Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-11-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] To NATO εκπαιδεύει Ιρακινούς στρατιωτικούς ...
  • [02] Χωριστά κρατούνται οι τρείς όμηροι των εξτρεμιστών στο Αφγανιστάν
  • [03] Αναμένεται αύριο το πόρισμα για Κεντέρη και Θάνου
  • [04] Μπορεί να είναι συνήγορος του εαυτού του, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
  • [05] Τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας
  • [06] Αλλάουι: Εξανεμίζονται τα περιθώρια χρόνου στη Φαλλούτζα.
  • [07] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τελευταίων εξετάσεων, ο Γιασέρ Αραφάτ.
  • [08] Αφγανιστάν: Έκκληση απευθύνουν τα ΗΕ για την απελευθέρωση τριών υπαλλήλων τους.

  • [01] To NATO εκπαιδεύει Ιρακινούς στρατιωτικούς ...

    02 Nov 2004, 02:53 UTC

    20 Ιρακινοί αξιωματικοί έχουν αρχίσει εκπαίδευση σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, στα πλαίσια της απόφασης της συμμαχίας να συνεισφέρει στην βελτίωση των στρατιωτικών ικανοτήτων των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει γνώσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, για την λειτουργία στρατηγείου καθώς και γνώσεις πρωτοκόλλου συνεργασίας με τα ΗΕ και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ελπίζουν πως θα συνεχιστεί κανονικά η εκπαίδευση των Ιρακινών στρατιωτικών με στόχο την δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης μέσα στο Ιράκ, όπου σύμφωνα με τα σχέδια της συμμαχίας θα εκπαιδεύονται περίπου χίλιοι Ιρακινοί αξιωματικοί το χρόνο.

    [02] Χωριστά κρατούνται οι τρείς όμηροι των εξτρεμιστών στο Αφγανιστάν

    01 Nov 2004, 17:03 UTC

    Αφγανοί εξτρεμιστές, που κρατούν ως ομήρους τρείς υπαλλήλους των ΗΕ, δήλωσαν οτι κρατούνται χωριστά, για να αποθαρρύνουν πιθανές επιχειρήσεις για την διάσωσή τους. Εκπρόσωπος της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται Μουσουλμανικός Στρατός, δήλωσε την Δευτέρα οτι άν ο Αφγανικός στρατός καταφέρει να απελευθερώσει τον έναν απο τους τρείς ομήρους, οι δύο άλλοι θα σκοτωθούν αμέσως. Αγνωστοι οπλοφόροι απήγαγαν τους τρείς, που είναι μία Βορειο-Ιρλανδή, μία Κοσοβάρα και ένας Φιλιππινέζος διπλωμάτης, την περασμένη Πέμπτη στην Αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ. Οι τρείς είχαν έλθει στο Αφγανιστάν ως παρατηρητές για τις πρώτες απευθείας εκλογές της χώρας, στις 9 Οκτωβρίου. ΟΙ απαγωγείς απαιτούν την απόσυρση των ΗΕ και όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, καθώς και την απελευθέρωση όλων των Αφγανών που κρατούνται σε ξένες φυλακές.

    [03] Αναμένεται αύριο το πόρισμα για Κεντέρη και Θάνου

    01 Nov 2004, 17:18 UTC

    Ο πρώην ολυμπιονίκης Ελληνας δρομέας Κώστας Κεντέρης διέψευσε ότι υποκρίθηκε πως υπήρξε θύμα μοτοσυκλετικού δυστυχήματος για να αποφύγει το τέστ για ντόπινγκ πρίν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας τον Αύγουστο. Ο Κεντέρης έσπασε την σιωπή του σχετικά με το περιστατικό, μία μέρα πρίν την ανακοίνωση από την εισαγγελία των πορισμάτων της έρευνας που διεξήγε. Το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε από το περιστατικό του ντόπινγκ, ανάγκασε τον Κώστα Κεντέρη και την δρομέα Κατερίνα Θάνου να αποσυρθούν απο τους αγώνες. Ο Κεντέρης, που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα δρόμου στους Ολυμπιακούς του Σίντνευ και η Κατερίνα Θάνου, που κατέκτησε το αργυρό στα 100 μέτρα, δεν παρουσιάστηκαν για να περάσουν εξέταση για ντόπινγκ, ενώ εισήλθαν σε νοσοκομείο, μετά από ύποπτο μοτοσυκλετικό δυστύχημα, πρίν την έναρξη των Ολυμπιακών. Ιατροδικαστής, που εξέτασε τους δύο αθλητές, διαπίστωσε ότι ο Κεντέρης έφερε πολύ λιγότερα τραύματα από όσα αναφέρονταν στην ιατρική έκθεση του νοσοκομείου, ενώ η Θάνου δεν έφερε ορατά τραύματα. Οι δύο αθλητές, αλλά και ο προπονητής τους Χρήστος Τσέκος, μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, σε βαθμό πταίσματος, επειδή δεν έκαναν την εξέταση για ντόπινγκ και επειδή έκαναν ψευδείς δηλώσεις στο νοσοκομείο.

    [04] Μπορεί να είναι συνήγορος του εαυτού του, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

    01 Nov 2004, 17:25 UTC

    Ο κ. Μιλόσεβιτς

    Εφετείο στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μπορεί να είναι συνήγορος του εαυτού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, εφόσον παραμένει υγιής. Ομως, το δικαστήριο πρόσθεσε ότι οι δύο δικηγόροι που του ανατέθηκαν, θα πρέπει να παραμείνουν στην υπόθεση, παρά τις αντιρρήσεις του κ. Μιλόσεβιτς και παρά την επιθυμία που εξέφρασαν οι ίδιοι πριν δύο εβδομάδες να απαλλαγούν, με το αιτιολογικό οτι ο τέως ηγέτης δεν συνεργάζεται μαζί τους .

    [05] Τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας

    01 Nov 2004, 01:59 UTC

    Η σημερινή είναι η τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας για τον πρόεδρο Μπούς και τον αντίπαλο του προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, Τζον Κέρρυ, ενόψει των αυριανών προεδρικών εκλογών. Και ενώ οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν τον αγώνα ισόπαλο, οι κ. Μπούς και Κέρρυ προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους επισκεπτόμενοι πολιτείες που πιστεύεται πως θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σήμερα ο πρόεδρος Μπούς θα μεταβεί στο Οχάιο, το Γουισκόνσιν και τη Πενσυλβάνια, ενώ ο κ. Κέρρυ θα επισκεφτεί τη Φλόριντα, το Γουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και το Οχάιο. Το προεκλογικό μήνυμα συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω απ τα γνωστά θέματα της εθνικής ασφάλειας, του πολέμου στο Ιράκ και της οικονομίας.

    [06] Αλλάουι: Εξανεμίζονται τα περιθώρια χρόνου στη Φαλλούτζα.

    01 Nov 2004, 01:08 UTC

    O προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια χρόνου για την ειρηνική επίλυση της διαμάχης με τους αντάρτες στη Φαλλούτζα, ενώ 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους χθες στο κεντρικό Ιράκ. Ο κ. Αλλάουι τόνισε ότι «βρίσκονται σε τελευταία φάση» όπως είπε χαρακτηριστικά, οι προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της διαμάχης στη Ραμάντι και τη Φαλλούτζα. Ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ είχε συνομιλίες με τοπικούς ηγέτες των δύο αυτών πόλεων, αλλά τόνισε ότι σύντομα δεν θα έχει άλλη επιλογή απ το να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση. Στο μεταξύ στην Ραμάντι τουλάχιστον 6 άτομα σκοτώθηκαν χθες σε μάχη μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και ανταρτών, ενώ 15 άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 8 άλλα τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα στο Τικρίτ.

    [07] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τελευταίων εξετάσεων, ο Γιασέρ Αραφάτ.

    01 Nov 2004, 01:11 UTC

    O Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασερ Αραφάτ, παραμένει σε νοσοκομείο του Παρισιού, καθώς οι γιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα και των τελευταίων εξετάσεων που στοχεύουν στο να διευκρινίσουν την αιτία της ασθένειας του 75χρονου Παλαιστίνιου ηγέτη. Πάντως Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Γιασσέρ Αραφάτ πάσχει από Λευχαιμία, ενώ σύμβουλος του κ. Αραφάτ δήλωσε στο πρακτορείο Ρώυτερ ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν πάσχει από ανίατη ασθένεια. Χθες ο κ. Αραφάτ δέχτηκε τηλεφώνημα του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ηγεσία της Χαμάς του τηλεφώνησε για να του ευχηθεί περαστικά.

    [08] Αφγανιστάν: Έκκληση απευθύνουν τα ΗΕ για την απελευθέρωση τριών υπαλλήλων τους.

    01 Nov 2004, 01:14 UTC

    Τα ΗΕ προέβησαν σε έκκληση για την απελευθέρωση των τριών υπαλλήλων τους που έπεσαν θύματα απαγωγέων στο Αφγανιστάν. Εκπρόσωπος των ΗΕ ζήτησε απ τους απαγωγείς να μην βλάψουν τους ομήρους τονίζοντας παράλληλα ότι και οι τρεις χρειάζονται ιατρική βοήθεια και γι αυτό το καλύτερο θα ήταν να αφεθούν ελεύθεροι. Οι απαγωγείς προσφέρθηκαν να εξετάσουν την παράταση της προθεσμίας που είχαν δώσει για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που είναι η αποχώρηση των ΗΕ και όλων των ξένων στρατευμάτων απ το Αφγανιστάν και η απελευθέρωση όλων των Αφγανών που κρατούνται σε φυλακές του εξωτερικού. Στο μεταξύ στην Καμπούλ έφτασαν Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι με στόχο να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ενός εκ των ομήρων που είναι Φιλιππινέζος διπλωμάτης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 3 November 2004 - 2:19:25 UTC