Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-08-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
  • [02] Εκτοξεύτηκε το Εντέβορ
  • [03] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζει το Πακιστάν
  • [04] Οι ΗΠΑ εκφράζουν υποστήριξη για την επικείμενη Κορεατική σύνοδο κορυφής
  • [05] Ο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπούς στη διάρκεια των διακοπών του στις ΗΠΑ
  • [06] Γιούτα: Σε δύο μέρες θα φτάσουν εφόδια στους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους
  • [07] Ιράκ: 30 νεκροί από έφοδο κατά δικτύου διακίνησης εκρηκτικών
  • [08] Εκκλήσεις για βοήθεια των πλημμυροπαθών στην νότια Ασία
  • [09] Η Γεωργία ζητά σύγκληση του ΣΑ για το επεισόδιο στη νότια Οσετία
  • [10] Ο Ike Gulas στο πηδάλιο της ΑΧΕΠΑ

  • [01] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    09-08-2007

    Ισχυρός σεισμός, 7.5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την Ιάβα, το μεγαλύτερο νησί της Ινδονησίας, κοντά στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

    Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν περιοχή που βρίσκεται κάπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τζακάρτα. Η δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, σε βάθος 280 χιλιομέτρων από τον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Πάντως το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι ανακοίνωσε ότι η δόνηση ήταν σε τόσο μεγάλο βάθος που δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση επικίνδυνων παλιρροϊκών κυμάτων.

    Κάτοικοι της Τζακάρτα αναφέρουν ότι συνεπεία του σεισμού κτίρια στην πόλη τους δονήθηκαν για πάνω από ένα λεπτό προκαλώντας πανικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή εκτεταμένες ζημίες.

    Τον Δεκέμβριο του 2004, ένας άλλος σεισμός κάτω από τον βυθό του ωκεανού είχε προκαλέσει τσουνάμι το οποίο σκότωσε 160 χιλιάδες άτομα στην δυτική επαρχεία Άτσε της Ινδονησίας. Από το ίδιο τσουνάμι σκοτώθηκαν επίσης και χιλιάδες άλλα άτομα σε διάφορες χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

    Η Ινδονησία είναι το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου. Το νησιωτικό αυτό συγκρότημα βρίσκεται στον χώρο του Δακτυλίου της Φωτιάς, όπως αποκαλείται το σύνολο ηφαιστείων που περικυκλώνουν την λεκάνη του Ειρηνικού.

    [02] Εκτοξεύτηκε το Εντέβορ

    09-08-2007

    Το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ βρίσκεται καθοδόν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την εκτόξευση του την Τετάρτη το βράδυ, τοπική ώρα, απ' το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Πρόκειται για την πρώτη πτήση του εν λόγω διαστημικού λεωφορείου απ' το 2002.

    Στο Εντέβορ επιβαίνει 7μελές πλήρωμα που περιλαμβάνει και την 55χρονη δασκάλα, Μπάρμπαρα Μόργκαν, που όπως είπε η ΝΑΣΑ, θα δημιουργήσει 'μια αίθουσα διδασκαλίας στο διάστημα'. Η κ. Μόργκαν ήταν η αναπληρώτρια της δασκάλας Κρίστα Μακόληφ, που σκοτώθηκε μαζί με τα υπόλοιπα 6 μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Τσάλλεντζερ, κατά την καταστροφή του λίγο μετά την εκτόξευση το 1986.

    [03] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζει το Πακιστάν

    09-08-2007

    Υποδοχή αξιωματούχων για την σύνοδο φυλάρχων

    Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Πακιστάν δήλωσε ότι ο πρόεδρος, Περβέζ Μουσαράφ, δεν απορρίπτει την πιθανότητα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω 'εξωτερικών και εσωτερικών απειλών', όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός πληροφόρησης του Πακιστάν δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι η επιδεινούμενη κατάσταση ασφάλειας στο βορειοδυτικό Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν αποτελεί απειλή για τη χώρα και σημείωσε ότι έχει συζητηθεί η πιθανότητα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν έχει ληφθεί απόφαση επί του θέματος.

    Την Τετάρτη, ο κ. Μουσάραφ απεσύρθη από σύνοδο φυλάρχων, που υποστηριζόταν και απ' τις ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν. Στόχος της συνόδου ήταν να ενώσει εκατοντάδες τοπικούς ηγέτες στην μάχη κατά των Ταλεμπάν. Το υπουργείο εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ο στρατηγός Μουσαράφ επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Τετάρτη με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, για να του δηλώσει ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Ισλαμαμπάντ δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί στο συνέδριο. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σαουκάτ Αζίζ, θα εκπροσωπήσει τον κ. Μουσάραφ στην σύνοδο από σήμερα.

    [04] Οι ΗΠΑ εκφράζουν υποστήριξη για την επικείμενη Κορεατική σύνοδο κορυφής

    09-08-2007

    Αξιωματούχοι απ' τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα καθώς και ο γ.γ. του ΟΗΕ, εξέφρασαν ελπίδες ότι η σύνοδος κορυφής Βορείου και Νοτίου Κορέας στα τέλη του μήνα, θα βελτιώσει τις σχέσεις στην Κορεατική Χερσόνησο.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε τη Τετάρτη ότι η σύνοδος αποτελεί θετικό βήμα για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως η πρωτοβουλία αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες, σε εξαεθνές επίπεδο, για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

    Οι ηγέτες της Νότιας και της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιήσουν τριήμερες συνομιλίες αρχίζοντας απ' τις 28 Αυγούστου στην Πιονγιάνγκ. Πρόκειται για την πρώτη σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο χωρών εδώ και 7 χρόνια.

    [05] Ο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπούς στη διάρκεια των διακοπών του στις ΗΠΑ

    09-08-2007

    Ο Πρόεδρος Μπους θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νίκολα Σαρκοζί, στα τέλη της εβδομάδας, στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Μπούς, στην Αμερικανική Πολιτεία Μαίην.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Σαρκοζί και η σύζυγός του που περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην γειτονική Πολιτεία Νιού Χάμσιρ, θα μεταβούν οδικώς στο Κινι-μπανκ-πορτ του Μαίην, όπου ο Πρόεδρος Μπους θα παραθέσει γεύμα προς τιμή τους, το Σάββατο.

    Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τόνι Σνόου, είπε απλώς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας καινούργιας εποχής σχέσεων με την Γαλλία.

    [06] Γιούτα: Σε δύο μέρες θα φτάσουν εφόδια στους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους

    09-08-2007

    Ρόμπερτ Μέρρυ

    Σε περίπου δύο μέρες θα φτάσουν τα εφόδια στους 6 εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους καθώς συνεχίζεται οι επιχείρηση προσέγγισης τους στην πολιτεία Γιούτα. Ο Ρόμπερτ Μέρρυ, ένας απ' τους ιδιοκτήτες του ανθρακωρυχείου δήλωσε ότι πιστεύει πως θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για να μπορέσουν οι διασώστες να πλησιάσουν τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους που βρίσκονται σε βάθος 450 μέτρων.

    Αλλά ο κ. Μέρρυ σημείωσε ότι μικρότερα τούνελ με στόχο την αποκατάσταση επικοινωνίας και την παροχή εφοδίων στους ανθρακωρύχους, θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τη Παρασκευή.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπούς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη της Γιούτα, Τζον Χάντσμαν, και προσέφερε ομοσπονδιακή βοήθεια για τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των ανθρακωρύχων.

    [07] Ιράκ: 30 νεκροί από έφοδο κατά δικτύου διακίνησης εκρηκτικών

    09-08-2007

    Ο Αμερικανικός στρατός στο Ιράκ δήλωσε ότι σκότωσε 30 ύποπτους εξτρεμιστές και συνέλαβε 12 άλλους στη διάρκεια εφόδων κατά διεθνούς δικτύου διακίνησης εκρηκτικών υλών στην συνοικία Σιιτών, Σάντρ Σίτυ, της Βαγδάτης.

    Ανακοινωθέν του στρατού αναφέρει ότι το τρομοκρατικό δίκτυο διακινούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς Ιρανικής κατασκευής και μετέφερε εξτρεμιστές απ' το Ιράκ στο Ιράν για εκπαίδευση. Η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών απ' τις επιχειρήσεις της Τετάρτης είναι και ορισμένοι άμαχοι.

    Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, βρίσκεται στο Ιράν για συνομιλίες. Επίσης οι Ιρακινές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων για τρεις μέρες στη Βαγδάτη για να αποφευχθούν επιθέσεις ανταρτών στη διάρκεια θρησκευτικής εορτής των Σιιτών.

    [08] Εκκλήσεις για βοήθεια των πλημμυροπαθών στην νότια Ασία

    09-08-2007

    Φιλανθρωπικές οργανώσεις απευθύνουν έκτακτη έκκληση για βοήθεια κάπου τριάντα εκατομμυρίων ατόμων που έχουν μείνει άστεγα και αντιμετωπίζουν αρρώστιες και πείνα συνεπεία των εκτεταμένων πλημμύρων που έπληξαν την Νότια Ασία.

    Υπηρεσίες διανομής βοήθειας λένε ότι παρά τα δέματα προμηθειών που προσφέρθηκαν από ευσπλαχνικούς κύκλους και ρίφθηκαν με αλεξίπτωτα από αεροπλάνα για τους πλημμυροπαθείς εν τούτοις εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στην Ινδία, τo Μπανγκλαντές και το Νεπάλ που στερούνται τροφής, νερού και στέγης.

    Στην Ινδία, που υπέστη και το πιο βαρύ χτύπημα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε ότι οι αρμόδιοι παράγοντες θα χρησιμοποιήσουν τώρα το εκτενές σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας για να αυξήσουν την διοχέτευση πόσιμου νερού και ιατρικών προμηθειών στα παγιδευμένα θύματα της φυσικής καταστροφής. Επίσης το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων έχει αποστείλει πλεούμενα στις πλημμυρισμένες περιοχές για την διανομή τροφίμων άλλων εφοδίων.

    Στo Μπανγκλαντές η κυβέρνηση παροτρύνει τους πιο εύπορους πολίτες της χώρας να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας για να μπορέσουν αυτές να διανείμουν τα αποστελλόμενα εφόδια.

    Επίσης ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έκανε έκκληση για συνεισφορές ύψους ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων χιλιάδων δολαρίων για την βοήθεια 20 χιλιάδων οικογενειών στο Νεπάλ.

    [09] Η Γεωργία ζητά σύγκληση του ΣΑ για το επεισόδιο στη νότια Οσετία

    09-08-2007

    Γεωργιανοί επιστήμονες εξετάζουν τα απομεινάρια της Ρωσικής ρουκέτας

    Η Γεωργία ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να εξετάσει την καταγγελλόμενη Ρωσική επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας.

    Γεωργιανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το επεισόδιο της Δευτέρας επιθετική ενέργεια εναντίον κυρίαρχου κράτους. Κατά τους ίδιους, στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με την βοήθεια ραντάρ δείχνουν ότι ένα Ρωσικό αεροπλάνο παραβίασε τον Γεωργιανό εναέριο χώρο και κατόπιν έρριψε βλήμα στην περιοχή Γκόρι, το οποίο όμως δεν εξερράγη κι έτσι δεν υπήρξαν θύματα.

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη επιβεβαίωσε την παραβίαση του Γεωργιανού εναέριου χώρου αλλά δεν κατόρθωσε να αναγνωρίσει το αεροπλάνο ούτε και το βλήμα.

    Η Ρωσία απορρίπτει τις καταγγελίες. Όπως λέει, τα στοιχεία που έχει από τα δικά της ραντάρ δείχνουν πως δεν έγιναν στρατιωτικές πτήσεις στην περιοχή την Δευτέρα. Επίσης η Μόσχα κατηγορεί τη Γεωργία ότι επινόησε την όλη υπόθεση για να εκτροχιάσει τις πρόσφατες θετικές τάσεις στις σχέσεις της με την Ρωσία.

    [10] Ο Ike Gulas στο πηδάλιο της ΑΧΕΠΑ

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    09-08-2007

    Ακούστε τη συνέντευξη με τον Ike Goulas

    Ακούστε τη συνέντευξη με τον Ike Goulas

    Ike Goulas

    Ο νέος Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, ήρθε στα μέσα του Αυγούστου στη Washington, όπου εδρεύει η οργάνωσή του, που είναι και ο μεγαλύτερος φορέας προώθησης του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Κύριος σκοπός της επίσκεψης ήταν να αναλάβει επίσημα τα καινούργια καθήκοντά του.

    Κατά την παραμονή του στην Αμερικανική πρωτεύουσα ο κύριος Gulas είχε επαφές με αξιωματούχους της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι χειρίζονται θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Ελληνισμό, περιλαμβανομένων Ελληνικής καταγωγής μελών του Κογκρέσου.

    Με αυτή την ευκαιρία τον καλέσαμε στο στούντιό μας για να ακούσουμε από τον ίδιο τα σχέδια που διαμορφώνει και τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει προκειμένου να δώσει φρέσκια πνοή στην οργάνωση την οποία ίδρυσαν παλαιότερες γενιές Ελλήνων μεταναστών, στις αρχές του περασμένου αιώνα.

    Ο νέος Πρόεδρος παίρνει στα χέρια το πηδάλιο της οργάνωσής του με μετριοπάθεια και σεβασμό. Όπως μας είπε: 'Είμαι βαθιά συγκινημένος που εκλέχτηκα στο αξίωμα του Ύπατου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ. Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε η ομογένεια και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν και να φέρω σε πέρας το έργο το οποίο μου ανέθεσαν'.

    Ιδιαίτερα περήφανος για τον Ike είναι ο μετανάστης πατέρας του που πήρε μέρος και στην τελετή της ορκωμοσίας του στο πρόσφατο πανεθνικό συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, στο Denver του Colorado. Πως ένοιωσε ο πατέρας του Ike τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι οι σύνεδροι επέλεξαν τον γιο του για το ανώτατο αξίωμα της αρχαιότερης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης;

    'Ο πατέρας μου ήταν κατενθουσιασμένος. Βρίσκονταν στο πλευρό μου όταν ανακοινώθηκε η εκλογή μου. Είναι 83 χρονών. Είναι το πρόσωπο που επιδιώκω να ευχαριστήσω περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον με την καριέρα μου και με τις αποφάσεις που παίρνω στη ζωή μου. Αυτός είναι το πρότυπο που έχω όσα χρόνια ζω. Αγωνίστηκε στη δουλειά του, αφοσιώθηκε στην οικογένειά του, υπηρέτησε την εκκλησία του κι έδωσε ότι μπορούσε στην κοινότητα μέσω της ΑΧΕΠΑ, στην οποία είναι μέλος για πάνω από 60 χρόνια'.

    Ο Ike Gulas είναι γέννημα θρέμμα του Birmingham στην Πολιτεία Alabama, βαθιά στον Αμερικανικό Νότο, όπου υπάρχουνε κάπου 450 οικογένειες ομογενών, οι οποίες και διατηρούν την μεγαλύτερη εκκλησία στην πολιτεία τους. Όπως μας είπε, η μόνη διαφορά των ομογενών του Νότου από τους υπόλοιπους είναι ότι μιλούν με μια, κατά την έκφρασή του, περίεργη για όσους δεν την έχουν συνηθίσει, προφορά. Για την ζωή και την δράση του Ελληνισμού στο Νότο ο Ike ανέφερε: 'Κρατάμε τις Ελληνικές αρχές μας στο προσκήνιο των δραστηριοτήτων μας. Γίνονται αυτές κατανοητές με τα έργα μας στην κοινότητα, όπως τα συσσίτια που κάνουμε για τους άστεγους μέσω της εκκλησίας και της ΑΧΕΠΑ. Επίσης έχουμε φτιάξει εδώ και λίγα χρόνια ένα ίδρυμα για τους υπερήλικες ομογενείς στο Birmingham και διοργανώνομε ένα τρανό ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχει όλη η πόλη. Παρόμοια δράση στις κοινότητές τους αναπτύσσουνε και οι ομογενείς των άλλων πολιτειών του Αμερικανικού Νότου, στο Mississippi, στο Tennessee, στη Louisiana, στη Georgia και στην South Carolina'.

    O πρόεδρος Φόρντ σε συνέδρειο της ΑΧΕΠΑ το 1970

    Ο Ike Gulas φιλοδοξεί να χαράξει για την ΑΧΕΠΑ μια πορεία στηριγμένη στις αρχές που πήρε από τους γονείς του. Κατά την έκφρασή του: 'Η ΑΧΕΠΑ κάνει πολλά καλά αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και όχι μόνον για την δική μας την Ελληνοαμερικανική κοινότητα αλλά επίσης για την ευρύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Έτσι θα προβληθεί η οργάνωση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να επισύρουμε το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή της νέας γενιάς Ελληνοαμερικανών'.

    Το όραμα αυτό είναι παρόμοιο με εκείνο που έχουνε αναπτύξει σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τους στη Φωνή της Αμερικής και διάφοροι άλλοι διορατικοί ηγέτες της ομογένειας, όπως οι Ελληνικής καταγωγής βουλευτές John Sarbanes, Zack Space και Gus Bilirakis. Αλλά ενώ το όραμα είναι κοινό, ο τρόπος επιδίωξής του που προτείνει ο καθένας τους είναι κάπως διαφορετικός. Να πως ο Ike Gulas σκέφτεται να προσελκύσει τους νέους στην οργάνωσή του: 'Όπως ξέρετε οι ομογενείς συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερα μορφωμένων στελεχών της Αμερικανικής κοινωνίας. Στόχος μου είναι να ιδρύσω ένα Δικηγορικό Σύλλογο της ΑΧΕΠΑ στον οποίο να υπάγονται όλοι οι ομογενείς δικηγόροι, όπως εγώ. Βέβαια σε ορισμένες κοινότητες της ομογένειας υπάρχουνε τέτοιοι δικηγορικοί σύλλογοι αλλά δεν έχουμε ένα πανεθνικό κάτω από την ομπρέλα μιας μεγάλης οργάνωσης. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και με τα άλλα επαγγέλματα. Να δημιουργήσω δηλαδή επαγγελματικούς συλλόγους για τους ομογενείς γιατρούς, οδοντιάτρους, λογιστές και ούτω ο καθεξής, έτσι ώστε να δικτυώνονται καλύτερα μεταξύ τους. Παράλληλα θέλω να εφαρμόσω προγράμματα που θα προσελκύσουν και ακόμα νεώτερα πρόσωπα στην ΑΧΕΠΑ, όπως ομογενειακά τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ'.

    Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη θέση στα σχέδια του νέου Ύπατου Προέδρου εν όψει της διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αθήνα του μεγάλου συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ για το 2008. Ο Ike Gulas προσβλέπει ανυπόμονα να έρθει η μέρα για το συνέδριο αυτό. Όπως δήλωσε: 'Θα γίνει από 1 μέχρι 7 Ιουλίου και θα μας δώσει την ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα στην Αμερική αλλά και να φέρουμε τις οικογένειες εκατοντάδων μελών μας στην Ελλάδα για να περάσουν λίγες μέρες με τα αδέλφια μας. Για πολλούς από τους γεννημένους στις Ηνωμένες Πολιτείες ομογενείς αυτό θα είναι και το πρώτο ταξίδι στη χώρα των προγόνων τους'.

    Ο Ike Gulas θα επισκεφθεί την Ελλάδα και τον ερχόμενο μήνα μαζί με μια μικρή αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ. Η αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Λευκωσία για επαφές με αξιωματούχους των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και στην Κωνσταντινούπολη για επίσκεψη του Πατριαρχείου.

    Ο Ike Gulas είναι ένας νέος ηγέτης, με νέες ιδέες για τη νέα γενιά. Η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του προς όφελος τόσο της ΑΧΕΠΑ όσο κι ολόκληρης της ομογένειας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 10 August 2007 - 1:18:36 UTC