Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δοκιμές του Ιράν δεν υπάγονται και ένοπλη δράση
  • [02] Επίμαχη η στρατηγική για το περιβάλλον
  • [03] Επίθεση έξω από το Αμερικανικό Προξενείο
  • [04] Εξετάζεται η δημιουργία Ευρωπαϊκής Αστυνομίας
  • [05] Πρόβλεψη σεισμών 10 ώρες πριν
  • [06] Παράταση προγράμματος μυστικών παρακολουθήσεων
  • [07] Ευνοϊκή για το Πατριαρχείο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
  • [08] Εκδήλωση του ΑΗΙ στην Αθήνα ενισχύει τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

  • [01] Οι δοκιμές του Ιράν δεν υπάγονται και ένοπλη δράση

    10-07-2008

    Ρόμπερτ Γκέητς

    Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέητς δήλωσε ότι οι πυραυλικές δοκιμές του Ιράν δεν έφεραν τις δύο χώρες πιο κοντά σε μία ένοπλη αντιπαράθεση. Ο κ Γκέητς δήλωσε ότι οι ιρανικές πυραυλικές δοκιμές αποτελούν το πιο πρόσφατο 'δείγμα' σειράς απειλών σε χώρες της περιοχής. Το Ισραήλ διενήργησε στρατιωτική άσκηση τον περασμένο μήνα και μερικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να αποτελεί προπομπό επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον εμμένει στην χρήση διπλωματικών και οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπισης της Τεχεράνης.

    Την Τετάρτη, το Ιράν προέβη σε πυραυλικές δοκιμές εκτοξεύοντας 9 βλήματα, συμπεριλαμβανομένων και τριών πυραύλων Σαάμπ Τρία μακρού βεληνεκούς. Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πύραυλοι μπορούν να διανύσουν απόσταση 2 χιλιάδων χιλιόμετρων, και ήγειραν ανησυχίες ότι ορισμένοι από τους δοκιμαζόμενους πυραύλους θα μπορούσαν να πλήξουν το Ισραήλ και άλλους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

    Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Ιράν για παραβίαση ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και ζήτησε από την Τεχεράνη να σταματήσει τη διενέργεια δοκιμών.

    Ανώτατος αξιωματούχος της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς είπε ότι η στρατιωτική άσκηση της Τετάρτης κατέδειξε την ισχύ που έχει το Ιράν έναντι των, όπως τους απεκάλεσε, 'εχθρών του'.

    Οι πυραυλικές δοκιμές έγιναν ύστερα από έντονες προειδοποιήσεις της Τεχεράνης εναντίον οποιασδήποτε ενέργειας εναντίον της από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ σε σχέση με το Περσικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    [02] Επίμαχη η στρατηγική για το περιβάλλον

    10-07-2008

    Πέντε αναπτυσσόμενες χώρες δεν συμφώνησαν πλήρως στην υιοθέτηση της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών την οποία ενέκριναν ηγέτες των οκτώ βιομηχανοποιημένων κρατών στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

    Η Ομάδα των 5 που απαρτίζεται από Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική, απέρριψε η συμφωνία που απαιτεί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη σύνοδο να μειώσουν τις εκπομπές βλαβερών αερίων κατά 50%.μεχρι το 2050.

    Οι 5 αναφέρουν ότι ο περιορισμοί για την επίτευξη των στόχων θα καταστρέψουν τις οικονομίες τους και θα προκαλέσουν αναταραχές. Επεσήμαναν επίσης ότι πρέπει οι πλουσιότερες ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για την μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων, τονίζοντας ότι συντελούν κατά πολύ στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

    [03] Επίθεση έξω από το Αμερικανικό Προξενείο

    10-07-2008

    Tούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι διατηρούν υπόνοιες ότι η Αλ Κάϊντα είναι υπεύθυνη για την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο έξι ατόμων έξω από το Αμερικανικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

    Aυτόπτες μάρτυρες είδαν 3 οπλοφόρους οι οποίοι βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν το κτίριο περίπου 90 μέτρα από το συγκρότημα του προξενείου. Οι τρεις οπλοφόροι και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή.

    Ο αρχές λένε ότι οι δράστες ήταν Τούρκοι υπήκοοι και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό ενός τετάρτου ατόμου που κατάφερε να διαφύγει.

    Δεν είναι σαφές κατά πόσον η επίθεση είχε σαν στόχο την Τουρκική αστυνομία ή το Αμερικανικό Προξενείο.

    Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία Ρος Γουίλσον καταδίκασε την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια και πρόσθεσε ότι το προσωπικό του συνεργάζεται με τις Τουρκικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση. Αλλά δεν σχολίασε τις πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα μπορεί να είναι συνδεδεμένη με την υπόθεση.

    [04] Εξετάζεται η δημιουργία Ευρωπαϊκής Αστυνομίας

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    10-07-2008

    Μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να είναι δυνατή η μετακίνηση και η δράση αστυνομικών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το πρώτο, επί γαλλικής προεδρίας, συμβούλιο υπουργών Eσωτερικών των 27 κατέληξε στα πλαίσια των συζητήσεων για θέματα ασφάλειας σε μια κατ' αρχή συμφωνία που θα πρέπει να επικυρωθεί από την Σύνοδο Κορυφής του ερχομένου Οκτωβρίου και αφορά στην δημιουργία Ευρωπαϊκής Αστυνομίας.

    Η Γαλλίδα Υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιότ Μαρί εξήγησε ότι η προσπάθεια συγκρότησης ευρωπαϊκής αστυνομίας θα ξεκινήσει με την αποστολή αστυνομικών μιας χώρας μέλους σε άλλη για διάστημα 1-3 μηνών για επιχειρησιακούς λόγους, ή και για μεγάλα γεγονότα όπως τα αθλητικά , Ολυμπιακοί Αγώνες, ή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

    Επί πλέον όμως, κι αυτό ενδιαφέρει την Ελλάδα, θα προωθηθεί η μετακίνηση αστυνομικών για τις ανάγκες αστυνόμευσης περιοχών μιας ευρωπαϊκής χώρας όπου παρατηρείται συσσώρευση πολιτών άλλης χώρας.

    Όταν αυτό ισχύσει τότε βρετανοί αστυνομικοί π.χ. θα επιτηρούν τουριστικά ελληνικά θέρετρα, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα, όπου περνούν τις διακοπές τους χιλιάδες βρετανοί τουρίστες, πολλοί από τους οποίους ορισμένες φορές δημιουργούν δυσάρεστα επεισόδια.

    Ακόμη το μέτρο θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις μετακίνησης επισήμων μεταξύ των κρατών μελών.

    Βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμη να διευκρινιστούν σχετικά με τα νομικά και θεσμικά προβλήματα που προκύπτουν ώστε να είναι σαφής ο καθορισμός των ορίων των αρμοδιοτήτων των ευρωπαίων αστυνομικών.

    [05] Πρόβλεψη σεισμών 10 ώρες πριν

    10-07-2008

    Σεισμολόγοι στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι νέα μηχανήματα προβλέπουν σεισμούς μέχρι και 10 ώρες προτού αυτοί εμφανιστούν δίνοντας χρόνο για την εκκένωση των περιοχών που πρόκειται να πλήξει ο εγκέλαδος. Ο σεισμολόγος Φένγκλιν Νίου παρουσίασε τη νέα αυτή τεχνολογία σε άρθρο του στο περιοδικό Nature.

    Ο Νίου επισημαίνει ότι η μέθοδος χρησιμοποιεί ευαίσθητα ηλεκτρόδια τοποθετημένα στα τεκτονικά ρήγματα τα οποία καταμετρούν τις πιέσεις που δέχονται τα πετρώματα. Οι πιέσεις αυτές υποδεικνύουν την έλευση σεισμικής δόνησης.

    Εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οι σεισμοί μπορούσαν να προβλεφτούν μόνο μερικά δευτερόλεπτα προτού πλήξουν μια συγκεκριμένη περιοχή.

    [06] Παράταση προγράμματος μυστικών παρακολουθήσεων

    10-07-2008

    Η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που είχε υποβάλει ο Λευκός Οίκος για την παράταση της ισχύος κρατικού προγράμματος μυστικών παρακολουθήσεων.

    Το μέτρο εγκρίθηκε την Τετάρτη με ψήφους 69 υπέρ έναντι 28 κατά, δίδονταν τέλος στην πολύμηνη διαμάχη που είχε εκδηλωθεί γύρω από το θέμα αυτό ανάμεσα στο Κογκρέσο και τον Πρόεδρο Τζωρτζ Μπους.

    Το νέο νομοθέτημα ανανεώνει την ισχύ και τροποποιεί ορισμένες από τις πρόνοιες του Νόμου που θεσπίστηκε το 1978 περί παρακολουθήσεων εκτός του εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών για την συγκέντρωση μυστικών πληροφοριών ή FISA, όπως ο Νόμος αυτός είναι ευρύτερα γνωστός. Το μέτρο υποχρεώνει αρμόδιες κρατικές αρχές οι οποίες για συγκεκριμένο λόγο επιθυμούν να παρακολουθήσουν δραστηριότητες κάποιου Αμερικανού πολίτη στο εξωτερικό, να ζητούν προηγουμένως σχετική εξουσιοδότηση από μυστικό δικαστήριο.

    Μια από τις επίμαχες πρόνοιες του μέτρου προβλέπει την παροχή ασυλίας σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών οι οποίες έχουν βοηθήσει κρατικές αρχές να παρακολουθήσουν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

    Ορισμένοι αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος λένε ότι η πρόνοια για την παροχή ασυλίας σε τέτοιες περιπτώσεις αποσύρει από την κυβέρνηση την υποχρέωση που έχει να λογοδοτεί για κάθε αντικατασκοπευτική δραστηριότητα στην οποία έχει επιδοθεί κατά το παρελθόν.

    Από την άλλη πλευρά όμως οι υποστηρικτές του μέτρου αναφέρουν ότι δίχως την χορήγηση ασυλίας, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πιθανότητα δεν θα αποδεχθούν ποτέ να βοηθήσουν σε μελλοντική παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

    Ο Πρόεδρος Μπους εξήρε την υιοθέτηση του νέου νομοσχεδίου λέγοντας ότι ενέχει κρίσιμη σπουδαιότητα για την ασφάλεια της Αμερικής. Και υποσχέθηκε ότι θα το υπογράψει για να του δώσει ισχύ νόμου, μόλις αυτό μεταβιβαστεί από το Κογκρέσο στον Λευκό Οίκο.

    [07] Ευνοϊκή για το Πατριαρχείο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

    Γιώργος Μπίστης

    Ούασιγκτον

    10-07-2008

    Από την Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής πληροφορούμαστε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ομόφωνη απόφαση που έλαβε την Τρίτη στο Στρασβούργο 'δικαίωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ιστορικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου'.

    Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω περιουσία ανήκει δικαιωματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που την είχε αγοράσει το 1902 και το οποίο συνεχίζει έκτοτε να είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, που είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2007 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ του Πατριαρχείου, εξέφρασε ικανοποίηση για την δικαστική απόφαση την οποία και χαρακτήρισε ως πολύ θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προστασία ενός βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος.

    Ο Σεβασμιότατος Αμερικής τόνισε μεταξύ άλλων: 'Αν και η απόφαση αφορά μόνο στο συγκεκριμένο θέμα ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, διαφαίνεται κατ' επέκταση η αναγνώριση της ισχύος του νόμου όσον αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο εντός του Τουρκικού κράτους και κάτι τέτοιο θα είναι επ' ωφελεία όλων των ενδιαφερομένων μερών'.

    [08] Εκδήλωση του ΑΗΙ στην Αθήνα ενισχύει τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    10-07-2008

    Ευγένιος Ρωσίδης, Τέντ Σπυρόπουλος και Βαγγέλης Παπαθανασίου.

    Το Αμερικανο-Eλληνικό Ινστιτούτο ή ΑΗΙ, όπως είναι ευρύτερο γνωστό από τα αρχικά των αντίστοιχων αγγλικών λέξεων American Hellenic Institute, ολοκλήρωσε μια ακόμα εξαιρετικά επιτυχημένη ομαδική επίσκεψη στην Ελλάδα. Για πολλά μέλη του το καθιερωμένο αυτό ετήσιο ταξίδι είναι ένα επιβεβλημένο προσκύνημα στην γενέτειρα των μεταναστών πατεράδων και παππούδων τους και μια καταπληκτική ευκαιρία για ανανέωση των δεσμών με συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα.

    Κατά την πρόσφατη παραμονή τους στην Αθήνα οι ηγέτες του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον διοργάνωσαν, στο επιβλητικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας, στην Πλατεία Συντάγματος, ένα μεγαλοπρεπές δείπνο κατά το οποίο και απένειμαν, για τέταρτη κατά σειρά χρονιά, Βραβεία Ελληνικής Κληρονομιάς και Εξαίρετων Επιδόσεων.

    Η υπέροχη αυτή εκδήλωση, είναι πάντα το αποκορύφωμα της ετήσιας επίσκεψης των ομογενών του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Φέτος μάλιστα προσέλκυσε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από ότι συνήθως λόγω του ότι οι προσωπικότητες τις οποίες επέλεξε να τιμήσει είναι όχι απλώς καταξιωμένες στους τομείς της επαγγελματικής τους δραστηριότητας αλλά κι ασκούν σημαντική ακτινοβολία στην Ελληνική ομογένεια και όχι μόνον.

    Μια από τις προσωπικότητες αυτές είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ και παγκόσμιας φήμης συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, στον οποίον απονεμήθηκε το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς του Ινστιτούτου για τα εξαίρετα καλλιτεχνικά επιτεύγματα που έχει καταγράψει στο ενεργητικό του σαν πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και για την προσήλωσή του, επί μια ολόκληρη ζωή, στην προαγωγή των ιδεωδών του Ελληνισμού μέσω των τεχνών.

    Κίτυ Κυριακοπούλου και Ε Ρωσσίδης

    Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς επιδόθηκε επίσης και στην Κίτυ Κυριακοπούλου, επίτιμο πρόεδρο της εταιρείας S&B Industrial Minerals, η οποία τιμήθηκε για τα μεγάλα επιχειρηματικά επιτεύγματά της, το φιλανθρωπικό έργο της και τις ακούραστες προσπάθειές που καταβάλει για την προώθηση θεμάτων του Ελληνισμού.

    Στο δείπνο, το οποίο διοργανώθηκε σε στενή συνεργασία με το παράρτημα του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, παρακάθισαν κάπου 300 εκλεκτά στελέχη της Ελληνικής κοινωνίας, περιλαμβανομένων και πολλών μελών της Βουλής των Ελλήνων.

    Τους προσκεκλημένους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε εκ μέρους του Ινστιτούτου ο Ηλίας Μαλεβίτης, Πρόεδρος του Αθηναϊκού παραρτήματος του ΑΗΙ και μετά από αυτόν απηύθυναν χαιρετισμούς ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Κασίμης, ο Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας Thomas Countryman, ο Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ο Συντονιστής του ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος και ο Διευθυντής του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου Nick Larigakis. Ακολούθησε μουσική παράσταση της Θεοδοσίας Στίγκα και κατόπιν οι δύο τιμηθέντες είχαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους για την μεγάλη διάκριση που τους έγινε.

    Τόσο αυτοί όσο και άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση εξήραν το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο για την άοκνη προσφορά του στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εκδήλωση καλύφθηκε εκτενώς από τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

    Εκτός από τον Ηλία Μαλεβίτη στην διοργάνωση του δείπνου συνέβαλαν ο Γιώργος Οικονόμου, η Κατερίνα Παπαθανασίου, η Λία Κανάρη, η Μαργαρίτα Καρλη και ο πανταχού παρών Νίκος Λαρυγκάκης.

    [K. Σαφλιάνης της Motor Oil και Ν. Λαρυγγάκης

    Κύριος χορηγός ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αλλά ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συμβολή και όλων των άλλων χορηγών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το Πανεπιστήμιο Drexel και το Κολέγιο Le Bow της Φιλαδέλφειας, ο ιδρυτής του ΑΗΙ Ευγένιος Ρωσίδης, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος από το Σικάγο, τα γραφεία Λάγος και Λάγος από το Ιλινόϊ, η εταιρεία σκαφών αναψυχής Άρης Δρίβας από τον Πειραιά, το Ίδρυμα Μπεχράκη από την Βοστόνη, ο Αθανάσιος Σίπσας από την Αθήνα, η Περιφέρεια Αμερικής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία της Αθήνας, το Ξενοδοχείο Capital Hilton της Ουάσιγκτον, το τουριστικό θέρετρο La Mer στο Κέηπ Μέη του Νιου Τζέρζει, ο Τζιμ και ο Τεντ Πεδάς από την Ουάσιγκτον, η Παν-Μακεδονική Ομοσπονδία Αμερικής, ο Δημήτρης και η Ελένη Μπούση από το Σικάγο και την Αθήνα αντίστοιχα, η αντιπροσωπεία της Lockheed Martin στην Αθήνα, ο Γκας Άντι από το Μιάμι, τα Διυλιστήρια της Motor Oil στην Κόρινθο και ο Σερτζ Χατζημιχάλογλου από την Αθήνα.

    Ανέφερα όλα αυτά τα ονόματα και τα μέρη τα οποία ο καθένας τους εκπροσωπεί αφ ενός μεν για να τους δοθεί η αναγνώριση που τους αξίζει για το έργο που προσφέρουν στις διμερείς σχέσεις και αφ ετέρου για να καταδειχθεί η έκταση στην οποία φθάνει η δράση του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου. Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον λίγο μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο για να βοηθήσει στην προώθηση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού και σήμερα έχει επεκταθεί από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών κι αναπτύσσει δράση σε ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

    Το ΑΗΙ είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες προώθησης των θεμάτων της ομογένειας στο Κογκρέσο και σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του αυτή την οφείλει στην συστηματική και προσεγμένη δουλειά του Ευγένιου Ρωσίδη, του Νίκου Λαριγκάκη, του Τζιμ Μαρκέτου και μιας φούχτας στενών συνεργατών τους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 11 July 2008 - 1:18:24 UTC