Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-07-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: 18 νεκροί από επίθεση σε αγορά της Βαγδάτης
  • [02] ΗΠΑ-Ρωσία υπέρ μείωσης πυρηνικών οπλοστασίων
  • [03] Ενοπλη αντιπαράθεση σε μουσουλμανικό τέμενος του Πακιστάν
  • [04] Σε μεταρρυθμίσεις θα προβεί ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν
  • [05] Συνεχίζονται οι έρευνες της Βρετανικής κυβέρνησης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
  • [06] 600 νεκροί στη νοτιοανατολική Ασία από τους μουσώνες
  • [07] Διαφωνίες για τρόπους ομοσπονδοποίησης της Αφρικής
  • [08] 600 νεκροί από πλημμύρες στη νότια Ασία
  • [09] Γάζα: Ελεύθερος ο Άλαν Τζόνστον
  • [10] Εορτασμοί για την 4η Ιουλίου στις ΗΠΑ
  • [11] Καθυστέρησε η συζήτηση για το νέο πετρελαϊκό νομοσχέδιο στο ιρακινό κοινοβούλιο
  • [12] Συνελήφθη ισλαμιστής ηγέτης σε τέμενος του Πακιστάν
  • [13] Η Νότια Κορέα θα στείλει πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα

  • [01] Ιράκ: 18 νεκροί από επίθεση σε αγορά της Βαγδάτης

    04-07-2007

    Από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βαγδάτη

    Από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε αγορά της συνοικίας Σιιτών Σαάμπ της Βαγδάτης την Τρίτη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άτομα και τραυματίστηκαν 35.

    Νωρίτερα την Τρίτη, το Ιρακινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα νέο νομοσχέδιο καταμερισμού του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας ανάμεσα στους Κούρδους, τους Σιίτες και τους Σουνίτες. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα στο Ιρακινό κοινοβούλιο.

    Οι Κούρδοι και άλλες μειονότητες έλεγαν ότι ο καταμερισμός των κερδών που είχε αρχικά αποφασιστεί ήταν άδικος. Τα περισσότερα αποθέματα πετρελαίου του Ιράκ βρίσκονται στον κυρίως Σιιτικο νότο και τον Κουρδικό βορρά, ενώ δεν υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα στις περιοχές των Σουνιτών.

    Οι ΗΠΑ εμμένουν εδώ και καιρό ότι ένα νομοσχέδιο για τον δίκαιο καταμερισμό των κερδών είναι απαραίτητο για την επίτευξη εθνικής συμφιλίωσης στο Ιράκ. Το Ιράκ διαθέτει τα τρίτα σε μέγεθος αποθέματα πετρελαίου στο κόσμο.

    [02] ΗΠΑ-Ρωσία υπέρ μείωσης πυρηνικών οπλοστασίων

    04-07-2007

    Σ. Λαβρώφ - Κ. Ράις (φωτο αρχείου)

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ανακοίνωσαν σχέδια για την μείωση των πυρηνικών τους οπλοστασίων. Σε κοινό τους ανακοινωθέν στην Ουάσιγκτον τη Τρίτη, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις και ο Ρώσος ομόλογός της, Σεργκέι Λαβρώφ, αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μείωση των στρατηγικών τους οπλοστασίων 'στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο, που απαιτείται για την εθνική τους ασφάλεια'.

    Η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για Στρατηγική Μείωση των Εξοπλισμών πρόκειται να εκπνεύσει το 2009. Ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα περιορισμού των εξοπλισμών, Ρόμπερτ Τζόσεφ, δήλωσε ότι συνομιλίες για την εφαρμογή νέας συμφωνίας έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο. Επίσης, οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

    [03] Ενοπλη αντιπαράθεση σε μουσουλμανικό τέμενος του Πακιστάν

    04-07-2007

    Στιγμιότυπο, από τα επεισόδια στην Ισλαμαμπάντ.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν ζήτησε από τους ενόπλους που βρίσκονται μέσα σε μουσουλμανικό τέμενος της Ισλαμαμπάντ να παραδοθούν, μετά τον θάνατο 9 ατόμων, σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ σπουδαστών της ισλαμικής θρησκείας και δυνάμεων ασφαλείας την Τρίτη. Ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε ότι όσοι προσπαθήσουν να βγούν από το τέμενος οπλισμένοι, θα σκοτωθούν και πρόσθεσε ότι στην περιοχή απαγορεύθηκε η κυκλοφορία.

    Οι αρχές είπαν ότι ένας στρατιώτης, ένας οπερατέρ και 4 σπουδαστές είναι ανάμεσα στα θύματα, ενώ υπάρχουν και 80 τραυματίες. Ο υφυπουργός εσωτερικών του Πακιστάν είπε ακόμα ότι οι ένοπλοι μέσα στο τέμενος βλάπτουν την εικόνα της χώρας και του Ισλάμ και ότι θα αντιμετωπίσουν επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας.

    Το επεισόδιο της Τρίτης είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών έντασης λόγω των απαιτήσεων που έχουν οι κληρικοί του τεμένους από τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ, για την εφαρμογή του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου, της Σαρία.

    [04] Σε μεταρρυθμίσεις θα προβεί ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν

    04-07-2007

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό των θεσμικών οργάνων της χώρας του, ενίσχυση της οικονομίας και βελτίωση της εκπαίδευσης.

    Ο κ. Φιγιόν δήλωσε στο κοινοβούλιο την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο να ξεπεραστεί μία περίοδος εθνικής κρίσης, όπως την χαρακτήρισε.

    Ο κ. Φιγιόν επεσήμανε ότι ένα από τα κύρια μελήματά του θα είναι να περικοπεί η ανεργία στη Γαλλία από ποσοστό άνω του 8% που είναι τώρα, σε περίπου 5% έως το 2012. Ο κ. Φιγιόν δεσμεύτηκε επίσης να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, για την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων για μείωση της φορολογίας, καταπολέμηση του εγκλήματος και εφαρμογή αυστηρότερων κριτηρίων για την μετανάστευση. Είπε επίσης ότι η Γαλλία θα έχει κύριο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.

    Πάντως ορισμένοι κύκλοι αναρωτιούνται πόση εξουσία θα έχει ο πρωθυπουργός κάτω από τον κ. Σαρκοζί, που είναι αποφασισμένος να την συγκεντρώσει στα δικά του χέρια.

    [05] Συνεχίζονται οι έρευνες της Βρετανικής κυβέρνησης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

    04-07-2007

    Οι Βρετανικές αρχές διερευνούν το αν δύο ύποπτοι που απέτυχαν να πυροδοτήσουν παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Λονδίνο είναι οι ίδιοι που έριξαν το τζηπ τους στην είσοδο του αεροδρομίου της Γλασκόβης.

    Παρόλο που η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την εν λόγω θεωρία, τα Βρετανικά και Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δύο ύποπτοι ενδεχομένως σχεδίασαν αμέσως την επίθεση στην Γκασκόβη μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις στο Λονδίνο. 8 ύποπτοι έχουν συλληφθεί για τις απόπειρες επιθέσεων στη Βρετανία και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για γιατρούς ή υπαλλήλους υγειονομικών υπηρεσιών.

    [06] 600 νεκροί στη νοτιοανατολική Ασία από τους μουσώνες

    04-07-2007

    Τουλάχιστον 600 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη νότια Ασία, μετά από μία εβδομάδα ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμύρων. Σκληρότερα από όλες τις χώρες της περιοχής, επλήγη το νότιο Πακιστάν, όπου περιοχές που συνήθως είναι έρημος, όπως το Μπαλουχιστάν, παραμένουν σκεπασμένες με νερά. Οι πλημμυροπαθείς υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια.

    Την Δευτέρα, εντάθηκαν οι προσπάθειες αρωγής και διάσωσης, με την αποστολή ελικοπτέρων, που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην πληγείσα περιοχή, ενώ περισυνέλεγαν επιζώντες από σκεπές σπιτιών.

    Οι βροχές των μουσώνων έπληξαν και άλλες χώρες της περιοχής, όπως το Αφγανιστάν, το Ινδικό Κασμίρ και την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι. Η ινδική αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν την ζωή τους στην Κολκάτα, όταν οι κατοικίες τους κατέρρευσαν από τις βροχές.

    [07] Διαφωνίες για τρόπους ομοσπονδοποίησης της Αφρικής

    04-07-2007

    Αφρικανοί ηγέτες που συμμετέχουν σε σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στη Γκάνα συμφώνησαν να σχηματίσουν επιτροπή για την μελέτη του ενδεχόμενου ενσωμάτωσης των 53 χωρών της Μαύρης Ηπείρου, αλλά δεν ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι συνομιλίες παρατάθηκαν μέχρι την Τρίτη το βράδυ λόγω διαφωνιών μεταξύ παρατάξεων για το πώς θα επιτευχθεί η Αφρικανική ενσωμάτωση.

    Ο ηγέτης της Λιβύης, Μοαμάρ Γκαντάφι και της Σενεγάλης, Αμπντουλαγιέ Γουέιντ, υποστηρίζουν άμεση δημιουργία ενιαίου Αφρικανικού ομοσπονδιακού κράτους. Άλλοι ηγέτες υποστηρίζουν την ποιο σταδιακή και μετρημένη προσέγγιση του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Θάμπο Μπέκι, ο οποίος τάσσεται και εκείνος υπέρ της ομοσπονδοποίησης της Αφρικής, αλλά σταδιακά.

    Επίσης την Τρίτη στην σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης έλαβαν το λόγο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζήτησαν τακτικές διασκέψεις μεταξύ των δύο ηπείρων. Η πρώτη τέτοια διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα το Δεκέμβριο.

    [08] 600 νεκροί από πλημμύρες στη νότια Ασία

    04-07-2007

    Τουλάχιστον 600 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια Ασία, μετά από μία εβδομάδα ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμύρων. Σκληρότερα από όλες τις χώρες της περιοχής, επλήγη το νότιο Πακιστάν, όπου περιοχές που συνήθως είναι έρημος, όπως το Μπαλουχιστάν, παραμένουν σκεπασμένες με νερά. Οι πλημμυροπαθείς υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια.

    Την Τρίτη, εντάθηκαν οι προσπάθειες αρωγής και διάσωσης, με την αποστολή ελικοπτέρων, που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην πληγείσα περιοχή, ενώ περισυνελέγησαν επιζώντες από σκεπές σπιτιών. Οι βροχές των μουσώνων έπληξαν και άλλες χώρες της περιοχής, όπως το Αφγανιστάν, το Ινδικό Κασμίρ και την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, την Βομβάη. Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν την ζωή τους στην Καλκούτα, όταν οι κατοικίες τους κατέρρευσαν από τις βροχές.

    [09] Γάζα: Ελεύθερος ο Άλαν Τζόνστον

    04-07-2007

    Άλαν Τζόνστον

    Ο δημοσιογράφος του BBC, Άλαν Τζόνστον, εξέφρασε ανακούφιση και ευγνωμοσύνη για την απελευθέρωση του από την εξτρεμιστική οργάνωση Στρατός του Ισλάμ, νωρίς σήμερα το πρωί, στη Λωρίδα της Γάζας. Αμέσως μετά την απελευθέρωση του ο Τζόνστον δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 'είναι εκπληκτικό να σε αφήνουν ελεύθερο' και επεσήμανε ότι η κράτηση του ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ότι αισθάνεται καλά.

    Αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι ο Τζόνστον βρίσκεται στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού των Παλαιστινίων, Ισμαήλ Χανίγιε.

    Η απελευθέρωση του Βρετανού δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια γενικότερης ανταλλαγής κρατουμένων μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς, που έχει καταλάβει τον έλεγχο της Λωρίδα της Γάζας, και της οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ. Την Τρίτη είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του Στρατού του Ισλάμ στη πόλη της Γάζας.

    Ο Άλαν Τζόνστον ήταν ο μόνος δυτικός δημοσιογράφος που είχε παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας όταν έπεσε θύμα απαγωγής το Μάρτιο.

    [10] Εορτασμοί για την 4η Ιουλίου στις ΗΠΑ

    04-07-2007

    O πρόεδρος Μπούς, κατά την ομιλία του στις 4 Ιουλίου 2007.

    Ο πρόεδρος Μπούς ζήτησε από τον αμερικανικό λαό να επιδείξει περισσότερο θάρρος, υπομονή και αυτοθυσία σε σχέση με τον πόλεμο στο Ιράκ, καθώς στις ΗΠΑ γιορτάζεται η Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας.

    Ο κ. Μπούς έκανε το σχόλιο αυτό την Τετάρτη, στα πλαίσια ομιλίας του σε μονάδα της Εθνοφρουράς, στην πόλη Μάρτινσμπεργκ, της Δυτικής Βιρτζίνια. Ο πρόεδρος Μπούς ζήτησε επίσης από τους Αμερικανούς θα βοηθήσουν σε εθελοντική βάση τις οικογένειες εκείνων που βρίσκονται στο μέτωπο.

    Η Ημέρα Ανεξαρτησίας γιορτάζεται όπως κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, αφού την μέρα αυτή το 1776 οι Αμερικανοί άποικοι κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Βρετανία.

    Παρελάσεις, πατριωτικές εκδηλώσεις, αλλά και μουσικές παραστάσεις, πικ νίκ και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται απ' άκρου σ' άκρο της Αμερικής. Στο κέντρο της Ουάσινγκτον, οι εορτασμοί της ημέρας θα ολοκληρωθούν με το παραδοσιακό σόου πυροτεχνημάτων.

    [11] Καθυστέρησε η συζήτηση για το νέο πετρελαϊκό νομοσχέδιο στο ιρακινό κοινοβούλιο

    04-07-2007

    Στιγμιότυπο από την σύσκεψη του ιρακινού υπουργικού συμβουλίου, την Τρίτη.

    Το ιρακινό κοινοβούλιο καθυστέρησε την έναρξη της συζήτησης την Τετάρτη σχετικά με νέο νομοσχέδιο για τον καταμερισμό των κερδών από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, μετά από παράπονα που εξέφρασαν Σουνίτες, Κούρδοι και Σιίτες πολιτικοί.

    Το ιρακινό υπουργικό συμβούλιο είχε ομόφωνα εγκρίνει την Τρίτη το μέτρο αυτό και η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι η συζήτηση στο κοινοβούλιο θα άρχιζε την Τετάρτη. Όμως, από τους 37 υπουργούς, έλειπαν τουλάχιστον 12. Οι εν λόγω υπουργοί, που είναι Σουνίτες και Σιίτες, μποϋκοτάρουν την κυβέρνηση και έτσι δεν ήταν παρόντες για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Πάντως, πολιτικοί που πρόσκεινται στον ακραίο Σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ Σάντρ δήλωσαν ότι απορρίπτουν το νομοσχέδιο.

    Οι Κούρδοι ηγέτες είπαν ότι δεν έχουν ακόμα εξετάσει το νομοσχέδιο και η κυβέρνηση δήλωσε ότι αν το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο που δεν είναι αποδεκτό από τους Κούρδους, αυτό θα αποτελούσε παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων. Αλλά και εκπρόσωποι Σουνιτικών οργανώσεων εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το νέο μέτρο.

    Tην Τετάρτη επίσης, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν 35 εξτρεμιστές σε πολεμικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του Ιράκ την Τετάρτη. Όμως, ένα αμερικανικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστεί ένας άλλος. Τα αίτια κατάρριψης του ελικοπτέρου δεν έγιναν γνωστά. Εξάλλου, από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Μπάιτζι, έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 5 Ιρακινοί.

    [12] Συνελήφθη ισλαμιστής ηγέτης σε τέμενος του Πακιστάν

    04-07-2007

    Πακιστανές ισλαμικές φοιτήτριες παραδίδονται στην αστυνομία, έξω από το Κόκκινο Τζαμί.

    Πακιστανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο ηγέτης ομάδας ακραίων ισλαμιστών που ήταν έγκλειστοι σε τέμενος της Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν, συνελήφθη την Τετάρτη, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει ντυμένος με γυναικεία ενδύματα.

    Οι δυνάμεις ασφάλειας συνέλαβαν τον Αμπντούλ Αζίζ, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το Κόκκινο Τζαμί, περιτριγυρισμένος από ομάδα γυναικών, που φορούσαν μπούρκες. Πάνω από 1,000 οπαδοί του παραδόθηκαν στις αρχές την Τετάρτη, αν και μερικοί από αυτούς συνεχίζουν να παραμένουν μέσα στο τέμενος.

    Η πακιστανική κυβέρνηση διαμήνυσε στους εξτρεμιστές να παραδώσουν τα όπλα τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν επίθεση του στρατού. Η περιοχή γύρω από το τέμενος έχει αποκλειστεί, ενώ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στην Ισλαμαμπάντ. Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας την Τρίτη.

    [13] Η Νότια Κορέα θα στείλει πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα

    04-07-2007

    Το πυρηνικό εργοστάσιο της Γιονγκμπιόν.

    H Nότια Κορέα δήλωσε ότι θα αρχίσει να στέλνει αργό πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα από την επόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια των διεθνών προσπαθειών για την διάλυση του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ.

    Το εν λόγω φορτίο θα ανέρχεται σε 5 με 10,000 τόνους και θα παραδοθεί ως αντάλλαγμα για το κλείσιμο του πυρηνικού εργοστασίου της Γιονγκμπιόν εκ μέρους της Βόρειας Κορέας, η οποία θα λάβει συνολικά 50,000 τόνους πετρελαίου από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία, καθώς και άλλα πολιτικά οφέλη.

    Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τάς μετέδωσε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του ανώτερου Ρώσου πυρηνικού διαπραγματευτή Αλεξάντρ Λιοσούκοφ, οι εξαεθνείς συνομιλίες για τον πυρηνικό εξοπλισμό της Πιονγκγιάνγκ μπορεί να ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 5 July 2007 - 1:18:37 UTC