Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-09-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποστολή πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ
  • [02] To FBI στην διερεύνηση της επίθεσης στο ιερό τέμενος της Νατζάφ.
  • [03] Αναβλήθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Αμπάς.
  • [04] Η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να αναπτύσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, δηλώνει αμερικανός γερουσιαστής.
  • [05] 2 Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στο Αφγανιστάν.

  • [01] Αποστολή πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ

    31 Aug 2003, 23:59 UTC

    γερουσιαστής Τζόν Μακέιν

    Ανώτερα στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου ζητούν απ το πρόεδρο Μπούς να ενθαρρύνει περισσότερες χώρες να στείλουν στρατεύματα τους στο Ιράκ. Συγκεκριμένα ο γερουσιαστής, Τζόν Μακέιν, απ το ίδιο το κόμμα του κ. Μπούς, το ρεπουμπλικανικό, δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα στρατεύματα στο Ιράκ γιατί οι αμερικανικές δυνάμεις δεν είναι αρκετές και ικανές να επιτηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Γουάσιγκτον Πόστ, ο κ. Μακέιν γράφει ότι θα πρέπει να σταλούν στο Ιράκ περισσότερες δυνάμεις από μουσουλμανικές χώρες, όπως η Τουρκία και το Πακιστάν. Επίσης ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος, Ρίτσαρντ Ντέρμπιν, δήλωσε ότι η ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ θα ανακουφίσει τις αμερικανικές δυνάμεις. Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπούς είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με θέμα την διεθνή συνεργασία στο μεταπολεμικό Ιράκ. Ο κ. Πούτιν δήλωσε προχθές ότι η Μόσχα θα συμφωνούσε με την αποστολή διεθνούς δύναμης στο Ιράκ υπό αμερικανό διοικητή, αν κάτι τέτοιο εγκρινόταν απ το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ.

    [02] To FBI στην διερεύνηση της επίθεσης στο ιερό τέμενος της Νατζάφ.

    01 Sep 2003, 00:07 UTC

    Το FBI δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης τη Παρασκευή στη Νατζάφ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 83 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του πνευματικού ηγέτη των Σιϊτών μουσουλμάνων της περιοχής, Αγιατολάχ Μοχάμεντ Μπακίρ Αλ Χακίμ. Αξιωματούχοι του FBI δηλώνουν ότι η τοπική διοίκηση της Νατζάφ ζήτησε αμερικανική βοήθεια για την διερεύνηση της επίθεσης στο τέμενος των Σιϊτών. Γι αυτό το FBI θα συνεργαστεί με την Ιρακινή αστυνομία σε θέματα ιατροδικαστικής ανάλυσης. Στο μεταξύ χθες, δεκάδες χιλιάδες Σιίτες μουσουλμάνοι συμμετείχαν στην νεκρώσιμη πομπή για τον δολοφονημένο πνευματικό τους ηγέτη. Η τριήμερη πομπή άρχισε χθες στη Βαγδάτη και θα ολοκληρωθεί αύριο στην Νατζάφ, όπου θα γίνει η τελετή ταφής του Αγιατολάχ Χακίμ.

    [03] Αναβλήθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Αμπάς.

    01 Sep 2003, 00:10 UTC

    Το Ισραήλ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνδιαλλαγεί με μια Παλαιστινιακή κυβέρνηση υπό τον έλεγχο του Παλαιστίνιου προέδρου, Γιασέρ Αραφάτ, ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι ο κ. Αραφάτ σχεδιάζει απομάκρυνση του πρωθυπουργού, Μαχμούντ Αμπάς. Η παλαιστινιακή εθνοσυνέλευση αποφάσισε να αναβάλλει για την Πέμπτη την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Αμπάς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε να αναβληθεί η ψηφοφορία για να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υποστηρικτών. Επίσης το Ισραηλινό ραδιόφωνο φέρει Ισραηλινούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η Ουάσιγκτον προειδοποίησε την Παλαιστινιακή ηγεσία πως αν πέσει η κυβέρνηση Αμπάς, θα αποσύρει την υποστήριξη της προς τον λεγόμενο οδικό χάρτη για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    [04] Η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να αναπτύσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, δηλώνει αμερικανός γερουσιαστής.

    01 Sep 2003, 01:02 UTC

    Ο υπουργός εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Γιούν Γιάνγκ-Κουάν, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην κλιμακώνει την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο και τόνισε ότι η Πιονγιάνγκ κινδυνεύει με ακόμη σοβαρότερη διεθνή απομόνωση αν συνεχίσει να προωθεί τις πυρηνικές της δυνατότητες. Από αμερικανικής πλευράς ο γερουσιαστής, Ρίτσαρντ Λούγκαρ δήλωσε ότι πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αναπτύσσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και πρότεινε πως η κυβέρνηση Μπούς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

    [05] 2 Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στο Αφγανιστάν.

    01 Sep 2003, 00:13 UTC

    Στο Αφγανιστάν, δύο αμερικανοί στρατιώτες και 4 μαχητές Ταλεμπάν σκοτώθηκαν κατά την 7η μέρα σφοδρών μαχών στην μεθόριο με το Πακιστάν. Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι νωρίς χθες το πρωί αμερικανοί στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση στην επαρχία Πακτίκα του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να προκύψει μάχη που διήρκεσε μιάμιση ώρα. Το πρακτορείο Associated Press φέρει Αφγανό στρατιωτικό διοικητή να δηλώνει ότι πάνω από 250 μαχητές Ταλεμπάν είχαν διεισδύσει στη περιοχή τις τελευταίες μέρες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 2 September 2003 - 1:18:06 UTC