Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-02-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαρμπή: 'Ο κόσμος βλέπει μέσα σε μας ένα κομμάτι Ελλάδας στις ΗΠΑ'
  • [02] Σε αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας
  • [03] Συνελήφθησαν κατάσκοποι της Κίνας
  • [04] Πέθανε ο Τομ Λάντος
  • [05] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
  • [06] Γκέιτς: Εύθραυστη η ασφάλεια στο Ιράκ
  • [07] Εκλογές σε Μαίρυλαντ, Βιρτζίνια και Ουάσιγκτον
  • [08] Σύνοδος για τις κλιματολογικές αλλαγές
  • [09] Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στην Τουρκία
  • [10] Συνελήφθη ανώτερος διοικητής των Ταλεμπάν στο Πακιστάν

  • [01] Γαρμπή: 'Ο κόσμος βλέπει μέσα σε μας ένα κομμάτι Ελλάδας στις ΗΠΑ'

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    12-02-2008

    Περιοδεία στην Αμερική πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η γνωστή ερμηνεύτρια της Ελλάδας Καίτη Γαρμπή. Το δυναμικό μουσικό σχήμα, που κλέβει τις παραστάσεις στις πόλεις που έχουν ήδη εμφανιστεί, απαρτίζουν η μελωδική φωνή του Διονύση Σχοινά και οι ιδιαίτεροι λαϊκοί ήχοι του Χρήστου Πάζη.

    Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι παραστάσεις με εκρηκτική επιτυχία σε Λoς Άντζελες, Σικάγο, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον DC ενώ ακολουθούν αυτές στο Βανκούβερ και την Τάμπα με τις οποίες ολοκληρώνεται η περιοδεία στις ΗΠΑ.

    Σε συνέντευξη της στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, η δημοφιλής ερμηνεύτρια Καίτη Γαρμπή μίλησε για την εμπειρία αυτού του ταξιδιού. 'Η έκδηλη αγάπη και τρυφερότητα που δέχομαι από τον κόσμο με κάνει να νοιώθω πολύ τυχερή. Ο τρόπος εκδήλωσης θαυμασμού μικρών και μεγάλων σε όλες τις πολιτείες που επισκεφθήκαμε, είναι για μένα μια ασπίδα, ευλογία αν θέλετε. Ξαφνιάστηκα που γνώριζαν τους στίχους των τραγουδιών, ακόμα και από την τελευταία μου δουλειά. Δείχνει αγάπη στον καλλιτέχνη, σα να θέλουν να γίνουν ένα μαζί του. Πρόκειται για σπουδαίες στιγμές γιατί εμείς οι καλλιτέχνες απλά αποτελούμε ένα έμψυχο όχημα όπου μέσα από τα τραγούδια μας οι νέοι μαθαίνουν να αγαπούν το ελληνικό πεντάγραμμο. Ο κόσμος βλέπει μέσα σε μας ένα κομμάτι Ελλάδας και οφείλουμε να το σεβαστούμε αυτό. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κοινό και το ίδιο θα πρέπει να νοιώθουν και οι διοργανωτές τέτοιων περιοδειών'.

    Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής ο Διονύσης Σχοινάς είπε χαρακτηριστικά 'Εδώ νοιώθουμε δέκα φορές Έλληνες .Τετριμμένο ίσως αλλά αληθινό. Έχουμε υποχρέωση να εμφανιζόμαστε στον εδώ ελληνισμό. Στους ανθρώπους αυτούς που ασταμάτητα μας στηρίζουν τόσα χρόνια με την αγάπη και την επιλογή τους. Νοιώθω πολύ τυχερός γιατί με την Καίτη έχω ζήσει μοναδικές ελληνικές στιγμές στις περιοδείες μας στο εξωτερικό και έχω εκλάβει αγάπη και υποστήριξη'.

    Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς μαζί με τους μουσικούς συνεργάτες πρόκειται να επιστρέψουν στις ΗΠΑ τον ερχόμενο χρόνο για μια σειρά παραστάσεων στην Μητροπολιτική περιοχή.

    [02] Σε αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    12-02-2008

    Η αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από τσάντες κατασκευασμένες από υλικά φιλικά για το περιβάλλον είναι ένας στόχος του δήμου Αθηναίων που πρέπει πάση θυσία να επιτευχθεί δήλωσε ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης.

    Σ' αυτή τη προσπάθεια, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν τα σούπερ μάρκετς οι εκπρόσωποι των οποίων συμφώνησαν από τις 14 Απριλίου οι καταναλωτές να βρίσκουν στα ταμεία εκτός από τις γνωστές πλαστικές σακούλες και τσάντες φιλικότερες προς το περιβάλλον. Θα είναι μια περίοδος πιλοτικής εφαρμογής μέχρι την 1η Ιουνίου που ξεκινήσει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου.

    Η ευαισθητοποίηση των πολιτών επιβάλλει τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας άμεσα και προτάσσει τη χρησιμοποίηση τσάντας είτε πολλαπλών χρήσεων, είτε πάνινης, είτε βιοδιασπώμενης. Η επιλογή θα είναι του καταναλωτή, άλλωστε θα υπάρχουν 10 με 15 διαφορετικά είδη και μεγέθη αντίστοιχων συσκευασιών για την εξυπηρέτησή του.

    Το σημαντικό, τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι να πούμε όχι στο πλαστικό που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται στη χώρα μας 2,5 δισεκατομμύρια πλαστικές τσάντες από πάσης φύσεως δραστηριότητες. Το πλαστικό παραμένει στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια. Η ζημιά είναι μεγάλη αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 98% των θαλασσοπουλιών της Ευρώπης έχει 35 κομμάτια πλαστικού στο στομάχι του. Ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια πεθαίνουν κάθε χρόνο από το πλαστικό και 267 είδη θαλάσσιων οργανισμών απειλούνται από την κατάποση πλαστικών.

    [03] Συνελήφθησαν κατάσκοποι της Κίνας

    12-02-2008

    Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοινώνουν τις συλλήψεις.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την σύλληψη 4 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και αξιωματούχου του Πενταγώνου, με την κατηγορία της κατασκοπίας προς όφελος της Κίνας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο αναλυτής του Υπουργείου Άμυνας για θέματα πολιτικής οπλικών συστημάτων, Γκρέγκ Γουίλλιαμ Μπέργκερσεν, συνελήφθη τη Δευτέρα σε προάστιο της Ουάσιγκτον με την κατηγορία ότι χορηγούσε απόρρητες πληροφορίες στον Τάι Σεν Κουό, Αμερικανό πολίτη που και αυτός συνελήφθη τη Δευτέρα στην Νέα Ορλεάνη. Ο Κουό και ο Κινέζος συνεργάτης του στην Νέα Ορλεάνη Γιου Ζιν Κάνγκ, κατηγορούνται για συνομωσία με στόχο την χορήγηση απόρρητων πληροφοριών εθνικής άμυνας σε ξένη κυβέρνηση. Επίσης συνελήφθη πρώην μηχανικός της Μπόινγκ που κατηγορείται για κλοπή και χορήγηση απόρρητων πληροφοριών στην Κίνα.

    [04] Πέθανε ο Τομ Λάντος

    12-02-2008

    Πέθανε ο μόνος Αμερικανός βουλευτής που είχε επιζήσει του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής, Τομ Λάντος, από επιπλοκές από καρκίνο. Ήταν 80 ετών. Ο Ουγγρικής καταγωγής, Τομ Λάντος, εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 1980 και θεωρείτο ακούραστος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

    Ο πρόεδρος Μπούς χαρακτήρισε τον εκλιπόντα βουλευτή 'άνθρωπο με αρχές και προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων', ενώ ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μούν αναφέρθηκε στο 'Εξαιρετικό θάρρος' του Τομ Λάντος χαρακτηρίζοντας τον 'υπέρμαχο της κοινής μας ανθρωπιάς'.

    [05] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

    12-02-2008

    O Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ ένας απο τους κατηγορούμενους.

    Αμερικανός στρατιωτικός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία και εγκλήματα πολέμου κατά 6 υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ζητούν ομαδική δίκη των υπόπτων και την επιβολή της θανατικής ποινής. Στρατιωτικός δικαστής αναμένεται τώρα να εξετάσει τη δικογραφία για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε δίκη.

    Οι κρατούμενοι βρίσκονται στις φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα και σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, που θεωρείται εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ο Ταξίαρχος Τόμας Χάρτμαν δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι σε βάρος των 6 υπόπτων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνομωσία, ανθρωποκτονία, τρομοκρατία και υλική υποστήριξη σε θέματα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με το νόμο το Αμερικανικό στρατοδικείο παρέχει στους κατηγορούμενους τρομοκράτες τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με αυτά Αμερικανών στρατιωτικών που κατηγορούνται για παρόμοια εγκλήματα.

    [06] Γκέιτς: Εύθραυστη η ασφάλεια στο Ιράκ

    12-02-2008

    Από δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άτομα τη Δευτέρα, καθώς ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στην περιοχή. Βόμβες σε παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στη νότια Βαγδάτη κοντά σε κτίριο όπου συνεδρίαζαν Σουνίτες φύλαρχοι οι οποίοι αντιτίθενται στη Αλ Κάιντα.

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε στη Βαγδάτη ότι οι συνθήκες ασφάλειας στο Ιράκ παραμένουν εύθραυστες και ότι προτιμά 'παύση' της απόσυρσης στρατευμάτων από το Ιράκ, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής απομάκρυνσης ορισμένων στρατιωτών τον Ιούλιο.

    [07] Εκλογές σε Μαίρυλαντ, Βιρτζίνια και Ουάσιγκτον

    12-02-2008

    Μπαράκ Ομπάμα

    Η γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον προσπαθεί να περιορίσει την ώθηση που έχει πάρει η εκστρατεία του αντιπάλου της προεδρικού υποψηφίου, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται προκριματικές εκλογές στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αμερικανικής πρωτεύουσας, δηλαδή στις πολιτείες Μαίρυλαντ, Βιρτζίνια και την ίδια την Ουάσιγκτον. Οι τελευταίες νίκες του κ. Ομπάμα έχουν περιορίσει ακόμη περισσότερο την πρωτιά της κ. Κλίντον στον αγώνα που καταβάλλει για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

    [08] Σύνοδος για τις κλιματολογικές αλλαγές

    12-02-2008

    Μπαν Κι Μουν

    Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από την διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών. Η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Έθνη ξεκίνησε την Δευτέρα διήμερη συνάντηση μετά από την διεθνή διάσκεψη για το κλίμα που έγινε το Δεκέμβριο στο Μπαλί. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε στην συνάντηση ότι το θέμα των κλιματολογικών αλλαγών βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας και ζήτησε από όλες τις χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να το αντιμετωπίσουν.

    Αντιπρόσωποι από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου συμμετέχουν στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για να συζητήσουν το θέμα της επίτευξης συμφωνίας για την αντικατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κυότο.

    [09] Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στην Τουρκία

    12-02-2008

    Εχούντ Μπαράκ

    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, μεταβαίνει σήμερα στη Τουρκία για διήμερες συνομιλίες που θα επικεντρωθούν σε θέματα ασφάλειας, προγράμματα ανταλλαγής απόρρητων πληροφοριών, καθώς και τις νέες προσπάθειες αναθέρμανσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπαράκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

    Διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Μπαράκ θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία να εκφράσει τις ανησυχίες της για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

    [10] Συνελήφθη ανώτερος διοικητής των Ταλεμπάν στο Πακιστάν

    12-02-2008

    Μουλλά Μανσούρ Νταντουλλά

    Οι Πακιστανικές δυνάμεις ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι τραυμάτισαν σοβαρά και συνέλαβαν ανώτερο διοικητή των Ταλεμπάν και 5 μαχητές του μετά από ανταλλαγές πυρών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Εκπρόσωπος του Πακιστανικού στρατού δήλωσε στη ΦτΑ ότι ο Μουλλά Μανσούρ Νταντουλλά και 5 μαχητές του συνελήφθησαν τη Δευτέρα καθώς έμπαιναν στο Πακιστάν απ' το Αφγανιστάν. Ο Μανσούρ Νταντουλλά είναι ο αδελφός άλλου ανώτερου διοικητής των Ταλεμπάν, του Μουλλά Νταντουλλά που σκοτώθηκε τον Μάιο από Βρετανικές δυνάμεις στο νότιο Αφγανιστάν.

    Επίσης τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι αγνοείται η τύχη του πρέσβη του Πακιστάν στο Αφγανιστάν, Ταρίκ Αζιζουντίν. Οι Πακιστανικές αρχές εξέφρασαν φόβους ότι έχει πέσει θύμα απαγωγέων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 13 February 2008 - 2:19:03 UTC