Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-06-28

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κορέα: Μάλλον δεν ετοιμάζεται για πυραυλική δοκιμή λέει ο γερουσιαστής Ουώρνερ
  • [02] Το Ισραήλ εισέβαλλε στη Γάζα
  • [03] Ιράν: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα κατοχής πυρηνικής τεχνολογίας
  • [04] Ιράκ: Ο ιρακινός στρατός θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα μέχρι τα τέλη του χρόνου
  • [05] Έρευνα: Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου βλαβερό με το κάπνισμα
  • [06] Ράις:Καλύτερο συντονισμό Πακιστάν-Αφγανιστάν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
  • [07] Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων: Εγκρίνεται συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ινδίας
  • [08] Ιαπωνία: Επίσκεψη Κοϊζούμι σε Καναδά και ΗΠΑ
  • [09] ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις
  • [10] Ευρώπη: Νέο πλαίσιο με τις ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα

  • [01] Β. Κορέα: Μάλλον δεν ετοιμάζεται για πυραυλική δοκιμή λέει ο γερουσιαστής Ουώρνερ

    28-06-2006

    Τζων Ουώρνερ

    Ο πρόεδρος της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζων Ουώρνερ, δήλωσε ότι τελευταία δορυφορική φωτογραφία από τη Βόρειο Κορέα δείχνει ότι μάλλον δεν αναμένεται άμεσα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

    Ο κύριος Ουώρνερ δήλωσε την Τρίτη ότι οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες από το σημείο εκτόξευσης στη Βόριο Κορέα δείχνουν ότι δεν έχουν γίνει μερικές αναγκαίες προετοιμασίες για τη διενέργεια της δοκιμής. Πρόσθεσε, όμως ότι οι προθέσεις της Πιονγιάνγκ δεν είναι ξεκάθαρες. Ο κύριος Ουώρνερ επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουν την ανάληψη προληπτικής δράσης κατά της Πιονγιάνγκ και απηύθυνε έκκληση στη Βόρειο Κορέα να επιστρέψει στις πολυεθνείς συνομιλίες για τον αφοπλισμό της που έχουν παγώσει από τον Νοέμβριο. Εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος βαλλιστικός πύραυλος μακρού βεληνεκούς έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε αμερικανικό έδαφος.

    [02] Το Ισραήλ εισέβαλλε στη Γάζα

    28-06-2006

    Ισραηλινοί στρατιώτες ζητωκραυγάζουν καθώς ετοιμάζονται να εισβάλλουν στη Γάζα

    Ο Ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στην νότια Γάζα μετά την απαγωγή Ισραηλινού στρατιώτη από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές. Της χερσαίας επίθεσης είχε προηγηθεί σειρά Ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων και βομβαρδισμών γεφυρών στην κεντρική Γάζα, καθώς και του κύριου σταθμού ηλεκτροδότησης των Παλαιστινιακών εδαφών.

    Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί των γεφυρών στόχευαν στο να αποτρέψουν τους απαγωγείς απ' το να μετακινήσουν των όμηρο στρατιώτη. Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται κατά μήκος της μεθορίου με τη Γάζα, ενώ έχουν κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης της περιοχής. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Στο μεταξύ η Παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση που απήγαγε το στρατιώτη επιβεβαίωσε τη Τρίτη ότι είναι ακόμη ζωντανός. Η οργάνωση επεσήμανε όμως ότι δεν πρόκειται να τον απελευθερώσει χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Οι εξτρεμιστές ζητούν την απελευθέρωση όλων των γυναικών κρατουμένων που βρίσκονται σε Ισραηλινές φυλακές.

    [03] Ιράν: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα κατοχής πυρηνικής τεχνολογίας

    28-06-2006

    Αγιατολλάχ Αλι Χαμενεΐ

    Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολλάχ Αλι Χαμενεΐ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του θα ωφελούσαν το Ιράν. Και τόνισε ότι το Ιράν δεν θα διαπραγματευθεί το δικαίωμά του να διαθέτει πυρηνική τεχνολογία. Επεσήμανε πάντως ότι η Τεχεράνη είναι διατεθειμένη να συζητήσει διεθνή έλεγχο του προγράμματός της, αν οι άλλες χώρες αποδεχθούν τα δικαιώματα του Ιράν.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνυ Σνόου, χαρακτήρισε τα σχόλια του Αγιατολά Χαμενεΐ ασαφή και δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον περιμένει επίσημη απάντηση του Ιράν από τον ανώτατο διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, Αλί Λαριτζανί, στον αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , Χαβιέ Σολάνα, σχετικά με το διεθνές πακέτο κινήτρων.

    [04] Ιράκ: Ο ιρακινός στρατός θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα μέχρι τα τέλη του χρόνου

    28-06-2006

    Σαντάμ Χουσεΐν

    Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ ανακοίνωσε ότι η δεύτερη δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν και των πρώην ανώτερων διοικητών των στρατιωτικών του δυνάμεων θα αρχίσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Το κατηγορητήριο θα εστιαστεί στην υπόθεση των θανάτων δεκάδων χιλιάδων Κούρδων στα πλαίσια εκστρατείας εναντίον τους στη δεκαετία του 1980. Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι προετοιμάζονται κατηγορητήρια σε βάρος του πρώην ηγέτη του Ιράκ και για άλλες υποθέσεις, η εκδίκαση των οποίων ενδεχομένως να διαρκέσει χρόνια. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι βιαιότητες την Τρίτη στο Ιράκ κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άτομα.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον ο αμερικανός στρατηγός υπεύθυνος για την εκπαίδευση των νέων δυνάμεων ασφάλειας του Ιράκ δήλωσε ότι ο Ιρακινός στρατός θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλά παραδέχτηκε ότι οι Ιρακινές δυνάμεις θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το έργο τους με επιτυχία.

    [05] Έρευνα: Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου βλαβερό με το κάπνισμα

    28-06-2006

    Νέα έκθεση του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το παθητικό κάπνισμα είναι το ίδιο βλαβερό με το κάπνισμα και ότι ξεχωριστοί χώροι για καπνιστές και μη καπνιστές σε εστιατόρια και μπαρ, δεν φαίνεται να βοηθούν την κατάσταση.

    Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο γενικός αρχίατρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι μόνο τα κτήρια στα οποία απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα, προστατεύουν πραγματικά τους μη καπνιστές απ' τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος. Η έρευνα αναφέρει ότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο παθητικό κάπνισμα. Τα παιδιά με καπνιστές γονείς έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από αναπνευστικές παθήσεις και να αναπτύξουν άσθμα. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, 3 χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων και 46 χιλιάδες θάνατοι από καρδιοπάθειες, οφείλονται στο παθητικό κάπνισμα.

    [06] Ράις:Καλύτερο συντονισμό Πακιστάν-Αφγανιστάν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

    28-06-2006

    Κοντολίζα Ράις και Περβέζ Μουσάραφ

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις παρότρυνε το Πακιστάν και το Αφγανιστάν να συντονίσουν καλύτερα τις προσπάθειές τους στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και κατά των Ταλιμπάν. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τρίτη στην Ισλαμαμπάντ, μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ και τον ομόλογό της Κουρσήντ Καζούρι, η κ. Ράις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δύο καλούς φίλους και συμπολεμιστές στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι αναμένει από τον πρόεδρο Μουσάραφ να κρατήσει την υπόσχεσή του και να διενεργήσει δημοκρατικές εκλογές του χρόνου.

    Ο κ. Καζούρι δήλωσε ότι ο κ. Μουσάραφ είπε στην κ. Ράις ότι αποφάσισε να αποστείλει 10,000 ακόμα στρατιώτες στην περιοχή των συνόρων για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή παράνομης εισόδου εξτρεμιστών.

    Ήδη στη περιοχή έχουν αναπτυχθεί περίπου 80,000 στρατιώτες. Την Τετάρτη, η κ. Ράις θα μεταβεί στο Αφγανιστάν όπου θα έχει έκτακτες συνομιλίες με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και ανώτερους αξιωματούχους των συμμαχικών δυνάμεων.

    [07] Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων: Εγκρίνεται συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ινδίας

    28-06-2006

    Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής βουλής ενέκρινε την Τρίτη συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ινδία, η οποία προβλέπει και παροχή σχετικής τεχνολογίας στη χώρα αυτή. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την επικύρωση του μέτρου από το κογκρέσο.

    Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ινδία θα αποκτήσει αμερικανική πυρηνική τεχνολογία, αλλά θα ανοίξει τις πολιτικές πυρηνικές της εγκαταστάσεις σε διεθνείς ελεγκτές.

    Όπως αναμένεται, η εν λόγω συμφωνία θα παρουσιαστεί ενώπιον της ολομέλειας της βουλής τον επόμενο μήνα. Αν τελικά η συμφωνία επικυρωθεί, θα αποτελέσει αντιστροφή της πολιτικής των ΗΠΑ, που είχαν περιορίσει επί δεκαετίες την πυρηνική τους συνεργασία με την Ινδία, με το αιτιολογικό ότι το Νέο Δελχί δεν έχει υπογράψει την διεθνή συνθήκη μη εξάπλωσης πυρηνικών όπλων.

    [08] Ιαπωνία: Επίσκεψη Κοϊζούμι σε Καναδά και ΗΠΑ

    28-06-2006

    Άφιξη Κοϊζούμι στον Καναδά

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιουνισίρο Κοϊζούμι, βρίσκεται στο Τορόντο πρώτο σταθμό επίσκεψής του στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Ο κ. Κοϊζούμι θα επισκεφθεί τους καταρράκτες του Νιαγάρα κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ σήμερα θα έχει συνομιλίες στην Οτάβα με τον Καναδό ομόλογό του Στήβεν Χάρπερ. Ο Ιάπωνας ηγέτης θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπους στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

    Οι κ.κ. Μπους και Κοϊζούμι αναμένεται ότι θα συζητήσουν την πιθανότητα πυραυλικής δοκιμής από μέρους της Βόρειας Κορέας καθώς και οικονομικά διμερή θέματα. Μετά τις συνομιλίες τους στην Ουάσινγκτον, οι δύο ηγέτες θα μεταβούν στο Μέμφις του Τενεσύ για μία επίσκεψη στην Γκρέησλαντ, την κατοικία του θρύλου της μουσικής Ρόκ Ελβις Πρίσλευ, του οποίου φανατικός οπαδός είναι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

    [09] ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις

    28-06-2006

    Σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τμήματα των βορειοανατολικών ΗΠΑ, μετά από κατακλυσμό που πλημμύρισε δρόμους, δημιούργησε διακοπές της ηλεκτροδότησης και ανάγκασε κυβερνητικά και άλλα γραφεία να κλείσουν. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν και νέες πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Αμερικανικής πρωτεύουσας καθώς και στις πολιτείες Μαίρυλαντ, Ντέλαγουερ, Πενσυλβάνια και Νέα Υόρκη. Ορισμένα κυβερνητικά κτίρια και μουσεία στην Ουάσιγκτον παρέμεινα κλειστά για δεύτερη μέρα την Τρίτη, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

    [10] Ευρώπη: Νέο πλαίσιο με τις ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα

    28-06-2006

    Το συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε σχέδιο για την δημιουργία νέου νομικού πλαισίου με τις ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας, χωρίς την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το συμβούλιο ενέκρινε την δημοσιευμένη έκθεση του Ελβετού βουλευτή, Ντίκ Μάρτυ, που ανέφερε ότι 14 Ευρωπαϊκές χώρες είχαν συμμετάσχει σε προγράμματα της CIA για την μυστική μεταφορά και κράτηση υπόπτων τρομοκρατών. Το συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη συνέχιση της έρευνας του κ. Μάρτυ, την οποία οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ελλειμματική ως προς τα αποδεικτικά στοιχεία.

    Στο μεταξύ, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Χιουμαν Ράιτς Ουώτς, με ανακοίνωσή τους ζήτησαν από την Ε.Ε. να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν θα οδηγήσει σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επικράτειά τους ή στο εξωτερικό.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 29 June 2006 - 1:21:02 UTC