Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πακιστάν: επιθέσεις κατά μελών ...
  • [02] Ιωάννης Σπανουδάκης: Η Αμερική έχει τη μεγαλύτερη ξένη συμμετοχή εθελοντών στους Ολυμπιακούς της Αθήνας
  • [03] Η Ευρώπη ψηφίζει
  • [04] Θα διορθωθούν τα λανθασμένα στοιχεία που περιέχει έκθεση για την παγκόσμια τρομοκρατία, δηλώνει ο Κόλιν Πάουελ.
  • [05] Τάιμς της Νέας Υόρκης: Μυστική ...
  • [06] Προηγείται ο Τζών Κέρρυ του προέδρου ...

  • [01] Πακιστάν: επιθέσεις κατά μελών ...

    11 Jun 2004, 21:26 UTC

    Χιλιάδες Πακιστανοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι απο μαχητικά ελικόπτερα, επιτέθηκαν για τρίτη κατά σειρά μέρα, κατά κρυσφυγέτων υπόπτων μελών της Αλ Κάιντα, στην ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Τα ελικόπτερα έπληξαν στόχους σε περιοχή του νοτίου Ουαζιριστάν, όπου τις τελευταίες τρεις μέρες, έχουν σκοτωθεί σε μάχες 35 εξτρεμιστές και 15 στρατιώτες.

    Ο πακιστανικός στρατός πρόσφερε αμνηστεία στους εξτρεμιστές τον Απρίλιο, αλλά, μετά απο επιθέσεις ξένων στοιχείων κατά θέσεων του στρατού, οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να επιτεθούν και πάλι.

    [02] Ιωάννης Σπανουδάκης: Η Αμερική έχει τη μεγαλύτερη ξένη συμμετοχή εθελοντών στους Ολυμπιακούς της Αθήνας

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    10 Jun 2004, 21:53 UTC

    Ιωάννης Σπανουδάκης

    Οι Αμερικανοί αποτελούν την μεγαλύτερη, μετά την Ελληνική, ομάδα εθελοντών που θα εργασθούν αφιλοκερδώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την δήλωση αυτή έκανε ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 2004», του φορέα που είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση της φετινής Ολυμπιάδας, μιλώντας στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς σε αίθουσα του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Ουάσιγκτον.

    Στην εκδήλωση αυτή ο κύριος Σπανουδάκης ενημέρωσε βουλευτές, γερουσιαστές και άλλους παράγοντες της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας για την πρόοδο που σημειώνουν οι προσπάθειες ολοκλήρωσης των έργων για την Ολυμπιάδα και τεκμηρίωσε τα λεγόμενά του παρουσιάζοντας μια σειρά από φωτεινές διαφάνειες που έδιναν μια πλήρη εικόνα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και άλλων έργων υποδομής, όπως το Μετρό της Αθήνας και οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας.

    Ο αξιωματούχος του «Αθήνα 2004» εξέφρασε ικανοποίηση για την ευκαιρία που του δόθηκε να επιβεβαιώσει την προσήλωση της οργάνωσής του, και της Ελλάδας γενικότερα, στον στόχο της διεξαγωγής επιτυχημένων και ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων, τον Αύγουστο. Όπως είπε, οι σχετικές προετοιμασίες βρίσκονται στα τελευταία στάδιά τους και στα πλαίσια των προετοιμασιών αυτών έχουν γίνει πάνω από σαράντα αθλητικές εκδηλώσεις στις καινούργιες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και έχουν προκαλέσει πολλούς επαίνους από μέρους αθλητών, τεχνικών εμπειρογνωμόνων και διεθνών ομοσπονδιών ολόκληρου του κόσμου. Κατά τον κύριο Σπανουδάκη, ιδιαίτερα κολακευτικά είναι τα σχόλια για την ποιότητα των εγκαταστάσεων, την αποτελεσματικότητα της διοργάνωσής μας και τον ενθουσιασμό των εθελοντών μας. Είμαστε υπερήφανοι, τόνισε, για τις διοργανωτικές μας επιτυχίες, για την υποδομή που έχουμε δημιουργήσει, για το προσωπικό μας και για την άνευ προηγουμένου προσπάθεια που έχουμε καταβάλει για την ασφάλεια των αγώνων.

    Ο κύριος Σπανουδάκης τόνισε κατόπιν την μεγάλη εκτίμηση που, όπως είπε, «τρέφουμε όλοι για την πολύ σημαντική βοήθεια και υποστήριξη που λαμβάνουμε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι και μία από τις χώρες της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας». Ο αξιωματούχος του «Αθήνα 2004» εξέφρασε επίσης χαρά και για τα θετικά λόγια που διατύπωσε ο Πρόεδρος Μπούς όταν υποδέχθηκε πρόσφατα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή στον Λευκό Οίκο. Ο κύριος Σπανουδάκης μας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπούς συνεχάρη τον κ. Καραμανλή για την σκληρή δουλειά που κάνει και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σχέση με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Ο Αμερικανός ηγέτης είχε επίσης αναφέρει τότε ότι ήταν ευγνώμον στον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προθέσεις του να καταστήσει την Ολυμπιάδα του 2004 όσο γίνεται περισσότερο επιτυχημένη. Και από την δική του πλευρά τώρα, ο κύριος Σπανουδάκης είπε ότι προσβλέπει με μεγάλη χαρά να υποδεχθεί στην Αθήνα τον πατέρα του Προέδρου Μπούς, και πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπούς τον πρεσβύτερο, ο οποίος θα ηγηθεί της Αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Ολυμπιάδα.

    Ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 2004» παρότρυνε τους ακροατές του και τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την εκδήλωση στο Αμερικανικό Κογκρέσο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να έρθουν στην Αθήνα για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι σε πόσο μεγάλο βαθμό η σύγχρονη και αποδοτική Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει κάνει στο Παγκόσμιο Ολυμπιακό Κίνημα. Δύο από τις κύριες των υποσχέσεων αυτών είναι ότι θα παράσχει στους αθλητές τις εγκαταστάσεις και την υποστήριξη που χρειάζονται για την επίτευξη αληθινά Ολυμπιακών επιδόσεων και ότι θα δώσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης την δυνατότητα να κάνουν μια κάλυψη που δεν θα περιορίζεται απλώς στην μετάδοση των αθλητικών αποτελεσμάτων αλλά θα συμπεριλαμβάνει την ιστορία και το πνεύμα της χώρας που θα καταστήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μια μοναδική εμπειρία, σαν αυτές που ζει κανείς μια φορά στη ζωή του. Η τρίτη και πιο σημαντική από τις υποσχέσεις που έχει δώσει η Ελλάδα είναι ότι θα προστατεύσει τους Αγώνες δημιουργώντας μια ασπίδα ασφάλειας για την προφύλαξη τόσο των αθλητών όσο και των θεατών.

    Ο Ιωάννης Σπανουδάκης τόνισε πως ο λαός της Ελλάδας και ο «Αθήνα 2004» είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τις δύσκολες αυτές υποσχέσεις. Και προσκάλεσε το ακροατήριό του να δώσει ραντεβού σε δύο μήνες στην Αθήνα για να γίνει αυτόπτης μάρτυρας αλλά και συμμέτοχος στην μεγάλη γιορτή του Ολυμπισμού που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία και φημίζεται η Ελλάδα.

    [03] Η Ευρώπη ψηφίζει

    11 Jun 2004, 16:35 UTC

    Ευρωεκλογές σήμερα στην Ιρλανδία και την Τσεχια. Πρόκειται για την δεύτερη μέρα των εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Ευρωβουλής. Αυτές είναι η πρώτες ευρωεκλογές μετά την διεύρυνση της ΕΕ στις αρχές Μαίου. Η ψηφοφορια ξεκίνησε χθές νωρίς στη Βρετανία και την Ολλανδία. Παρά τους κανονισμούς της ΕΕ, η Ολλανδία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα, που φέρουν τους Σοσιαλοδημοκράτες να κερδίζουν έδρες, ενώ το κυβερνητικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, έχασε έδρες. Οι εκλογές θα συνεχιστουν αύριο στην Ιταλία, τη Μάλτα και την Λεττονία και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με τις υπόλοιπες χώρες μέλη, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα.

    [04] Θα διορθωθούν τα λανθασμένα στοιχεία που περιέχει έκθεση για την παγκόσμια τρομοκρατία, δηλώνει ο Κόλιν Πάουελ.

    11 Jun 2004, 02:42 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ παραδέχθηκε οτι μία πρόσφατη κυβερνητική έκθεση για την παγκόσμια τρομοκρατία, περιέχει λανθασμένα στοιχεία και θα διορθωθεί. Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ είπε οτι η αναθεωρημένη έκθεση θα αναφέρει σημαντική αύξηση του αριθμού τρομοκρατικών επιθέσεων και των θυμάτων τέτοιων ενεργειών, απο το 2002 έως το 2003. Στην αρχική έκθεση, που χρησιμοποιήθηκε απο κυβερνητικούς αξιωματούχους ως απόδειξη του οτι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατιας πηγαίνει καλά, αναφερόταν οτι τα τρομοκρατικά επεισόδια το 2003 ήταν τα λιγότερα των τελευταίων 25 ετών. Ο κ. Πάουελ διέψευσε τις κατηγορίες του δημοκρατικού βουλευτή, Χένρυ Γουάξμαν και άλλων, οτι τα στοιχεία παραποιήθηκαν για πολιτικές σκοπιμότητες. Αξιωματούχοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ είπαν πως έγινε ανασκόπηση της ετήσιας έκθεσης όταν επικριτές είπαν ότι ορισμένα τρομοκρατικά επεισόδια δεν αναφέρονταν σ αυτήν, όπως για παράδειγμα οι επιθέσεις στο τέλος του χρόνου πέρσυ στην Τουρκία και την Τσετσενύα, που απέληξαν στο θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

    [05] Τάιμς της Νέας Υόρκης: Μυστική ...

    10 Jun 2004, 16:55 UTC

    Η εφημερίδα Ταίμς της Νέας Υόρκης σε σημερινό της άρθρο γράφει οτι οι λιβυκές μυστικές υπηρεσίες διοργάνωσαν πέρυσι μυστική επιχείρηση για την δολοφονία του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Αμπντουλλάχ, με στόχο της αποσταθεροποίηση του βασιλειου. Η εφημερίδα αναφέρει οτι οι δύο συνωμότες έδωσαν ξεχωριστές καταθέσεις αναφορικά με την επιχείρηση αυτή στις αμερικανικές και τις σαουδαραβικές αρχές. Οι δύο άνδρες είναι ο Αμπντουραχμάν Αλαμουντι, αμερικανός πολίτης μουσουλμάνος που τώρα κρατείται στις αμερικανικές φυλακές και το στέλεχος των λιβυκών μυστικών υπηρεσίων, συνταγματάρχης Μοχάμεντ Ισμαήλ, που κρατείται απο τους σαουδάραβες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, εξετάζεται ακόμα άν ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Γκαντάφι εγνώριζε τα σχέδια των συνομωτών ή αν ο ίδιος είχε ανάμειξη σε αυτά. Εκπρόσωπος του Εφ Μπι Αι που ερωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Τάιμς.

    [06] Προηγείται ο Τζών Κέρρυ του προέδρου ...

    10 Jun 2004, 17:03 UTC

    Ο κ. Κέρρυ

    Μία νέα σφυγμομέτρηση δείχνει οτι ο κατά πάσα πιθανότητα δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζών Κέρρυ προηγείται κατά 7 μονάδες του προέδρου Μπούς.

    Η εφημεριδα Λος Αντζελες Τάιμς διεξήγε την σφυγμομέτρηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν σήμερα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, βρίσκουν τον γερουσιαστή Κέρρυ να προηγείται του κ. Μπούς με 51%, έναντι 44%. Πάνω απο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπαν οτι δεν γνωρίζουν αρκετά για τον γερουσιαστή Κέρρυ για να μπορούν να πούν εκ των προτέρων άν θα ήταν καλύτερος πρόεδρος απο τον κ. Μπούς. Ομως, τουλάχιστον τρία πέμπτα των ερωτηθέντων, είπαν οτι η χώρα ακολουθεί τώρα λανθασμένη πορεία. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων είπαν οτι δεν εγκρίνουν το πώς ο κ. Μπούς χειρίζεται το θέμα του Ιράκ και της αμερικανικής οικονομίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 14 June 2004 - 1:18:10 UTC