Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-01-23

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαταμί: Το Ιράν δεν προσπάθησε ποτέ να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.
  • [02] Η Ισλαμαμπάντ παραδέχεται ενδεχόμενη σχέση Πακιστανών επιστημόνων με τα πυρηνικά προγράμματα Λιβύης και Ιράν.
  • [03] Στέιτ Ντηπάρτμεντ: Το Ιράν θα πρέπει να διασφαλίσει το αδιάβλητο των εκλογών του άλλου μήνα.
  • [04] Συνομιλίες Σρέντερ-Μπέκι στη Πρετόρια.
  • [05] Υπερκομματικό μεταναστευτικό νομοσχέδιο στην αμερικανική γερουσία.
  • [06] Το Οχάιο και την Αριζόνα επισκέπτεται ο πρόεδρος Μπούς
  • [07] Αρχισε η ετήσια διάσκεψη του Νταβός
  • [08] Παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου στο Ιράν
  • [09] Σε σκάνδαλο δωροδοκίας εμπλέκεται ο Αριελ Σαρόν
  • [10] Ξανάρχισε τα προγράμματά της παραγωγής πυρηνικών όπλων η Βόρεια Κορέα;
  • [11] Οι ΗΠΑ πιο ασφαλείς σήμερα
  • [12] Συνάντηση Μπούς με αντιπροσωπεία του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου.

  • [01] Χαταμί: Το Ιράν δεν προσπάθησε ποτέ να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.

    22 Jan 2004, 02:22 UTC

    Μοχάμεντ Χαταμί

    Κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμεντ Χαταμί, δήλωσε ότι η χώρα του δεν προσπάθησε ποτέ να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής. Αλλά ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Τεχεράνης να αναπτύξει ειρηνικές εφαρμογές της πυρηνικής τεχνολογίας. Ο κ. Χαταμί ζήτησε επίσης την διενέργεια ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου και των αναπτυσσόμενων χωρών, ενός διαλόγου που, όπως είπε, θα πρέπει να βασίζεται στην πραγματική κατανόηση και όχι στην προπαγάνδα και τον εκφοβισμό, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός συμμετέχουν πάνω από 30 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων.

    [02] Η Ισλαμαμπάντ παραδέχεται ενδεχόμενη σχέση Πακιστανών επιστημόνων με τα πυρηνικά προγράμματα Λιβύης και Ιράν.

    22 Jan 2004, 02:45 UTC

    Το Πακιστάν δήλωσε ότι πρόσφατα έστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων στη Λιβύη και το Ιράν να διερευνήσουν καταγγελίες ότι Πακιστανοί πυρηνικοί επιστήμονες ενδέχεται να συμμετείχαν στην μεταβίβαση πυρηνικής τεχνολογίας προς τις χώρες αυτές. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Πακιστάν έχει ξεκινήσει διερεύνηση μετά από προειδοποίηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για το ενδεχόμενο τέτοιων μεταβιβάσεων πυρηνικής τεχνολογίας. Ο ανταποκριτής της ΦτΑ στη Ισλαμαμπάντ δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η Πακιστανική κυβέρνηση παραδέχεται πιθανή μη επίσημη σχέση του Πακιστάν με το πυρηνικό πρόγραμμα της Λιβύης. Ο υπουργός τύπου του Πακιστάν δήλωσε ότι οι αρχές συνεχίζουν να ανακρίνουν 9 επιστήμονες και πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους αναφορικά με ενδεχόμενη σχέση τους στην διάδοση πυρηνικής τεχνογνωσίας στο Ιράν και τη Λιβύη.

    [03] Στέιτ Ντηπάρτμεντ: Το Ιράν θα πρέπει να διασφαλίσει το αδιάβλητο των εκλογών του άλλου μήνα.

    22 Jan 2004, 02:50 UTC

    Οι ΗΠΑ ζήτησαν και πάλι απ το Ιράν να διαβεβαιώσει ότι οι βουλευτικές εκλογές του άλλου μήνα θα είναι ελεύθερες και αδιάβλητες. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ιράν θα πρέπει να αρχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού. Και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στη Τεχεράνη, όπου έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση μετά την απόφαση του Συμβουλίου Θεματοφυλάκων του Συντάγματος, το οποίο απέκλεισε απ τις εκλογές πάνω από 3 χιλιάδες υποψηφίους. Ανησυχία για την κατάσταση στο Ιράν εξέφρασε και ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, ο οποίος δήλωσε ότι ελπίζει πως συντηρητικοί και προοδευτικοί στο Ιράν θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές του, έτσι ώστε οι εκλογές που θα διεξαχθούν να είναι ελεύθερες και αδιάβλητες.

    [04] Συνομιλίες Σρέντερ-Μπέκι στη Πρετόρια.

    22 Jan 2004, 03:23 UTC

    Ο Γερμανός Καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, βρίσκεται στη Νότια Αφρική, τρίτο σταθμό της τετραεθνούς περιοδείας του στην Αφρικανική ήπειρο. Ο κ. Σρέντερ θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Θάμπο Μπέκι, και ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων αλλά και συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θέματα εμπορίου θα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών του κ. Σρέντερ στη Πρετόρια, μιας και τα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα στη Νότια Αφρική προέρχονται απ την Γερμανία. Οι κ. Σρέντερ και Μπέκι θα συζητήσουν επίσης θέματα ασφάλειας, Αφρικανικής ανάπτυξης και την πολιτική κρίση στη γειτονική Ζιμπάμπουε. Η περιοδεία του Γερμανού Καγκελάριου στην Αφρικανική θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη Γκάνα.

    [05] Υπερκομματικό μεταναστευτικό νομοσχέδιο στην αμερικανική γερουσία.

    22 Jan 2004, 03:46 UTC

    Υπερκομματικό μεταναστευτικό νομοσχέδιο υποβάλλεται στην αμερικανική γερουσία από τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη γερουσία, Τόμ Ντάσλ και τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Τσάκ Χέιγκελ. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι παράνομοι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ μπορούν να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους και να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ αν δουλέψουν στη χώρα επί τουλάχιστον 4 χρόνια. Ο γερουσιαστής Ντάσλ τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί διόρθωση της ισχύουσας μεταναστευτικής νομοθεσίας επανασυνδέοντας οικογένειες μεταναστών και μειώνοντας το χρόνο αναμονής πολλών άλλων που έχουν υποβάλει αιτήσεις για πράσινη κάρτα. Από τη πλευρά του, ο γερουσιαστής Χέιγκελ τόνισε ότι δεν πρόκειται για νομοσχέδιο αμνηστίας. Πάντως και ο πρόεδρος Μπούς έχει προτείνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις της αμερικανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας που δίνουν σε παράνομους μετανάστες προσωρινή άδεια εργασίας στις ΗΠΑ.

    [06] Το Οχάιο και την Αριζόνα επισκέπτεται ο πρόεδρος Μπούς

    21 Jan 2004, 16:57 UTC

    function doImage(h,w,img) {

    // add padding to h and w

    h = h + 50;

    w = w + 50;

    obj = window.open("http://www.voanews.com/imageViewer.cfm?img="+escape(img),"imageViewer"+h+"_"+w,"toolbar=no,width="+w+",height="+h+",directories=no,status=no,scrollbars=yes,resizable=no,menubar=no");

    }

    MyLanguage = Greek

    View State of the Union Report

    (RealVideo)

    Ο πρόεδρος Μπους μεταβαίνει σήμερα στις πολιτείες Οχάϊο και Αριζόνα για να προωθήσει τα μηνύματα της χθεσινοβραδυνής ομιλίας του προς το έθνος για την κατάσταση της Συμπολιτείας. Τα θέματα που ανέπτυξε κατά την ομιλία του αυτή ενώπιον της Βουλής και της Γερουσίας θα αποτελέσουν και τα θέματα της εκστρατείας του για επανεκλογή.

    Στην περσινή ομιλία του προς το έθνος ο πρόεδρος Μπους ανέπτυξε τα επιχειρήματά του για την εισβολή στο Ιράκ. Στη χθεσινοβραδυνή μίλησε για την πτώση του Σαντάμ Χουσείν. «Ο κάποτε παντοδύναμος ηγέτης του Ιράκ βρέθηκε σε μια τρύπα και τώρα είναι κλεισμένος σ ένα κελλί.» Ο αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης πως η Αμερική δεν εκφοβίζεται από «μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους», που εξακολουθούν να επιτίθενται εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και πρόσθεσε πως οι φονιάδες αυτοί θα αποτύχουν και ο Ιρακινός λαός θα ζήσει ειρηνικά. "Θα τακτοποιήσουμε τους κακοποιούς αυτούς στο Ιράκ, όπως τακτοποιήσαμε και το φαύλο καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν.»

    Ο κ. Μπους είπε πως οι Αμερικανοί συμπαρίστανται στον Ιρακινό λαό, καθώς αυτός προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ελεύθερο και ειρηνικό έθνος. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμα πως χάρη στη βούληση και την αποφασιστικότητα της Αμερικής, ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο. Μετά την πτώση των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν, είπε, η χώρα αυτή έχει τώρα ένα σύνταγμα που εγγυάται τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και την πλήρη συμμετοχή των γυναικών.

    Για τη Λιβύη, ο πρόεδρος Μπους είπε πως συμφώνησε να καταργήσει όλα τα όπλα της μαζικής καταστροφής, γιατί ο Μουαμάρ Γκαντάφι έκρινε πολύ σωστά πως θα είναι ασφαλέστερος χωρίς τα όπλα αυτά. Στη συνέχεια, ο κ. Μπους είπε πως η Αμερική επεδίωξε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στις επιχειρήσεις της στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και το επέτυχε. Αλλά, πρόσθεσε, υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ηγείσαι μιας συμμαχίας πολλών εθνών και του να υποτάσσεσαι στις αντιρρήσεις των λίγων. Κατά την έκφρασή του: «Η Αμερική δε θα ζητήσει ποτέ την άδεια για να κατοχυρώσει την ασφάλειά της.»

    Φέτος, είπε ο κ. Μπους το έθνος πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας ή εάν θα υιοθετήσει την εσφαλμένη αντίληψη ότι ο κίνδυνος παρήλθε. «Μαζί αντιμετωπίσαμε σοβαρές προκλήσεις. Μαζί και πάλι αντιμετωπίζουμε τώρα μια επιλογή. Είτε θα προχωρήσουμε με πεποίθηση και αποφασιστικότητα, είτε θα αντιστρέψουμε πορεία με την επικίνδυνη ψευδαίσθηση πως οι τρομοκράτες έπαψαν να συνωμοτούν και τα παράνομα καθεστώτα δεν αποτελούν πια κίνδυνο για μας.»

    Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο πρόεδρος Μπους το αφιέρωσε στο πώς σκοπεύει να βελτιώσει τη ζωή των Αμερικανών, με τη διάθεση περισσότερων χρημάτων για την ανάπτυξη της απασχόλησης. Επίσης απηύθυνε έκκληση προς το κογκρέσο να καταστήσει μόνιμες τις φορολογικές περικοπές που εφάρμοσε η κυβέρνησή του. Ο κ. Μπους θέλει επίσης να γίνουν τροποποιήσεις στη μεταναστευτική νομοθεσία, έτσι ώστε να χορηγηθούν προσωρινές άδειες εργασίας σε παράνομους μετανάστες. Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε περισσότερα χρήματα για τεστ για ναρκωτικά στα σχολεία και για προγράμματα που προωθούν τη σεξουαλική αποχή, για να μειωθεί η διάδοση νόσων που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Τέλος, ο κ. Μπους επιδιώκει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το κράτος θρησκευτικών φιλανθρωπικών οργανώσεων και περισσότερα χρήματα για φυλακισμένους που αφήνονται ελεύθεροι, για να μπορέσουν να επανενσωματωθούν στην κοινωνία.

    [07] Αρχισε η ετήσια διάσκεψη του Νταβός

    21 Jan 2004, 17:11 UTC

    Ο κ. Στρώ

    Επιχειρηματίες και ηγέτες κρατών απο όλο τον κόσμο βρίσκονται στο Νταβός της Ελβετιας, για την ετήσια διάσκεψή τους, η οποία φέτος αναμένεται να εστιαστεί στα θέματα της τρομοκρατίας και της παγκόσμιας οικονομίας. Πάνω απο 2,000 σύνεδροι, ανάμεσα στους οποίους είναι και αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, θα συμμετάσχουν στο πενθήμερο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σήμερα, κατά την πρώτη μέρα της διάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζάκ Στρώ υπεραμύνθηκε της απόφασης του υπό αμερικανική ηγεσια συνασπισμού να εισβάλει στο Ιράκ. Αργότερα σήμερα, ο ιρανός πρόεδρος Μωχάμεντ Χαταμί πρόκειται να εκφωνήσει την κύρια ομιλία της ημέρας, με την οποία θα εγκαινιαστεί επίσημα η διάσκεψη. Μεταξύ των πολιτικών ηγετών που αναμένεται οτι θα συμμετάσχουν στο φόρουμ είναι και ο πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσαραφ, καθώς και ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέηνυ.

    [08] Παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου στο Ιράν

    21 Jan 2004, 17:13 UTC

    Ο κ. Αχτάμπι

    Ιρανός αξιωματούχος λέει οτι ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου καθώς και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό φιλομεταρρυθμιστών υποψηφίων απο τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα. Ομως ο αντιπρόεδρος Μωχάμεντ Αλί Αχτάμπι λέει οτι οι αξιωματούχοι θα περιμένουν για ένα διάστημα,πρίν αποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Το διορισμένο Συμβούλιο Περιφρούρισης, το οποίο αποφάσισε τους αποκλεισμούς, επανεξετάζει τις περιπτώσεις των υποψηφίων, σύμφωνα με την διαταγή του ανώτατου ηγέτη της Ιράν, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενέι. Την Τρίτη, το συμβούλιο επέτρεψε σε περίπου 200 υποψηφίους απο τους 3,000 που είχαν απορριφθεί, να συμμετάσχουν στις εκλογές. Μέλος του συμβουλίου Περιφρούρισης δήλωσε οτι η αναθεώρηση συνεχίζεται και οτι ενδεχομένως θα δοθεί άδεια και σε άλλους υποψηφίους να λάβουν μέρος στις εκλογές.

    [09] Σε σκάνδαλο δωροδοκίας εμπλέκεται ο Αριελ Σαρόν

    21 Jan 2004, 17:16 UTC

    Ο κ. Σαρόν

    Ισραηλινό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες σε σημαίνοντα επιχειρηματία για δωροδοκία του πρωθυπουργού Αριελ Σαρόν, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Το κατηγορητήριο αναφέρει οτι στο τέλος της δεκαετίας του 90, ο εργολάβος Ντέηβιντ Αππελ δωροδόκησε τον κ. Σαρόν για να τον υποστηρίξει σε ορισμένες επιχειρήσεις του, από τις οποίες μια αφορούσε ένα εξοχικό συγκρότημα στην Ελλάδα ενώ μια άλλη είχε να κάνει με γή κοντά στο Τελ Αβίβ, οι οποίες όμως δεν υλοποιήθηκαν. Η δωροδοκία αφορά σε χρήματα που δόθηκαν στο γιό του κ. Σαρόν, Γκιλάντ. Οι εισαγγελικές αρχές είπαν οτι θα αποφασίσουν σχετικά με το άν θα απαγγείλουν κατηγορίες κατά του κ. Σαρόν ή όχι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    [10] Ξανάρχισε τα προγράμματά της παραγωγής πυρηνικών όπλων η Βόρεια Κορέα;

    21 Jan 2004, 17:19 UTC

    Ο πρώην αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Τζάκ Πρίτσαρντ που επισκέφθηκε πρόσφατα το κύριο πυρηνικό εργοστάσιο της Βόρειας Κορέας, είπε οτι έχει ενδείξεις οτι η Πιονγιάνγκ μπορεί να ξανάρχισε τα προγράμματά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Ο κ. Πρίτσαρντ γράφει αναφορικά με την επίσκεψή του στο πυρηνικό εργοστάσιο Γιονγκμπιόν σε σχόλιο που δημοσιεύει η εφημερίδα Νιού Γιόρκ Τάιμς. Ο κ. Πρίτσαρντ γράφει οτι 8,000 ράβδοι χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου έλειπαν απο ένα κτίριο, στο οποίο κάποτε ήταν αποθηκευμένες βάσει διεθνών κανονισμών ασφάλειας . Ο κ. Πρίτσαρντ πιστεύει οτι οι ράβδοι που λείπουν αποτελούν ένδειξη οτι η Βορεια Κορέα άρχισε και πάλι να τους εμπλουτίζει για να παράγει πλουτώνιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Στο μεταξύ, αξιωματούχοι απο τις ΗΠΑ, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία άρχισαν διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον και το Τόκυο, με την ελπίδα να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες που στοχεύουν στο να πεισθεί η Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της σχέδια.

    [11] Οι ΗΠΑ πιο ασφαλείς σήμερα

    21 Jan 2004, 04:20 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς υπογράμμισε τις επιτυχίες του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και υπεραμύνθηκε του πολέμου στο Ιράκ, κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο για την κατάσταση της Αμερικανικής Συμπολιτείας, λέγοντας ότι οι άνδρες και γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί σε κάθε σημείο της υφηλίου συντελούν στην ασφάλεια της Αμερικής. Στην ομιλία του ο κ. Μπούς συνεχάρη επίσης το λαό του Αφγανιστάν για την αποφασιστικότητα του να δημιουργήσει ένα ελεύθερο έθνος και να αγωνιστεί κατά της τρομοκρατίας. Και πρόσθεσε ότι ο άλλοτε πανίσχυρος ηγέτης του Ιράκ βρέθηκε σε μια τρύπα και αυτή τη στιγμή κατοικεί σε κελί φυλακής και τόνισε ότι ο κόσμος είναι σήμερα ασφαλέστερος χωρίς τον Σαντάμ Χουσεΐν. Σε θέματα εσωτερικής πολιτικής ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι οι φοροαπαλλαγές που πρότεινε έχουν συντελέσει στην αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας και ζήτησε απ το Κογκρέσο την μονιμοποίηση τους.

    Νάνσυ Πελόσι

    Απαντώντας στην ομιλία του αμερικανού προέδρου η ηγέτης των Δημοκρατικών στην Αμερικανική Βουλή, Νάνσυ Πελόσι επέκρινε τον κ. Μπούς για την «μονομερή», όπως τη χαρακτήρισε, στάση του στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Η Βουλευτής Πελόσι τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπούς οδήγησε τις ΗΠΑ σ ένα πόλεμο στο Ιράκ βασιζόμενος σε μη αποδεδειγμένους ισχυρισμούς και απέτυχε να συγκροτήσει διεθνή συμμαχία, επωμίζοντας τους Αμερικανούς με το κόστος, σε δολάρια και ανθρώπινες ζωές, του πολέμου. Απαντώντας στα θέματα εσωτερικής πολιτικής που ο πρόεδρος Μπούς έθιξε κατά την ομιλία του, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τόμ Ντάσλ, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι μαζικές φοροαπαλλαγές του κ. Μπούς απέτυχαν να δημιουργήσουν νέες εργασιακές θέσεις για τη χώρα.

    [12] Συνάντηση Μπούς με αντιπροσωπεία του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου.

    21 Jan 2004, 03:46 UTC

    Τζ. Μπούς, Α. Πατσατσί

    Μέλη του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν χθες με το πρόεδρο Μπούς για συνομιλίες αναφορικά με την μεταβίβαση της εξουσίας στους ιρακινούς μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο πρόεδρος του συμβουλίου, Αντνάν Πατσατσί, δήλωσε ότι στόχος της δικής του πλευράς είναι η απλοποίηση του εν λόγω σχεδίου έτσι ώστε να γίνει ευρύτερα αποδεκτό απ τον Ιρακινό λαό. Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει την μεταβίβαση της εξουσίας σε προσωρινή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει το Ιράκ σε γενικές εκλογές μέχρι το τέλος του 2005. Αλλά η ηγεσία των Σιιτών επέκρινε το αμερικανικό σχέδιο και ζητά την διενέργεια εκλογών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 24 January 2004 - 2:18:11 UTC