Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-02-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φαβορί και πάλι ο Τζόν Κέρρυ
  • [02] 5 Ιρακινοί συνελήφθησαν για την δολοφονία μέλους του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
  • [03] Η Βρετανία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στη Σαουδική Αραβία.
  • [04] To Ισραηλινό κοινοβούλιο υποστηρίζει την συνέχιση της χρηματοδότησης των Εβραϊκών οικισμών.
  • [05] Αμερικανο-Κινεζικές συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα.
  • [06] Άρχισαν στην Ισλαμαμπάντ οι τριήμερες επίσημες συνομιλίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.
  • [07] Ο πρόεδρος Μπους αποκρούει τα εναντίον του βέλη.
  • [08] Ο ιρανός πρόεδρος προτρέπει τους συμπολίτες του να προσέλθουν στις κάλπες την Παρασκευή
  • [09] Ζεμπαρί: Η νέα Ιρακινή κυβέρνηση θα ζητήσει την παράδοση του Σαντάμ Χουσεΐν.
  • [10] Ιρανοί φιλομεταρρυθμιστές ετοιμάζονται για ήττα στις εκλογές της Παρασκευής.
  • [11] Κινητοποίηση διαμαρτυρίας Εβραίων εποίκων κατά του σχεδίου Σαρόν.

  • [01] Φαβορί και πάλι ο Τζόν Κέρρυ

    17 Feb 2004, 01:59 UTC

    Τζόν Έντουαρντς

    Ο προεδρικός υποψήφιος Τζόν Κέρρυ ελπίζει να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, κατά τις σημερινές προκριματικές εκλογές στην πολιτεία Γουισκόνσιν. Νέα σφυγμομέτρηση του πρακτορείου Ρώυτερ και του δικτύου MSNBC δείχνουν τον κ. Κέρρυ να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στο Γουισκόνσιν με ποσοστό 47%, και ακολουθούν, σε απόσταση, ο Χάουαρντ Ντήν και ο Τζόν Έντουαρντς. Πάντως η μεγαλύτερη εφημερίδα του Γουισκόνσιν εξέφρασε χθες την υποστήριξη της προς τον κ. Έντουαρντς και όχι τον κ. Κέρρυ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομική πολιτική του προέδρου Μπούς έχει οδηγήσει στην απώλεια 3 εκατομμυρίων εργασιακών θέσεων απ τις ΗΠΑ. Αλλά ο κ. Μπούς υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα διακατέχεται από μια «ξεκάθαρη οικονομική αισιοδοξία».

    [02] 5 Ιρακινοί συνελήφθησαν για την δολοφονία μέλους του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

    17 Feb 2004, 01:55 UTC

    Ιρακινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η αστυνομία συνέλαβε 5 Ιρακινούς σε σχέση με τη δολοφονία πέρυσι μέλους του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου. Αξιωματούχοι του υπουργείου εσωτερικών του Ιράκ δήλωσαν ότι οι ύποπτοι , τους οποίους δεν κατονόμασαν, συνελήφθησαν στις αρχές του μήνα στην πόλη Αμάρα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, για την δολοφονία της Ακίλα Αλ Χασίμι, στις 20 Σεπτεμβρίου. Επίσης χθες ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ δήλωσε ότι η επίθεση του Σαββάτου εναντίον αστυνομικού σταθμού στη Φαλούτζα φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε από υποστηρικτές του πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

    [03] Η Βρετανία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στη Σαουδική Αραβία.

    17 Feb 2004, 02:05 UTC

    Η Βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι πιστεύει πως τρομοκράτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας επίθεσης στη Σαουδική Αραβία. Το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε ότι απειλούνται και συγκροτήματα κατοικιών και προειδοποίησε όλους τους Βρετανούς πολίτες να ακυρώσουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια τους προς την Σαουδική Αραβία. Επίσης οι Βρετανικές αερογραμμές ακύρωσαν προγραμματισμένη πτήση τους από το Λονδίνο στη Ριάντ, μετά από σχετικό αίτημα της Βρετανικής κυβέρνησης.

    [04] To Ισραηλινό κοινοβούλιο υποστηρίζει την συνέχιση της χρηματοδότησης των Εβραϊκών οικισμών.

    17 Feb 2004, 02:12 UTC

    Η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ισραηλινού Κοινοβουλίου ενέκρινε πακέτο δαπανών 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση των Εβραϊκών οικισμών σε Παλαιστινιακά εδάφη. Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις παροτρύνσεις της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, προς το Ισραήλ να παγώσει κάθε εποικιστική δραστηριότητα. Εξάλλου χθες, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, ζήτησε απ το Ισραήλ να αλλάξει την κατεύθυνση του τείχους ασφάλειας που κατασκευάζει με στόχο, όπως λέει, την αποτροπή Παλαιστινιακών επιθέσεων. Σε ομιλία του σε διάσκεψη στο Ισραήλ, ο κ. Φίσερ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνέχισης των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους με βάση τον οδικό χάρτη για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    [05] Αμερικανο-Κινεζικές συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα.

    17 Feb 2004, 02:22 UTC

    Τζόν Μπόλτον

    Ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Τζόν Μπόλτον, θα έχει συνομιλίες σήμερα στο Πεκίνο με τον υπουργό εξωτερικών της Κίνας, Λή Ζαοσίνγκ, με θέμα το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας. Οι συνομιλίες του κ. Μπόλτον με Κινέζους αξιωματούχους άρχισαν χθες και πραγματοποιούνται στα πλαίσια προετοιμασιών για τις εξαεθνείς συνομιλίες, την άλλη εβδομάδα, με θέμα την πυρηνική κρίση στην Κορεατική χερσόνησο. Μετά τις χθεσινές συνομιλίες ο κ. Μπόλτον δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εάν η Πιονγιάνγκ επιθυμεί τερματισμό της διαμάχης, θα πρέπει να συμφωνήσει «σε ολοκληρωτική, εξακριβώσιμη και μη αναστρέψιμη» διάλυση του προγράμματος της πυρηνικών όπλων.

    [06] Άρχισαν στην Ισλαμαμπάντ οι τριήμερες επίσημες συνομιλίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

    16 Feb 2004, 19:48 UTC

    Σε εγκάρδια και εποικοδομητική, όπως χαρακτηρίστηκε, ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των τριήμερων επίσημων συνομιλιών στην Ισλαμαμπάντ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν . Εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δυο πλευρές αντάλλαξαν προτάσεις σε σχέση με τον τρόπο διεξαγωγής και το πλαίσιο των σύνθετων, όπως τις αποκάλεσε, συζητήσεων που θα διεξαχθούν και θα συμπεριλάβουν κάθε θέμα, συμπεριλαμβανόμενης και της διαμάχης σχετικά με το Κασμίρ. Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε πως κατά τις συνομιλίες θα θιγεί επίσης και το θέμα της μείωσης του κινδύνου να ξεσπάσει κατά λάθος πυρηνική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

    [07] Ο πρόεδρος Μπους αποκρούει τα εναντίον του βέλη.

    16 Feb 2004, 19:58 UTC

    O πρόεδρος Μπους, που δέχεται επιθέσεις από τους δημοκρατικούς αντιπάλους του, υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του στη Φλώριδα σήμερα. Μιλώντας σε ομάδα ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσε πως επικρατεί μια «αδιαμφισβήτητη» ατμόσφαιρα αισιοδοξίας σε όλη τη χώρα και προειδοποίησε πως εάν αυξηθούν οι φόροι όπως προτείνουν οι δημοκρατικοί η οικονομική ανάκαμψη θα απειληθεί. Από την πλευρά του ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Τζον Κέρυ, που προπορεύεται των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα. Στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του στο Γουϊσκόνσιν σήμερα, ο κ. Κέρυ είπε πως εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Μπους τρία εκατομμύρια αμερικανοί έχουν μείνει άνεργοι, ενώ ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, που είχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα στην ιστορία της χώρας έχει τώρα το μεγαλύτερο έλλειμμα.

    [08] Ο ιρανός πρόεδρος προτρέπει τους συμπολίτες του να προσέλθουν στις κάλπες την Παρασκευή

    16 Feb 2004, 20:02 UTC

    Mohammed Khatami

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχαμέντ Χαταμί, προτρέπει τους Ιρανούς να ψηφίσουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές παρόλο που έχει απαγορευτεί η συμμετοχή σ αυτές φιλομεταρρυθμιστών υποψηφίων. Ο κ. Χαταμί σε γραπτή ομιλία του προς το έθνος παραδέχεται πως πολλοί Ιρανοί είναι δυσαρεστημένοι με την εκλογική διαδικασία. Αλλά, λέει, εάν ο κόσμος δεν ψηφίσει ο έλεγχος του μέλλοντος της χώρας θα περιέλθει σε μια μειοψηφία. Ο ιρανός πρόεδρος προέτρεψε επίσης τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τους υποψήφιους με τις απόψεις των οποίων διαφωνούν και να ρίξουν την ψήφο τους σε υποψήφιους που αντιπροσωπεύουν περισσότερο τις δικές τους πεποιθήσεις. Τα περισσότερα φιλομεταρρυθμιστικά κόμματα μποϋκοτάρουν τις εκλογές της Παρασκευής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό δυόμισυ χιλιάδων υποψηφίων από το πανίσχυρο και συντηρητικό Συμβούλιο Περιφρούρησης.

    [09] Ζεμπαρί: Η νέα Ιρακινή κυβέρνηση θα ζητήσει την παράδοση του Σαντάμ Χουσεΐν.

    16 Feb 2004, 00:40 UTC

    Χοσιάρ Ζεμπαρί

    Ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε ότι η μεταβατική ιρακινή κυβέρνηση που θα αναλάβει την εξουσία στα τέλη Ιουνίου θα ζητήσει απ τις ΗΠΑ να της παραδώσουν τον Σαντάμ Χουσεΐν για να δικαστεί στο Ιράκ. Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο Κουβέιτ ο κ. Ζεμπαρί τόνισε ότι η νέα Ιρακινή κυβέρνηση θα ζητήσει απ τις ΗΠΑ να άρουν την ιδιότητα του αιχμαλώτου πολέμου που φέρει ο πρώην ηγέτης του Ιράκ και η οποία του δίνει ορισμένα δικαιώματα όπως προβλέπονται απ την Συνθήκη της Γενεύης.

    [10] Ιρανοί φιλομεταρρυθμιστές ετοιμάζονται για ήττα στις εκλογές της Παρασκευής.

    16 Feb 2004, 00:46 UTC

    Ιρανοί φιλομεταρρυθμιστές παραδέχονται ότι θα ηττηθούν στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Παρασκευής, καθώς έχει απαγορευτεί στην ηγεσία τους να βάλλει υποψηφιότητα. Ο λεγόμενος Συνασπισμός για το Ιράν, μια οργάνωση ομπρέλα 8 προοδευτικών κομμάτων, δήλωσε χθες ότι οι φιλομεταρρυθμιστές θα χάσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή σ αυτές τις «άδικες εκλογές», όπως τις χαρακτηρίζουν. Η πολιτική κρίση στο Ιράν άρχισε το περασμένο μήνα όταν το υπερσυντηρητικό Συμβούλιο Θεματοφυλάκων του Συντάγματος απαγόρευσε σε χιλιάδες φιλομεταρρυθμιστές υποψηφίους απ το να μετέχουν στις εκλογές. Τα περισσότερα προοδευτικά κόμματα του Ιράν θα μποϋκοτάρουν τις εκλογές, ενώ χθες το κύριο φοιτητικό κίνημα επέκρινε τον φιλομεταρρυθμιστή πρόεδρο του Ιράν, Μοχάμεντ Χαταμί, για το ότι δέχεται την διενέργεια εκλογών κάτω απ αυτές τις συνθήκες.

    [11] Κινητοποίηση διαμαρτυρίας Εβραίων εποίκων κατά του σχεδίου Σαρόν.

    16 Feb 2004, 00:49 UTC

    Ισραηλινοί έποικοι άρχισαν τετραήμερη κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση του πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, να διαλύσει τους οικισμούς τους στη Λωρίδα της Γάζας. Οι έποικοι δηλώνουν ότι θα διανύσουν 100 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας μέχρι την Ιερουσαλήμ και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ την κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού τη Τετάρτη. Ο κ. Σαρόν έχει δηλώσει ότι θα απομακρύνει 17 απ τους 21 Εβραϊκούς οικισμούς απ την Λωρίδα της Γάζας, αν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους. Από τη πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κουρέια, ζήτησε απ τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν μια τέτοια μονομερή ενέργεια από μέρους του Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι έποικοι ενδεχομένως να μεταφερθούν στην Δυτική Όχθη.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 18 February 2004 - 2:18:14 UTC