Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-12-31

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας
  • [02] Εξτρεμιστές στοχεύσουν τη Σαουδική Αραβία
  • [03] Συνεχίζονται επιθέσεις Ισραηλινών στα κατεχόμενα εδάφη
  • [04] Δηλώσεις Τόμ Ρίτζ για να νέα μέτρα ασφάλειας αεροσκαφών
  • [05] Νέες εκρήξεις βομβών στο Ιράκ
  • [06] Μεγαλύτερες εξουσίες αποκτά ο πρόεδρος του Πακιστάν
  • [07] Στους 25 χιλιάδες ο αριθμός των νεκρών
  • [08] Νέα μέτρα ασφάλειας στις διεθνείς πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ.
  • [09] Η Ιαπωνία ενδέχεται να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του Ιράκ.
  • [10] Ελ Μπαραντέι: Πολύ συνεργάσιμη η Λιβύη με την ΔΥΑΕ.
  • [11] Πρόοδος στις έρευνες για το πρώτο, στις ΗΠΑ, κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.
  • [12] H Βόρεια Κορέα διατεθειμένη να συμμετάσχει σε δεύτερο γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
  • [13] Στον Μεχμέντ Αλί Ταλάτ η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
  • [14] Σύλληψη Μαυροβουνίου κυβερνητικού στην Αθήνα, που έφερε όπλο στις αποσκευές του
  • [15] Ελεύθεροι οι 5 Πακιστανοί που συνελήφθησαν στην Κύπρο
  • [16] Οι υπερεθνικιστές νικητές των εκλογών στη Σερβία.
  • [17] Η Βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί για επικείμενες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία.
  • [18] Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στη Λιβύη.

  • [01] Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας

    30 Dec 2003, 20:59 UTC

    Σικάγο

    Eκθέσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, τις πωλήσεις κατοικιών και την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δείχνουν ότι μάλλον επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Οικονομολόγοι λένε ότι ανησυχίες για την μείωση θέσεων εργασίας προκάλεσαν μικρή πτώση του δείκτη καταναλωτή από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

    Μία άλλη έκθεση έδειξε ότι το Δεκέμβριο μειώθηκαν οι πωλήσεις κατοικιών ενώ σύμφωνα με μια τρίτη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγου διευρύνθηκε λιγότερο απ ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι. Η ανακοίνωση των παραπάνω στοιχείων προκάλεσαν πτώση των μετοχών στο χρηματιστήριο αξιών.

    [02] Εξτρεμιστές στοχεύσουν τη Σαουδική Αραβία

    30 Dec 2003, 21:16 UTC

    Φωτογραφία αρχείου

    Δυτικοί διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία λένε πως μουσουλμάνοι εξτρεμιστές, συνδεδεμένοι με την Αλ Κάϊντα, πιθανόν προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη σαουδαραβική κυβέρνηση δολοφονώντας ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας. Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε μια μέρα μετά από έκρηξη που κατέστρεψε το αυτοκίνητο ενός αξιωματούχου ασφάλειας στη Ριγιάντ. Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες ο αξιωματούχος αυτός, που δεν έπαθε τίποτα, είχε μεγάλη θέση στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Δημοσίευμα των Νιού Γιόρκ Τάϊμς αναφέρει πως στις αρχές αυτού του μήνα ένα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας υπήρξε επίσης στόχος μιας δολοφονικής απόπειρας. Οι σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν ύποπτους εξτρεμιστές αφότου έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι.

    [03] Συνεχίζονται επιθέσεις Ισραηλινών στα κατεχόμενα εδάφη

    30 Dec 2003, 21:21 UTC

    Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες λενε ότι ένα Ισραηλινό ελικόπτερο στόχευσε αυτοκίνητο στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες μερικά άτομα τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για το στόχο της επίθεσης, αλλά έγινε σε γειτονία που θεωρείται προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

    Η επίθεση έγινε λίγες ώρες αφού τα Ισραηλινά στρατεύματα συγκρούστηκαν με ύποπτους εξτρεμιστές στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κοντά στη πόλη Καν Γιουνίς της Γάζας. Ο Ισραηλινός στρατός επίσης σήμερα αντάλλαξε πυρά με Παλαιστίνιους εξτρεμιστές κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής όχθης. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς κατά την διάρκεια της σύγκρουσης.

    [04] Δηλώσεις Τόμ Ρίτζ για να νέα μέτρα ασφάλειας αεροσκαφών

    30 Dec 2003, 16:51 UTC

    Ο κ. Ρίτζ

    Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ρίτζ λέει οτι οι νέοι κανονισμοί που απαιτούν την ύπαρξη ένοπλων φρουρών στα αεροσκάφη ξένων αεροπορικών εταιριών, είχαν ως αφορμή την ύπαρξη νέων μυστικών πληροφοριών οτι τρομοκράτες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν επιβατηγά αεροσκάφη είτε σαν στόχο , είτε σαν μέσο επιθεσης. Χθές το τηλεοπτικό κανάλι Ει-Μπή-Σή μετέδωσε οτι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, υποψιάζονται οτι τρομοκράτες που έχουν εκπαίδευση πιλότου, έχουν ήδη παρεισφρύσει σε πληρώματα ξένων αεροπορικών εταιρειών ή έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν μεταγωγικά αεροσκάφη. Σήμερα ο κ. Ρίτζ είπε οτι τουλάχιστον 4 απο τους 19 τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, είχαν εκπαιδευτεί ως πιλότοι και οτι η κυβέρνηση δεν θέλει να το διακινδυνεύσει. Επιβατηγά αλλά και μεταγωγικά αεροπλάνα θα πρέπει να φέρουν ένοπλους φρουρούς, αλλιώς μπορεί να μην τους επιτρέπεται να προσγειώνονται ή ν'απογειώνονται από το αμερικανικό έδαφος.

    [05] Νέες εκρήξεις βομβών στο Ιράκ

    30 Dec 2003, 16:57 UTC

    Βόμβα τοποθετημένη στο οδόστρωμα εξερράγη σήμερα σε πολυσύχναστη εμπορική γειτονιά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας έναν ιρακινό και τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν άλλο. Οι αρχές είπαν οτι η βόμβα πυροδοτήθηκε καθώς περνούσε απο εκείνο το σημείο αμερικανική αυτοκινητοπομπή, αλλά δεν τραυματίστηκε κανένας απο τους στρατιώτες. Αλλού στο Ιράκ, ο αμερικανικός στρατός είπε οτι συνέλαβε ένα πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών των μπααθιστών, καθώς και άλλους αντάρτες, μετά απο έφοδο στην πόλη Μπακούμπα. Στο μεταξύ, η εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς γράφει οτι έγγραφα που βρέθηκαν στο Ιράκ, δείχνουν οτι συριακή εταιρία πώλησε στην κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσείν συμβατικά όπλα και πολεμοφόδια, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολλαρίων, παρά το εμπάργκο που είχαν επιβάλει τα ΗΕ.

    [06] Μεγαλύτερες εξουσίες αποκτά ο πρόεδρος του Πακιστάν

    30 Dec 2003, 17:05 UTC

    Ο κ. Μουσάραφ

    Η εθνοσυνέλευση του Πακιστάν ενέκρινε επίμαχες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν τις εξουσίες του στρατιωτικού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ. Η έγκριση δόθηκε σήμερα, όταν το κυβερνόν φιλο-μουσαραφικό κόμμα στην εθνοσυνέλευση ψήφισε 72 υπέρ και μηδέν κατά της έγκρισης των μεταρρυθμισεων, αφού η αντιπολίτευση αποχώρησε απο την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Χθές το σχετικό νομοσχέδιο ενεκρίθη απο την κάτω βουλή της χώρας με ψήφους 248 υπέρ και μηδέν κατά, αλλά και με 94 αποχές. Ακολουθώντας τους όρους της συμφωνίας που ειχε επισφραγισθεί την περασμένη εβδομάδα, ο σκληροπυρηνικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης απέσχε της διαδικασίας, αφού ο στρατηγός Μουσάραφ δέχθηκε να παραιτηθεί απο την θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, έως το τέλος του 2004.

    [07] Στους 25 χιλιάδες ο αριθμός των νεκρών

    30 Dec 2003, 02:03 UTC

    Ο ανώτερος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, επισκέφτηκε την κατεστραμμένη απ το σεισμό της Παρασκευής, πόλη Μπάμ, καθώς ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 25 χιλιάδες, ενώ αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 30 χιλιάδες. Ο Αγιατολά Χαμενεΐ εξέφρασε την απερίφραστη λύπη του προς τους σεισμόπληκτους και υποσχέθηκε πως θα ξαναχτιστεί η ιστορική αυτή πόλη πάνω σε στέρεα θεμέλια. Πάντως μειώνονται σταδιακά οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση επιζώντων μιας και δεν υπάρχουν πλέον πολλές ελπίδες να υπάρχουν ακόμη άτομα ζωντανά κάτω απ τα ερείπια. Επίσης συνεχίζει να φθάνει στο Ιράν ανθρωπιστική βοήθεια απ όλο το κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, παρόλο που η Ουάσιγκτον έχει διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Τεχεράνη απ το 1980.

    [08] Νέα μέτρα ασφάλειας στις διεθνείς πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ.

    30 Dec 2003, 02:08 UTC

    Τόμ Ρίτζ

    Ο υπουργός εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τόμ Ρίτζ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν διεθνείς πτήσεις, να χρησιμοποιούν στις πτήσεις, όπου δυνατόν, ένοπλο προσωπικό ασφάλειας για την πρόληψη αεροπειρατειών. Ο κ. Ρίτζ δήλωσε χθες ότι τα νέα αυτά έκτακτα μέτρα ασφάλειας τίθενται σε ισχύ αμέσως στα πλαίσια ρυθμιστικών οδηγιών που εκδόθηκαν με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας σε επιβατικά και μεταγωγικά αεροσκάφη που πετούν προς και από τις ΗΠΑ, καθώς και πάνω απ την αμερικανική επικράτεια. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να δηλώνει ότι η απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος είναι σήμερα η σοβαρότερη μετά την περίοδο της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

    [09] Η Ιαπωνία ενδέχεται να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του Ιράκ.

    30 Dec 2003, 02:11 UTC

    Τζ. Μπέικερ, Χού Ζιντάο

    Μετά από συνομιλίες που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Τζέημς Μπέικερ, η Ιαπωνία δήλωσε ότι ενδέχεται να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του Ιράκ, ενώ η Κίνα δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα. Το Τόκιο δήλωσε ότι θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του, ύψους 4ων και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρέους του Ιράκ αν κάνουν το ίδιο και οι άλλοι δανειστές της Βαγδάτης. Εξάλλου στο Ιράκ, αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 3 Ιρακινούς που τους επιτέθηκαν στη διάρκεια εφόδου στη Μοσούλη.

    [10] Ελ Μπαραντέι: Πολύ συνεργάσιμη η Λιβύη με την ΔΥΑΕ.

    30 Dec 2003, 02:17 UTC

    Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Λιβύη λέγοντας ότι η Τρίπολη είναι πολύ συνεργάσιμη σ αυτή τη πρώτη φάση των επιθεωρήσεων των πυρηνικών της εγκαταστάσεων. Ο κ. Ελ Μπαραντέι συναντήθηκε χθες με τον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι, και άλλους αξιωματούχους. Στη διάρκεια των συνομιλιών ο κ. Γκαντάφι επαναβεβαίωσε την αφοσίωση της χώρας του στην ιδέα της διάλυσης όλων των προγραμμάτων της για όπλα μαζικής καταστροφής.

    [11] Πρόοδος στις έρευνες για το πρώτο, στις ΗΠΑ, κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

    30 Dec 2003, 02:20 UTC

    O επικεφαλής της ομάδας κτηνιάτρων του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, Ρόν ΝτεΧέηβεν, δήλωσε ότι επιτυγχάνεται ραγδαία πρόοδος στις έρευνες αναφορικά με το πρώτο, στις ΗΠΑ, κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Ο κ. ΝτεΧέηβεν δήλωσε ότι η ύποπτη αγελάδα, ηλικίας εξήμιση ετών, μάλλον μολύνθηκε απο ζωοτροφές που κατανάλωσε πρίν την εφαρμογή των νέων κανονισμών το 1997, και τόνισε ότι μετά από 20,000 τέστ που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή ήταν η μόνη περίπτωση της ασθένειας των τρελών αγελάδων που εντοπίστηκε. Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η Ιαπωνία αρνήθηκε να άρει την απαγόρευση που επέβαλε στις εισαγωγές αμερικανικού βοδινού κρέατος μέχρις ότου ολοκληρωθουν οι έρευνες για την υπόθεση αυτή. Την περασμένη εβδομάδα 29 χώρες απαγόρευσαν τις εισαγωγές αμερικανικού βοδινού.

    [12] H Βόρεια Κορέα διατεθειμένη να συμμετάσχει σε δεύτερο γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    30 Dec 2003, 02:43 UTC

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η Κίνα επιβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε δεύτερο γύρο συνομιλιών με θέμα το τερματισμό του προγράμματος της πυρηνικών όπλων. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ αντέδρασε συγκρατημένα στην Κινεζική ανακοίνωση λέγοντας ότι πρόκειται για περίπλοκο διπλωματικό θέμα που χρειάζεται υπομονή. Και πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τις συνομιλίες. Εκπρόσωπος του προέδρου Μπούς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες χωρίς όρους και συνεργάζονται και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές προς αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε πάντως ότι η διάλυση του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ θα πρέπει να είναι ολοκληρωτική, μη αναστρέψιμη και επαληθεύσιμη.

    [13] Στον Μεχμέντ Αλί Ταλάτ η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    30 Dec 2003, 02:46 UTC

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενγκτάς, ανέθεσε την εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, που υποστηρίζει το σχέδιο των ΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού. Ο κ. Ταλάτ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Λευκωσία οτι θέλει να σχηματίσει το ταχύτερο κυβέρνηση, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τουρκοκυπρίων βουλευτών. Οι εκλογές νωρίτερα αυτό το μήνα στον τουρκοκυπριακό τομέα έδωσαν στους υποστηρικτές και τους πολέμιους του σχεδίου των ΗΕ για την επίλυση του κυπριακού, ίσο αριθμό εδρών στην εθνοσυνέλευση. Ο κ. Ντενκτάς έχει ταχθεί κατά του εν λόγω σχεδιου και είπε οτι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με βάση το σχέδιο αυτό στην παρούσα μορφή του, διότι δεν επιδέχεται βασικές, όπως έχει δηλώσει, αλλαγές.

    [14] Σύλληψη Μαυροβουνίου κυβερνητικού στην Αθήνα, που έφερε όπλο στις αποσκευές του

    29 Dec 2003, 16:53 UTC

    Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε αξιωματούχο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου που προσπάθησε να επιβαστεί σε πτήση απο το αεροδρόμιο της Αθήνας, φέροντας όπλο στις αποσκευές του. Αξιωματούχοι του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζε΄λος συνέλαβαν το Σάββατο τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, Νεντέλικο Βόσκοβιτς. Ο ανιχνευτής μετάλλων εντόπισε το όπλο στις αποσκευές του καθώς ετοιμαζόταν να επιβαβαστεί στην πτήση για την Ποντγκόριτσα. Ο κ. Βόσκοβιτς θα παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο της Αθήνας.

    [15] Ελεύθεροι οι 5 Πακιστανοί που συνελήφθησαν στην Κύπρο

    29 Dec 2003, 16:57 UTC

    Οι κυπριακές αρχές άφησαν ελεύθερους πέντε νεαρούς Πακιστανούς που συνελήφθησαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Πάφου λόγω υποψιών οτι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αστυνομία δήλωσε οτι άφησε ελεύθερη την πεντάδα, αφού διαπίστωσε οτι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τη συνδέουν με οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερεις απο τους πέντε Πακιστανούς θα απελαθούν απο την Κύπρο επειδή δεν πήγαιναν καθόλου στα μαθήματά τους στην σχολή που είχαν εγγραφεί οταν πήραν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα. Στον πέμπτο, που πήγαινε κανονικά στα μαθήματα, θα επιτραπεί να παραμείνει. Αρχικά οι πέντε είπαν στους αστυνομικούς οτι πήγαν στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν φίλους που έρχονταν απο το Πακιστάν, όμως η πτήση στην οποία αναφέρθηκαν δεν υπήρχε. Αργότερα δήλωσαν οτι έψαχναν για εργασία σε αγροκτήματα κοντά στο αεροδρόμιο, κατά παραβίαση της σπουδαστικής βίζας που είχαν. Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού κυπριακού νομου.

    [16] Οι υπερεθνικιστές νικητές των εκλογών στη Σερβία.

    29 Dec 2003, 02:06 UTC

     

    Στη Σερβία, οι υπερ-εθνικιστές είναι οι νικητές των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, αλλά δεν παίρνουν ποσοστό ψήφων που θα τους δώσει τον έλεγχο της Βουλής. Η ανεξάρτητη οργάνωση Κέντρο για Ελεύθερες Εκλογές και Δημοκρατία, προβλέπει ότι το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα θα πάρει περίπου το 28% της ψήφου, αλλά τα τρία φιλο-μεταρρυθμιστικά κόμματα θα κερδίσουν αρκετό ποσοστό ψήφων για να παρεμποδίσουν τους υπερεθνικιστές να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού. Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κέρδισε ένα 5% των ψήφων και την έδρα του στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη.

    [17] Η Βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί για επικείμενες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία.

    29 Dec 2003, 01:10 UTC

    Η Βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι τρομοκράτες ενδέχεται να βρίσκονται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας για επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία. To σχετικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι απειλούνται κυρίως, αλλά όχι μόνο, συγκροτήματα κατοικιών. Επίσης χθες η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τοποθετήσει ένοπλους αστυνομικούς με πολιτικά σε ορισμένα επιβατικά αεροσκάφη.

    [18] Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στη Λιβύη.

    29 Dec 2003, 02:14 UTC

    Μoχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψη του στη Λιβύη, με υψηλού επιπέδου συνομιλίες που ενδέχεται να συμπεριλάβουν και συνάντηση με τον ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Γκαντάφι. Πάντως ο κ. Ελ Μπαραντέι θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Σουκρί Μοχάμεντ Γκανίμ. Ο κ. Ελ Μπαραντέι ηγήθηκε ομάδας εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας που πραγματοποίησαν επισκέψεις σε εγκαταστάσεις που συνδέονταν με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Λιβύης, 9 μέρες μετά την απόφαση της Τρίπολης να εγκαταλείψει όλα τα προγράμματα της ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 1 January 2004 - 2:18:14 UTC