Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-09-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημίες απο τον πόλεμο στις αρχαιότητες του Λιβάνου, διαπίστωσε η ΟΥΝΕΣΚΟ
  • [02] Aύξηση του αντι-ισλαμισμού στις ΗΠΑ, καταγγέλλει το Συμβούλιο Αμερικανο-ισλαμικών σχέσεων
  • [03] Και ο υπουργός Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη
  • [04] Στον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής θ' αναφερθεί ο Πρόεδρος Μπους
  • [05] Ιράκ: Και άλλες απώλειες, ενώ τα ΗΕ προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος εμφυλίου πολέμου
  • [06] Αφγανιστάν: Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας
  • [07] Ειδικό συντονιστή για Σουδάν θα διορίσει η κυβέρνηση Μπούς
  • [08] Βατικανό: Αποστολή εκπροσώπων σε μουσουλμανικές χώρες
  • [09] FBI: Αύξηση της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ το τελευταίο χρόνο
  • [10] ΝΑΣΑ: Συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [11] Oμιλία του προέδρου Μπούς στα ΗΕ
  • [12] Ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ΗΕ
  • [13] Aπο λάθος των καναδικών αρχών, συνελήφθη από τις ΗΠΑ αθώος μουσουλμάνος Καναδός υπήκοος

  • [01] Ζημίες απο τον πόλεμο στις αρχαιότητες του Λιβάνου, διαπίστωσε η ΟΥΝΕΣΚΟ

    19-09-2006

    Πετρελαιοκηλίδα στο αρχαίο λιμάνι της Βύβλου.

    Σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ, τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία του Λιβάνου στη Βύβλο, την Τύρο και την Μπααλμπέκ υπέστησαν σοβαρές καταστροφές κατά την διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολλάχ.

    Ομάδα του οργανισμού επισκέφθηκε το Λίβανο πρόσφατα για να εξετάσει τις ζημίες που υπέστησαν οι αρχαιότητες στη χώρα. Η ομάδα διαπίστωσε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Βύβλου, κατά μήκος των μεσογειακών ακτών του Λιβάνου και βόρεια της Βηρυτού, υπέστη τις σοβαρότερες καταστροφές.

    Οι εμπειρογνώμονες είπαν επίσης ότι από κηλίδα πετρελαίου που δημιουργήθηκε μετά από ισραηλινή επίθεση κατά εργοστασίου ηλεκτροδότησης, προξενήθηκαν ζημίες σε δύο μεσαιωνικούς πύργους που βρίσκονται στο λιμάνι της Βύβλου. Η ΟΥΝΕΣΚΟ δήλωσε ότι οι πέτρες των πύργων πρέπει να καθαριστούν με το χέρι πρίν τον ερχομό του χειμώνα.

    Ο οργανισμός είπε εξάλλου ότι ψηφιδωτό σε υπόγειο ρωμαϊκό τάφο στην Τύρο υπέστη μεγάλη ζημιά, ενώ οι ρωγμές στους τοίχους ρωμαΪκών ναών στη πόλη Μπααλμπέκ, σίγουρα διευρύνθηκαν, παρόλο που οι ισραηλινές βόμβες δεν έπληξαν τους ναούς αυτούς. Η ομάδα της ΟΥΝΕΣΚΟ δήλωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των αρχαιοτήτων της Βύβλου θα κοστίσουν περίπου 100 χιλιάδες δολάρια. Οι αρχαιότητες της Βύβλου, της Τύρου και του Μπααλμπέκ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Παγκόσμιο Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του οργανισμού.

    [02] Aύξηση του αντι-ισλαμισμού στις ΗΠΑ, καταγγέλλει το Συμβούλιο Αμερικανο-ισλαμικών σχέσεων

    19-09-2006

    Το Συμβούλιο Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων, που είναι μία από τις κύριες οργανώσεις μoυσουλμάνων στις ΗΠΑ, με έκθεσή του επισημαίνει ότι αυξήθηκε ο αντι-ισλαμισμός στη χώρα.

    Η έκθεση αναφέρει ότι έλαβε περίπου 2.000 καταγγελίες από Αμερικανούς μουσουλμάνους που δήλωσαν ότι υπέφεραν βίαιες επιθέσεις ή διακρίσεις τον περασμένο χρόνο, που αποτελεί αύξηση κατά 30% από πέρυσι. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στο 'αρνητικό και πολιτικά φορτισμένο κλίμα κατά των μωαμεθανών και του Ισλάμ γενικά'.

    Όμως το συμβούλιο εξήρε την αμερικανική κυβέρνηση επειδή έλαβε μέτρα σύντομα για την έρευνα των καταγγελιών που δηλώθηκαν.

    [03] Και ο υπουργός Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    19-09-2006

    Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης

    Διπλωματικές και πολιτικές επαφές, επισκέψεις και παρουσιάσεις γίνονται αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για τις οποίες έχει έρθει αντιπροσωπεία με επικεφαλής της ΥΠΕΞ κ Μπακογιάννη, βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Σκοπός της επίσκεψής του είναι τα εγκαίνια της έκθεσης 'Ελαίας Εγκώμιο' που θα γίνουν στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

    Παράλληλα ο κ Βουλγαράκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ενώ πρόκειται να εγκαινιάσει μαζί με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ Κόφφι Αννάν την έκθεση 'Ελέας Εγκώμιο' στο κτίριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Επισης, ο έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ελληνικού τμήματος σπουδών στο πανεπιστήμιο Γέηλ, ενώ θα παραστεί και στην παράσταση 'Πέρσες' του Αισχύλου από το Εθνικό θέατρο της Ελλάδας στο City Center Τheater στο Μανχάταν. Την Πέμπτη θα αναχωρήσει για το Σικάγο όπου πρόκειται να παρευρεθεί σε δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας.

    Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Σικάγου Ρίτσαρντ Ντέηλι μια και το Σικάγο είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Αθήνα, και διεκδικεί υποψηφιότητα για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2016. Τέλος ο Υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί στα εγκαίνια του ελληνοαμερικανού εκπαιδευτηρίου Σικάγου παρουσία του κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλλινόι.

    [04] Στον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής θ' αναφερθεί ο Πρόεδρος Μπους

    19-09-2006

    Κατά την σημερινή ομιλία του ενώπιον της γενικής συνέλευσης των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Μπους αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο όραμά του για τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής. Σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου είπαν ότι θα ζητήσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για τις νεότευκτες δημοκρατίες του Ιράκ, του Λιβάνου και των Παλαιστινιακών εδαφών. Επίσης, θα υπεραμυνθεί της πολιτικής του προς το Ιράν. Ως γνωστό, ο αμερικανός πρόεδρος πιέζει για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, επειδή αρνείται να ενδώσει στα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό του προγράμματός της εμπλουτισμού ουρανίου.

    Ο κ. Μπους θα έχει επίσης συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γάλλο ομόλογό του Ζάκ Σιράκ, με τον οποίο θα συζητήσει την αντιπαράθεση με το Ιράν. Στα πλαίσια συνέντευξής του προς το γαλλικό ραδιόφωνο, ο κ. Σιράκ τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει διάλογο, αντί για απειλές, στο θέμα του Ιράν.

    Επίσης αναμένεται ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, θα μιλήσει και αυτός σήμερα στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ, όμως οι κ.κ. Μπούς και Σιράκ δεν θα έχουν συνάντηση μαζί του. Ο Γάλλος πρόεδρος θα είναι ο μόνος ηγέτης απ' τα 5 μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας, πέραν του κ. Μπους, που θα συμμετάσχει στη φετινή γενική συνέλευση των ΗΕ.

    [05] Ιράκ: Και άλλες απώλειες, ενώ τα ΗΕ προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος εμφυλίου πολέμου

    19-09-2006

    Στο Ιράκ, από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και πυροβολισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άτομα. Η αστυνομία δήλωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας στην Ταλ Αφάρ, σκότωσε τουλάχιστον 20 άτομα και τραυμάτισε 17. Στη Ραμάντι, άλλος βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 13 άτομα, ενώ αρκετά ακόμα πτώματα, πολλά από τα οποία έφεραν σημάδια βασανιστηρίων εντοπίστηκαν στη Βαγδάτη. O αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Βαγδάτη.

    Στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανικός στρατός υπεραμύνθηκε της κράτησης ιρακινού φωτογράφου που εργαζόταν για το Ασσόσιετεντ Πρές, λέγοντας ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε διασυνδέσεις με ιρακινούς αντάρτες. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την συνέχιση της κράτησης του Μπιλάλ Χουσείν, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Την Τρίτη, το Ασσόσιετεντ Πρές ζήτησε από τον στρατό είτε να αφήσει ελεύθερο είτε να απαγγείλει κατηγορίες κατά του φωτογράφου του που κρατείται εδώ και 5 μήνες.

    Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε ότι το Ιράκ βρίσκεται στο χείλος εμφυλίου πολέμου, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.

    [06] Αφγανιστάν: Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας

    19-09-2006

    Από τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 Καναδοί στρατιώτες, 4 Αφγανοί αστυνομικοί και 11 άμαχοι. Οι Καναδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς μοίραζαν τετράδια και μολύβια σε ομάδα παιδιών. Ο βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε ποδήλατο, πλησίασε το πλήθος και αυτοανατινάχθηκε. Τουλάχιστον 10 στρατιώτες και 25 παιδιά τραυματίστηκαν.

    Στο δυτικό Αφγανιστάν, ένας άλλος βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε ποδήλατο σκότωσε τουλάχιστον 11 άτομα και τραυμάτισε 15 στην πόλη Χεράτ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βομβιστής στόχευε τον υπαρχηγό της αστυνομίας που τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Την Δευτέρα στη Καμπούλ, 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 10 πολίτες τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

    [07] Ειδικό συντονιστή για Σουδάν θα διορίσει η κυβέρνηση Μπούς

    19-09-2006

    Καταυλισμός προσφύγων στο Νταρφούρ

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μπούς αποφάσισε να διορίσει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στο Νταρφούρ του Σουδάν. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο πρόεδρος Μπούς ενδέχεται να ανακοινώσει επίσημα την απόφαση του αυτή, σήμερα, κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μπούς είχε εκφράσει αγανάκτηση για τον τρόπο με τον οποίο τα ΗΕ έχουν χειριστεί το θέμα του Νταρφούρ και είχε πει ότι τα ΗΕ θα πρέπει να στείλουν στρατεύματα στη περιοχή παρά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης του Σουδάν.

    Πάντως τη Δευτέρα Σουδανέζοι αξιωματούχοι άφησαν να διαφανεί ότι είναι διατεθειμένοι να δεχτούν διεύρυνση της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη περιοχή. Η αποστολή της εν λόγω δύναμης λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, για να προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ. Πάντως ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ Χασάν αλ Μπασίρ, απέρριψε το ψήφισμα των ΗΕ για την ανάπτυξη ειρηνοφρουρών των ΗΕ στο Νταρφούρ, παρομοιάζοντας τους με ξένο στρατό κατοχής.

    [08] Βατικανό: Αποστολή εκπροσώπων σε μουσουλμανικές χώρες

    19-09-2006

    Το Βατικανό στέλνει εκπροσώπους του σε μουσουλμανικές χώρες για να συναντηθούν με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, σε μία προσπάθεια να μετριαστεί η οργή που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου για το Ισλάμ. Ο ίδιος ο Παπάς έχει ήδη δηλώσει ότι λυπάται βαθιά για την οργή που προκάλεσαν τα σχόλια του.

    Πάντως παρά την επίσημη συγνώμη που εξέδωσε το Βατικανό, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν σε μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστανικού Κασμίρ και του Ιράκ, ενώ στη Τεχεράνη ο ανώτερος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε ότι τα σχόλια του Πάπα ευθυγραμμίζονται με τις σταυροφορίες της Δύσης κατά του Ισλάμ. Αλλά, σε επίσκεψη του στην Βενεζουέλα, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι σέβεται το Πάπα.

    [09] FBI: Αύξηση της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ το τελευταίο χρόνο

    19-09-2006

    Αύξηση πάνω από 2 τοις εκατό σημείωσε η εγκληματικότητα στις ΗΠΑ το 2005. Στην ετήσια έκθεση του, το FBI αναφέρει ότι 17 χιλιάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους από δολοφονίες εκ προμελέτης και ότι σημειώθηκε κατακόρυφη άνοδος στην εγκληματικότητα ανηλίκων, κατά περίπου 20 τοις εκατό.

    Σύμφωνα με την έκθεση μόνο οι βιασμοί μειώθηκαν κατά δυόμισι τοις εκατό.

    Βέβαια το FBI επισημαίνει ότι παρόλο που η εγκληματικότητα αυξήθηκε το 2005, έχει σημειώσει πτώση 17 τοις εκατό την τελευταία δεκαετία.

    [10] ΝΑΣΑ: Συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    19-09-2006

    H NΑΣΑ δήλωσε ότι τοξική ουσία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκάλεσε για λίγο συναγερμό τη Δευτέρα, χωρίς όπως τα μέλη του πληρώματος να κινδυνεύσουν. Αξιωματούχοι είπαν ότι το σύστημα συναγερμού ενεργοποιήθηκε όταν εντόπισε υδροξείδιο του ποτασίου από μία διαρροή. Αξιωματούχος της ΝΑΣΑ είπε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την άφιξη του Ρωσικού διαστημόπλοιου Σογιούζ που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Στο Σογιουζ βρίσκεται και η Ιρανο-αμερικανή Ανουσέχ Ανσάρι, η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια.

    [11] Oμιλία του προέδρου Μπούς στα ΗΕ

    19-09-2006

    Ο πρόεδρος Μπούς, στο βήμα των ΗΕ

    Ο πρόεδρος Μπούς κάλεσε την παγκόσμια ηγεσία να υποστηρίξει τους μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστές πολιτικούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και επίσης να συμβάλουν στην δημιουργία 'ενός κόσμου πέρα από την τρομοκρατία,' όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των ΗΕ στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη το πρωί, ο κ. Μπούς επισήμανε ότι η ανθρωπότητα έχει εμπλακεί σε ιδεολογικό πόλεμο μεταξύ των εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν την τρομοκρατία και των μετριοπαθών, που υποστηρίζουν την ειρήνη.

    Ο κ. Μπούς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις κυβερνήσεις του Ιράκ και του Αφγανιστάν στην μάχη που δίνουν με τους τρομοκράτες. Ο Aμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι το Ιράν πρέπει να εγκαταλείψει 'τις φιλοδοξίες του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων,' όπως είπε και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν αντιτίθενται στην ανάπτυξη πραγματικά ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος στη χώρα αυτή.

    Αργότερα την Πέμπτη θα μιλήσει προς τη γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού και ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ, που όπως αναμένεται, θα τονίσει το δικαίωμα της χώρας του στην ανάπτυξη ειρηνικής πυρηνικής τεχνολογίας. Το Ιράν διαψεύδει ότι προσπαθεί να αναπτύξει ατομικά όπλα.

    Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Μπούς είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζάκ Σιράκ για να συζητήσουν το θέμα του Ιράν. Μετά τις συνομιλίες τους, ο κ. Μπους προειδοποίησε ότι ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν, εκτός και αν σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου. Ο κ. Σιράκ δήλωσε ότι οι Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν την ίδια προσέγγιση στο θέμα αυτό και ότι το Ιράν πρέπει να διακόψει το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα, πρίν ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη.

    [12] Ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ΗΕ

    19-09-2006

    Ακούστε το ρεπορτάζ της ΦτΑ απο τα ΗΕ

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, μίλησε πριν λίγο στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ακούστε το ρεπορτάζ του Γιωργου Μπίστη ο οποιος μας ενημερώνει από την εδρα του διεθνούς οργανισμού.

    [13] Aπο λάθος των καναδικών αρχών, συνελήφθη από τις ΗΠΑ αθώος μουσουλμάνος Καναδός υπήκοος

    19-09-2006

    O Mαχέρ Αράρ, καταθέτει την Πέμπτη στην Οττάβα.

    Επίσημη έκθεση της καναδικής κυβέρνησης αναφέρει ότι η απόφαση των ΗΠΑ να στείλει ένα μουσουλμάνο Καναδό υπήκοο στη Συρία, σαν πιθανό τρομοκράτη, βασιζόταν σε λανθασμένες μυστικές πληροφορίες των καναδικών υπηρεσιών.

    Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής είπε την Δευτέρα στο Καναδά ότι η καναδική αστυνομία έκανε λάθος όταν είπε στις αμερικανικές αρχές ότι ο μηχανικός Μαχέρ Αράρ ήταν ισλαμιστής εξτρεμιστής. Ο Αράρ συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2002.

    Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι στη συνέχεια ο Αράρ μεταφέρθηκε στη Συρία για ανακρίσεις, χωρίς όμως να ειδοποιηθεί η καναδική κυβέρνηση. Ο κ. Αράρ κατήγγειλε ότι κρατήθηκε σε ένα πολύ μικρό κελλί και υπέστη βασανιστήρια κατά την ανάκρισή του στη Συρία. Αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2003 και αργότερα υπέβαλε μηνύσεις κατά της κυβέρνησής του και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 20 September 2006 - 1:18:57 UTC