές στο Γκουαντάναμο
  • [04] Kαθυστερεί η συμφωνία για την παραμονή Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ
  • [05] Η πρώτη Αμερικανο-Ρωσική συνάντηση μετά τις συγκρούσεις στη Γεωργία

  • [01] O πρόεδρος Μπους δεν θα εξετάσει άλλα μέτρα για τόνωση της οικονομίας

    22-10-2008

    Ντέινα Περίνο

    O πρόεδρος Μπους δεν πρόκειται να ζητήσει και δεύτερο πακέτο προώθησης της οικονομίας, παρά τις δηλώσεις ειδικών ότι ένα τέτοιο πακέτο θα συντελούσε στην μείωση της διάρκειας της οικονομικής ύφεσης.Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο, δήλωσε ότι ο κ. Μπους εξετάζει κάθε καλή ιδέα, αλλά επεσήμανε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δει μέχρι στιγμής καμία πρόταση που θα τόνωνε πραγματικά την οικονομία. Στο μεταξύ οι διεθνείς χρηματαγορές ψάχνουν για ενδείξεις ανάκαμψης μετά τις τελευταίες προσπάθειες στήριξης της διεθνούς οικονομίας. Την Τρίτη η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να χορηγήσει περισσότερο χρήμα για την στήριξη τραπεζών, ενώ η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα εξετάζει τρόπους χορήγησης βοήθειας σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών τους εξόδων.

    [02] Έξη μονάδες προηγείται ο Ομπάμα του Μακέην

    22-10-2008

    Mπαράκ Ομπάμα

    Σχεδόν έξη μονάδες προηγείται ο Προεδρικός υποψήφιος των δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα του αντιπάλου του Ρεπουμπλικανού Τζον Μακέην, στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, 2 μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές.Σε προεκλογική του εμφάνιση στην πολιτεία της Πενσυλβάνια την Τρίτη, ο Μακέην αναφέρθηκε στο θέμα της οικονομίας, ενώ να σημειωθεί ότι στη εν λόγω πολιτεία ο κ. Ομπάμα διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη Φλόριντα όπου και αυτός επικεντρώνεται στο θέμα της οικονομικής κρίσης, ένα θέμα που τον έχει βοηθήσει στον προεκλογικό του αγώνα. Ο κ. Ομπάμα προηγείται του κ. Μακέην κατά μόνο 2 μονάδες στην πολιτεία της Φλόριντα. Ο γερουσιαστής Ομπάμα ακύρωσε εμφανίσεις του την Πέμπτη και τη Παρασκευή για να επισκεφτεί την γιαγιά του στη Χαβάη η οποία είναι βαριά άρρωστη. Επίσης ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα αναφέρει ότι ο γερουσιαστής έχει περισσότερα χρήματα να ξοδέψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, σε σύγκριση με τον αντίπαλό του. Ο κ. Ομπάμα διαθέτει περίπου 134 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο κ. Μακέην διαθέτει 47 εκατομμύρια δολάρια.

    [03] Δεν θα κλείσουν οι φυλακές στο Γκουαντάναμο

    22-10-2008

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπους δεν θα μπορέσει να κλείσει τις φυλακές στο Γκουαντάναμο, πριν την λήξη της θητείας του κ. Μπους τον Ιανουάριο.Ο κ. Γκέιτς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση δεν έχει βρει ρεαλιστικό σχέδιο για την μετακίνηση των 270 υπόπτων για τρομοκρατία σε άλλο ίδρυμα, αλλά επεσήμανε ότι το νέο Κογκρέσο και ο νέος πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να προσπαθήσουν να κλείσουν το Γκουαντάναμο σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Πάντως την Τρίτη, άρθρο των Τάιμς της Νέας Υόρκης έφερε ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους, που παραμένουν ανώνυμοι, να δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι σύμβουλοι του έχουν αποφασίσει ότι το κλείσιμο του Γκουαντάναμο συνεπάγεται 'πολλούς νομικούς και πολιτικούς κινδύνους', όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Πάντως και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν, έχουν ζητήσει το κλείσιμο των φυλακών στο Γκουαντάναμο.

    [04] Kαθυστερεί η συμφωνία για την παραμονή Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ

    22-10-2008

    Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, προειδοποιεί για δραματικές συνέπειες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την μελλοντική παρουσία των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.Ο κ. Γκέιτς δήλωσε τη Τρίτη σε δημοσιογράφους ότι πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας παραμονής των δυνάμεων στο Ιράκ και ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε οι Αμερικανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να 'σταματήσουν κάθε δραστηριότητα', όπως είπε. Λίγες ώρες νωρίτερα Ιρακινοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η κυβέρνηση του Ιράκ επιδιώκει αλλαγές στο προσχέδιο της συμφωνίας για να επιτύχει εθνική αποδοχή στο θέμα. Ο κ. Γκέιτς επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις επί τροποποιήσεων της συμφωνίας και σημείωσε ότι η παράταση της εντολής των Ηνωμένων Εθνών δεν αποτελεί ευκολότερη υπόθεση.

    [05] Η πρώτη Αμερικανο-Ρωσική συνάντηση μετά τις συγκρούσεις στη Γεωργία

    22-10-2008

    Μάικλ Μάλλεν

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος, Μάικ Μάλλεν και ο Ρώσος ομόλογος του, Νικολάι Μακάρωφ, είχαν συνομιλίες στο Ελσίνκι μετά από γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας. Πρόκειται για τις υψηλότερου επιπέδου επαφές μεταξύ των δύο χωρών μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Γεωργία.

    Ο ναύαρχος Μάλλεν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ξεκαθάρισε στον Ρώσο στρατηγό ότι οι Αμερικανο-Ρωσικές στρατιωτικές σχέσεις δεν πρόκειται να αποκατασταθούν αμέσως, αλλά τόνισε την σπουδαιότητα της διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας.

    Ρωσικά μέσα ενημέρωσης φέρουν το στρατηγό Μακάρωφ να δηλώνει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επανέναρξη των μεταξύ τους επαφών δια τηλεφώνου, είτε πρόσωπο με πρόσωπο αν χρειαστεί.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 23 October 2008 - 1:18:19 UTC