Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-11-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη Κλίντον
  • [02] Χιλιάδες κρατούμενοι αφήνονται ελεύθεροι στη Βιρμανία
  • [03] Την αποκήρυξη της επιχείρησης στη Φαλούτζα, ζητά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

  • [01] Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη Κλίντον

    19 Nov 2004, 00:05 UTC

    Ο Πρόεδρος Μπούς και η κα Μπούς ήταν ανάμεσα στα χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Λίττλ Ρόκ του Αρκάνσας την Πέμπτη, για την τελετή εγκαινίων της προεδρικής βιβλιοθήκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον.

    Το κέντρο, του οποίου η κατασκευή κόστισε 165 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει μουσείο για τους επισκέπτες, καθώς και βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται περίπου 100 εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν στην προεδρία Κλίντον.

    Μπους και Κλίντον

    Ο κ. Κλίντον κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους που πήγαν, παρά την δυνατή βροχή και συνόψισε την πολιτική του φιλοσοφία, που όπως είπε είναι να βάζει πρώτους τους ανθρώπους.

    Ο πρόεδρος Μπους αποκάλεσε τον κ. Κλίντον άνθρωπο με μεγάλη συμπόνια και ακούραστο υπέρμαχο της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπους αναφέρθηκε επίσης στο πώς ο τότε πρόεδρος Κλίντον ανέλαβε δράση για να σταματήσουν οι εθνοκαθάρσεις στα Βαλκάνια.

    [02] Χιλιάδες κρατούμενοι αφήνονται ελεύθεροι στη Βιρμανία

    19 Nov 2004, 02:51 UTC

    Khin Nyunt

    Η στρατιωτική κυβέρνηση της Βιρμανίας λέει πως θα αφήσει ελεύθερους 4.000 κρατουμένους που φυλακίστηκαν άδικα. Το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας μετέδωσε πως 3.937 κρατούμενοι θα αποφυλακισθούν σήμερα γιατί είχαν κατηγορηθεί άδικα από το Εθνικό Γραφείο Μυστικών Πληροφοριών, που διαλύθηκε πρόσφατα. Επικεφαλής του Γραφείου αυτού ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, στρατηγός Κιν Νυούντ, ο οποίος ανατράπηκε τον περασμένο μήνα και τέθηκε υπό κατ οίκον κράτηση. Ο Κιν Νυούντ κατηγορείται πως ανέκρινε στρατιωτικούς διοικητές και πως απειλούσε την ενότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι γνωστό εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ορισμένοι από τους 1,300 πολιτικούς κρατούμενους που υπολογίζεται πως υπάρχουν στη Βιρμανία. Η ανακοίνωση για τις αποφυλακίσεις γίνεται δυο εβδομάδες πριν από τη διάσκεψη κορυφής του δεκαεθνούς Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, κατά την οποία αναμένεται ότι η Βιρμανία θα ερωτηθεί σχετικά με την δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει.

    [03] Την αποκήρυξη της επιχείρησης στη Φαλούτζα, ζητά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

    19 Nov 2004, 02:45 UTC

    Ayatollah Ali Khamenei

    Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολά Αλί Καμενέϊ προτρέπει όλους τους Άραβες και τις μουσουλμανικές χώρες να αποκηρύξουν την επίθεση εναντίον της Φαλλούτζα. Το κρατικό ραδιόφωνο και η τηλεόραση του Ιράν μετέδωσαν σήμερα πως ο Αγιατολά Καμενέϊ είπε ότι η τωρινή κατάσταση στο Ιράκ αφορά όλους τους μουσουλμάνους και όλη την ανθρωπότητα και ότι εάν οι μουσουλμάνοι δεν διαμαρτυρηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα θα ενθαρρυνθούν και θα διενεργήσουν παρόμοιες επιχειρήσεις σε άλλα σημεία του Ιράκ. Ο αγιατολά προέτρεψε επίσης τις αραβικές κυβερνήσεις να μην παρακολουθούν σαν αδιάφοροι παρατηρητές το μακελειό, όπως το χαρακτήρισε, στη Φαλούτζα. Η Τεχεράνη εξέφρασε ικανοποίηση για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσείν, αλλά αντιτάχθηκε στην κάτω από αμερικανική ηγεσία κατοχή του Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 22 November 2004 - 2:18:09 UTC