Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 19 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-11-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/11/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Τουρκία - ΕΕ
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Κυβέρνηση - Οικονομική Πολιτική
  • [6] Ελλάδα - ΕΕ
  • [7] Ελληνοτουρκικά

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 27/11/1996 (ΑΠΕ)

    Οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, η κατάργηση φοροαπαλλαγών και οι αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης καθώς και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλεμος στη Νέα Δημοκρατία. Τραγικό θύμα η βάση".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μπροστά στο γκρεμό η ΝΔ. Ρήγμα στην κορυφή. Φόβοι για διάσπαση".

    Η ΑΥΓΗ: "Ψαλίδι" επί δικαίων και αδίκων. Αποσπασματικές φορολογικές ρυθμίσεις με στόχο 150 δις".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάει για αρχηγός ο Μητσοτάκης. Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία".

    ΕΘΝΟΣ: "Η ρήξη επήλθε. Θερμό επεισόδιο Ρηγίλλης-Αραβαντινού".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θα ιδρώσει πολύ σήμερα ο Εβερτ στο Πολιτικό Συμβούλιο και το χειρότερο ναυάγιο είναι να σωθεί".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέα αποστασία σχεδιάζει ο Μητσοτάκης μετά την αποτυχία του να αλώσει τη ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σωσίβιο στον Σημίτη. Η κρίση στη ΝΔ αφήνει απροστάτευτο το λαό. Εβερτ: βοηθάει το ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης. Ψηλός: αν με ζητήσουν επιστρέφω. Σουφλιάς: κρατάει αποστάσεις από Ψηλό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φοροαπαλλαγές. Ποιές κόβονται, που μπαίνουν οι νέοι φόροι".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Κερδοσκοπία των τραπεζών πνίγει τις επιχειρήσεις. Νέα μείωση επιτοκίων καταθέσεων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενδοτικά προς τους ισχυρούς ανελέητα για τους αδυνάτους, τα νέα οικονομικά μέτρα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα δύο η Δεξιά. Ψηλός-Χοντρός τρώγονται σαν τα σκυλιά".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μακρύ χέρι σ'όλες τις τσέπες. Φόρος και στα επιδόματα. Εως 96% πάνω τα τεκμήρια".

    ΝΙΚΗ: "Της Ρηγίλλης το... κάγκελο. Ανοιχτός πόλεμος Μητσοτάκη- Εβερτ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απεργιακός πυρετός. Αναβρασμός για την πανελλαδική παλλαϊκή κινητοποίηση".

    [2] Τουρκία - ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ με τίτλο "Χαλί... 14 αστέρων στην Τουρκία" γράφει ότι "διάλογο υψηλού επιπέδου, με στόχο την ταχεία προώθηση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προωθούν οι εταίροι μας, παρακάμποντας τις αντιρρήσεις της Ελλάδας. Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, η 'νέα εποχή' των τουρκο-κοινοτικών σχέσεων θα εγκαινιαστεί στις 2 και 3 Απριλίου 1997 με την επίσκεψη της κοινοτικής 'τρόικα' στην Αγκυρα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ με τίτλο "Προκλητικοί όροι από τον Ερμπακάν στους "15" αναφέρει ότι "την απόφαση του Τούρκου ισλαμιστή πρωθυπουργού να μην παραστεί σε δείπνο που έχουν οργανώσει προς τιμήν του, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Δουβλίνου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αν δεν γίνουν δεκτοί προκαταβολικά οι όροι που έχει θέσει, διέρρευσαν χθες κυβερνητικές πηγές στην Αγκυρα. Ενας από τους όρους που θέτει ο Τούρκος ηγέτης, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Εργασίας της Αγκυρας Νετζατί Τσελίκ, είναι να κληθεί επισήμως από τους "15" ως... πρωθυπουργός υποψήφιας χώρας-μέλους!".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στο βασικό του άρθρο γράφει ότι έχει περιέλθει "στα χέρια εχθρών της δημοκρατίας το κόμμα (η ΝΔ) που εδραίωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η διάσπαση, κατάντησε να αποτελεί πια, το μόνο δημοκρατικό δρόμο, προκειμένου να συνεχίσει τον ιστορικό ρόλο της, η παράταξη που έδωσε στην Ελλάδα Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό... Διαφορετικά, η αποσάθρωση έρχεται!".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο δικό της άρθρο τονίζει ότι "η ΝΔ βρίσκεται στο χείλος της διάσπασης. Ο λαός της παράταξης δεν θα συγχωρέσει ποτέ το διχασμό και τη διάσπαση από οπουδήποτε κι αν προέλθουν. Και δεν πρόκειται βέβαια ν'ακολουθήσει τους πρωταγωνιστές τους. Θα τους καταδικάσει και θα τους απομονώσει στη συνείδησή του, όπως θα κάνει και η ιστορία της παράταξης. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δεν μπορούν να απεκδυθούν των ευθυνών τους. Είναι όλοι τους υπεύθυνοι για ο,τι ήθελε συμβεί. Η τελευταία ευκαιρία είναι στα χέρια τους. Αλίμονο αν την χάσουν..".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι έφτασε η "ώρα μηδέν για τη συντηρητική παράταξη. Μητσοτάκης και Εβερτ έχουν βγάλει τα μαχαίρια και όλα δείχνουν ότι η αναμέτρηση των δύο ανδρών αυτή τη φορά είναι θανάσιμη και η διάσπαση για τη ΝΔ είναι θέμα ελάχιστου χρόνου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον κ. Μητσοτάκη γράφοντας ότι "θα έμενε στο κόμμα μονό αν επικρατούσε ο ίδιος και παρέσερνε όλους τους άλλους. Εκβιασμοί και δολιεύσεις η μόνη πρακτική που γνωρίζει. Μια θλιβερή ιστορία εκβιασμού, σε βάρος του Ευάγγελου Αβέρωφ, έδωσε τότε την αρχηγία στον Κ. Μητσοτάκη. Με πολιτική θρασύτητα ο επίτιμος κατηγορεί τη ΝΔ για αναξιοπιστία και έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας. Ασεβής και αγνώμων στους ευεργέτες του, καταγγέλλει και τον ιδρυτή της ΝΔ ως υπαίτιο για τα σημερινά δεινά της Ελλάδος. 'Αδειάζει'" και τον Σουφλιά. Ονειρεύεται στιγμές έκτακτης ανάγκης για να παίξει ρόλο εκτός Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "υποψηφιότητα για αρχηγός έθεσε, χθες, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με τη συνήθη του τόλμη αλλά και πρωτοφανή οξύτητα, διέρρηξε κάθε σχέση με τον Καραμανλισμό και ράπισε ηχηρά τον παραπαίοντα Εβερτ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "δύσκολες μέρες περνά ο Μ. Εβερτ ο οποίος χάνει τις όποιες βάσεις διέθετε. Η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του κόμματος έχει αρχίσει, οι μέχρι πρότινος σύμμαχοί του τον εγκαταλείπουν και το χειρότερο ναυάγιο για τον κάθιδρο Εβερτ είναι να... σωθεί. Καθημερινά αμφισβητείται από βουλευτές αλλά το σημαντικότερο ότι αμφισβητείται από τη βάση".

    [4] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "λύση τύπου Ντέιτον για το Κυπριακό φαίνεται ότι ευνοούν τα Ηνωμένα Εθνη, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις τους αξιωματούχου του διεθνούς οργανισμού Γκούσταβ Φεϊσέλ στη Λευκωσία. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κ. Φεϊσέλ είπε ότι "όταν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι για απευθείας διαπραγματεύσεις είναι σημαντικό να παραμείνουν εκεί έως ότου βρεθεί λύση". Για να υπάρξει επιτυχία, πρόσθεσε "χρειαζόμαστε μια συνεχή διαδικασία διαπραγματεύσεων και πάρε-δώσε, πάνω στο τραπέζι" αναφορικά με όλα τα θέματα που συγκροτούν το Κυπριακό πρόβλημα. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δεν παρέλειψε να εκφράσει αισιοδοξία για το μέλλον του στρατιωτικού διαλόγου. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχθεί απώλεια των δικαιωμάτων, που (όπως αναφέρει και ο Ραούφ Ντενκτάς στην έντεκα σελίδων επιστολή του προς τον Πρόεδρο Κληρίδη), "κέρδισαν" από την τουρκική εισβολή".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, υπάρχουν "διαφορετικές προσεγγίσεις απο την Αθήνα και τη Λευκωσία. Λύση του Κυπριακού μέσα στον επόμενο χρόνο επιδιώκει η Αθήνα, ενώ η Λευκωσία εμφανίζεται επιφυλακτική".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "η Κύπρος προχωρεί με μεγάλα βήματα στο δρόμο που οδηγεί προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ελπίζει ότι μετά την ένταξή της θα περιληφθεί αμέσως στις χώρες που έχουν εισέλθει στην τρίτη φάση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (χώρες-ΕΥΡΩ)... Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τις συνομιλίες που έγιναν χθες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών στο πλαίσιο του διαρθρωμένου διαλόγου της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κύπρο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η αποχώρηση της Μάλτας από την προενταξιακή διαδικασία δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία ένταξης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τη διευκρίνιση αυτή έκανε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Ολλανδός επίτροπος Χάνς βάν ντεν Μπρουκ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι της Κύπρου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουν".

    [5] Κυβέρνηση - Οικονομική Πολιτική

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία οτι πολλές από τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές εξυπηρετούν το πελατειακό κράτος και τη συντεχνιακή οργάνωση της κοινωνίας ή άλλες δόθηκαν ως αντάλλαγμα οικονομικών διεκδικήσεων κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Η περικοπή, λοιπόν πολλών φοροαπαλλαγών ήταν αναγκαία. Με το νομοσχέδιο που ομόφωνα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο δεν εξυπηρετείται όμως ο στόχος της φορολογικής ισότητας. Καταργούνται επιλεκτικά φοροαπαλλαγές των εργαζομένων, ενώ δεν θίγονται οι μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις, που συγκαλύπτονται από την ανειλικρίνεια των "αναπτυξιακών κινήτρων". Επιπλέον καθιερώνεται, έστω απονευρωμένος, φόρος για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά φοροαπαλλάσσεται ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ακινήτων στη χώρα μας, η Εκκλησία".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "χέρι σε όλες τις τσέπες και τα βαλάντια βάζει η κυβέρνηση με τους νέους φόρους και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Χαρακτηριστική της ταμιευτικής επίθεσης είναι η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των οικογενειών που παίρνουν επίδομα πολυτέκνων και των πολύτεκνων μητέρων που παίρνουν ισόβια σύνταξη".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, παραμένει "άθικτος ο μηχανισμός νόμιμης φοροδιαφυγής. Οπως αναμενόταν, οι προκλητικές φορολογικές απαλλαγές των επιχειρήσεων διατηρήθηκαν άθικτες. 'Ανευ ουσίας' οι ελάχιστες 'τροποποιήσεις' που προωθεί το νομοσχέδιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της τονίζει ότι "τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, δεν είναι εκείνα που θα αποκαθιστούσαν τη φορολογική δικαιοσύνη και θα εξαφάνιζαν τις ανισότητες. Δεν μπορεί, ωστόσο να μην αναγνωρίζει κανείς ότι τα νέα φορολογικά μέτρα είναι ένα βήμα. Το βήμα που κάνει τώρα η κυβέρνηση στα φορολογικά πρέπει να έχει και συνέχεια, ώστε να αρθούν οι φορολογικές αδικίες που παραμένουν, να κλείσουν όσα παράθυρα έμειναν ανοιχτά και να πληρώσουν όσα τους αναλογούν οι έχοντες και οι κατέχοντες".

    [6] Ελλάδα - ΕΕ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "έκπληξη και απορία εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε στην Ελλάδα η προσπάθεια της ιρλανδικής προεδρίας να βρεθεί συμβιβαστική λύση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις πριν από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της ιρλανδικής προεδρίας, οι όποιες σκέψεις είχαν γίνει σε χαμηλό διπλωματικό επίπεδο, δεν είχαν το χαρακτήρα τελικών αποφάσεων, αλλά ήταν 'διερευνητικές' των προθέσεων των χωρών-μελών της Ενωσης και της τουρκικής ηγεσίας. Η συζήτηση που θα γίνει στο Δουβλίνο, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης , πιθανότατα την κ. Τσιλέρ, θα δώσει την ευκαιρία στους εκπροσώπους τους 'να κρίνουν από πρώτο χέρι' τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Αγκυρας, έλεγε χθες Ιρλανδός διπλωμάτης. Οι κοινοτικοί πάντως δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για δηλώσεις όπως εκείνη του Ερμπακάν ότι 'η Τουρκία δεν προσκυνά την Ευρώπη, η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία' καθώς και την επαναλαμβανόμενη συχνά άποψη ότι "η Τελωνειακή Ενωση λειτουργεί κυρίως προς όφελος της Ευρώπης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η Ελλάδα είναι αντίθετη στην αρχή της ευελιξίας που προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών αλλά και με κράτη εκτός Ενωμένης Ευρώπης. Και δέχεται σε περιορισμένες περιπτώσεις την ενισχυμένη συνεργασία που έχει προτείνει ο άξονας Παρίσι-Βόνη. Τη Διακυβερνητική Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για θεσμικά ζητήματα".

    [7] Ελληνοτουρκικά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "με σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στην Ελλάδα θέλει να απαντήσει η ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην αποτυχία της προσπάθειάς της να αναθερμάνει τις σχέσεις με την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ελλάδα. Η σχολή αυτή της τουρκικής διπλωματίας που θεωρείται από Τούρκους και δυτικούς υπεύθυνη για τη διάσταση που πήρε το θέμα της ΙΜΙΑ, απειλεί τώρα με αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα. Σημαντικές ωστόσο ενδείξεις αφήνουν να εννοηθεί ότι η πολιτική αυτή συναντά αντίσταση και μέσα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Μεγάλο μέρος της τουρκικής διπλωματίας θεωρεί λανθασμένη την προσπάθεια σύγκλισης του Συμβουλίου Σύνδεσης - ως εάν τίποτα δεν είχε συμβεί. Η τουρκική διπλωματία αντιδρά βέβαια σύσσωμη στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται η πολιτική της Αθήνας. Ιδιαίτερα οι τελευταίες δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Πάγκαλου γίνονται δεκτές με απόγνωση στην Αγκυρα".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "παρά την ευνοϊκή εξέλιξη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα εθνικά μέτωπα και κυρίως τα προβλήματα με την Τουρκία παραμένουν ανοικτά και θα έλθουν σύντομα στο προσκήνιο αφού μέσα στον επόμενο μήνα θα συζητηθούν... τέσσερις φορές τουλάχιστον σε διεθνείς οργανισμούς. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δύο φορές στις συνόδους των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας στις 11 και στις 17 Δεκεμβρίου αντιστοίχως. Στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 13-14 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο, αλλά και λίγες ημέρες νωρίτερα στο Συμβούλιο Υπουργών στις 6 του ίδιου μήνα. Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης στις 2 Δεκεμβρίου, στο Παρίσι, όπου ήδη έχουν ετοιμαστεί εκθέσεις για τα Ελληνοτουρκικά από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ακόμα και στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ο κ. Σημίτης θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι τόσο με τον Πρόεδρο Κλίντον όσο και με τους Ντεμιρέλ-Ερμπακάν. Πολλοί θεωρούν ότι και σ'αυτήν τη συνάντηση θα γίνουν απλώς κάποιες αναφορές για την αναγκαιότητα επίλυσης των ελληνοτουρκικών τριβών. Το ... εναρκτήριο λάκτισμα για τα Ελληνοτουρκικά θα δοθεί στο Παρίσι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΔΕΕ".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ,"η Τουρκία θα διεξάγει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, μια νέα αεροναυτική άσκηση στο Αιγαίο με την επωνυμία "Γιλντιρίμ Ντενίζ" ("Κεραυνός στη θάλασσα"). Η άσκηση θα γίνει και με πραγματικά πυρά κυρίως απέναντι από τη Σκύρο στο κεντρικό Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου, όπως και ανοικτά της Πάτμου. Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι με τη διεξαγωγή και νέων ασκήσεων επιμηκύνουν χρονικά και γεωγραφικά την παρουσία τους στο Αιγαίο, γεγονός που επιδιώκει συστηματικά το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, στη λογική της διατήρησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το βέβαιο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουμε αυξημένες τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις σ'όλο το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 27 November 1996 - 9:40:39