Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-03-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/03/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Αλβανία - Εξελίξεις - Ελληνική μειονότητα
  • [3] Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [5] Κυπριακό
  • [6] ΚΥΣΕΑ
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Πτώση τιμών - συναλλαγών στο Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 04/03/1997 (ΑΠΕ)

    Οι εξελίξεις στην Αλβανία, η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία, το Κυπριακό και η πτώση του Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σώστε τη Βόρειο Ηπειρο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αγωνία στη Βόρειο Ηπειρο. Χάος, αίμα και τρόμος.

    Η ΑΥΓΗ: Χούντα στην Αλβανία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρπαξαν 1,5 τρις απο μικροεπενδυτές στο Χρηματιστήριο.

    ΕΘΝΟΣ: Υπουλο σχέδιο Μπερίσα. Εκμεταλλεύεται το χάος για εθνικές εκκαθαρίσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενας τόσο... Κωστάκης στην "ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρη Δευτέρα για το ελληνικό Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Που πάει το Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρεις φόβοι απο Αλβανία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τον Ιούλιο οι γενικές εξετάσεις. Παρατείνεται το διδακτικό έτος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κίνδυνος προβοκάτσιας απο το καθεστώς Μπερίσα κατά της μειονότητας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Φωτιά" στα Βαλκάνια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μήνυμα σε Μπερίσα για τη μειονότητα. Αυστηρή ελληνική προειδοποίηση.

    ΝΙΚΗ: Στα τυφλά η Αλβανία. Ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πλιάτσικο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Αλβανία.

    [2] Αλβανία - Εξελίξεις - Ελληνική μειονότητα

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι "στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Αλβανία. Με ψυχραιμία αλλα και σειρά διπλωματικών πρωτοβουλιών αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τις δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, που παράλληλα αποσταθεροποιούν ακόμη περισσότερο τα ήδη ταραγμένα Βαλκάνια".

    Οπως αναφέρει η ΝΙΚΗ, "υπο το καθεστώς του τρόμου ζουν τις τελευταίες ημέρες οι Ελληνες μειονοτικοί και πολλοί απο αυτούς φέρονται αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν με κάθε μέσο τις εστίες τους καθώς η κατάσταση στα χωριά και τις πόλεις, στη νότια Αλβανία παραμένει ανεξέλεγκτη. Ο φόβος για το τι μπορεί να συμβεί, έχει κλείσει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στα σπίτια. Στο Αργυρόκαστρο, τους Αγίους Σαράντα, την Αυλώνα και το Φιέρι σημειώνονται λεηλασίες απο ενόπλους. Χθες το πρωί λήστεψαν ένα βενζινάδικο στην Κακαβιά και σπίτια μειονοτικών στο χωριό Γράψη".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "αυστηρή προειδοποίηση προς το καθεστώς Μπερίσα για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία απηύθυνε η Αθήνα, με αφορμή τη συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα τόσο για να στηρίξει σ'αυτήν τη δύσκολη στιγμή τη μειονότητα όσο και να την προστατεύσει στην περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή και την περιουσία του ελληνικού στοιχείου".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι "τις ταραχές που ξέσπασαν σε ολόκληρη την αλβανική επικράτεια επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το καθεστώς των Τιράνων για να κατευθύνει στρατιωτικές δυνάμεις στο νότο, όπου δεσπόζει το ελληνικό στοιχείο. Το ύπουλο σχέδιο του Σ. Μπερίσα, αν υλοποιηθεί, εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τους Βορειοηπειρώτες, αφού στόχο έχει να τους οδηγήσει στην εγκατάλειψη των πατρογονικών εστιών. Εκκληση στην ελληνική μειονότητα να διατηρήσει την ψυχραιμία της αυτές τις κρίσιμες ώρες κάνει η Αθήνα". Σε άλλο δημοσίευμά του αναφέρει οτι "σε σκληρό ανταγωνισμό βρίσκονται η Ελλάδα και η Ιταλία για το ποια απο τις δύο θα φανεί οτι ενδιαφέρεται περισσότερο στην ΕΕ για την παρέμβαση των 15 με στόχο στην αποκατάσταση της τάξης στην Αλβανία. Πίσω απο την Ιταλία βρίσκεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Γερμανία, η οποία δεν θέλει να αναδειχθεί η Ελλάδα σε πρωταγωνιστή των πρωτοβουλιών και των εξελίξεων στην Αλβανία".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "οι διεθνείς αντιδράσεις είναι έως σήμερα υποτονικές και παρά τις δηλώσεις παραγόντων που εκφράζουν την ανησυχία τους και την αναγκαιότητα συνεννόησης με την αντιπολίτευση, ουσιαστική αντίδραση δεν έχει υπάρξει".

    "Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η Αθήνα ανησυχεί σοβαρώς απο το ενδεχόμενο η κρίση να πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης Βορρά - Νότου στην Αλβανία (με τους υποστηρικτές - μουσουλμάνους στην πλειοψηφία τους - του προέδρου Μπερίσα στο Βορρά και τους υποστηρικτές των σοσιαλιστών, ολίγων του Δημοκρατικού Κόμματος και των μειονοτικών στο Νότο). Η κυβέρνηση κινείται πάνω σε τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της πρόσφατης και σοβαρότατης κρίσης στη γειτονική χώρα: τα αιματηρά γεγονότα αφορούν τα εσωτερικά ξένης χώρας, που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Τα γεγονότα αυτά δεν αφορούν ούτε στοχεύουν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και επομένως η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να εστιάσει ούτε να περιορίσει το ενδιαφέρον της μόνο στους Ελληνες μειονοτικούς. Η έκρυθμη κατάσταση στην Αλβανία δρα αποσταθεροποιητικά στην ευρύτερη Βαλκανική".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι "ο εντοπισμός της εξέγερσης στο νότο της χώρας και η προφανής αδυναμία του καθεστώτος να την κατευνάσει με απειλές και τελεσίγραφα επιτείνουν την ανησυχία μήπως το καθεστώς επιχειρήσει προβοκάτσια σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, προκειμένου να επιρρίψει σε αυτήν την ευθύνη των επεισοδίων και να "νομιμοποιήσει" την απόπειρα βίαιης επέμβασης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "σε κλοιό η ελληνική μειονότητα απο τα επεισόδια στην Αλβανία. Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία μετά το τελεσίγραφο του απτόητου απο τις ταραχές Σαλί Μπερίσα δημιουργεί εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για την ελληνική μειονότητα η οποία πλέον βρίσκεται υπο ασφυκτικό κλοιό. Τα "επεισόδια του Νότου" όπως χαρακτηρίστηκαν απο τον Σαλί Μπερίσα ολοένα και πλησιάζουν τις εστίες των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Οι φόβοι για την ασφάλεια των Ελλήνων εντείνονται καθώς η μειονότητα βρίσκεται ανάμεσα σε εξαγριωμένους διαδηλωτές και το στυγνό καθεστώς του Μπερίσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη Ελλήνων στα επεισόδια, ωστόσο ο κίνδυνος προβοκάτσιας εγκυμονεί".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "η ένοπλη εξέγερση των αντιπάλων του προέδρου Σαλί Μπερίσα έχει καταλύσει κάθε έννοια κράτους στη νότια Αλβανία και, μολονότι δεν σχετίζεται ούτε με τη δράση ούτε με τα αιτήματα των Βορειοηπειρωτών, τους έχει εγκλωβίσει στην πρώτη γραμμή κινδύνου. Οπως επισήμαινε χθες, χαρακτηριστικά, Ελληνας διπλωμάτης, "ο,τι δεν συνέβη για δεκαετίες με το σταλινικό καθεστώς ή στις μεγάλες κρίσεις του 1990, του 1993 και του 1994, μπορεί να συμβεί τώρα τυχαία απο άτακτες ομάδες". Οι απαισιόδοξες προβλέψεις ξεκινούν απο την τραγική ειρωνεία οτι το καθεστώς Μπερίσα ελέγχει πλήρως τη βόρεια και κεντρική Αλβανία, ενώ ο πυρήνας της εξέγερσης βρίσκεται στη νότια χώρα και, συγκεκριμένα σε πόλεις και οικισμούς όπου κατοικεί το ελληνικό στοιχείο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του τονίζει οτι "επιβάλλεται η δυναμική παρέμβαση της Ελλάδας για τη διαμόρφωση των εξελίξεων στην Αλβανία".

    Στο άρθρο της η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει μεταξύ άλλων οτι "ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να καλέσει στην Αθήνα ή ακόμα και να ταξιδέψει στα Τίρανα και να συναντήσει όχι μόνο τον Μπερίσα, αλλά και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και φυσικά της ελληνικής μειονότητα. Ετσι, θα μπορούσε να στείλει το μήνυμα οτι η Ελλάδα εγγυάται τη σταθερότητα στην περιοχή οτι προστατεύει τους ομογενείς της, ενώ θα καθιστούσε σαφές οτι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας στη γειτονική χώρα και όχι η διαιώνιση της πολιτικής Μπερίσα. Μιας πολιτικής που ακόμα και οι εθελοτυφλούντες γνωρίζουν που έχει οδηγήσει τη γειτονική χώρα. Η Αθήνα στέκεται δυστυχώς αμήχανη απέναντι στις ραγδαίες βίαιες εξελίξεις. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να μη γίνουν χειρότερα. Να μην υπάρξουν επικίνδυνες εμπλοκές της ελληνικής μειονότητας".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας στα σύνορά μας με την Αλβανία. Τα τελευταία 24ωρα εφαρμόζονται κατά γράμμα τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη θωράκιση των συνόρων μας με στόχο την αποτροπή της μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών και ενόπλων ομάδων Αλβανών πολιτών στην περίπτωση που στη γειτονική χώρα τα πράγματα οδηγήσουν σε μαζική φυγή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα όταν επέμβει δυναμικά ο στρατός της Αλβανίας κατά του πληθυσμού που έχει ξεσηκωθεί και κορυφωθεί ο εμφύλιος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει οτι "στη δίνη της χειρότερης κρίσης της πρόσφατης ιστορίας της βυθίζεται η Αλβανία. Το νέο ξέσπασμα της λαϊκής οργής εναντίον της διεφθαρμένης εξουσίας, που έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση, στη μετανάστευση και στην εξόντωση, ίσως οδηγήσει τη χώρα και σε εμφύλιο πόλεμο. Μπροστά σ'αυτές τις εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εννοούν να αναζητούν "λύσεις" στο γνωστό πολεμοφόρο ιμπεριαλιστικό χώρο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    [3] Χρηματιστήριο Αθηνών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "Μαύρη Δευτέρα" χθες για τη "Σοφοκλέους" με τις τιμές των μετοχών να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και τους μικροεπενδυτές να έχουν περιέλθει σε απόγνωση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Χρηματιστηρίου σημειώθηκε τέτοιου μεγέθους πτώση, καθώς ο γενικός δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 7,45% και έχασε 97,09 μονάδες, για να διαμορφωθεί στις 1.206,54 μονάδες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "παρά το χθεσινό 'μίνι κράχ' που οδήγησε το γενικό δείκτη ξανά στα επίπεδα των 1.200 μονάδων, οι προβλέψεις δεν είναι απαισιόδοξες και οι συστάσεις προς τους μικροεπενδυτές είναι να μην κάνουν κινήσεις πανικού αλλά να αποφασίζουν ψύχραιμα τις κινήσεις τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "η Δικαιοσύνης θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει τους υπεύθυνους για το μεγάλο κράχ που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο. Οι επενδυτές έχασαν 1,5 τρισεκατομμύριο μέσα σε τρεις συνεδριάσεις, ενώ η χθεσινή κατρακύλα συνηθίζεται μόνο σε περιόδους εθνικής κρίσης και όλα δείχνουν οτι πρόκειται για οργανωμένη απάτη απ'τα γνωστά κυκλώματα που έχουν μετατρέψει τη Σοφοκλέους σε καζίνο. Οι αετονύχηδες που αρπάζουν τις περιουσίες των ανυποψίαστων επενδυτών, βρήκαν και συμμάχους ορισμένους θεσμικούς επενδυτές και τράπεζες και αδίστακτα έπαιξαν χθες το χαρτί της κερδοσκοπίας".

    [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απηύθυνε χθες απο τα Τρίκαλα, ο πρωθυπουργός. Μιλώντας σε συγκέντρωση έξω απο τη νομαρχία της πόλης, δήλωσε με έμφαση οτι "η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή εδάφους, σε θάλασσα και αέρα" και υπογράμμισε τη σημασία της ισχυρής δύναμης αποτροπής που διαθέτει η χώρα. Ο κ. Σημίτης υπενθύμισε οτι η χώρα μας είναι το μόνο μέλος της ΕΕ που αντιμετωπίζει μια απροσχημάτιστη απειλή για τα εθνικά και κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα και επισήμανε οτι "η σημερινή τουρκική πολιτική δεν είναι επικίνδυνη μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ασφάλεια και την ισορροπία της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερόμενος στο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός είπε οτι προσδιορίζεται απο την ιστορία χιλιάδων χρόνων, αλλά και απο τις διεθνείς συνθήκες".

    "Την ανάγκη να επεξεργασθεί η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην ΕΕ, ένα μοντέλο σχέσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης που να εξυπηρετεί την προώθηση των συμφερόντων μας και να συμβάλλει στον εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας υποστήριξε χθες, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα την "Εθνική στρατηγική στο Κυπριακό", ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου", αναφέρει η ΕΞΟΥΣΙΑ. "Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε οτι το θέμα των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ βρίσκεται σε μια 'ιστορική καμπή' η οποία συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις και ανακατατάξεις στους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς και χαρακτήρισε 'λάθος' το οτι δώσαμε στο παρελθόν την εντύπωση οτι προτιμάμε μια "μη σχέση" της Τουρκίας με την Ευρώπη".

    [5] Κυπριακό

    "Η Αθήνα θα απαντήσει σε ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό θερμό επεισόδιο στην Κύπρο με ανάλογη στρατιωτική ανταπάντηση σε όλη την ακτίνα Αιγαίου-Κύπρου δήλωσε χθες βράδυ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στην ημερίδα του Παντείου Πανεπιστημίου", γράφει η ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "η κυπριακή κυβέρνηση τόνισε οτι η θέση της για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι η πραγματοποίηση σημαντικής προόδου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και όχι η απλή διαπίστωση "προόδου". Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Αγγλοι - και σε δεύτερη μοίρα οι Αμερικανοί - διατείνονται οτι έχει τώρα διαφοροποιηθεί η στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό και οτι η στάση της παρουσιάζεται "πιο θετική". Η Λευκωσία δηλώνει κατηγορηματικά οτι δεν έχει καμιά τέτοια πληροφορία ή ένδειξη".

    [6] ΚΥΣΕΑ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "με την πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων θα ασχοληθεί σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Την επίσπευση υλοποιήσεως του νέου ΕΜΠΑΕ 1996-2000 αναμένεται να αποφασίσει κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεώς τους το ΚΥΣΕΑ. Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνάρτηση με την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στις περισσότερες βαλκανικές χώρες με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Αλβανίας οδηγούν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη επιλογή των νέων οπλικών συστημάτων. Συστημάτων που θα επιφέρουν την ισορροπία στο Αιγαίο".

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 04/03/1997 (ΑΠΕ)

    Η νέα πτώση τιμών και συναλλαγών στο Χρηματιστήριο και οι επιπτώσεις της κρίσης στην Αλβανία στον επιχειρηματικό τομέα είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "'Μαύρη Δευτέρα' για τη Σοφοκλέους. Ο Γιάννος 'βλέπει' άνοδο - Στον 'αέρα' οι αποκρατικοποιήσεις".

    ΕΞΠΡΕΣ: "'Μετασεισμικές' δονήσεις... Συνεχίζεται η πτώση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "7, 45 'Ρίχτερ' στη Σοφοκλέους. Πανικός πωλήσεων συγκλόνισε την αγορά για 3η ημέρα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Παρέμβαση Καρατζά στη χρηματιστηριακή κρίση. Δυσαρέσκεια στην Εθνική για τη στάση της Τράπεζας Πίστεως".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χλιαρή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης στη νότια Αλβανία. Επιβαρύνεται το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα".

    [8] Πτώση τιμών - συναλλαγών στο Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "ο Γενικός Δείκτης τιμών παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ πτώσης κλείνοντας στις 1.206,54 μονάδες μειωμένος κατά 7,45% ή κατά 97,09 μονάδες. Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε κυρίως με τις εξελίξεις στη γειτονική Αλβανία αλλά και με τους φόβους που αυτές δημιούργησαν όσον αφορά τις επιπτώσεις τους στις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και στην ομογένεια".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02c run on Tuesday, 4 March 1997 - 16:01:18 UTC