Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-02-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη στο επιτελείο της Χίλαρυ Κλίντον
  • [02] Ο Αλέξης Γιαννούλιας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα
  • [03] Έφοδος αμερικανικών δυνάμεων στο κεντρικό Ιράκ
  • [04] Η Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη για επίθεση στο Ισραήλ
  • [05] Μακόνελ: H Αλ Κάιντα παραμένει κύρια τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ
  • [06] Στα 1.000 άτομα ο αριθμός των νεκρών στην Κένυα
  • [07] Συνάντηση Ράις με Βρετανούς αξιωματούχους
  • [08] Η 'Ομάδα των 7' θα συνέλθει στο Τόκιο
  • [09] Επεστράφηκαν λείψανα 10 Ελλήνων στρατιωτών
  • [10] Οι νικητές της "Σούπερ Τρίτης"

  • [01] Η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη στο επιτελείο της Χίλαρυ Κλίντον

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    06-02-2008

    Η Γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον.

    Η Χίλαρυ Κλίντον, που είναι ένας από τους δύο κυριότερους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, επέλεξε την Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, πρόεδρο μεγάλης ομογενειακής εταιρείας της Καλιφόρνιας, να ηγηθεί μιας ομάδας πολιτών που έχει γίνει γνωστή με το όνομα 'Ελληνοαμερικανοί υπέρ της Κλίντον'. Πρόκειται για ιστορικό διορισμό, δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που προεδρικός υποψήφιος αναθέτει σε γυναίκα να διευθύνει ομάδα ψηφοφόρων μιας εθνικής οντότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η κυρία Τσακοπούλου-Κουναλάκη συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριοτέρων δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος στην Καλιφόρνια, όπου ζούνε πολλοί εύποροι κομματικοί παράγοντες πρόθυμοι να βοηθήσουν την προεκλογική εκστρατεία υποψηφίων της προτίμησης τους. Διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις για την εξασφάλιση οικονομικών συνεισφορών υπέρ της εκστρατείας της κυρίας Κλίντον και, όπως λέγεται, οι δύο αυτές εκδηλώσεις σημείωσαν 'εκπληκτική επιτυχία', ενισχύοντας σημαντικά το ταμείο της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο συνδυασμός του ταλέντου της κυρίας Τσακοπούλου-Κουναλάκη στην διοργάνωση εκδηλώσεων συγκέντρωσης πολιτικών συνεισφορών και του μητρώου της κυρίας Κλίντον σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία προλειαίνει το έδαφος για επιτυχή απόδοση της πρώτης στην προεδρία της ομάδας 'Ελληνοαμερικανοί υπέρ της Κλίντον'.

    Η κυρία Τσακοπούλου-Κουναλάκη είναι γνωστή στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα για την δράση της σε διάφορα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ομογένεια, περιλαμβανομένου και ενός θέματος το οποίο έχει υποστηρίξει θερμά η Γερουσιαστής Κλίντον και το οποίο είναι η θρησκευτική ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η κυρία Κλίντον λέγεται ότι είχε συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της πρώτης επίσκεψης Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μπιλ Κλίντον, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατά την διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Κι έκτοτε η κυρία Κλίντον έχει γίνει μία από τις πιο σημαντικές φωνές που υποστηρίζουν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να εγείρει το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις συνομιλίες του με τον εκάστοτε ηγέτη της Τουρκίας που επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο.

    Η κυρία Τσακοπούλου-Κουναλάκη επίσης συνόδευσε την Γερουσιαστή της Καλιφόρνιας Νταϊάν Φάϊνστάϊν σε επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2005 κατά την οποία ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την κατάσταση των πραγμάτων εκεί. Παράλληλα η κυρία Τσακοπούλου-Κουναλάκη είναι γνωστή και για άλλες πρωτοβουλίες της όπως η ίδρυση και χρηματοδότηση εδρών Ελληνικών σπουδών σε ορισμένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η κυρία Τσακοπούλου-Κουναλάκη και ο μεγαλοεπιχειρηματίας πατέρας της Άγγελος Τσακόπουλος, μεταδίδεται ότι συνεισέφεραν οικονομικά πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια προς υποστήριξη της εκστρατείας του Φιλ Αγγελίδη για το αξίωμα του Κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. Χάρις στην υποστήριξη αυτή ο κύριος Αγγελίδης κατάφερε να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος και να κατέβει ως υποψήφιος κυβερνήτης, αν και στις τελικές εκλογές ηττήθηκε από τον δημοφιλή Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Όταν εγέρθηκαν ερωτήματα για το τι ανέμενε να εξασφαλίσει η οικογένεια Τσακοπούλου ως αντάλλαγμα για τις συνεισφορές της αυτές στην προεκλογική εκστρατεία του Φιλ Αγγελίδη, ο Ανδρέας Άθενς, που ήταν τότε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και γνωστός του Άγγελου Τσακόπουλου είπε σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης: 'Το μόνο που περιμένουν από τον Αγγελίδη είναι να γίνει ένας καλός Κυβερνήτης στην πολιτεία τους και να κάνει τόσο αυτούς όσο και την ομογένεια περήφανους'.

    Η κυρία Τσακοπούλου-Κουναλάκη είναι σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μάρκου Κουναλάκη, εκδότη του περιοδικού Washington Monthly.

    [02] Ο Αλέξης Γιαννούλιας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    06-02-2008

    Αλέξης Γιαννούλιας

    Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες των ενδοκομματικών προκριματικών εκλογών που έγιναν την Τρίτη για την ανάδειξη των προεδρικών υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αλέξης Γιαννούλιας, Ταμείας του Ιλλινόϊ και Πρόεδρος της Επιτροπής 'Ελληνοαμερικανοί υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα', ανακοίνωσε ότι η αντιπροεδρία της επιτροπής αυτής ανατέθηκε στον ομογενή Μιχάλη Καρλούτσο.

    Ο κύριος Γιαννούλιας είπε ότι είναι ενθουσιασμένος από την υποστήριξη που έχει παράσχει μέχρι τώρα η Ελληνοαμερικανική κοινότητα στην υποψηφιότητα του κυρίου Ομπάμα, ο οποίος, κατά την έκφρασή του, στέλνει το μήνυμα της ελπίδας, της ευκαιρίας και της χάραξης μιας νέας πορείας στην οποίαν όλοι οι Αμερικανοί θα συμμετέχουν ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας και κομματικής τοποθέτησης. Ο κύριος Γιαννούλιας συνέχισε λέγοντας ότι 'αυτό ακριβώς είναι εκείνο που χρειάζεται η χώρα σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε: κάποιον που όχι μόνον θα ενώσει όλους τους πολίτες της αλλά θα εργαστεί επίσης για να βελτιώσει τις σχέσεις μας με άλλα κράτη και να επιβεβαιώσει την θέση μας ως ηγέτιδας δύναμης τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά'.

    Μπαράκ Ομπάμα

    Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι μόνον στενός προσωπικός φίλος του Αλέξη Γιαννούλια αλλά και μέντοράς του.

    Ο Μάηκλ Καρλούτσος, ο οποίος ανέλαβε την αντιπροεδρία της Επιτροπής 'Ελληνοαμερικανοί υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα', διαμένει στην Φιλαδέλφεια και έχει διατελέσει μέλος του προσωπικού της Ελληνοαμερικανίδας Γερουσιαστή Ολυμπίας Σνόου, κι έχει επίσης εργαστεί στις προεκλογικές εκστρατείας του Πωλ Τσόνγκα, για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Τζωρτζ Μπους.

    Αποδεχόμενος τον νέο διορισμό του ο κύριος Καρλούτσος είπε ότι είναι υπερήφανος που συμπεριλαμβάνεται στο επιτελείο του κυρίου Ομπάμα και υποσχέθηκε να δουλέψει σκληρά μαζί με τον Αλέξη Γιαννούλια 'στα πλαίσια του κινήματος που θα δώσει τέλος στους πολιτικούς διαχωρισμούς, θα αποκαταστήσει την υπευθυνότητα στην κυβέρνηση και δώσει ελπίδα στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο'.

    Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλει γι αυτόν ο κύριος Γιαννούλιας και πρόσθεσε: 'Είμαι υπερήφανος που έχω τον Αλέξη στο πλευρό μου γιατί η δική του εκλογική νίκη (για το αξίωμα του Ταμεία στην Πολιτεία Ιλλινόϊ) δείχνει ότι η Αμερική εξακολουθεί να είναι η χώρα στην οποία οι νόι κάθε φυλής και φύλου μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους'. Ο κύριος Ομπάμα πρόσθεσε ότι 'ο Αλέξης Γιαννούλιας προστίθεται στην περήφανη ομάδα Ελληνοαμερικανών πολιτικών ηγετών που έχουνε κάνει μεγάλες προσφορές στο Αμερικανικό έθνος κι ελπίζω και άλλοι νέοι Ελληνοαμερικανοί να ακολουθήσουν τα αχνάρια του στο μέλλον'.

    Στο σημείο αυτό ο κύριος Ομπάμα τόνισε: 'Φυσικά, οι προσφορές των Ελλήνων έχουνε πολύ μακρύτερη ιστορία από τις προεκλογικές εξτρατίες για οποιοδήποτε αξίωμα στην Αμερική. Οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους στράφηκαν στους αρχαίους Έλληνες για καθοδήγηση και έμπνευση όταν διαμόρφωναν το Σύνταγμα της χώρας μας και επέλεγαν την δημοκρατία ως το σύστημα διακυβέρνησης του λαού μας. Και ήταν ο Θωμάς Τζέφερσον που έγραψε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη στην κόσμο πολιτισμένη χώρα που μας έδωσε ένα παράδειγμα του πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος. Θεωρώ κι εγώ τον εαυτό μου τμήμα αυτής της περήφανης κληρονομιάς'.

    Κάτω από την ηγεσία του Αλέξη Γιαννούλια, Ελληνοαμερικανοί συγκέντρωσαν οικονομικές συνεισφορές για την εκστρατεία του κυρίου Ομπάμα, εργάστηκαν ως εθελοντές στο αρχηγείο της εκστρατείας του στο Σικάγο και φρόντισαν να επανδρωθούν ικανοποιητικά με άλλους εθελοντές τα πολιτικά γραφεία του κυρίου Ομπάμπα που έχουν ανοίξει σε άλλες πολιτείες της χώρας.

    [03] Έφοδος αμερικανικών δυνάμεων στο κεντρικό Ιράκ

    06-02-2008

    Φωτογραφία αρχείου.

    Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 3 αμάχους, συμπεριλαμβανομένης και μιας γυναίκας, στη διάρκεια εφόδου σε χωριό στο κεντρικό Ιράκ. Είναι η δεύτερη φορά σε δύο μέρες που ο Αμερικανικός στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε αμάχους στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά υπόπτων τρομοκρατών. Ιρακινές δυνάμεις δήλωσαν ότι τα τρία θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα παιδί. Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι το περιστατικό διερευνάται.

    Επίσης τη Τρίτη Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας βρήκαν ομαδικό τάφο με 50 πτώματα κοντά στη Σαμάρα βόρεια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με την αστυνομία ορισμένα απ' τα πτώματα είχαν ήδη αποσυντεθεί, ενώ άλλα φαίνονταν να είχαν ταφεί πρόσφατα.

    [04] Η Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη για επίθεση στο Ισραήλ

    06-02-2008

    Παλαιστίνιοι δίπλα στις σορούς των 9 μελων της Χαμάς.

    Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν συνολικά 9 Παλαιστίνιους εξτρεμιστές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζα, μια μέρα μετά την βομβιστικής επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ, την 'πλήρη ευθύνη' της οποίας ανέλαβε η Χαμάς.

    Από Ισραηλινή αεροεπιδρομή σε βάρος αστυνομικού φυλακίου της Χαμάς στη νότια Γάζα σκοτώθηκαν 7 μέλη της οργάνωσης τη Τρίτη, ενώ λίγες ώρες αργότερα από άλλη Ισραηλινή αεροεπιδρομή στη βόρεια Γάζα τραυματίστηκαν 3 Παλαιστίνιοι. Επίσης εξτρεμιστές στη Γάζα εξαπέλυσαν τη Τρίτη πάνω από 15 ρουκέτες τραυματίζοντας τουλάχιστον 5 Ισραηλινούς στην πόλη Σντερότ, ενώ Ισραηλινές δυνάμεις στη νότια Γάζα πυροβόλησαν και σκότωσαν 2 εξτρεμιστές της Χαμάς.

    [05] Μακόνελ: H Αλ Κάιντα παραμένει κύρια τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ

    06-02-2008

    Μάικ Μακόνελ.

    Ο επικεφαλής των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, Μάικ Μακόνελ, δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα παραμένει η κύρια τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Σε κατάθεση του τη Τρίτη ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου, ο κ. Μακόνελ εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η Αλ Κάιντα στο Ιράκ επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειες της στην πραγματοποίηση επιθέσεων εκτός Ιράκ.

    Ο κ. Μακόνελ σημείωσε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην Αλ Κάιντα στο Ιράκ, αλλά, όπως είπε, η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση έχει καταφέρει να διατηρήσει ή να αποκαταστήσει ορισμένα καίριας σημασίας στοιχεία των δυνατοτήτων της και η ηγεσία της έχει βρει καταφύγιο στην μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν. Η Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη ορεινή περιοχή για την εκπαίδευση μαχητών της για επιθέσεις στο Πακιστάν, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ, δήλωσε ο κ. Μακόνελ.

    [06] Στα 1.000 άτομα ο αριθμός των νεκρών στην Κένυα

    06-02-2008

    Στην Κένυα ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τα επεισόδια βίας που ξέσπασαν μετά τις επίμαχες προεδρικές εκλογές έφτασε τα 1.000 άτομα. Αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού ανακοίνωσαν τη Τρίτη τα στοιχεία καθώς διαπραγματευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προσπαθούν να επιλύσουν τις πολιτικές τους διαφορές.

    Ο πρώην γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στις συνομιλίες που διεξάγονται στο Ναϊρόμπι. Ο κ Ανάν ανέφερε ότι οι αντίπαλες πλευρές έχουν αρχίσει να συνεργάζονται και μία λύση στην υπάρχουσα κρίση πρέπει να περιλαμβάνει εκλογικές, συνταγματικές και εδαφικές μεταρρυθμίσεις. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραΐλα Οντίνγκα στην Κένυα κατηγορεί την κυβέρνηση του Προέδρου της χώρας Μουάι Κιμπάκι για εκλογική νοθεία.

    [07] Συνάντηση Ράις με Βρετανούς αξιωματούχους

    06-02-2008

    Κοντολίζα Ράις

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, θα συναντηθεί σήμερα στο Λονδίνο με Βρετανούς αξιωματούχους για να συζητήσει μαζί τους αυξανόμενες ανησυχίες για τον αριθμό Νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

    Η κ. Ράις θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν και τον ομόλογο της Ντέηβιντ Μίλιμπαντ. Η κυβέρνηση Μπους ζητά απ' τους Νατοϊκούς εταίρους της να στείλουν περισσότερες δυνάμεις στο Αφγανιστάν ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου παρατηρείται κλιμάκωση των δραστηριοτήτων των Ταλεμπάν.

    [08] Η 'Ομάδα των 7' θα συνέλθει στο Τόκιο

    06-02-2008

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι πρόεδροι των κεντρικών τραπεζών των χωρών της 'Ομάδας των 7' συνεδριάζουν το Σάββατο στο Τόκιο με στόχο την προώθηση της παγκόσμιας οικονομίας μετά τις πρόσφατες μεταπτώσεις των διεθνών χρηματαγορών. Η κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και έχει προκαλέσει χρηματιστηριακές μεταπτώσεις.

    Ο Αμερικανός υφυπουργός Oικονομικών, Ντέηβιντ Μακόρμικ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες στην 'Ομάδα των 7' θα επικεντρωθούν στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών και επεσήμανε ότι τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων και οι αυξημένες τιμές ενέργειας στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τον ρυθμό ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας, αλλά χαρακτήρισε την οικονομία των ΗΠΑ 'ανθεκτική' και ουσιαστικά ισχυρή.

    [09] Επεστράφηκαν λείψανα 10 Ελλήνων στρατιωτών

    06-02-2008

    Τάσσος Παπαδόπουλος

    Η Κύπρος επέστρεψε στην Ελλάδα τα λείψανα 10 Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την Τουρκική εισβολή του 1974 στο νησί.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, απέδωσε φόρο τιμής στους στρατιώτες στη διάρκεια ειδικής τελετής στη Λευκωσία και στη συνέχεια παρέδωσε επίσημα τα λείψανα τους στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Τασούλα. Οι 10 ήταν μεταξύ των 100 Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την εισβολή, ενώ αγνοείται ακόμη η τύχη άλλων 65. Τα λείψανα κάποιων άλλων εκ των 100 στρατιωτών έχουν ήδη επιστραφεί στις οικογένειες τους.

    [10] Οι νικητές της "Σούπερ Τρίτης"

    06-02-2008

    Οι γερουσιαστές Χίλλαρυ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν είναι οι μεγάλοι νικητές μέχρι στιγμής στις προκριματικές της 'Σούπερ Τρίτης'. Η κ. Κλίντον έχει κερδίσει 7 πολιτείες: τη Νέα Υόρκη, το Άρκενσω, το Νιού Τζέρσυ, την Οκλαχόμα, τη Μασαχουσέτη, το Τενεσύ και την Αριζόνα. Ο κύριος αντίπαλος της Μπαράκ Ομπάμα έχει κερδίσει 11 πολιτείες: το Ιλλινόη, τη Τζώρτζια, το Κοννέκτικατ, το Ντέλαγουερ, την Αλαμπάμα, τη Βόρεια Ντακότα, το Κάνσας, τη Μιννεσότα, τη Γιούτα, το Κολοράντο και το Άϊνταχο.

    Τζον Μακέιν

    Από πλευράς Ρεπουμπλικανών ο Τζον Μακέιν, έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 7 πολιτείες: την Αριζόνα, την Οκλαχόμα, το Κοννέκτικατ, το Ιλλινόη, το Νιου Τζέρσυ, το Ντέλαγουερ και την Νέα Υόρκη. Ο κύριος αντίπαλος του Μιτ Ρόμνυ έχει κερδίσει την Μασαχουσέτη, την Γιούτα, την Βόρεια Ντακότα, την Μινεσότα και την Μοντάνα, ενώ ο Μάικ Χάκαμπι έχει κερδίσει την Δυτική Βιρτζίνια, το Άρκενσω, την Αλαμπάμα και το Τενεσύ.

    Ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αναμένονται και τα αποτελέσματα της Καλιφόρνια, της πολιτείας με τους περισσότερους εκλέκτορες. Πάντως μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός εκλεκτορικών ψήφων που αντιστοιχούν στον κάθε υποψήφιο διαμορφώνεται ως εξής: 414 για την κ. Κλίντον, 331 για τον κ. Ομπάμα, 371 για τον κ. Μακέιν, 160 για τον κ. Ρόμνι και 146 για τον κ. Χάκαμπι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 7 February 2008 - 2:18:22 UTC