Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-31

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούσενκο: Έτοιμος να ξεχάσει ...
  • [02] Χιλιάδες Εβραίοι έποικοι διαδηλώνουν ...
  • [03] Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 84 Ελληνικές ...

  • [01] Γιούσενκο: Έτοιμος να ξεχάσει ...

    31 Jan 2005, 03:10 UTC

    Σε συνέντευξη του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιούσενκο, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά τόνισε ότι τώρα πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας εκλέγεται απ τους Ουκρανούς και όχι απ τη Μόσχα. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γιούσενκο τόνισε ότι τώρα επικεντρώνει την προσοχή του στις μελλοντικές σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και όχι στο παρελθόν, αλλά επανέλαβε καταγγελίες ότι η προηγούμενη Ουκρανική κυβέρνηση ευθύνεται για την δηλητηρίαση του και την παραμόρφωση του προσώπου του.

    [02] Χιλιάδες Εβραίοι έποικοι διαδηλώνουν ...

    31 Jan 2005, 02:27 UTC

    Πάνω από 100 χιλιάδες Εβραίοι έποικοι και οι υποστηρικτές τους συμμετείχαν σε πορείες διαμαρτυρίας για το σχέδιο του Ισραήλ αποχώρησης απ τη Λωρίδα της Γάζας αργότερα φέτος. Οι διαδηλωτές ζητούσαν εθνικό δημοψήφισμα για το εν λόγω σχέδιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, να απομακρύνει 8 χιλιάδες Εβραίους εποίκους απ τη Γάζα και 4 θύλακες της Δυτικής Όχθης. Στο μεταξύ, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν συνομιλίες για την μεταβίβαση της ευθύνης επί θεμάτων ασφάλειας από τις Ισραηλινές δυνάμεις στην Παλαιστινιακή αστυνομία, σε ορισμένες πόλεις της Δυτικής Όχθης, μέσα στις επόμενες μέρες. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη των Παλαιστινιακών δυνάμεων στη Γάζα. Στο μεταξύ, τη Κυριακή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έφτασε στη Μόσχα για συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους αξιωματούχους με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    [03] Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 84 Ελληνικές ...

    Μαίρη Παραπονιάρη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Λουξεμβούργο

    28 Jan 2005, 19:45 UTC

    Γιώργος Αλογοσκούφης

    Σαν βροχή βγαίνουν στην δημοσιότητα αυτές τις μέρες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρνητικές κυρίως αναφορές στην Ελλάδα. Στο τομέα της εσωτερικής αγοράς, η Ελλάδα δεν είχε ενσωματώσει στην εθνική της νομοθεσία μέχρι το Δεκέμβριο του 2004, το 5,1% των κοινοτικών οδηγιών ,ποσοστό που την κατατάσσει στην 20η θέση στα 25 κράτη μέλη, με καλύτερη την Λιθουανία, που έχει έλλειμμα ενσωμάτωσης 1% και τελευταία την Τσεχία με 9,6%. Στην ίδια έκθεση, που αφορά στην εφαρμογή της στρατηγικής της εσωτερικής αγοράς για την περίοδο 2003-2006, αναφέρεται ότι η Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο του 2004, είχε 84 ανοιχτές παραβιάσεις κανόνων της εσωτερικής αγοράς, με την Ιταλία να είναι χειρότερη από όλες τις χώρες, με 149 παραβάσεις. Σε συμπληρωματική έκθεση της Επιτροπής για την κοινωνική προστασία στα 25 κράτη μέλη ,αναφέρεται ότι η Ελλάδα πρέπει να αναθεωρήσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα γιατί μεγάλος αριθμός συνταξιούχων παίρνει την κατώτατη δυνατή σύνταξη, ενώ θεωρεί ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση και η απασχόληση ,για να αντιμετωπισθεί εν μέρει η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.

    Βέβαια αναγνωρίζεται , ότι η Ελλάδα καταβάλει σοβαρές προσπάθειες να βελτιώσει και να επεκτείνει το σύστημα κοινωνικής προστασίας, όπως δείχνει η σημαντική αύξηση δαπανών για την κοινωνική προστασία και επανένταξη, σε σχέση με το ΑΕΠ.

    Τέλος, στην έκθεση της Κομισιόν για τα αποτελέσματα της εφαρμογής των βασικών κατευθυντήριων γραμμών οικονομικής πολιτικής του 2003-2005, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει σχετικά μικρή πρόοδο στο θέμα της αύξησης της παραγωγικότητας, που παραμένει χαμηλή, στην μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας, που είναι πάντα υψηλή, παρ όλο ότι μειώνεται σταθερά , και για τα δημοσιονομικά, σημειώνει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ για το έλλειμμα θεωρεί ότι δεν αποκλιμακώνεται ικανοποιητικά και θα απαιτηθεί η λήψη επί πλέον μέτρων.

    Στην Αθήνα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ Αλογοσκούφης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απήντησε ότι η έκθεση αναφέρεται στις μεγάλες διαρθρωτικές αδυναμίες που είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, συμπληρώνοντας «Έχω πει και άλλες φορές ότι η Ελλάδα δυστυχώς μπήκε στην ΟΝΕ απροετοίμαστη»


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 1 February 2005 - 2:18:08 UTC