Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-23

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεφυρώνονται οι διαφορές Λευκού Οίκου-Κογκρέσου
  • [02] Αρχηγοί κρατών ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
  • [03] 15 τραυματίες από επίθεση στο κέντρο της Ιερουσαλήμ
  • [04] Ανησυχίες Μπούς για νέες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

  • [01] Γεφυρώνονται οι διαφορές Λευκού Οίκου-Κογκρέσου

    23-09-2008

    Μπάρνι Φράνκ

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μπάρνι Φράνκ, δήλωσε ότι γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ του προέδρου Μπούς και του Κογκρέσου αναφορικά με το πακέτο 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ. Ο κ. Φράνκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπούς συμφώνησε να συμπεριλάβει στο πακέτο και βοήθεια για απλούς Αμερικανούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Πάντως συνεχίζονται οι αντιρρήσεις μελών του Κογκρέσου για το προτεινόμενο σχέδιο.

    Ο Ρεπουμπλικανός Βουλευτής, Κλίφ Στέρνς, δήλωσε ότι το αρχικό σχέδιο δίνει στον υπουργό οικονομικών εξαιρετικά πολλές δικαιοδοσίες, και ο Δημοκρατικός βουλευτής, Πήτερ Ντιφάζιο, επισημαίνει ότι το σχέδιο αφήνει πολλούς φορολογούμενους σε ευάλωτη θέση. Επίσης άλλα μέλη του Κογκρέσου ζητούν πλαφόν στις αποζημιώσεις ανώτερων διευθυντικών στελεχών μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

    Πάντως τη Δευτέρα Υπουργοί Οικονομικών και ανώτερα τραπεζικά στελέχη της ομάδας των 7 πλουσιότερων χωρών του κόσμου δήλωσαν ότι θα πάρουν 'όποια μέτρα χρειαστούν' για να διασφαλίσουν την σταθερότητα της διεθνούς οικονομίας.

    [02] Αρχηγοί κρατών ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

    23-09-2008

    Πλάνο απ' την διαδήλωση

    Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω απ' την έδρα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς αναμένονται αυτή την εβδομάδα οι ομιλίες των αρχηγών κρατών ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Πολλοί απ' τους διαδηλωτές διαμαρτύρονταν τη Δευτέρα κατά του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, χαρακτηρίζοντας τον απειλή για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ο κ. Αχμαντινετζάντ θα μιλήσει σήμερα Τρίτη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, την ίδια μέρα που και ο πρόεδρος Μπούς θα εκφωνήσει την τελευταία ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.

    Η υποψήφια για την αντιπροεδρία με το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, καθώς και η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αλλά τελικά οι διοργανωτές αποφάσισαν πως δεν ήθελαν την συμμετοχή πολιτικών.

    [03] 15 τραυματίες από επίθεση στο κέντρο της Ιερουσαλήμ

    23-09-2008

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι, αργά τη Δευτέρα το βράδυ, Παλαιστίνιος κάτοικος της ανατολικής Ιερουσαλήμ έριξε το αυτοκίνητο του σε ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας 15 άτομα. Η Ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε το επεισόδιο τρομοκρατική επίθεση και δήλωσε ότι ένας απ' τους στρατιώτες πυροβόλησε και σκότωσε το δράστη.

    Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ζήτησε την καταστροφή του σπιτιού του δράστη το συντομότερο δυνατόν, για παραδειγματισμό έτσι ώστε να αποφευχθούν κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις από Παλαιστίνιους.

    Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο επίθεσης με αυτοκίνητο Παλαιστίνιου κατοίκου της Ιερουσαλήμ εναντίον

    [04] Ανησυχίες Μπούς για νέες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

    23-09-2008

    Το πυρηνικό εργοστάσιο Γιομπιόν της Βόρειας Κορέας

    Ο πρόεδρος Μπούς εξέφρασε στον Κινέζο ομόλογο του, Χου Ζιντάο, τις ανησυχίες του για την τελευταία ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι σκοπεύει να ενεργοποιήσει μερικώς απενεργοποιημένο πυρηνικό της αντιδραστήρα.

    Ο Λευκός Οίκος και το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσαν ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία οι κύριοι Μπούς και Χου συζήτησαν το θέμα και συμφώνησαν να εργαστούν σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η Βόρεια Κορέα θα παραμείνει σε πορεία αποπυρηνικοποίησης της στα πλαίσια της εξαεθνούς διαδικασίας.

    Τη Δευτέρα η διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η Πιονγιάνγκ ζήτησε απ' τους επιθεωρητές να απομακρύνουν σφραγίδες ασφάλειας και κάμερες ασφαλείας απ' το πυρηνικό συγκρότημα Γιομπιόν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 24 September 2008 - 1:18:15 UTC