Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-01-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 5 νεκροί από έκρηξη σε εστιατόριο της Βαγδάτης
  • [02] Παρά τα μέτρα ασφάλειας εκατομμύρια κόσμος γιορτάζει τον ερχομό του 2004.
  • [03] Προσωρινή άρση αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν λόγω του σεισμού.
  • [04] Για επαύξηση των Εβραϊκών οικισμών στα Υψώματα του Γκολάν, μιλά το Ισραήλ.
  • [05] Στα χέρια των Σαουδαραβικών αρχών ένας απ' τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες.
  • [06] Νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις αποκαλύπτονται στη Λιβύη
  • [07] Πλησιάζει το 2004

  • [01] 5 νεκροί από έκρηξη σε εστιατόριο της Βαγδάτης

    01 Jan 2004, 01:44 UTC

    Ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε εστιατόριο της Βαγδάτης που ήταν γεμάτο με κόσμο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άλλα, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον τριών ξένων που πιστεύεται πως είναι Βρετανοί και Αμερικανοί. Η φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη στο εστιατόριο συνεχίζει να καιει. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι την έκρηξη προκάλεσε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Επίσης χθες αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα παιδί σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου τη στιγμή που περνούσε αμερικανική φάλαγγα από πολυσύχναστο δρόμο εμπορικής περιοχής στο κέντρο της Βαγδάτης.

    [02] Παρά τα μέτρα ασφάλειας εκατομμύρια κόσμος γιορτάζει τον ερχομό του 2004.

    01 Jan 2004, 01:58 UTC

    Παρά το τσουχτερό κρύο και τα πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας, εκατομμύρια Ευρωπαίοι καλωσόρισαν το 2004 με πυροτεχνήματα ακροβάτες και υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις. Στην Αθήνα, ο Παρθενώνας έλαμψε απ τα πυροτεχνήματα που σηματοδότησαν τον ερχομό του 2004, της χρονιάς που η πόλη θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Βερολίνο, οι γλεντζέδες απολαμβάνουν ολονύχτιο πάρτι στην Πύλη του Βρανδεμβούργου που περιλαμβάνει συναυλία μουσικής ροκ και ακροβατικά νούμερα. Στο Παρίσι, 500 χιλιάδες κόσμος καλωσόρισε το νέο έτος στα Ηλύσια Πεδία, ενώ στο Λονδίνο άλλες 100 χιλιάδες κόσμος απέλαυσε τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση. Εδώ στις ΗΠΑ, που θα υποδεχτούμε το καινούργιο χρόνο σε τεσσερισήμισι ώρες περίπου, στη Νέα Υόρκη χιλιάδες αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους της πόλης στα πλαίσια πρωτοφανών μέτρων ασφάλειας λόγω ανησυχιών για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

    [03] Προσωρινή άρση αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν λόγω του σεισμού.

    01 Jan 2004, 02:02 UTC

    Οι ΗΠΑ άρουν προσωρινά τους περιορισμούς στην μεταβίβαση χρηματικών ποσών στο Ιράν για να διευκολυνθεί το έργο των αμερικανικών ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στο Ιράν μετά τον καταστροφικό σεισμό. Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση Μπούς θα επιτρέψει εξαγωγές στο Ιράν ορισμένων τεχνολογικών προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των σεισμοπαθών. Στο μεταξύ, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν ήδη ανασυρθεί και ταφεί 30 χιλιάδες νεκροί απ το σεισμό της περασμένης Παρασκευής στην πόλη Μπάμ.

    [04] Για επαύξηση των Εβραϊκών οικισμών στα Υψώματα του Γκολάν, μιλά το Ισραήλ.

    01 Jan 2004, 02:05 UTC

    Το Ισραήλ δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των Εβραϊκών οικισμών στα Υψώματα του Γκολάν. Ο υπουργός Γεωργίας, Γισραέλ Κάτζ, δήλωσε ότι το σχέδιο προβλέπει την μετακίνηση 900 οικογενειών και την επένδυση 50 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων στη περιοχή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Στα Υψώματα του Γκολάν ζουν ήδη περίπου 18 χιλιάδες Ισραηλινοί. Από τη πλευρά της η Συρία καταδίκασε το σχέδιο λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα μ αυτή την κίνηση. Στο μεταξύ, το Ισραήλ απέλασε απ την Δυτική Όχθη στη Λωρίδα της Γάζας τον Μουστάφ Αμπέντ, άτομο που χαρακτηρίζεται απ τους Ισραηλινούς εξτρεμιστής τρομοκράτης.

    [05] Στα χέρια των Σαουδαραβικών αρχών ένας απ' τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες.

    01 Jan 2004, 02:42 UTC

    Η Σαουδαραβική αστυνομία συνέλαβε έναν απ τους πλέον καταζητούμενους υπόπτους για τρομοκρατική δραστηριότητα και συμμετοχή σε σειρά επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 50 άτομα τον τελευταίο χρόνο. Επίσημο ανακοινωθέν της αστυνομίας αναφέρει ότι ο Μανσούρ Μπιν Μοχάμεντ Αχμάντ Φακίχ παραδόθηκε στην αστυνομία τη Τρίτη. Το όνομα του βρισκόταν σε κατάλογο 26 καταζητούμενων Ισλαμιστών εξτρεμιστών με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

    [06] Νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις αποκαλύπτονται στη Λιβύη

    31 Dec 2003, 21:04 UTC

    Μωχαμάντ Ελ Μπαραντέι

    Κατά τη πρώτη τους επιθεώρηση στη Λιβύη, επιθεωρητές πυρηνικών όπλων είπαν ότι επισκέφθηκαν τέσσερις πυρηνικές εγκαταστάσεις, που δεν γνώρισαν ότι υπήρχαν.

    Η Μελίσσα Φλέμινγκ, υπεύθυνη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, λεει ότι, Λίβυοι αξιωματούχοι είπαν στους επιθεωρητές ότι οι πυρηνικές βάσεις χρησίμευαν για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου.

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μωχαμάντ Ελ Μπαραντέι ,πιστεύει πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Λιβύης ήταν σε αρχικά στάδια, αλλά δημοσίευμα της εφημερίδας Γουώλ Στρητ Τζούρναλ υποστηρίζει ότι ίσως και να ήταν περισσότερο προηγμένο. Η είδηση αναφέρει ότι τον περασμένο Οκτώβριο οι αμερικανοί κατέσχεσαν φορτίο διαφόρων υλικών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου για την δημιουργία πυρηνικών όπλων. Το φορτίο κατευθύνονταν προς τη Λιβύη.

    [07] Πλησιάζει το 2004

    31 Dec 2003, 20:41 UTC

    Πρωτοχρονιά στο Χονγκ Κονγκ

    Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έβαλαν κατά μέρος τους φόβους τους για τρομοκρατικά κτυπήματα και ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο χρόνο με πυροτεχνήματα και εορταστικές εκδηλώσεις. Το έτος 2004 έχει ήδη φθάσει σε ορισμένες χώρες της Ασίας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν στην προκυμαία του Σίντνευ, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών αρχών, για να παρακολουθήσουν ένα θέαμα με πυροτεχνήματα.

    Στη Κίνα πλήθη μαζεύτηκαν στο Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο και τη Σαγκάη καθώς το ρόλοι σήμαινε 12. Στη Βόρεια Αμερική και τη Ευρώπη πλήθη κόσμου ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν σε κεντρικές πόλεις, παρά τις προειδοποιήσεις για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι ΗΠΑ θα εορτάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε μια ατμόσφαιρα με αυξημένο το βαθμό επικινδυνότητας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 3 January 2004 - 2:18:12 UTC