Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-08-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Νότια Κορέα ο πρόεδρος Μπούς
  • [02] Η ενέργεια στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα και Μακέιν
  • [03] Το ΣΑ προειδοποιεί το Ιράν
  • [04] Η διαμάχη για τη διοίκηση του Κιρκούκ στη Βουλή του Ιράκ
  • [05] Διαμαρτυρία για εξώσεις λόγω των Ολυμπιακών στο Πεκίνο

  • [01] Στη Νότια Κορέα ο πρόεδρος Μπούς

    05-08-2008

    Ο πρόεδρος Μπούς αναχώρησε απ' την Ουάσιγκτον για περιοδεία στην Ασία στα πλαίσια της οποίας θα παρευρεθεί και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αργά τη Δευτέρα το βράδυ το αεροσκάφος του κ. Μπούς σταμάτησε για ανεφοδιασμό στην Αλάσκα, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε τους στρατιώτες που υπηρετούν στην αεροπορική βάση Ήλσον, τους οποίους και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στη συνέχεια ο κ. Μπούς αναχώρησε για τη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί σήμερα με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του, Λη Μιούνγκ Μπακ, για συνομιλίες επί θεμάτων εμπορίου και επί των προσπαθειών για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας. Επίσης στη Σεούλ ακτιβιστές σχεδιάζουν διαδήλωση σε βάρος των εισαγωγών βοδινού κρέατος από ΗΠΑ.

    [02] Η ενέργεια στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα και Μακέιν

    05-08-2008

    Ο Υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, λέει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να επενδύσουν στην ανάπτυξη εναλλακτικών ενεργειακών πηγών και νέων τεχνολογιών, προκειμένου να δώσουν τέλος στην, όπως την χαρακτήρισε, εποχή του πετρελαίου. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να τερματίσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο μέσα σε μια δεκαετία.

    Μιλώντας στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του, την Δευτέρα στην Πολιτεία Μίσιγκαν, ο Γερουσιαστής Ομπάμα υποσχέθηκε πως εάν εκλεγεί θα επενδύσει 150 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενεργείας και οικονομικών σε καύσιμα αυτοκινήτων υπογραμμίζοντας ότι το σχετικό πρόγραμμά του θα δημιουργήσει παράλληλα νέες εργασιακές θέσεις που θα ενισχύσουν την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Εξ άλλου ο Ρεπουμπλικανός Προεδρικός Υποψήφιος Γερουσιαστής Τζων Μακέην επανέλαβε την πρότασή του να επιτραπεί η εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων στα ανοικτά των Αμερικανικών ακτών, λέγοντας ότι επιβάλλεται να αρχίσουν εκεί γεωτρήσεις για πετρέλαιο αμέσως. Ο βετεράνος νομοθέτης από την Αριζόνα, μιλώντας στην Πενσυλβάνια, επέκρινε τον Γερουσιαστή Ομπάμα για την αντίθεσή του στην εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών στα ανοικτά των Αμερικανικών ακτών και παρότρυνε τον αντίπαλό του να τον μιμηθεί καλώντας το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο να διακόψει την προγραμματισμένη καλοκαιρινή αργία του και να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση της χώρας.

    Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες έχουν παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να χειριστούν επείγοντα θέματα και δεν άρχισαν, όπως τα άλλα μέλη του Κογκρέσου, τις πέντε εβδομάδων καλοκαιρινές διακοπές τους.

    [03] Το ΣΑ προειδοποιεί το Ιράν

    05-08-2008

    Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και η Γερμανία δηλώνουν ότι το Ιράν θα έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες κυρώσεις αν δεν ανταποκριθεί θετικά στο πακέτο κινήτρων που στοχεύει στο τερματισμό των δραστηριοτήτων της Τεχεράνης εμπλουτισμού ουρανίου. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Γκονζάλο Γκαγιέγκος, δήλωσε ότι αντιπρόσωποι των 6 χωρών συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με θέμα την έλλειψη ανταπόκρισης από μέρους του Ιράν. Γραπτή απάντηση από μέρους του Ιράν αναμένεται τη Τρίτη, δήλωσε ο κ. Γκαγιέγκος. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι ο διαπραγματευτής για τα πυρηνικά του Ιράν, Σαήντ Τζαλίλι και ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα τη Δευτέρα.

    [04] Η διαμάχη για τη διοίκηση του Κιρκούκ στη Βουλή του Ιράκ

    05-08-2008

    Η Βουλή του Ιράκ ξανασυνεδριάζει σήμερα με στόχο την επίλυση της διαμάχης για τις προτάσεις περί καταμερισμού εξουσιών στην περιοχή του Κιρκούκ. Το Ιρακινό κοινοβούλιο εξετάζει νομοσχέδιο για τις περιφερειακές εκλογές που προβλέπει ισοδύναμη εκπροσώπηση των εθνικών ομάδων του Κιρκούκ, Κούρδων, Αράβων και Τουρκμένων, στο διοικητικό συμβούλιο της περιοχής. Αλλά οι Κούρδοι αντιτίθενται στον εν λόγω καταμερισμό εξουσιών.

    Πάντως Ιρακινές πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι κάποιες νέες προτάσεις που έχουν υποβληθεί θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίτευξη συμφωνίας. Στο μεταξύ τη Δευτέρα, έκρηξη βόμβας στο οδόστρωμα κόστισε τη ζωή σε δύο Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε άλλον έναν στη Βαγδάτη. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με νεκρούς σε βάρος Αμερικανικών δυνάμεων, εδώ και ένα μήνα.

    [05] Διαμαρτυρία για εξώσεις λόγω των Ολυμπιακών στο Πεκίνο

    05-08-2008

    Κάπου 25 κάτοικοι της ιστορικής περιοχής Κιανμέν του Πεκίνου πραγματοποίησαν μια σπάνια διαδήλωση κοντά στην φημισμένη Πλατεία Τιένενμαν της Κινεζικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για την έξωση που υπέστησαν από τα σπίτια τους, στα πλαίσια των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν αρμόδιους παράγοντες ότι χρησιμοποίησαν την Ολυμπιάδα ως πρόσχημα για να τους κάνουν έξωση από τα σπίτια τους, τα οποία κατεδαφίστηκαν για να δημιουργηθεί χώρος για την ανέγερση ενός εμπορικού συγκροτήματος στο οποίο θα στεγαστούν διεθνώς γνωστές εταιρείες όπως η Nike, η Starbucks και η Rolex. Η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές των οποίων η εκδήλωση συνέτεινε στο να αυξηθεί η ήδη σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς δρόμους του Πεκίνου.

    Η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch λέει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να εξασφαλιστούν τα οικόπεδα που χρειάζονταν οι αρχές για την ανάπτυξη νέων έργων προκαταρκτικά των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν την Παρασκευή.

    Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε την Δευτέρα ότι πιστεύει πως τα νέα έργα υποδομής στο Πεκίνο θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής στην Κινεζική πρωτεύουσα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 6 August 2008 - 1:18:23 UTC