Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Τσέινι σε Ουκρανία και Γεωργία
  • [02] H EE ζητά απ' την ΠΓΔΜ να βελτιώσει την εσωτερική της πολιτική
  • [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Β. Καρολίνα και Βιρτζίνια
  • [04] Πρόταση ενίσχυσης δυνάμεων στο Αφγανιστάν
  • [05] Μακέιν: Η αλλαγή έρχεται

  • [01] Επίσκεψη Τσέινι σε Ουκρανία και Γεωργία

    05-09-2008

    Ντικ Τσέινι και Μιχαήλ Σαακασβίλι

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, βρίσκεται στην Ουκρανία στα πλαίσια περιοδείας του σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με στόχο να δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους στην περιοχή μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Γεωργία.

    Ο κ. Τσέινι μετέβη στο Κίεβο από την Τιφλίδα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι και Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί για να διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια. Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο κ. Τσέινι χαρακτήρισε τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στη Γεωργία 'παράνομες και μονομερείς' προσπάθειες αλλαγής των συνόρων με τη χρήση βίας και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Από τη πλευρά του ο κ. Σαακασβίλι δήλωσε ότι η χώρα του επιδιώκει λύση στη κρίση με ειρηνικά μέσα και ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη της.

    [02] H EE ζητά απ' την ΠΓΔΜ να βελτιώσει την εσωτερική της πολιτική

    05-09-2008

    Όλι Ρέν

    Ο Επίτροπος για θέματα διεύρυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρέν, δήλωσε ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα πρέπει να βελτιώσει την εσωτερική πολιτική της κατάσταση πριν αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες. Μετά από συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ίβιτσα Μποτσέφσκι, ο κ. Ρέν ζήτησε απ' την FYROM να λάβει μέτρα για την βελτίωση της πολιτικής σταθερότητας και των εκλογικών διαδικασιών στη χώρα. Επίσης διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι, πριν αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχει επιλυθεί και το θέμα της διαμάχης με την Ελλάδα για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Β. Καρολίνα και Βιρτζίνια

    05-09-2008

    Πλημμύρες στην Αϊτή

    Οι πολιτείες Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει την άφιξης της Τροπικής Καταιγίδας Χάννα, που πλησιάζει στις ΗΠΑ και ενδεχομένως να ενισχυθεί σε τυφώνα. Αναμένεται ότι η Χάννα θα φτάσει στις Αμερικανικές ακτές σήμερα, γι' αυτό η εθνοφρουρά στη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα, τη Τζώρτζια και την Φλόριντα έχει αναπτυχθεί στη περιοχή στα πλαίσια των προετοιμασιών για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι προειδοποιεί για πλημμύρες. Αυτή τη στιγμή η ισχύς των ανέμων της Τροπικής Καταιγίδας Χάννα ανέρχεται στα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

    [04] Πρόταση ενίσχυσης δυνάμεων στο Αφγανιστάν

    05-09-2008

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανώτεροι σύμβουλοι του προέδρου Μπους σε θέματα άμυνας προτείνουν απόσυρση μιας μάχιμης ταξιαρχίας απ' το Ιράκ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο και την αποστολή μιας μάχιμης ταξιαρχίας στο Αφγανιστάν στις αρχές του 2009. Αμερικανοί διοικητές εκφράζουν την ελπίδα ότι η δραστική μείωση των βιαιοτήτων στο Ιράκ θα απελευθερώσει στρατιώτες για μάχιμες θέσεις σε βάρος της κλιμακούμενης βίας στο Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 140 χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ και 34 χιλιάδες στο Αφγανιστάν. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς και ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν υπέβαλαν τις σχετικές προτάσεις τους στο πρόεδρο Μπους.

    [05] Μακέιν: Η αλλαγή έρχεται

    05-09-2008

    Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Σαίντ Πωλ της Μινεσότα, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν αποδέχτηκε και επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με έκκληση για αλλαγή και ζητώντας την υποστήριξη όλων των Αμερικανών ανεξαρτήτως κόμματος.

    Στην ομιλία του ο κ. Μακέιν προειδοποίησε 'την παλιά, σπάταλη, εγωκεντρική και αδιάφορη Ουάσιγκτον', όπως είπε, ότι 'η αλλαγή έρχεται'. Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών υπογράμμισε επίσης τις μεγάλες διαφορές του με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα και επεσήμανε ότι παρόλο που ο Γερουσιαστής Ομπάμα έχει τον σεβασμό και τον θαυμασμό του, θα αυξήσει τους φόρους και τις δημοσιονομικές δαπάνες της χώρας, όπως είπε.

    Επίσης ο κ. Μακέιν, που είχε διατελέσει αιχμάλωτος πολέμου επί 5 χρόνια στο Βιετνάμ, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, μια πολιτική που είχε υποστηρίξει σθεναρά, και τόνισε ότι αυτή ήταν που έσωσε τις ΗΠΑ από σίγουρη ήττα στο Ιράκ. Αντιπολεμικοί διαδηλωτές παρενέβησαν στην διάρκεια της ομιλίας του κ. Μακέιν, αλλά ο ίδιος ζήτησε απ' το ακροατήριο του να αγνοήσει 'τους θορύβους και τα παράσιτα', όπως είπε χαρακτηριστικά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 6 September 2008 - 1:18:15 UTC