Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-04-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί τους Κούρδους τους Ιράκ
  • [02] Αφγανιστάν: Οι Ταλεμπάν απειλούν κι άλλους ομήρους
  • [03] ΗΠΑ και ΗΕ επικρίνουν τελευταία ανακοίνωση της Τεχεράνης
  • [04] Ιράκ: Αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης της Βαγδάτης
  • [05] Aμερικανικές αμφιβολίες για τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας
  • [06] Η Κίνα παρότρυνε το Σουδάν να δείξει περισσότερη ευελιξία για το θέμα του Νταρφούρ
  • [07] Ο Ερμής ετοιμάζεται για το Ατλάντικ Σίτυ
  • [08] Ανοικτοί πλέον οι ουρανοί μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
  • [09] Πρωτογενή κύτταρα ενηλίκων για θεραπεία διαβήτη Τύπου Α

  • [01] Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί τους Κούρδους τους Ιράκ

    10-04-2007

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε τους Κούρδους του Ιράκ να πάψουν να επεμβαίνουν στις υποθέσεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου επικρατεί το Κουρδικό στοιχείο.

    Ο κ. Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα στην Άγκυρα ότι οι Κούρδοι του Ιράκ θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αναμειχθούν στις υποθέσεις των Kούρδων της Τουρκίας.

    Της αντίδρασης αυτής του Τούρκου πρωθυπουργού είχαν προηγηθεί δηλώσεις του ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζάνι, που είπε ότι οι Κούρδοι του Ιράκ μπορούν να παρέμβουν σε Τουρκικές πόλεις όπου επικρατεί το Κουρδικό στοιχείο, αν η Άγκυρα αναμειχθεί σε υποθέσεις των Κούρδων του Ιράκ.

    Από τη πλευρά του, ο κ. Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μπαρζάνι 'ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια' και ότι οι Κούρδοι του Ιράκ μπορεί να πληγούν από τις ίδιες τους τις λέξεις.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Σων Μακορμακ, επέκρινε και αυτός τις δηλώσεις του Μασούντ Μπαρζάνι, χαρακτηρίζοντας τες μη εποικοδομητικές και επισημαίνοντας ότι δεν πληρούν το στόχο διεύρυνσης της συνεργασίας Ιράκ-Τουρκίας.

    [02] Αφγανιστάν: Οι Ταλεμπάν απειλούν κι άλλους ομήρους

    10-04-2007

    Ο Αφγανός διερμηνέας του Ιταλού δημοσιογράφου

    Στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν απειλούν να σκοτώσουν ένα Αφγανό γιατρό, τρείς νοσοκόμους και τον οδηγό τους αν η κυβέρνηση δεν αφήσει ελεύθερα δύο ηγετικά τους στελέχη.

    Οι 5 Αφγανοί απήχθησαν στις 27 Μαρτίου στην επαρχία Κανταχάρ. Οι απειλές αυτές διατυπώθηκαν μία μέρα μετά τον αποκεφαλισμό, από τους Ταλιμπάν, Αφγανού διερμηνέα, που είχε απαχθεί τον περασμένο μήνα μαζί με Ιταλό δημοσιογράφο. Οι Ταλιμπάν είπαν ότι τον αποκεφάλισαν διότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να απελευθερώσει σε αντάλλαγμα κρατούμενους Ταλιμπάν.

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, αλλά και οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και των ΗΠΑ, καταδίκασαν τον αποκεφαλισμό του διερμηνέα. Εκπρόσωπος των ΗΕ παρότρυνε τις αρχές να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Οι φόβοι τώρα μεγαλώνουν για την τύχη δύο Γάλλων συνεργατών της εταιρίας αρωγής Τέρ ντ' Ανφάνς και τους τρείς Αφγανούς συναδέλφους τους, που απήχθησαν την περασμένη εβδομάδα από μέλη των Ταλιμπάν.

    [03] ΗΠΑ και ΗΕ επικρίνουν τελευταία ανακοίνωση της Τεχεράνης

    10-04-2007

    Αξιωματούχοι απ' τις ΗΠΑ και τα ΗΕ επικρίνουν ανακοίνωση του Ιράν ότι έχει διευρύνει το πυρηνικό του πρόγραμμα και ότι τώρα μπορεί να εμπλουτίζει ουράνιο σε 'βιομηχανική κλίμακα'. Ο ανώτερος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τεχεράνη άρχισε την παροχή πυρηνικού καυσίμου σε τρεις χιλιάδες φυγοκεντρωτές που διαθέτει για εμπλουτισμό ουρανίου.

    Ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, ζήτησε απ' το Ιράν να συμμορφωθεί με τα αιτήματα του Συμβουλίου Ασφάλειας για τερματισμό των δραστηριοτήτων του εμπλουτισμού ουρανίου.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Τεχεράνης δείχνει ότι το Ιράν συνεχίζει να περιφρονεί την διεθνή κοινότητα και πιστοποιεί την νομιμότητα των μέτρων του ΟΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης.

    [04] Ιράκ: Αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης της Βαγδάτης

    10-04-2007

    Δεκάδες χιλιάδες Ιρακινοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της ιερής πόλης των Σιιτών Νατζάφ, ζητώντας την απόσυρση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από την χώρα, κατά την 4η επέτειο της πτώσης της Βαγδάτης. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κρατώντας ιρακινές σημαίες και φωνάζοντας αντι-αμερικανικά συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία από την πόλη Κούφα, στην γειτονική Νατζάφ την Δευτέρα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και αρκετοί Ιρακινοί που φορούσαν στρατιωτικές στολές.

    Την Κυριακή, ο ακραίος Σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σάντρ παρότρυνε τους Ιρακινούς να διαμαρτυρηθούν κατά της αμερικανικής παρουσίας στη χώρα τους και να απαιτήσουν από τις ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας να πάψουν να συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό. Η απειλή βομβιστικών επιθέσεων παρακίνησε τις αρχές να επιβάλουν 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας τροχοφόρων στη Βαγδάτη.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποβάθμισε τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις, λέγοντας ότι τώρα οι Ιρακινοί είναι ελεύθεροι να συγκεντρώνονται και να εκφράζουν τη γνώμη τους, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν επί προεδρίας Σαντάμ Χουσείν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε στην ΦτΑ ότι η 9η Απριλίου είναι ιστορική μέρα για το Ιράκ, την περιοχή και τον κόσμο, αφού σηματοδοτεί το τέλος του 'δικτατορικού καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν', όπως το αποκάλεσε.

    [05] Aμερικανικές αμφιβολίες για τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας

    10-04-2007

    Κρίστοφερ Χιλ

    Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Κρίστοφερ Χίλλ, που βρίσκεται στο Τόκιο για συνομιλίες με Ιάπωνες αξιωματούχους, προειδοποίησε την Δευτέρα ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να μην συμμορφωθεί με την προθεσμία της 14ης Απριλίου για το κλείσιμο του πυρηνικού της εργοστασίου και την είσοδο ξένων επιθεωρητών στη χώρα.

    Ο κ. Χίλλ σημείωσε ότι διατηρεί ακόμα ελπίδες ότι η Πιονγιάνγκ θα ενεργήσει έως την προθεσμία του ερχόμενου Σαββάτου, αλλά επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη διαμάχη για το παγωμένο ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζα του Μακάο, περιορίζει τις πιθανότητες.

    Στο μεταξύ, το Ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε ότι το Τόκιο ενέκρινε εξάμηνη παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο μετά την πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.

    [06] Η Κίνα παρότρυνε το Σουδάν να δείξει περισσότερη ευελιξία για το θέμα του Νταρφούρ

    10-04-2007

    Η Κίνα παρότρυνε το Σουδάν να δείξει περισσότερη ευελιξία, αναφορικά με το σχέδιο των ΗΕ για την ενίσχυση της ειρηνευτικής δύναμης στο Νταρφούρ.

    Ο Κινέζος απεσταλμένος στην περιοχή, Ζάι Γούν, δήλωσε στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στην σουδανική πρωτεύουσα Χαρτούμ, την Δευτέρα, ότι το Πεκίνο ελπίζει πως το Σουδάν θα δεχθεί το σχέδιο των ΗΕ. Τα σχόλια του κ. Ζάι ακολουθούν επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας σε δύο στρατόπεδα προσφύγων στο Νταρφούρ, στα οποία ζούν πάνω από 60,000 άτομα.

    Την Δευτέρα επίσης, αξιωματούχοι των ΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης άρχισαν συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, με θέμα το σχέδιο των ΗΕ, ενώ ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της Σουδανικής κυβέρνησης. Το Ασσόσιετεντ Πρές μετέδωσε ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, φαίνεται πως πλησιάζει η επίτευξη συμφωνίας για την ενίσχυση της Αφρικανικής ειρηνευτικής δύναμης στο Νταρφούρ.

    [07] Ο Ερμής ετοιμάζεται για το Ατλάντικ Σίτυ

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    10-04-2007

    Δείτε το περσυνό ρεπορτάζ για τον Ερμή στο Ατλάντικ Σίτι - Download

    Δείτε το περσυνό ρεπορτάζ για τον Ερμή στο Ατλάντικ Σίτι

    Στο Atlantic City, την πανέμορφη πόλη του New Jersey, που καθρεφτίζεται στην ακρογιαλιά του Ατλαντικού Ωκεανού, συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την 16η ετήσια διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης του Ερμή, που είναι ευρύτερα γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες με το όνομα Hermes Expo International.

    Ο πρόεδρος και ιδρυτής της έκθεσης, Παύλος Κοτρώτσιος, ευελπιστεί πως η φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη από άποψη αριθμού εκθετών και επισκεπτών. Όπως δήλωσε στη 'Φωνή της Αμερικής', η αισιοδοξία του στηρίζεται στο 'αυξανόμενο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την έκθεση του Ερμή τόσο στους κόλπους της μεγάλης και δυναμικής Ελληνοαμερικανικής κοινότητας όσο και στην Ελλάδα'.

    Η αύξηση του ενδιαφέροντος αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, κυρίως στην δυνατότητα που παρέχει η έκθεση σε όσους συμμετέχουν να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ομάδες επιχειρηματιών έτοιμων να τα προωθήσουν ή να δούνε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες άλλων εκθετών και να αξιολογήσουνε την δυνατότητα της εμπορικής εκμετάλλευσής τους.

    Παύλος Κοτρώτσιος

    Η έκθεση του Ερμή βοηθά επίσης τους συμμετέχοντες να έρθουνε σε επαφή με ομογενείς του κλάδου τους και να δικτυωθούν επαγγελματικά μεταξύ τους, να δοκιμάσουνε οι ίδιοι προσωπικά τη σοδιά των εκτιθεμένων κάθε χρόνο προϊόντων και υπηρεσιών, να εκφράσουνε τις απόψεις ή τις ανησυχίες τους γι αυτά, να εξετάσουνε προοπτικές κοινών εμπορικών δραστηριοτήτων σε αγορές όπου διαπιστώνουνε πως υπάρχει ζήτηση και γενικά να επιδοθούνε στην ανάπτυξη αμοιβαία ωφέλιμων και επικερδών συνεργασιών με άλλους Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

    Πέρσι υπολογίζεται ότι την έκθεση του Ερμή επισκέφθηκαν πάνω από 4μισυ χιλιάδες άτομα στις δύο μέρες που κράτησε. Στόχος των διοργανωτών φέτος είναι να προσελκύσουν πάνω από 5.000 επισκέπτες στο διήμερο 28 και 29 Απριλίου που θα γίνει η Hermes Expo στο Εκθεσιακό Κέντρο του πολυτελούς ξενοδοχείου-καζίνο Trump Marina, στο Atlantic City.

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέχρι τώρα επιτεύγματα της έκθεσης ήτανε η συμφωνία που υπογράφηκε, στα πλαίσια πρόσφατης διοργάνωσης, με την οποία ξεκίνησε επίσημη εμπορική συνεργασία ανάμεσα στην πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορά, την Θεσσαλονίκης, και την Φιλαδέλφεια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Pennsylvania. Στην φετινή έκθεση του Ερμή αναμένεται ότι οι λιμενικές αρχές των δύο αυτών πόλεων θα υπογράψουνε συμφωνία συνεργασίας σε τομείς της αρμοδιότητάς τους.

    Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

    Γι αυτό τον σκοπό θα έρθουν στα τέλη του μήνα στο Atlantic City ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που θα είναι και ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στην έκθεση του Ερμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης HELEXPO Θέμης Καρτσιώτης και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Λιμενικών Αρχών κι άλλων δημοτικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

    Άλλη περιοχή της Ελλάδας που θα τιμηθεί επίσημα φέτος από τον Ερμή είναι η Κρήτη, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα και τον Δήμαρχο του Ηρακλείου Γ. Κουράκη.

    Μεταξύ των Ελληνοαμερικανών που θα τιμήσει φέτος ο Ερμής είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γιάννης Κατσιματίδης, οι εταιρείες του οποίου κάνουν τζίρο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο και συνολικά απασχολούν πάνω από 10.000 εργαζόμενους. Ο Γιάννης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να διεκδικήσει του χρόνου το αξίωμα του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα πολλών ομογενών που τον ενθαρρύνουν να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην πολιτική ζωή της μεγαλούπολης, στην οποία ο ίδιος έχει τις περισσότερες επιχειρήσεις του και η ομογένεια της Αμερικής τα περισσότερα στελέχη της.

    Άλλοι που θα τιμηθούν φέτος είναι ο Σύνδεσμος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Εστιατορίων Παν-Γρηγόριαν, το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών 'Παιδεία', η κ. Νίκη Σιδέρη, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Οίκου Ρόναλντ Μακντόναλντ της Νέας Υόρκης, που φροντίζει για σοβαρά άρρωστα παιδιά, και ο εκδότης της 'Άποψης' Βίκτωρ Μητρόπουλος.

    Από τα περσυνά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Ερμής .

    Τους επισκέπτες της φετινής Ερμής Έξπο θα υποδεχτούν μαζί με τον κ. Κοτρώτσιο, ο Περιφερειάρχης Αμερικής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και μεγαλοεπιχειρηματίας από το Σικάγο, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, η Πρόεδρος του εδρεύοντος στη Φιλαδέλφεια Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου κ. Ιωάννα Σαβίδη, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Μανώλης Βελιβασάκης, ο Πρόεδρος του Αμερικανοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Χρήστος Χρηστάκης, ο Δήμαρχος του Atlantic City και άλλοι παράγοντες.

    Έχουν επίσης προσκληθεί στην έκθεση όλοι οι Ελληνικής καταγωγής βουλευτές του Αμερικανικού Κογκρέσου και ηγετικά στελέχη των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων, όπως η ΑΧΕΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον.

    Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ερμής Έξπο θα αρχίσει στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη 26 Απριλίου όπου, μετά την παραλαβή τους από τα διάφορα αεροδρόμια της πόλης, οι επισκέπτες από την Ελλάδα και τα άλλα μέρη θα συμμετάσχουν σε δεξίωση που θα παρατεθεί προς τιμήν τους και θα έχουν επαγγελματικές επαφές με νεοϋορκέζους επιχειρηματίες. Το βράδυ θα παρακολουθήσουν κάποιο υπερθέαμα σε θέατρο του Μπρόντγουαιη ή θα προτιμήσουν να το περάσουν πιο ήσυχα απολαμβάνοντας ελαφρά μουσική σε ένα από τα πολλά φημισμένα στέκια της μεγαλούπολης.

    Την επομένη θα μεταβούν ομαδικά με αυτοκίνητα της έκθεσης στη Φιλαδέλφεια όπου θα έρθουν σε επαφή με παράγοντες του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου, θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και θα παραστούν σε άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν τους. Το βράδυ της Παρασκευής, μετά από επίσημο δείπνο που θα δοθεί γι αυτούς σε πολυτελές εστιατόριο της Φιλαδέλφειας, οι επισκέπτες θα μεταφερθούν οδικώς στο Atlantic City, που απέχει μιάμιση περίπου ώρα. Εκεί θα τους γίνει υποδοχή στο Trump Marina, όπου θα περάσουν το Σαββατοκύριακο συμμετέχοντες στην έκθεση και τα πολλά ειδικού ενδιαφέροντος σεμινάρια που διοργανώνει ο Ερμής.

    Την Δευτέρα το πρωί οι προσκεκλημένοι του Ερμή θα μεταβούν στη Βαλτιμόρη, της πολιτείας Μαίρυλαντ, για μια σύντομη κρουαζιέρα στις ακτές της κατά την οποία θα έχουνε γεύμα με τοπικούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Βουλευτής Βαλτιμόρης και περιχώρων στο Αμερικανικό Κογκρέσο είναι ο δημοκρατικός Τζων Σαρμπάνης, που ήτανε και ο τελετάρχης της μεγάλης παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην περήφανη Ελληνική γειτονιά της πόλης του. (Βλέπε τηλεοπτικό ρεπορτάζ με τίτλο 'Η 25η Μαρτίου εκεί που ρίζωσε ο Ελληνισμός, στην Αμερική' στον κόμβο 'τηλεοπτικά' της ιστοσελίδας αυτής).

    Από τη Βαλτιμόρη οι επισκέπτες της Ερμής θα έρθουν στη Ουάσιγκτον για επαφές με Ελληνοαμερικανούς παράγοντες και επισκέψεις στη Βουλή και την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, τα διάφορα μνημεία της πόλης και άλλα αξιοθέατα, όπως για παράδειγμα οι ανθισμένες αγριοκερασιές στις όχθες του Ποταμού Ποτόμακ, που διασχίζει την πρωτεύουσα, και τα νέα τηλεοπτικά στούντιο της 'Φωνής της Αμερικής', που βρίσκονται ένα τετράγωνο από το Κογκρέσο, διαγωνίως απέναντι από το περίφημο Μουσείο Διαστημικής Ιστορίας της ΝΑΣΑ.

    Την επομένη οι επισκέπτες της Ερμής θα αρχίσουνε το ταξίδι της επιστροφής στις χώρες τους για την υλοποίηση των συμφωνιών που αναμένεται να συνάψουν στο Atlantic City κι ο Παύλος Κοτρώτσιος με τους συνεργάτες του θα αρχίσουνε την προετοιμασία για την επόμενη Hermes Expo που θα γίνει ένα χρόνο αργότερα, την ίδια εποχή στο ίδιο μέρος, για την εξυπηρέτηση καινούργιων ομάδων ομογενών επιχειρηματιών.

    [08] Ανοικτοί πλέον οι ουρανοί μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    10-04-2007

    Η ιστορική συμφωνία 'Ανοικτοί Ουρανοί', μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής που υιοθετήθηκε από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν μερικές μέρες στις Βρυξέλλες, θα επικυρωθεί και θα υπογραφεί στις 30 Απριλίου στην Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσιγκτον.

    Η συμφωνία η οποία επετεύχθη ύστερα από διαπραγματεύσεις τεσσάρων ετών, έχει σημαντική πολιτική και οικονομική σημασία καθώς θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκτελεί πτήσεις από οποιαδήποτε πόλη των χωρών-μελών της Ένωσης σε οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ και αντιστρόφως, ενισχύοντας έτσι τον ανταγωνισμό στις υπερατλαντικές πτήσεις και με αποτέλεσμα την μείωση των τιμών των εισιτηρίων για εκατομμύρια επιβάτες.

    Η συμφωνία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί στην Ουάσιγκτον, αλλά ύστερα από αίτημα της Βρετανίας η έναρξη της ισχύος της μετετέθη πέντε μήνες αργότερα, δηλαδή τον Μάρτιο του 2008, έως την λειτουργία ενός νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου του Χήθροου, που πρόκειται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα μεγάλο ανταγωνισμό.

    Με την εφαρμογή πάντως της νέας συμφωνίας θα αντικατασταθούν πλέον όλες οι διμερείς συμφωνίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, οι οποίες είχαν κριθεί και παράνομες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [09] Πρωτογενή κύτταρα ενηλίκων για θεραπεία διαβήτη Τύπου Α

    10-04-2007

    Ομάδα Αμερικανών και Βραζιλιάνων ερευνητών ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε πρωτογενή κύτταρα ενηλίκων διαβητικών σε πειραματική θεραπεία κατά του διαβήτη Τύπου Α. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πρωτογενή κύτταρα από το αίμα 15 διαβητικών για να τους βοηθήσουν να απαγκιστρωθούν από την χρήση ινσουλίνης.

    Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπέρτ του πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο δήλωσε ότι ο ένας απ' τους διαβητικούς που συμμετείχαν στην έρευνα έχει πάψει να χρησιμοποιεί ινσουλίνη εδώ και 35 μήνες, ενώ άλλοι 4 δεν χρησιμοποιούν ινσουλίνη εδώ και 21 μήνες. Πρόκειται για θεαματικά αποτελέσματα δηλώνουν οι επιστήμονες και οι έρευνες θα συνεχιστούν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 11 April 2007 - 1:20:55 UTC