Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-02-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραήλ: Χειρονομίες καλής θέλησης στα πλαίσια μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
  • [02] Αφγανιστάν: Όλο και περισσότεροι Ταλεμπάν διαπραγματεύονται αμνηστία.
  • [03] Ιράν: 59 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από πυρκαγιά σε μουσουλμανικό τέμενος.
  • [04] Συνομιλίες Ουάσιγκτον-Σεούλ για τη Βόρεια Κορέα.
  • [05] Συνομιλίες Πούτιν-Μπασέσκου στο Κρεμλίνο
  • [06] ΗΠΑ: Αλλάζουν οι κανονισμοί για έκδοση βίζας
  • [07] Πτώση σημείωσε η δημοτικότητα ...
  • [08] Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν
  • [09] Ιράν και Βόρειος Κορέα βρίσκονται ...
  • [10] Δημοσίευμα: Αμερικανικές κατασκοπευτικές πτήσεις πάνω απ' το Ιράν.

  • [01] Ισραήλ: Χειρονομίες καλής θέλησης στα πλαίσια μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

    15 Feb 2005, 02:57 UTC

    Το Ισραήλ επέστρεψε τις σορούς 15 Παλαιστίνιων εξτρεμιστών που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων σαν χειρονομία καλής θέλησης, στα πλαίσια μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ο στρατός είπε επίσης ότι σκοπεύει να απελευθερώσει 500 Παλαιστίνιους κρατουμένους στις ισραηλινές φυλακές, μετά από πρόσφατη έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης για την αποφυλάκισή τους.

    Όμως το Ισραήλ ανέβαλε προγραμματισμένη μεταβίβαση εξουσίας σε θέματα ασφάλειας στους Παλαιστίνιους στην Ιεριχώ, λόγω διαφωνίας για το τρόπο της μεταβίβασης.

    Επίσης τα επεισόδια βίας συνεχίστηκαν και χθες στη Δυτική Όχθη, όταν ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν παλαιστίνιο, που σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό είχε προσπαθήσει να τους επιτεθεί με μαχαίρι.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στους σημερινούς Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε αισιοδοξία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες χαρακτηρίζοντας τες «νέα εποχή», μετά από 4 χρόνια βίας.

    [02] Αφγανιστάν: Όλο και περισσότεροι Ταλεμπάν διαπραγματεύονται αμνηστία.

    15 Feb 2005, 03:04 UTC

    Ζαλμάι Χαλιλζάντ

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Αφγανιστάν, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, δήλωσε ότι ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός στελεχών των Ταλεμπάν διαπραγματεύονται την παράδοσή τους.

    Ο κύριος Χαλιλζάντ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Καμπούλ ότι είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και προέβλεψε ότι μέσα στις ερχόμενες μέρες θα σημειωθεί μία σημαντική εξέλιξη.

    Ο αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι λόγω των επιτυχημένων προεδρικών εκλογών τον περασμένο Οκτώβριο, όλο και περισσότερα πρώην στελέχη των Ταλεμπάν, είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν την αντικυβερνητική τους δράση και επιδιώκουν να παραδοθούν.

    Στο μεταξύ, στο κεντρικό Αφγανιστάν οι δυνάμεις ασφάλειας συνέλαβαν ύποπτο διοικητή των Ταλεμπαν και τον παρέδωσαν στις αμερικανικές δυνάμεις.

    [03] Ιράν: 59 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από πυρκαγιά σε μουσουλμανικό τέμενος.

    15 Feb 2005, 03:09 UTC

    Στο Ιράν, η αστυνομία δήλωσε ότι από πυρκαγιά σε μουσουλμανικό τέμενος στο κέντρο της Τεχεράνης, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 59 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 200. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν μετέδωσαν ότι ελαττωματικό θερμαντικό σώμα προκάλεσε τη πυρκαγιά, καθώς πλήθη πιστών είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος Αργκ, για σημαντική θρησκευτική τελετή των Σιιτών. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πανικόβλητα πλήθη έτρεξαν προς τις εξόδους, ενώ ορισμένα άτομα, πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

    [04] Συνομιλίες Ουάσιγκτον-Σεούλ για τη Βόρεια Κορέα.

    15 Feb 2005, 03:24 UTC

    Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ζητούν από τη βόρειο Κορέα να επανέλθει στο τραπέζι των εξαεθνών διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι η Πιονγιανγκ θα έχει καλύτερο μέλλον αν εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

    Ο νοτιο-κορεάτης υπουργός Εξωτερικών Μπαν Κι Μουν είχε συνομιλίες χθες εδώ στην Ουάσιγκτον με την αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, για το θέμα της Βόρειας Κορέας. Ο νοτιο-κορεάτης αξιωματούχος δήλωσε ότι με την Κα Ράις εξέτασαν τα κίνητρα της πρόσφατης εξαγγελίας της Πιονγιάνγκ ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα και ότι θα αποχωρήσει από τις εξαεθνείς συνομιλίες.

    Αργότερα το Στέητ Ντιπάρτμεντ απέρριψε την πιθανότητα οικονομικών παραχωρήσεων με στόχο την επιστροφή της Βόρειας Κορέας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Εν τω μεταξύ το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτιας Κορέας , Γιονχάπ , μετέδωσε ότι η Σεούλ πρότεινε υψηλού επιπέδου συνομιλίες με στρατιωτικούς αξιωματούχους της Πιονγιάνγκ.

    [05] Συνομιλίες Πούτιν-Μπασέσκου στο Κρεμλίνο

    15 Feb 2005, 03:42 UTC

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον νέο πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, για συνομιλίες για διμερή και οικονομικά θέματα. Ο κ. Μπασέσκου που έφθασε στη Μόσχα το βράδυ της Δευτέρας, συνοδευόμενος από ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει ένας από τους Ευρωπαίους φίλους του κ. Πούτιν. Ανταποκρινόμενος ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ελπίζει πως θα αναπτυχθεί καλή προσωπική σχέση με τον κ. Μπασέσκου και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες μπόρεσαν να ξεπεράσουν την μετα-σοβιετική ψυχρότητα στις μεταξύ τους σχέσεις. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Μπασέσκου στη Ρωσία, από τον Δεκέμβριο που εξελέγη πρόεδρος.

    [06] ΗΠΑ: Αλλάζουν οι κανονισμοί για έκδοση βίζας

    14 Feb 2005, 21:12 UTC

    H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αλλάζει τους κανονισμούς για την έκδοση βίζας, ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ξένους επιστήμονες ή σπουδαστές να εργαστούν ή να σπουδάσουν στις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας είπε ότι οι αλλαγές αυτές στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν επιστήμονες να έλθουν να εργαστούν ή να σπουδάσουν.

    [07] Πτώση σημείωσε η δημοτικότητα ...

    Μαρία Σπυριδωνάκου, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Αθήνα

    15 Feb 2005, 00:27 UTC

    Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Οι συνεχιζόμενες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο χώρο της Εκκλησίας με πρωταγωνιστές κορυφαίους ιεράρχες έχουν προκαλέσει τη βαθύτατη δυσφορία και αγανάκτηση της ελληνικής κοινής γνώμης και έχουν οδηγήσει στη κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3, ο κύριος Χριστόδουλος είναι το πρόσωπο που πλήττεται περισσότερο αφού οι πολίτες φαίνεται ότι του χρεώνουν ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν. Συγκεκριμένα το 47% των ερωτηθέντων διατυπώνει αρνητική γνώμη για τον Αρχιεπίσκοπο. Θετικά εκφράζεται το 43% ενώ το 10% δεν απαντά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καταγράφεται τέτοιο αρνητικό ποσοστό προς το πρόσωπο του κυρίου Χριστόδουλου από τη κοινή γνώμη. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να βεβαιωθεί από τη σύγκριση αντίστοιχης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2004 και παρουσίαζε το 68% των ερωτηθέντων να έχουν θετική γνώμη για τον Αρχιεπίσκοπο και μόλις το 27% αρνητική. Η κάθαρση στη διοίκηση της εκκλησίας ζητείται μετ επιτάσεως από τους πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι τώρα επιβάλλεται η λήψη σημαντικών μέτρων και πρωτοβουλιών για να βγει η εκκλησία από αυτή τη βαθιά κρίση.

    Ο κύριος Χριστόδουλος, τώρα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναστρέψει το αρνητικό αυτό κλίμα, και αναζητεί συμμάχους γι' αυτό. Στη σύνοδο της Ιεραρχίας που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, μάλιστα, αναμένεται να προτείνει δέσμη μέτρων προκειμένου να πείσει ότι η κάθαρση όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί αλλά και ότι ο ίδιος θα είναι εγγυητής της. «Το δικός μου καθήκον αυτή την ώρα είναι ένα και μοναδικό» είπε ο κύριος Χριστόδουλος. «Η κάθαρση στους κόλπους της εκκλησίας να προχωρήσει χωρίς κανένα συμβιβασμό, με αίσθημα δικαίου, διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

    Τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, πάντως, επαναφέρουν στα χείλη αρκετών πολιτικών αλλά και πολιτών το αίτημα για διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος. Ένα τέτοιο «διαζύγιο», θα σήμαινε ότι η πολιτεία δεν θα είχε καμία ανάμειξη στη σύνταξη και κύρωση του εκκλησιαστικού καταστατικού χάρτη, ο οποίος σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή ως νόμος. Η εκκλησία θα είναι ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο με ιερείς οι οποίοι δεν θα ανήκουν στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα περάσει απόλυτα στην ιερή κοινότητα που θα λογοδοτεί αποκλειστικά στα μέλη της.

    [08] Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν

    14 Feb 2005, 21:22 UTC

    Οι ερωτευμένοι σ όλο τον κόσμο σήμερα γιορτάζουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και οι Αμερικανοί δεν αποτελούν εξαίρεση.

    Ο Άγιος Βαλεντίνος έζησε τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού και σύμφωνα με την παράδοση προστάτευε τα νεαρά ζευγάρια ερωτευμένων. Εκτελέστηκε για τις δοξασίες του στις 14 Φεβρουαρίου του 161 μ.Χ. Όμως, τη Ημέρα των Ερωτευμένων τη γιόρταζαν οι Ρωμαίοι, πολύ πριν από την εποχή του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα με το ρωμαϊκό έθιμο κάθε κορίτσι έγραφε σ ένα κομμάτι χαρτί το όνομά της και έριχνε το χαρτί σ ένα μεγάλο δοχείο. Τ αγόρια έχωναν το χέρι τους στο δοχείο και τραβούσαν ένα όνομα. Το κορίτσι στο οποίο ανήκε το όνομα αυτό γινόταν φιλενάδα τους για ένα χρόνο.

    Εδώ στην Αμερική η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται ιδανική για προτάσεις γάμου, αλλά και για τελετές γάμου. Αν όμως τα ζευγάρια δεν είναι έτοιμα για να χορέψουν το χορό του Ησαΐα αρκούνται στο να ανταλλάξουν κάρτες με μηνύματα αγάπης, ή στο να φάνε μαζί σ ένα καλό εστιατόριο. Επίσης ανταλλάσσονται δώρα, λουλούδια και γλυκά ή και τα τρία. Ακόμα συνηθίζεται οι ερωτευμένοι να δημοσιεύουν τα μηνύματα αγάπης τους στην εφημερίδα. Τα μηνύματα αυτά συνήθως είναι απλά όπως «Σούζαν, σ αγαπάω πολύ. Τζον». Πολλές φορές όμως είναι υπό τη μορφή σύντομων ερωτικών ποιημάτων. Το μόνο πρόβλημα με τα μηνύματα αυτά είναι πως ο νεαρός ή η νεαρά προς τους οποίους απευθύνονται θα τα διαβάσουν μόνο εάν αγοράσουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

    [09] Ιράν και Βόρειος Κορέα βρίσκονται ...

    14 Feb 2005, 22:00 UTC

    Ο πρόεδρος Μπους ετοιμάζεται για ένα σημαντικό κύκλο συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες, που ενδέχεται να επικεντρωθούν κυρίως στα θέματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

    Η Βόρεια Κορέα λέει ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα. Το Ιράν απέρριψε ευρωπαϊκή πρόταση, που αποσκοπούσε στον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, η οποία λέει ότι στοχεύει μόνο στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, και όχι στην παραγωγή ατομικών όπλων.

    Η κυβέρνηση Μπους λέει πως παραμένει προσηλωμένη στην αναζήτηση διπλωματικών λύσεων και στις δύο περιπτώσεις, ενώ ανώτερα μέλη του αμερικανικού κογκρέσου λένε ότι η επαγρύπνηση είναι υψίστης σημασίας.

    Ο Τζέη Ροκεφέλλερ, ανώτερο δημοκρατικό μέλος της επιτροπής μυστικών πληροφοριών της γερουσίας, λέει ότι τόσο το Ιράν, όσο και η Βόρεια Κορέα, είναι πολύ επικίνδυνες, όπως δήλωσε επί λέξει. Στην περίπτωση του Ιράν, πρόσθεσε, υπάρχουν αυξημένες ανησυχίες, δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας μεταξύ των δύο κρατών. «Το Ιράν είναι πολύ επικεντρωμένο κατά του Ισραήλ, και πολύ επικεντρωμένο εναντίον μας», λέει ο κύριος Ροκεφέλλερ. «Δεν μας συγχώρεσε για την ανατροπή του καθεστώτος Μοσαντέκ το 1953. Ξέρετε τί εννοώ, τα περί Σάχη και όλα αυτά. Πραγματικά μας αντιπαθούν.»

    Μιλώντας στο πρόγραμμα Late Edition του τηλεοπτικού καναλιού Σι-Εν-Εν, ο γερουσιαστής Ροκεφέλλερ είπε ότι είναι μέγιστης σημασίας η συγκέντρωση των πιό πρόσφατων πληροφοριών αναφορικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν. «Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να συλλέξουμε μυστικές πληροφορίες, είναι ωφέλιμο», λέει ο κύριος Ροκεφέλλερ, «άσχετα ποιός συλλέγει τις πληροφορίες αυτές, είτε οι μυστικές μας, είτε οι στρατιωτικές μας υπηρεσίες,διότι είμαστε απλωμένοι σε πολλά ταμπλό. Χρειαζόμαστε όσο περισσότερα μάτια μπορούμε να αποκτήσουμε στο σημείο εκείνο.»

    Ο κ. Ροκεφέλλερ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της γερουσίας, γερουσιαστή Πάτ Ρόμπερτς από το Κάνσας. Οι δύο γερουσιαστές ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Πόστ, που έγραφε ότι, σύμφωνα με ανώνυμες αμερικανικές, ιρανικές και ευρωπαϊκές πηγές, ανεπάνδρωτα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη, που απογειώνονται από αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Ιράν κατά τον τελευταίο χρόνο.

    Ο γερουσιαστής Ρόμπερτς είπε ότι ορισμένοι όροι που χρησιμοποιούνται στο άρθρο, δημιουργούν ερωτηματικά. Ο γερουσιαστής δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε τα περί αναγνωριστικών πτήσεων, λέγοντας ότι η επιτροπή του παρατηρεί στενά όλες τις δραστηριότητες για την συλλογή απόρρητων πληροφοριών.

    «Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τις μυστικές υπηρεσίες», είπε ο κύριος Ρόμπερτς.

    Η Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει επίσης θέμα συζήτησης διάφορων τηλεοπτικών προγραμμάτων στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα, η Βόρειος Κορέα είπε ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα και απαίτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον. Η Ουάσιγκτον όμως είπε, ότι οι συνομιλίες αυτές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στο πλαίσιο των εξαεθνών συνομιλιών, στις οποίες συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

    Ο νοτιο-κορεάτης υπουργός Εξωτερικών Μπαν Κι Μουν, δήλωσε στο Σι-Εν-Εν ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στις εξαεθνείς συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ. Ο γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ, Τζόζεφ Μπάιντεν, που είναι ο ανώτερος δημοκρατικός στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της γερουσίας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Φόξ ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να προσπαθεί να πείσει την Κίνα και την Νότια Κορέα να ασκήσουν πιέσεις επί των ΗΠΑ.

    «Όμως», είπε ο κύριος Μπάιντεν, «στην ουσία, το θέμα έχει οργίσει την κινεζική κυβέρνηση και μοιάζει να έχει αρνητικό αντίκτυπο.»

    Ο γερουσιαστής Μπάιντεν, λέει ότι σε γενικές γραμμές, συμφωνεί με τον πρόεδρο Μπους, ότι οι εξαεθνείς συνομιλίες είναι ο καλύτερος τρόπος χειρισμού του θέματος της Βόρειας Κορέας.

    [10] Δημοσίευμα: Αμερικανικές κατασκοπευτικές πτήσεις πάνω απ' το Ιράν.

    14 Feb 2005, 02:11 UTC

    Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post γράφει ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο οι ΗΠΑ στέλνουν μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη πάνω απ το Ιράν με στόχο την διερεύνηση στοιχείων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και την εξακρίβωση αδυναμιών της Ιρανικής αεράμυνας. Η εφημερίδα φέρει τρεις αμερικανούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη απογειώνονται απ το Ιράκ. Επίσης τη Κυριακή εκπρόσωπος του Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην επιτεθούν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, ενώ την ίδια στιγμή απέρριψε Ευρωπαϊκή πρόταση που αποσκοπεί στον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν. Στο μεταξύ ο γ.γ. των ΗΕ, Κόφφι Αννάν, δήλωσε ότι σύντομα η ανθρωπότητα θα έχει να αντιμετωπίσει «χείμαρρο», όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρών που θα αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα. Και τόνισε ότι η Συνθήκη περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων δεν είναι πλέον αρκετή και γι αυτό πρότεινε την λήψη νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων και αυστηρότερες προδιαγραφές επιθεωρήσεων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 16 February 2005 - 2:18:13 UTC