Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 17 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-04-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/04/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Αλβανική κρίση
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] ΠΓΔΜ
  • [6] Κυπριακό
  • [7] Συνέντευξη Φίνο
  • [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/04/1997
  • [9] Εντοκα γραμμάτια - Δημοπρασία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 02/04/1997 (ΑΠΕ)

    Οι διπλωματικές διεργασίες στην Αθήνα για την Αλβανία, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, το ασφαλιστικό καθεστώς και η κατάσταση των ταμείων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ομαδική αυτοκτονία α λα ελληνικά. Ετοιμοι να μιμηθούν τους 39 αυτόχειρες της Καλιφόρνιας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο ... γύψο οι απεργίες στο δημόσιο τομέα με νόμο - έκτρωμα.

    Η ΑΥΓΗ: Γιατί αιμορραγούν τα ταμεία. Ακτινογραφία-μελέτη για την περίοδο 1989-1996.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσέκ-απ θανάτου με ηλεκτρόδια διπλής χρήσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο Ωνάσειο.

    ΕΘΝΟΣ: Παροχές για την υγεία στους ασφαλισμένους του δημοσίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα, ο Κ. Καραμανλής, από την ΚΟ, προς όλα τα στελέχη της ΝΔ:κρατάτε με για να ... κρατηθούμε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ομολογία 6 υπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλβανικό αίσχος. Δεν βρέθηκαν 600 εθελοντές. Εφεδροι πάνε στα Τίρανα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 4 αλλαγές στη θητεία. Συμφωνία της διακομματικής με τον Τσοχατζόπουλο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: 650 δις ετησίως χάνουν τα ταμεία. "Βόμβα" στα θεμέλια του ασφαλιστικού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ωριμάζει ασφαλιστική κρίση. Βαθμιαία ισοπέδωση συντάξεων αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φαντάροι στην Αλβανία. Για πρώτη φορά εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής και στρατιωτών σε εκστρατευτικό σώμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: 30 σημεία τριβής για μισθούς, συντάξεις. Κυβέρνηση-συνδικάτα σε θέση μάχης.

    ΝΙΚΗ: Ναρκοπαγίδες στα σχολεία. Και δεύτερος νεκρός μέσα σε προαύλιο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ισχυρό ράπισμα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ενωμένοι αγωνίζονται καθηγητές-μαθητές-γονείς-φοιτητές.

    [2] Αλβανική κρίση

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "η Αθήνα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των διεθνών διπλωματικών διεργασιών για το αλβανικό. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, ενώ εκτενείς συζητήσεις θα έχουν με την κυβέρνηση και ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ολλανδός ΥΠΕΞ, Χάνς βαν Μίρλο και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΑΣΕ για την Αλβανία, Φράντς Βρανίτσκι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με τίτλο "Τουρκικές δυνάμεις στη Βόρειο Ηπειρο" αναφέρει ότι "η εγκληματική αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει μετατραπεί σε παρατηρητή των δραματικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα προξενεί τεράστιους κινδύνους για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, καθώς οι Ελληνες αδελφοί μας μένουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στο κύμα ταραχών από τους ατάκτους εξεγερμένους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σημαντική επαφή, με ένα από τους τρεις πόλους εξουσίας που έχουν δημιουργηθεί μετά την εξέγερση στην Αλβανία, θεωρείται από την ελληνική κυβέρνηση, η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπασκίμ Φίνο στην Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί άλλες φορές διακριτικά άλλες άκομψα να αναμειχθεί στο πολιτικό παιχνίδι που διαδραματίζεται μεταξύ των τριών πόλων εξουσίας στη γειτονική χώρα και όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές η προσπάθεια της Αθήνας επικεντρώνεται στην εδραίωση στενών σχέσεων με την υπηρεσιακή κυβέρνηση και κατ'επέκταση με το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα. Πάντως, όπως παρατηρούν διπλωματικοί κύκλοι, η απόφαση για την ανάπτυξη της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης, στην οποία θα συμμετέχει και η Ελλάδα, αυτόματα δημιουργεί ένα νέο παράγοντα, ο οποίος θα επηρεάσει το πολιτικό παιχνίδι στην Αλβανία".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι υπάρχει "έντονη διπλωματική κινητικότητα σήμερα στην Αθήνα με αντικείμενο την αλβανική κρίση. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο, συναντάται το μεσημέρι με τον Κώστα Σημίτη, ενώ φθάνουν και οι Βρανίτσκι-Βάν Μίρλο για διαβουλεύσεις σχετικά με την επικείμενη ανάπτυξη της πολυεθνικής δύναμης προστασίας στην Αλβανία. Η ξαφνική επίσκεψη του ειδικού εντεταλμένου του ΟΑΣΕ για την Αλβανία - ο οποίος φθάνει στην Αθήνα προσερχόμενος από Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό - και του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών, Ολλανδού ΥΠΕΞ Χάνς βαν Μίρλο, χαρακτηρίζεται ως μια κίνηση εξισορροπιστική, ώστε να διασωθεί η αποστολή της πολυεθνικής δύναμης και να αποφευχθούν ενδεχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη γείτονα. Διπλωματικές πηγές δεν αποκλείουν να επιχειρηθεί αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στην αποστολή, δεδομένου ότι το κλίμα στην αλβανική κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα αρνητικό έναντι της Ιταλίας".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και κληρωτοί στρατιώτες στην ελληνική στρατιωτική αποστολή που θα μεταβεί στην Αλβανία, στο πλαίσιο της πολυεθνικής δύναμης. Αυτό άφησε να εννοηθεί, σαφέστατα ο υπουργός Τύπου ΜΜΕ Δημήτρης Ρέππας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι οι τελικές αποφάσεις για τη σύνθεση και τη δύναμη της ελληνικής αποστολής ανήκουν στη στρατιωτική ηγεσία, ανάλογα με το ρόλο που θα ανατεθεί στην ελληνική δύναμη. Από την πλευρά τους, οι επιτελείς του Πενταγώνου έχουν ήδη καταρτίσει σχέδια για τη μεταφορά της αποστολής στην Αλβανία και από τη θάλασσα αλλά και από ξηράς και αέρος, ενώ τρία τάγματα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα σε στρατόπεδα της Β. Ελλάδας".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "το ρόλο της Ελλάδας στις προσπάθειες εξομάλυνσης της αλβανικής κρίσης θα συζητήσουν στην Αθήνα ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπ. Φίνο και στελέχη της κυβέρνησης. Η παρουσία του κ. Φίνο στην Ελλάδα την επομένη της απόφασης για την αποστολή της πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία θα επισύρει το ενδιαφέρον των συνομιλιών στο θέμα εγκατάστασης της δύναμης και ειδικότερα της ελληνικής μονάδας και στο ρόλο που αυτή θα κληθεί να διεκπεραιώσει. Προς συζήτηση θα είναι ακόμη το είδος της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα πρέπει να διανεμηθεί καθώς και ο καθορισμός των αποδεκτών της. Από ελληνικής πλευράς αναμένεται τέλος να τεθούν τα ζητήματα μιας αποτελεσματικής συμβολής της χώρας μας στο πλαίσιο των ευρωαλβανικών σχέσεων μιας εποικοδομητικής συνεισφοράς της στην ανόρθωση του κρατικού μηχανισμού και μιας καλύτερης προστασίας των ελληνικών επενδύσεων".

    "Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επικαλείται η ΑΥΡΙΑΝΗ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια θ'αναδείξει, η διήμερη Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η πραγματοποίηση διάσκεψης αποφασίστηκε στις 20 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες από το προεδρείο της ΕΣΚ ύστερα από πρόταση του αντιπροέδρου του Ακη Τσοχατζόπουλου".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "ο έντονος σκεπτικισμός της Ιταλίας, η οποία θα ηγηθεί της πολυεθνικής δύναμης που θα αποσταλεί στην Αλβανία, μετά τη βύθιση του αλβανικού πλοίου την περασμένη εβδομάδα επισκιάζει τον προβληματισμό της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη σύνθεση της συμμετοχής της χώρας μας στη δύναμη. Το υπουργείο Αμυνας αναμένει τις αποφάσεις που θα λάβουν σήμερα στην Ιταλία οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι των 8 χωρών που θα συγκροτήσουν τη δύναμη προκειμένου να καταλήξει οριστικά εάν θα αποσταλούν και κληρωτοί στη γειτονική χώρα".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "εξελίξεις εντός του τρέχοντος μηνός στο ελληνοτουρκικό μέτωπο διαβλέπει μερίδα του χθεσινού τουρκικού τύπου. "Μοιραίος μήνας ο Απρίλιος" είναι ο τίτλος της Ζαμάν. Η εφημερίδα έχει υπότιτλο "εντός του Απριλίου θα φανεί αν είναι προσωρινή ή όχι η ήπια ατμόσφαιρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συνέχισε. Στην πρώτη φάση της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που αναμένεται να εκδηλωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εντός του Απριλίου. Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Χάνς βαν Μίρλο θα επισκεφθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας την Αγκυρα και κατά πάσα πιθανότητα αργότερα την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα ο κ. Μίρλο θα συζητήσει στην Αγκυρα κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση περί "επιτροπής σοφών " της ΕΕ σημειώνει η εφημερίδα".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "απόλυτα αισιόδοξος για την πορεία της φιλελεύθερης παράταξης, ενωτικός και με νέα -διαφορετική πολιτική φιλοσοφία εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό "Status". Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ επισημαίνει ότι "το αποτέλεσμα του συνεδρίου σηματοδοτεί τη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας να γυρίσουμε σελίδα". "Αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά, αποδεικνύει και την ωριμότητα αλλά και τα συμπεράσματα που όλοι έχουν συναγάγει από τραυματικές εμπειρίες". Ο κ. Καραμανλής καλεί όλα τα στελέχη του κόμματος να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια και υπογραμμίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι "αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη η ΝΔ είναι η αποκατάσταση της ψυχικής ενότητας διότι από την κακοδαιμονία που μας χαρακτηρίζει τόσα χρόνια χαμένοι ήμασταν όλοι".

    [5] ΠΓΔΜ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "την πρόταση για την αποδοχή της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια ξαναρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Βρετανός διπλωμάτης Ρόμπιν Ο'Νίλ την ώρα που ξαναρχίζουν οι ελληνοσκοπιανές συνομιλίες στη Ν. Υόρκη για το όνομα. Νέα συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας και Σκοπίων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την τελική ονομασία της ΠΓΔΜ πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Σάιρους Βάνς. Διπλωματικές πηγές στη Ν. Υόρκη τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει ουσιαστική μεταβολή των δεδομένων ούτε κάποια ένδειξη στις προθέσεις των Σκοπίων που να συνηγορεί προς την επίτευξη προόδου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε λύση του Σκοπιανού προβλήματος που θα παραποιεί την ιστορία απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος μιλώντας κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε χθες το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο προς τιμήν του Ουζμπέκου ομολόγου του Ι. Καρίμοφ ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας. "Η Ελλάς, τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος, επιδιώκει την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία με τους γείτονές της στα Βαλκάνια". Στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε και στη βελτίωση των σχέσεών μας με τη Δημοκρατία των Σκοπίων δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να ανεχθούμε οιανδήποτε παραποίηση της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σήμερα πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη η νέα συνάντηση των εκπροσώπων της Ελλάδας πρέσβη Χ. Ζαχαράκι και των Σκοπίων Βάνια Τόσεφσκι με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Σάιρους Βάνς για το θέμα του ονόματος που αποτελεί τη μοναδική πλέον εκκρεμότητα μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η λύση που συζητείται είναι η αποδοχή της ονομασίας "Δημοκρατίας της Μακεδονίας-Σκόπια" η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της σε αρκετά δημοσιεύματα εφημερίδων των Σκοπίων τον τελευταίο καιρό και πιστεύεται ότι προέρχεται από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Αθηνών-Σκοπίων στη Ν. Υόρκη παρά την προσέγγιση που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές με ελληνική πρωτοβουλία από τη συνάντηση Πάγκαλου-Γκλιγκόροφ. Κατά τις συναντήσεις αυτές στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ η σκοπιανή πλευρά διαδήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την ελληνική πλευρά για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Ωστόσο ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή στην πολιτική των Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας και για τον λόγο αυτό διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανό ότι ο εκπρόσωπος της χώρας στις συνομιλίες κ. Τοσέφσκι θα επιμείνει και σήμερα στη συνάντησή του με τον πρέσβη Χρ. Ζαχαράκι στην ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    [6] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι προγραμματιζόμενες δύο συναντήσεις των κ.κ. Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνομιλίες κορυφής οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, η πρώτη τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο, θα είναι συνεχείς και επίμονες υπό την προεδρία του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απεκλείσθηκε κάθε άλλος τόπος για τις συναντήσεις Κληρίδη - Ντενκτάς όπως η Βιέννη ή η Γενεύη. Πηγή της γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία δήλωσε ότι "τον ΓΓ θα "βοηθούν" από το παρασκήνιο οι Αμερικανοί, Βρετανοί, Ρώσοι και Ευρωπαίοι διπλωμάτες".

    [7] Συνέντευξη Φίνο

    "Την ελπίδα ότι η σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις ελληνοαλβανικές σχέσεις εκφράζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπ. Φίνο ο οποίος τονίζει ότι η ελληνική μειονότητα μπορεί να γίνει "γέφυρα φιλίας" μεταξύ των δύο χωρών. Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ότι θα παρουσιάσει στον κ. Σημίτη την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία χωρίς ωραιοποιήσεις ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι στηρίζει πολλά στην ελληνική πλευρά. Ο κ. Φίνο αφήνει υπονοούμενα για τους σκοπούς της επίθεσης στο ελληνικό προξενείο, ενώ εξαίρει το ρόλο του Ελληνα γενικού προξένου Ν. Κανέλλου. Τέλος ο Αλβανός πρωθυπουργός δείχνει να ανησυχεί για τη διασπορά των βαρέων όπλων στην Αλβανία ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές να είναι ξανά πρωθυπουργός".

    [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/04/1997

    Αθήνα, Ελλάδα, 02/04/1997 (ΑΠΕ)

    Η χθεσινή έκδοση των εντόκων γραμματίων, ο νέος τρόπος υπολογισμού του πληθωρισμού και η πορεία της Ιονικής Τράπεζας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών "Η ώρα της αλήθειας. Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον κοινωνικό διάλογο".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εμπορική-Ιονική : "Σιγοψήνεται" η συγχώνευση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ : "Ρεκόρ στα έντοκα - Πιέζονται τα επιτόκια: 800 δισ. ανέβασαν το θερμόμετρο !".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στατιστική ανάσα για τον πληθωρισμό - Χρυσή εφεδρεία ο νέος τρόπος υπολογισμού του τιμαρίθμου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εντοκα: Η αγορά ξεπέρασε φόρο και μείωση επιτοκίων".

    [9] Εντοκα γραμμάτια - Δημοπρασία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "ποσό ρεκόρ 800 δισ. δρχ. απέφερε χθες η έκδοση των εντόκων γραμματίων και ανέβασε το θερμόμετρο στην αγορά, καθώς δημιουργεί νέες συνθήκες για περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων τόσο του Δημοσίου όσο και του τραπεζικού τομέα. Οι συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί, ευνοούν ώστε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων (10,3 % σήμερα) με στόχο να περιορίσει τις δαπάνες για τόκους στον προϋπολογισμό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02c run on Wednesday, 2 April 1997 - 15:59:25 UTC