Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-08-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβόλαια για ανάπτυξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος για επιβατικά αεροσκάφη.
  • [02] Άγνωστα ακόμη τα αίτια του διπλού ...
  • [03] Aναμέτρηση Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των υπευθύνων της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπούς.
  • [04] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις εν όψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, στη Νέα Υόρκη
  • [05] Γκουαντάναμο: Υεμένιος παραδέχτηκε ενώπιον στρατοδικείου ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα.
  • [06] Νέες Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα.
  • [07] Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ
  • [08] Αυξήθηκαν οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας
  • [09] Τουρκικές εταιρείες συμμορφώνονται με τα αιτήματα Ιρακινών εξτρεμιστών απαγωγέων.
  • [10] Νικόλαος Σταύρου: Άμεμπτη η προετοιμασία των Ολυμπιακών της Αθήνας

  • [01] Συμβόλαια για ανάπτυξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος για επιβατικά αεροσκάφη.

    27 Aug 2004, 01:06 UTC

    Το Yπουργείο Eσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ χορήγησε στις εταιρείες Northrop και ΒΑΕ συμβόλαια, ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, για την ανάπτυξη αμυντικών αντιπυραυλικών συστημάτων για επιβατικά αεροσκάφη. Τα στρατιωτικά αεροσκάφη είναι ήδη εξοπλισμένα με αντίστοιχο σύστημα απώθησης εχθρικών πυραύλων, του οποίου όμως η χρήση και συντήρηση θα κόστιζε δισεκατομμύρια δολάρια αν εφαρμοζόταν και στα χιλιάδες αμερικανικά επιβατικά αεροσκάφη.

    [02] Άγνωστα ακόμη τα αίτια του διπλού ...

    27 Aug 2004, 01:10 UTC

    Η Ρωσία θρηνεί τους 89 νεκρούς απ την σχεδόν ταυτόχρονη πτώση δύο επιβατικών αεροσκαφών την Τρίτη το βράδυ, ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση των αρχών για τα αίτια των δυστυχημάτων. Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για θέματα νότιας Ρωσίας, Βλαντιμίρ Γιακοβλέφ, δήλωσε χθες ότι εμπειρογνώμονες εξετάζουν το περιεχόμενο των μαύρων κουτιών των αεροσκαφών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Τόνισε πάντως στο πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τάς ότι, κατά τη γνώμη του, το πιθανότερο είναι πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

    [03] Aναμέτρηση Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των υπευθύνων της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπούς.

    27 Aug 2004, 01:18 UTC

    Την απόσυρση πολιτικής διαφήμισης που αναφέρεται στους Oλυμπιακούς Aγώνες και μεταδίδεται στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους, ζητά η αμερικανική Oλυμπιακή Eπιτροπή. Στην τηλεοπτική διαφήμιση ο εκφωνητής εξηγεί στους ακροατές ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας παίρνουν μέρος 2 ακόμα ελεύθερα κράτη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ απουσιάζουν 2 τρομοκρατικά καθεστώτα, εννοώντας βεβαίως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Σχολιάζοντας το τηλεοπτικό σποτ, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ιράκ τόνισαν ότι η διαφήμιση έχει πολιτικά κίνητρα. Τέλος αξιωματούχοι της Aμερικανικής Oλυμπιακής επιτροπής ανέφεραν ότι περιμένουν μια απάντηση από τους υπεύθυνους της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν δηλώσει ότι δεν σχεδιάζουν να αποσύρουν την προεκλογική τηλεοπτική διαφήμιση.

    [04] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις εν όψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Νέα Υόρκη

    26 Aug 2004, 19:19 UTC

    Mε δρακόντια μέτρα προετοιμάζεται η πόλη της Νέας Υόρκης να φιλοξενήσει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, την ερχόμενη εβδομάδα. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες αστυνομικοί, άνδρες ασφαλείας, με πλήρη ασπίδα προστασίας απο θάλλασα και αέρα, δορυφορικοί δείκτες, εξονυχιστικοί έλεγχοι, και αναγκαστικές άδειες μιας εβδομάδας σε χιλιάδες υπαλλήλους της γύρω περιοχής.

    Παράλληλα όμως, με την προετοιμασία του συνεδρίου, γίνεται και μία άλλη αυτή της αντιπολεμικής διαδήλωσης, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, μία μέρα πρίν απο την έναρξη του. Αρχικά είχε ζητηθεί ο χώρος του Σέντραλ Πάρκ, η πόλη, με απόφασή της, αρνήθηκε να παραχωρήσει τον χώρο, με το αιτιολογικό ότι η αίτηση κατατέθηκε καθυστερημένα. Συγκεκριμένα η Πολιτειακή Δικαστής Jacqueline Silbermann ανακοίνωσε πως η διοργανώτρια οργάνωση «Ενωμένοι για Ειρήνη και Δικαιοσύνη» είναι παράνομη για ασυγχώρητη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση υποβολής της αίτησης.

    Το Μάντισον Σκουέιρ Γκάρντεν όπου θα γίνει το συνέδριο

    Η αντιπολεμική οργάνωση έκανε μήνυση στην πόλη την περασμένη εβδομάδα διότι ακύρωσε την άδεια, που είχε παραχωρήση στην οργάνωση να διαδηλώσει στο Σέντραλ Πάρκ. Στην διαδήλωση αυτή αναμένονται περισσότεροι απο 250 χιλιάδες διαδηλωτές , με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, να καταστραφεί ο πράσινος τάπητας του πάρκου. Η Οργάνωση κατηγορεί την πόλη της Νέας Υόρκης πως με την άρνηση της να παραχωρήσει το Πάρκο, παραβιάζει το Πολιτειακό Σύνταγμα

    Οι δικηγόροι της οργάνωσης «Ενωμένοι για Ειρήνη και Δικαιοσύνη» υποστηρίζουν πως το πάρκο έχει κατα καιρούς παραχωρηθεί για μεγάλες συναυλίες τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι απο 70 χιλιάδες άνθρωποι. Αρα το ζήτημα είναι πολιτικό καθαρά, είπαν χαρακτηριστικά

    To Σαββατοκύριακο στην Νέα Υόρκη αναμένεται θερμό και με πολλά απρόοπτα, μια και πολλοί απο τους διαδηλωτές θα παραβλέψουν την απόφαση της Πολιτείας και θα συγκεντρωθούν στο Σέντραλ Πάρκ.

    Σέντραλ Παρκ

    Ο οργανισμός Answer Coalition δήλωσε πως χιλιάδες διαδηλωτών θα συγκεντρωθούν στο Πάρκο το Σάββατο για να διαδηλώσουν εναντίον του προέδρου Μπους, της εξωτερικής και εσωτερικής του πολιτικής. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο για αυτόν τον οργανισμό όσο και για το Αραβο-Αμερικάνικο Εθνκό συμβούλιο η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει αρνηθεί να τους παραχωρήσει άδεια ισχυριζόμενη πως για τόσο μεγάλο αριθμό διαδηλωτών θα προκαλέσει σύγχιση στο θέμα της ασφάλειας.

    Κι ενώ το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο εάν θα δωθεί ή όχι το Σέντραλ Πάρκ, άλλες οργανώσεις σχεδιάζουν άλλους τρόπους να ακουστεί η φωνή τους. Όπως να ξαπλώσουν κατά χιλιάδες μπροστά απο το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν και να μην κουνηθούν, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, μέχρι να συλληφθούν.

    Ενας άλλος τρόπος με τον οποίο οι πολίτες καλούνται να δείξουν την αντίθεσή τους είναι με το να κρεμάσουν μια μεγάλη πινακίδα στο παράθυρό τους με το όνομα του George W. Bush, και να σβήσουν με μεγάλο Χι το W. Ετσι θα διαδηλώσουν ενάντια στον πρόεδρο χωρίς να φύγουν κάν απο το σπίτι τους.

    [05] Γκουαντάναμο: Υεμένιος παραδέχτηκε ενώπιον στρατοδικείου ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα.

    27 Aug 2004, 01:57 UTC

    Στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον στρατοδικείου που διεξάγεται στην αμερικανική βάση στο Γκουαντάναμο της Κούβας, Υεμένιος κρατούμενος παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα και ζήτησε από το στρατιωτικό δικαστήριο να του δώσει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τον εαυτό του ή να του δώσει Υεμένιο δικηγόρο, λέγοντας ότι δεν δέχεται διορισμένο απ το στρατοδικείο συνήγορο υπεράσπισης. Πρόκειται για τον κρατούμενο Αλί Χαμζά αλ Μπαχλούλ. Οι αμερικανικές αρχές έχουν δηλώσει ότι ο Υεμένιος κρατούμενος ήταν σωματοφύλακας του Οσάμα Μπιν Λάντεν και εκφραστής της προπαγάνδας της Αλ Κάιντα και κατηγορείται για συνομωσία με στόχο την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

    [06] Νέες Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα.

    27 Aug 2004, 02:03 UTC

    Ισραηλινά στρατεύματα έκοψαν τη λωρίδα της Γάζας σε τρία τμήματα, με τον αποκλεισμό δρόμων, μετά την εκτόξευση πυραύλων απο Παλαιστινίους κατά της γειτονικής ισραηλινής πόλης, Σντερότ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί απο την επίθεση. Επίσης, ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν κατοικίες Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στη νότια Γάζα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Λίγες ώρες αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε στο σπίτι του ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Ράφα, Μωχάμεντ Χαλίλ, που τραυματίστηκε. Από άλλη έκρηξη στη πόλη της Γάζας, σκοτώθηκε μέλος της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων αλ Ακσά. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τις εκρήξεις αυτές.

    [07] Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ

    26 Aug 2004, 16:10 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς ξαναρχίζει σήμερα την εκστρατεία επανεκλογής του, με εμφανίσεις σε τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, ενώ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζών Κέρρυ, θα βρίσκεται στη Μινεσότα. Ο κ. Μπούς ολοκλήρωσε τις διακοπές του στο ράντσο του στο Κρώφορντ του Τέξας. Την Πέμπτη, ο πρώην γερουσιαστής Μάξ Κλήλαντ προσπάθησε να επιδόσει στον αμερικανό πρόεδρο επιστολή, με την οποία του ζητούσε να αποκηρύξει πολιτικές διαφημίσεις που αμφισβητούν την στρατιωτική καριέρα του κ. Κέρρυ. Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας Μπούς αρνούνται οτι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τις διαφημίσεις. Ο κ. Κέρρυ μεταβαίνει στην Μινεσότα, μετά απο εμφανίσεις του σε συγκεντρώσεις στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν. Κατά την ομιλία του στην Πενσυλβάνια, ο κ. Κέρρυ έκανε έκκληση προς τον υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ να παραιτηθεί, εξαιτίας του σκανδάλου κακοποίησης Ιρακινών κρατουμένων απο Αμερικανούς στρατιώτες.

    [08] Αυξήθηκαν οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας

    26 Aug 2004, 16:15 UTC

    Ο αριθμος των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση παροχής επιδόματος ανεργίας, αυξήθηκε κατά 10,000 την περασμένη εβδομάδα. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, με σημερινή του ανακοίνωση, θεωρεί υπεύθυνο τον τυφώνα Τσάρλυ για την απώλεια περίπου του 50% των θέσεων εργασίας. Ο τυφώνας Τσάρλυ που έπληξε την Φλόριντα στις 13 Αυγούστου, κατέστρεψε πολλές κατοικίες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 343,000 άτομα ζητούν επιδομα ανεργίας σολόκληρη τη χώρα. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ ανέρχεται σήμερα στο 5,5%.

    [09] Τουρκικές εταιρείες συμμορφώνονται με τα αιτήματα Ιρακινών εξτρεμιστών απαγωγέων.

    26 Aug 2004, 01:45 UTC

    Δύο Τουρκικές εταιρείες αποσύρουν τους υπαλλήλους τους απ το Ιράκ κατόπιν απειλής εξτρεμιστών ότι θα αποκεφαλίσουν 2 Τούρκους όμηρους.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή αναφέρει ότι οι εταιρείες θα συμμορφωθούν με τα αιτήματα των απαγωγέων και θα κλείσουν τα γραφεία τους στο Ιράκ. Βίντεο με τους 2 όμηρους μεταδόθηκε στην Τουρκική τηλεόραση.

    Επίσης, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές δήλωσαν ότι αποκεφάλισαν κατάσκοπο της CIA στο Ιράκ. Φωτογραφίες του αποκεφαλισμού δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, αλλά ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ενώ αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.

    Στο μεταξύ, οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ταξιαρχίες Ιερού Μένους» ανακοίνωσε ότι απήγαγε συγγενή του υπουργού άμυνας του Ιράκ και άλλον έναν άνδρα και απαιτεί τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Νατζάφ.

    [10] Νικόλαος Σταύρου: Άμεμπτη η προετοιμασία των Ολυμπιακών της Αθήνας

    25 Aug 2004, 22:48 UTC

    function doImage(h,w,img) {

    // add padding to h and w

    h = h + 50;

    w = w + 50;

    obj = window.open("http://www.voanews.com/imageViewer.cfm?img="+escape(img),"imageViewer"+h+"_"+w,"toolbar=no,width="+w+",height="+h+",directories=no,status=no,scrollbars=yes,resizable=no,menubar=no");

    }

    MyLanguage = Greek

    Δείτε τη συνέντευξη του καθηγητή Ν. Σταύρου στη ΦτΑ

    (RealVideo)

    MyLanguage = Greek

    Δείτε τη συνέντευξη του καθηγητή Ν. Σταύρου στη ΦτΑ

    (RealVideo)

    Ν Σταύρου

    Ο αρχισυντάκτης του Αμερικανικού περιοδικού Mediterranean Quarterly και καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Νικόλαος Σταύρου έμεινε κατενθουσιασμένος από την Ολυμπιάδα του 2004, όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπίστης. Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής συνέντευξης, όπως μεταδόθηκε από το στούντιό μας στη Ουάσιγκτον στις 8:30μμ, ώρα Ελλάδος, της Τρίτης 24 Αυγούστου 2004.

    Γιώργος Μπίστης: Καθώς η Ολυμπιάδα της Αθήνας φτάνει στο τέλος της άρχισαν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ οι ομογενείς οι οποίοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Ένας από τους ομογενείς που επέστρεψαν είναι ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Howard της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου. Κύριε Σταύρου καλωσορίσατε.

    Νικόλαος Σταύρου: Καλώς σας βρήκα.

    Γιώργος Μπίστης: Πείτε μου τις εντυπώσεις σας.

    Νικόλαος Σταύρου

    Νικόλαος Σταύρου: Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν ένα γεγονός μεγάλων διαστάσεων για μένα, ιστορικό. Η προετοιμασία ήταν άμεμπτη. Η παρουσία των ομογενών ήταν τεράστια, τα χειροκροτήματα για τις ομάδες των ΗΠΑ και βεβαίως της Ελληνικής, καθώς και των ομάδων του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ήταν κάτι το οποίο με εξέπληξε, για την ένταση τους, για την έμφαση τους. Οι αγώνες είναι στη δεύτερη εβδομάδα πλέον. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα απόδειξαν, για μία ακόμη φορά, ότι έχουν τα ίδια ιδανικά. Αποφάνθηκαν και άλλοι ότι η προετοιμασία ήταν άμεμπτη, οι εγκαταστάσεις ήταν από τις καλύτερες που έχουν δει οι ειδικοί στους αγώνες και είμαι περήφανος για τις προετοιμασίες που έχει κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, του κυρίου Καραμανλή στη περίπτωση αυτή. Τα έργα αυτά βέβαια, είχαν αρχίσει πριν από 3, 4 χρόνια, από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Όλος ο Ελληνικός λαός πανηγύριζε και ακόμη συνεχίζουν οι εορτασμοί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και σε όλα τα χωριά.

    Γιώργος Μπίστης: Και τώρα, έχουν ένα λόγο παραπάνω να πανηγυρίζουν, κύριε καθηγητά, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε αρκετά χρυσά, αλλά και άλλα μετάλλια στους αγώνες αυτούς.

    Νικόλαος Σταύρου: Εκείνο το όποιο με εντυπωσίασε ήταν, όχι τόσο τα μετάλλια, αλλά το πνεύμα που επικρατεί. Είναι μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ολόκληρη της Ελλάδα. Ο κόσμος είναι ευγενέστατος, είναι πολύ χαρούμενος, έτοιμος να βοηθήσει τον ξένο, τα εστιατόρια είναι γεμάτα από ξένους που απολαμβάνουν την ελληνική κουζίνα. Από κάθε άποψη, είναι μία καλή επίδειξη του ελληνικού πολιτισμού, διεθνώς.

    Γιώργος Μπίστης: Κατά την παραμονή σας στη Αθήνα, ασφαλώς, θα είχατε τη ευκαιρία να μιλήσετε τόσο με άλλους ομογενείς, όσο και με αμερικανούς, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για τους αγώνες. Ποίες είναι οι δικές τους οι εντυπώσεις;

    Νικόλαος Σταύρου: Οι εντυπώσεις τους είναι ακριβώς ίδιες, εκτός από το ότι αυτοί είναι πιο ενθουσιώδεις στις εκφράσεις τους από μένα. Εγώ, ως καθηγητής, είμαι πιο συμμαζεμένος. Αλλά οι εντυπώσεις όλων είναι άριστες. Η Ελλάδα έχει κάνει μία θαυμάσια προεργασία για τις εγκαταστάσεις, ξαναφέρανε τους Ολυμπιακούς αγώνες εκεί όπου αρχίσανε, στην Ολυμπία, όπου έλαβαν χώρα ορισμένα αγωνίσματα. Και βεβαίως, εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι το πνεύμα φίλιας και αρμονίας που επικρατεί σε όλη την χώρα και ότι αυτό επεκτείνεται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης σ όλο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς ήταν ο αρχικός στόχος των Ολυμπιακών αγώνων.

    Γιώργος Μπίστης: Η μεγάλη επιτυχία που είχε τόσο η διοργάνωση όσο και η διεξαγωγή των αγώνων στη Αθήνα, πόσο βοηθά την πρόταση του Πρωθυπουργού κύριου Καραμανλή, για μόνιμη επιστροφή των αγώνων στη Ελλάδα;

    Νικόλαος Σταύρου: Η πρόταση γίνεται για δεύτερη φορά, από τον δεύτερο Κώστα Καραμανλή. Ο τέως πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε κάνει την ίδια πρόταση, να δώσει ένα μέρος στην περιοχή της Ολυμπίας, που να τεθεί υπό τον έλεγχο των ΗΕ, για μόνιμες εγκαταστάσεις, ώστε να μην μεταφέρονται οι Ολυμπιακοί αγώνες κάθε 4 χρόνια σε διαφορετική πόλη και να απαιτούν τεράστια έξοδα και τεράστιες προετοιμασίες αλλά να τελειοποιήσουν αυτό που έχουν στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων. Δεν νομίζω ότι αυτό θα ληφθεί πολύ υπόψη, από τους παράγοντες της διεθνούς επιτροπής, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν και την οικονομική τους διάσταση. Τα έξοδα είναι τεράστια για τους αθλητές να ταξιδέψουν σε διαφορές πόλεις, και οι εταιρείες που τους υιοθετούν έχουν και αυτές τους στόχους τους. Θα ήταν ευχής έργον αν θα γινόταν δεκτή η πρόταση αυτή, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.

    Γιώργος Μπίστης: Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει τουλάχιστον στο απώτερο μέλλον. Κύριε καθηγητά σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήσασταν σήμερα μαζί μας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 28 August 2004 - 1:18:13 UTC