Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-03-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακήρυξη προέδρου Μπους για την 25η Μαρτίου
  • [02] Συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλόσοσκι στις Βρυξέλλες
  • [03] Επίσκεψη Τσέινι στο Αφγανιστάν
  • [04] Συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ
  • [05] White House Issues Proclamation for Greek Independence Day
  • [06] Το 2ο σε δύο μέρες μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • [07] Λαβρώφ: Η χορήγηση όπλων στο Κόσοβο παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα
  • [08] 13 νεκροί από πλημμύρες στις κεντρικές ΗΠΑ

  • [01] Διακήρυξη προέδρου Μπους για την 25η Μαρτίου

    21-03-2008

    White House Issues Proclamation for Greek Independence Day (English Text)

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με τον Πρόεδρο Μπους κατά την περσινή τελετή στο Λευκό Οίκο.

    Διακήρυξη-διάγγελμα για την 'Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας' εξέδωσε τη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος επ' ευκαιρία της φετινής επετείου της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας τις στενές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

    Στην διακήρυξη ο πρόεδρος Μπους αναφέρει ότι τιμώντας την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την προσφορά των Αμερικανών Ελληνικής καταγωγής στον εθνικό χαρακτήρα της χώρας, γιορτάζουν την φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τιμούν την επέτειο του Ελληνικού αγώνα για ανεξαρτησία. Οι δύο χώρες, αναφέρεται στην διακήρυξη του Λευκού Οίκου, μοιράζονται στενή φιλία βασισμένη στα κοινά πιστεύω για την δύναμη της ελευθερίας. Ο πρόεδρος Μπούς καλεί, τέλος, όλους τους Αμερικανούς να τιμήσουν την 25η Μαρτίου με τις αρμόζουσες τελετές και δραστηριότητες.

    [02] Συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλόσοσκι στις Βρυξέλλες

    21-03-2008

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Αντόνιο Μιλόσοσκι, θα συναντηθούν σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες για συνομιλίες παρουσία του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών, Ντάνιελ Φρήντ, στα πλαίσια μιας ακόμη προσπάθειας για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών στο θέμα του ονόματος.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δηλώνει ότι η παρουσία του κ. Φρηντ αποτελεί άλλη μια έκφανση της Αμερικανικής υποστήριξης προς τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την διευθέτηση του θέματος. Από τη πλευρά του, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα, Μάθιου Νίμιτζ, θα έχει άλλον έναν γύρο συνομιλιών με εκπροσώπους της Αθήνας και των Σκοπίων τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

    [03] Επίσκεψη Τσέινι στο Αφγανιστάν

    21-03-2008

    Ντικ Τσέινι και Χαμίντ Καρζάι.

    Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Ντικ Τσέινι και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, παρότρυναν τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να εντείνουν τις προσπάθειες τους σε βάρος των εξτρεμιστών στο Αφγανιστάν και να βοηθήσουν την χώρα να ανακάμψει από χρόνια πολέμου.

    Ο κ. Τσέινι πραγματοποιεί απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Αφγανιστάν όπου και δήλωσε ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρήσουν επαρκείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν για την εξουδετέρωση των Ταλεμπάν και της Αλ Κάιντα. Από τη πλευρά του ο κ. Καρζάι δήλωσε ότι οι Νατοϊκές δυνάμεις είναι απαραίτητες έως ότου το Αφγανιστάν είναι σε θέσει να χειριστεί μόνο του την άμυνα του.

    Σε άλλες εξέλιξεις, το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα τη Πέμπτη την παράταση για ένα ακόμη χρόνο, της αποστολής του διεθνούς οργανισμού στο Αφγανιστάν. Το ψήφισμα επικεντρώνεται φέτος στην βελτίωση της συνεργασίας των ΗΕ με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τις Νατοϊκές δυνάμεις που μάχονται τους Ταλεμπάν. Επίσης το ψήφισμα δίνει αρκετές δικαιοδοσίες στον νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ στο Αφγανιστάν, Νορβηγό διπλωμάτη Κάι Εΐντ, για τον απ' ευθείας συντονισμό της βοήθειας διεθνών δωρητών προς την Αφγανική κυβέρνηση.

    [04] Συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ

    21-03-2008

    Δημήτρης Χριστόφιας

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι θα ήταν 'καταστροφική', μια αποτυχία νέων συνομιλιών με τους Τουρκοκύπριους. Ο κ. Χριστόφιας θα έχει σήμερα την πρώτη του επίσημη επαφή στη Λευκωσία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου δηλώνει ότι δεν υπάρχει καιρός για καθυστερήσεις και ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να πετύχουν, ενώ επεσήμανε ότι ενδεχόμενη αποτυχία θα ήταν καταστροφική και για τις δύο κοινότητες. Οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα επικεντρωθούν στην συμφωνία της 8ης Ιουλίου του 2006 και ενδεχομένως να εξετάσουν και το άνοιγμα του περάσματος της οδού Λήδρας, που χωρίζει τις δύο κοινότητες.

    [05] White House Issues Proclamation for Greek Independence Day

    21-03-2008

    Διακήρυξη προέδρου Μπους για την 25η Μαρτίου (Greek Text)

    President Bush greets Archbishop Demetrios at last year's White House Greek Independence Day Celebration

    The White House has issued a proclamation for Greek Independence Day, highlighting the close relationship between the United States and Greece.

    In the proclamation issued today (Thursday), President Bush said on Greek Independence Day, March 25th, the United States recognizes the contributions of Greek Americans to U.S. national character, celebrates the friendship between the countries and honors the anniversary of the Greek call for independence.

    He said the two countries share a close relationship based on the common belief in the power of freedom. He called on Americans to mark March 25th with appropriate ceremonies and activities.

    [06] Το 2ο σε δύο μέρες μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    21-03-2008

    Το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ένα ακόμη ηχογραφημένο μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο οποίο ζητά απ' τους Παλαιστίνιους να απορρίψουν τις διαπραγματεύσεις και να χρησιμοποιήσουν 'σίδερο και φωτιά', όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εναντίον του Ισραήλ. Το μήνυμα παροτρύνει επίσης τους μουσουλμάνους να υποστηρίξουν τους αντάρτες στο Ιράκ στα πλαίσια των προσπαθειών τους για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Πάντως και τη Τετάρτη σε άλλο μήνυμα του, μέσω διαδικτύου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα τιμωρηθεί σκληρά για την δημοσίευση γελοιογραφιών με τον Προφήτη Μωάμεθ. Αναλυτές της CIA εκφράζουν την πεποίθηση ότι η φωνή στο ηχογραφημένο μήνυμα είναι αυτή του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    [07] Λαβρώφ: Η χορήγηση όπλων στο Κόσοβο παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα

    21-03-2008

    Σεργκέι Λαβρώφ

    Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να εξουσιοδοτήσουν στρατιωτική βοήθεια προς το Κόσοβο, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα.

    Ο κ. Λαβρώφ δήλωσε, στη διάρκεια επίσκεψης στο Ισραήλ, ότι ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ απαγορεύει την χορήγηση όπλων στο Κόσοβο, εκτός απ' τις δυνάμεις των ΗΕ στη περιοχή και χαρακτήρισε οποιονδήποτε άλλον εφοδιασμό σε όπλα 'παράνομο', επισημαίνοντας ότι θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η χορήγηση όπλων στο Κόσοβο θα ενδυναμώσει την Αμερικανική ασφάλεια και την διεθνή ειρήνη.

    [08] 13 νεκροί από πλημμύρες στις κεντρικές ΗΠΑ

    21-03-2008

    Και νέες πλημμύρες αναμένονται στις κεντρικές ΗΠΑ από καταιγίδες που μέχρι τώρα έχουν κοστίσει τη ζωή σε 13 άτομα και έχουν αναγκάσει εκατοντάδες άλλα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Μέχρι και 30 εκατοστά βροχόπτωσης έπληξαν τις κεντρικές πολιτείες της Αμερικής, από το Μισούρι, το Άρκενσω και το Κεντάκυ, μέχρι το Ιλλινόη, την Ιντιάνα, το Οχάιο και το Τέξας σε διάστημα δύο ημερών, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο κύμα πλημμύρων λόγω της αύξησης της στάθμης ποταμών και λιμνών σε επίπεδα ρεκόρ. Ο πρόεδρος Μπούς κήρυξε την πολιτεία του Μισούρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 22 March 2008 - 2:18:16 UTC