Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-07-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ουάσιγκτον: Η αδιαλλαξία του Ιράν πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες κυρώσεις
  • [02] Δολιοφθορά στο διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ
  • [03] Νέες Ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
  • [04] Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Ιταλίας για το φυσικό αέριο
  • [05] 25 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
  • [06] Συνεχίζεται η περιπέτεια των Νοτιοκορεατών ομήρων στο Αφγανιστάν

  • [01] Ουάσιγκτον: Η αδιαλλαξία του Ιράν πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες κυρώσεις

    27-07-2007

    Σων Μακόρμακ

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες κυρώσεις από μέρους των ΗΕ. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες με άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας για το θέμα. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ότι ακόμη και εκατοντάδες κυρώσεις των ΗΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Έρνεστ Πέτριτς, δήλωσε στη ΦτΑ ότι είναι σίγουρος πως η αντιπαράθεση με το Ιράν θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω της διπλωματικής οδού. Πάντως ο κ. Πέτριτς παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος στο θέμα και παρότρυνε το Ιράν να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    [02] Δολιοφθορά στο διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ

    27-07-2007

    Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι εργαζόμενος στο διαστημικό πρόγραμμα έκοψε εσκεμμένα τις συνδέσεις υπολογιστή που προοριζόταν για τον διεθνή διαστημικό σταθμό. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το σαμποτάζ εντοπίστηκε γρήγορα πριν ο υπολογιστής τοποθετηθεί στο διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ για μεταφορά στο διάστημα. Η εκτόξευση του Εντέβορ έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου και τεχνικοί της ΝΑΣΑ δηλώνουν ότι ο υπολογιστής θα επισκευαστεί πριν την πτήση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιο ήταν το κίνητρο του σαμποτάζ και η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος επισημαίνει ότι η ασφάλεια των αστροναυτών δεν θα επηρεαζόταν απ' τον εν λόγω υπολογιστή.

    Πάντως η ΝΑΣΑ αρνήθηκε να σχολιάσει άρθρο επιστημονικού περιοδικού που αναφέρει ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις επετράπη σε αστροναύτες να πετάξουν στο διάστημα σε κατάσταση σοβαρής μέθης, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης. Η ΝΑΣΑ έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για σήμερα για να συζητήσει το εν λόγω άρθρο.

    [03] Νέες Ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη

    27-07-2007

    Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 6 Παλαιστίνιους σε αεροεπιδρομές και άλλες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Κατά την αιματηρότερη απ' αυτές τις επιθέσεις στη πόλη της Γάζας σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ συμπεριλαμβανομένου και ανώτερου διοικητικού στελέχους της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επίσης δύο εξτρεμιστές της Χαμάς σε ξεχωριστά επεισόδια στη Γάζα.

    Εξάλλου στη Δυτική Όχθη, ο Ισραηλινός στρατός και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι Παλαιστίνιος προσπάθησε να μαχαιρώσει στρατιώτη κοντά σε Εβραϊκό οικισμό, αλλά τελικά σκοτώθηκε κατά την συμπλοκή.

    [04] Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Ιταλίας για το φυσικό αέριο

    27-07-2007

    Υπεγράφη την Πέμπτη στη Ρώμη η τριμερής διακρατική συμφωνία για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου με στόχο την μεταφορά φυσικού αερίου απ' την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας στις χώρες της Ευρώπης. Η κατασκευή αγωγού από την δυτική Ελλάδα προς την νότια Ιταλία θα αρχίσει του χρόνου και θα περιλαμβάνει υπόγεια και υπέργεια τμήματα και θα συνδεθεί με τον Ελληνο-Τουρκικό αγωγό που κατασκευάστηκε πρόσφατα και τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν τον άλλο μήνα.

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε την συμφωνία της Πέμπτης ιστορικό γεγονός για ολόκληρη τη περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής και επεσήμανε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε 'ισχυρό διεθνή δίαυλο' μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, συνεχάρη την Ελλάδα, τη Τουρκία και την Ιταλία για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ακρογωνιαίο λίθο των προσπαθειών διαφοροποίησης των πηγών φυσικού αερίου που τροφοδοτούν την Ευρώπη και προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής της Κασπίας Θάλασσας.

    [05] 25 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

    27-07-2007

    Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν από σειρά βομβιστικών επιθέσεων τη Πέμπτη στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον 25 που σκοτώθηκαν και άλλων 70 που τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε εμπορική περιοχή στην κυρίως Σιιτική συνοικία Καράντα στο κέντρο τη Βαγδάτης. Επίσης από βόμβα στο οδόστρωμα νότια της Ιρακινής πρωτεύουσας σκοτώθηκαν 5 μέλη Ιρακινής περιπόλου ασφάλειας.

    Στο βόρειο Ιράκ, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε εστιατόριο στο Κιρκούκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άτομα και τραυματίστηκαν 35. Επίσης ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τους θανάτους 6 στρατιωτών αυτή την εβδομάδα στο Ιράκ. Παράλληλα στην Ιορδανία, σε δηλώσεις του στην διεθνή διάσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης των Ιρακινών προσφύγων, ο γ.γ. του υπουργείου εξωτερικών του Ιράκ ζήτησε απ' τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τις χώρες που φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινούς πρόσφυγες.

    [06] Συνεχίζεται η περιπέτεια των Νοτιοκορεατών ομήρων στο Αφγανιστάν

    27-07-2007

    Συνεχίζεται το θρίλερ με τους Νοτιοκορεάτες ομήρους στο Αφγανιστάν. Τώρα ο εκπρόσωπος των Ταλεμπάν, Γιουσούφ Αχμαντί, έδωσε στην κυβέρνηση της Καμπούλ προθεσμία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι για να αφήσει ελεύθερους κρατούμενους εξτρεμιστές με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 22 Νοτιοκορεατών ομήρων. Ο Αχμαντί επεσήμανε ότι είναι πιθανή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

    Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι μια απ' τις γυναίκες ομήρους έκανε έκκληση για βοήθεια σε τηλεφωνική συνέντευξη της προς το δίκτυο. Η γυναίκα ανέφερε επίσης ότι οι όμηροι είναι άρρωστοι, εξασθενημένοι και σε άθλια κατάσταση. Ανώτερος απεσταλμένος της Νότιας Κορέας έφτασε στο Αφγανιστάν αργά τη Πέμπτη το βράδυ με στόχο να επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ εξέφρασε λύπη για τον θάνατο του ενός ομήρου και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Σεούλ για την ασφαλή επιστροφή των πολιτών της.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 28 July 2007 - 1:19:18 UTC