Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-07-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Αμοιβή για τη δολοφονία ...
  • [02] 12 τραυματίες απ' τις τελευταίες βιαιότητες μεταξύ Παλαιστινίων.
  • [03] Αυτή την εβδομάδα η τελική έκθεση της επιτροπής που διερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
  • [04] Μάχη με πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς ...
  • [05] Συνέχεια συνομιλιών Σαρόν-Πέρεζ.
  • [06] Αφγανιστάν: Επιθέσεις με ρουκέτες και βλήματα όλμων.
  • [07] Οι Ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν απ' τους καταζητούμενους για την δολοφονία του Ζόραν Ντζίντζιτς.
  • [08] Πυρκαϊά σε δημοτικό σχολείο της ...
  • [09] Νέα σχέδια για τη δημιουργία εμπιστοσύνης ...
  • [10] Η ΦτΑ καταδικάζει την καταγγελλόμενη ...

  • [01] Ιράκ: Αμοιβή για τη δολοφονία ...

    19 Jul 2004, 00:14 UTC

    Iγιάντ Αλλάουι

    Κόμβος στο διαδίκτυο φέρει μήνυμα που αποδίδεται στην οργάνωση του Ισλαμιστή τρομοκράτη, Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, η οποία προσφέρει αμοιβή 280 χιλιάδων δολαρίων για την δολοφονία του πρωθυπουργού του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι θα «εξολοθρεύσει» τους τρομοκράτες. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν από αμερικανικό βομβαρδισμό στη Φαλούτζα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση στόχευε ένα συγκεκριμένο σπίτι, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι απόρρητες πληροφορίες ανέφεραν πως περίπου 25 αντάρτες μέλη της οργάνωσης του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο. Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες στη Βαγδάτη, ότι η μεταβατική κυβέρνηση του Ιράκ είχε επιτρέψει στις Αμερικανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν την αεροεπιδρομή.

    Φιλιππινέζος όμηρος

    Στο μεταξύ, Αμερικανοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι επικρίνουν την απόφαση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της απ το Ιράκ με στόχο να σωθεί η ζωή Φιλιππινέζου ομήρου. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, και ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ δήλωσαν σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη ότι η απόφαση των Φιλιππίνων δημιουργεί κακό προηγούμενο που επιβραβεύει τους τρομοκράτες και ενδεχομένως να ενθαρρύνει και περισσότερες απαγωγές. Πάντως η Μανίλλα ανακοίνωσε ότι σήμερα θα αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι 35 πολίτες της που έχουν απομείνει στο Ιράκ. Εξάλλου, οι απαγωγείς Αιγύπτιου ομήρου ανακοίνωσαν ότι θα αφεθεί ελεύθερος μετά την απόφαση της Σαουδαραβικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν να διακόψει τις δραστηριότητες της στο Ιράκ.

    [02] 12 τραυματίες απ' τις τελευταίες βιαιότητες μεταξύ Παλαιστινίων.

    19 Jul 2004, 00:24 UTC

    Παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, απ τις τελευταίες συγκρούσεις μεταξύ εξτρεμιστών και δυνάμεων ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες όταν εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου των Παλαιστινιακών μυστικών υπηρεσιών στη Ράφα, μετά την απόφαση του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, να διορίσει τον ανιψιό του, Μούσα Αραφάτ, στο αξίωμα του επικεφαλής των Παλαιστινιακών δυνάμεων ασφάλειας.

    [03] Αυτή την εβδομάδα η τελική έκθεση της επιτροπής που διερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    19 Jul 2004, 00:39 UTC

    To προεδρείο της επιτροπής

    Στη δημοσιότητα θα δοθεί, αυτή την εβδομάδα, η τελική έκθεση της ειδικής ανεξάρτητης επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εδώ στις ΗΠΑ. Αναμένεται ότι η έκθεση θα προτείνει ολική αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή θα προτείνει την δημιουργία νέας υπουργικού επιπέδου θέσης που θα επιβλέπει όλες τις υπηρεσίες απόρρητων πληροφοριών του αμερικανικού δημοσίου. Κάτι τέτοιο θα αποσπάσει σημαντική δύναμη από την ίδια την CIA, το Πεντάγωνο και άλλες υπηρεσίες. Από τη πλευρά του, ο εκτελών καθήκοντα διευθυντού της CIA, Τζον Μακλώγκλιν, δήλωσε ότι η δημιουργία μιας τέτοιας θέσης δεν είναι απαραίτητη και πρόσθεσε ότι ορισμένες μικρές αλλαγές στην CIA θα επιτρέψουν στον διευθυντή της υπηρεσίας να αναλάβει παρόμοιες δικαιοδοσίες.

    [04] Μάχη με πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς ...

    19 Jul 2004, 00:47 UTC

    Στη νότια Καλιφόρνια, οι πυροσβεστικές αρχές αγωνίζονται να σβήσουν πολλές εστίες πυρκαγιών που απειλούν εκατοντάδες σπίτια. Την τελευταία εβδομάδα απ τις πυρκαγιές καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα γης στη περιοχή, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι πυροσβεστικές αρχές προειδοποίησαν ότι οι εστίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα λόγω των ισχυρών ανέμων και των συνθηκών ξηρασίας που επικρατούν στη περιοχή. Λόγω της ξαφνικής αλλαγής της φοράς των ανέμων χθες, οι αρχές διέταξαν δεκάδες κατοίκους περιοχής βόρεια του Λος Άντζελες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ανατολικά του Λος Άντζελες 2 χιλιάδες άνθρωποι είχαν ήδη εγκαταλείψει τη περιοχή. Στο μεταξύ, τουλάχιστον χίλιοι πυροσβέστες αγωνίζονται κατά εστίας πυρκαγιάς στην περιοχή Σάντα Κλαρίτα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

    [05] Συνέχεια συνομιλιών Σαρόν-Πέρεζ.

    19 Jul 2004, 00:54 UTC

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, είχε χθες και νέο γύρο συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα της αντιπολίτευσης στα πλαίσια προσπαθειών για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με απώτερο στόχο την έγκριση από την Κνεσέτ του σχεδίου του αποχώρησης απ τη Λωρίδα της Γάζας. Ο κ. Σαρόν συναντήθηκε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, με τον ηγέτη των Εργατικών, Σίμων Πέρεζ, ενώ οι επίσημες συνομιλίες για το θέμα θα αρχίσουν σήμερα.

    [06] Αφγανιστάν: Επιθέσεις με ρουκέτες και βλήματα όλμων.

    19 Jul 2004, 00:57 UTC

    Στο Αφγανιστάν, ένα άτομο σκοτώθηκε από ρουκέτα που έπληξε την Καμπούλ. Εκπρόσωπος των Νατοϊκών δυνάμεων στη περιοχή δήλωσε ότι η ρουκέτα έπεσε κοντά σε κατοικία στη Καμπούλ, και όχι πολύ μακριά απ το αρχηγείο των ειρηνευτικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια γυναίκα. Η ίδια εκπρόσωπος δήλωσε ότι και άλλα βλήματα όλμων και ρουκέτες έπληξαν περιοχή βόρεια του αεροδρομίου της Καμπούλ.

    [07] Οι Ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν απ' τους καταζητούμενους για την δολοφονία του Ζόραν Ντζίντζιτς.

    19 Jul 2004, 00:59 UTC

    Ντέαν Μιλένκοβιτς

    Συνελήφθη στην Ελλάδα, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως σε βάρος του, το άτομο που πιστεύεται ότι δολοφόνησε τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ζόραν Ντζίτζιτς. Πρόκειται για τον Ντέαν Μιλένκοβιτς ο οποίος εμφανίστηκε χθες ενώπιον εισαγγελικής αρχής στην Ελλάδα και αναμένεται η έκδοση του στη Σερβία. Ο Μιλένκοβιτς είναι μέλος της φατρίας Σεμούν του Σερβικού οργανωμένου εγκλήματος και ένα απ τα 13 άτομα εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την δολοφονία του Ζόραν Ντζίτζιτς. Επίσης πιστεύεται ότι είχε συμμετάσχει και σε προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δολοφονηθέντα πρωθυπουργού της Σερβίας.

    [08] Πυρκαϊά σε δημοτικό σχολείο της ...

    16 Jul 2004, 17:41 UTC

    Στην Ινδία, φωτηά που ξέσπασε σε σχολείο στη νότια πολιτεία Ταμίλ Ναντού, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 παιδιά. Η φωτηά εκδηλώθηκε στην πόλη Κουμπχακονάμ περίπου 350 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μαντράς . Τοπικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως πυροσβέστες έθεσαν τις φλόγες υπό έλεγχο και πως μαθητές με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε επίσης πως ο απολογισμός των νεκρών πιθανόν θα αυξηθεί. Στο σχολείο βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαϊά γύρω στα 900 παιδιά, ηλικίας από 6 μέχρι 11 ετών. Σύμφωνα με τους αρμόδιους η φωτηά εκδηλώθηκε στην κουζίνα του σχολείου και γρήγορα μεταδόθηκε και σε άλλα μέρη του τριώροφου κτιρίου.

    [09] Νέα σχέδια για τη δημιουργία εμπιστοσύνης ...

    16 Jul 2004, 18:47 UTC

    Κύπρος Χρυσοστομίδης

    Η κυπριακή κυβέρνηση προτείνει απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τις δυο πλευρές της πράσινης γραμμής, στα πλαίσια μιας σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρισοστομίδης, δήλωσε σήμερα πως στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η διάνοιξη επιπλέον σημείων διέλευσης κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής και η αποναρκοθέτηση της περιοχής. Οι προτάσεις, που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνουν δεκτές και από την τουρκική πλευρά. Όμως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τις απέρριψε λέγοντας πως θα αποτελέσουν εμπόδιο στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να επανενώσουν τις δύο κοινότητες του νησιού. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Αμπντουλά Γκιουλ αντέδρασε επιφυλακτικά λέγοντας πως γίνεται εκτίμηση του σχεδίου.

    [10] Η ΦτΑ καταδικάζει την καταγγελλόμενη ...

    16 Jul 2004, 19:37 UTC

    Η Φωνή της Αμερικής εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουλίου, 2004 την ακόλουθη ανακοίνωση στη Ουάσιγκτον:

    «Η Φωνή της Αμερικής καταδικάζει την καταγγελλόμενη επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στον συνεργαζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 της Αθήνας, όπως καταδικάζει και κάθε εκδήλωση βίας εναντίον δημοσιογράφων. Δεν μπορούμε να επικροτήσουμε την χρήση βίας για την διευθέτηση εργατικών διενέξεων. Ευχόμαστε στους συναδέλφους Χάρη Μπότσαρη και Ανδρέα Μαζαράκη ταχεία ανάρρωση».

    Η επίσημη ανακοίνωση της ΦτΑ στα Αγγλικά, όπως εστάλη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Αμερικανική πρωτεύουσα, βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση της σελίδας αυτής.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 20 July 2004 - 1:18:13 UTC