Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 25/10/96

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Τουρκία - ΕΕ
  • [4] Φρεγάτα
  • [5] Μόσχα-Πρωθυπουργός
  • [6] Κυπριακό
  • [7] Ελλάδα-ΠΓΔΜ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1996 (ΑΠΕ)

    Οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των χρηματοδοτήσεων προς την Τουρκία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ενδεχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου των παρευξεινίων χωρών στη Μόσχα και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξηλώνουν τον Εβερτ. Αναμένεται έκρηξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την Πέμπτη".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αφαίμαξη των ΙΨήδων. Στα εύκολα θύματα καταφεύγει πάλι η κυβέρνηση".

    Η ΑΥΓΗ: "Πρώτη επαφή Σημίτη-Ντεμιρέλ αναμένεται σήμερα στη Μόσχα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κασέτες-φωτιά καίνε τη Μιμή. Αποκαλύπτουν ότι αυτή οδήγησε στο θάνατο τον Ανδρέα, τον οποίο η άθλια αποκαλούσε "ούφο".

    ΕΘΝΟΣ: "Δάνεια-εξπρές για σπίτι. Από 1η Νοεμβρίου σε 50.000 με επιτόκιο από 2 έως 10%".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ενώ τα προβλήματα του έθνους δίνουν και παίρνουν τα ΜΜΕ έπαιξαν χθες "πάρκιγκ" και Ντόρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στο σφυρί η περιουσία του δημοσίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παιδιά στο παζάρι της TV. Μητέρα έβγαλε σε δημοπρασία μωρό τριών μηνών και "σάτιρα" σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σουβλιά από Σουφλιά:η αρχηγία θα κριθεί στο Συνέδριο. Και άνοιγμα επιτίμου προς Βαρβιτσιώτη".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Μετράει μέρες ο Πάγκαλος. Μείζον θέμα για τον ΥΠΕΞ μετά τις δηλώσεις Ρέππα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ποια ακίνητα και εισοδήματα περιλαμβάνουν οι νέοι φόροι. Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ευρωχαστούκι στην Τουρκία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παγώνει όλα τα κονδύλια".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Εξέγερση των "μικρών" για το ωράριο κατά πολυκαταστημάτων για Σάββατο απόγευμα".

    ΝΙΚΗ: "Η κυρία είναι κόρη μου. Ο Μητσοτάκης επιστρέφει τις απειλές για την Ντόρα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενταφιάζονται μεγάλες παραγωγικές μονάδες. Απολύσεις και κλείσιμο τμημάτων στη Χαλυβουργική".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η πρώτη ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής από το 1993 πραγματοποιείται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα μεταξύ των κ.κ. Σημίτη και Ντεμιρέλ. Ο πρωθυπουργός, φτάνοντας χθες στη Μόσχα για να μετάσχει στην Παρευξείνια Διάσκεψη, είπε ότι είναι "πολύ πιθανό" να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι "επί της ουσίας συζήτηση δεν μπορεί να γίνει σε μια σύνοδο, είναι όμως σκόπιμο και σωστό σε μια τέτοια ευκαιρία να γνωρίζει κανείς άλλους ανθρώπους, να ανταλλάσσει απόψεις και να εξετάζει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "την προοπτική μιας συνάντησης κορυφής Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία θα έχει προετοιμαστεί καλώς, άφησε χθες ανοιχτή στο μέλλον ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "η συνάντηση, η οποία σύμφωνα με την τουρκική αντιπροσωπεία, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, αποτελεί μια "ευκαιρία" για "ανταλλαγή απόψεων", όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αμέσως μόλις έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο κ. Σημίτης ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντεμιρέλ "σκόπιμη και σωστή" αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο την πιθανότητα να γίνει και από την πλευρά της Αγκυρας κάποιο βήμα "καλής θέλησης" σε ο,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Από την άποψη αυτή εκτιμάται ότι η ελληνική πλευρά θα καταβάλει μια ακόμα προσπάθεια για να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών παρ'ο,τι στο πρόσφατο παρελθόν όλα τα σχετικά εγχειρήματα είχαν οδηγηθεί σε αποτυχία".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "πρωτοβουλία της Αγκυρας για εκτόνωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναμένει η κυβέρνηση, η οποία δεν φέρεται πρόθυμη να προτείνει η ίδια την υιοθέτηση ενός πολύμηνου μορατόριουμ στο Αιγαίο".

    Για "προετοιμασίες διαλόγου με αμερικανική καθοδήγηση" κάνει λόγο ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ο οποίος σημειώνει ότι "ανοίγουν οι διαδικασίες για την ελληνοτουρκική "προσέγγιση" σύμφωνα με τις επιδιώξεις της Ουάσιγκτον. Στη Μόσχα το πρώτο βήμα με τη συνάντηση Σημίτη-Ντεμιρέλ;".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "δυσφορία επικρατεί στην Αθήνα από τις νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπέρνς, ο οποίος αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα Ιμια και υποστήριξε ότι Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε νέα πρόκληση προχώρησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπέρνς, ο οποίος επιχειρώντας να διορθώσει προχθεσινή δήλωσή του περί "νησίδων με διαμφισβητούμενη κυριαρχία στο Αιγαίο" ... περιόρισε την αμφισβήτηση μόνο στα Ιμια, αποφεύγοντας να προσδιορίσει αν ανήκουν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία".

    "Στο μεταξύ, επιχειρήσεις κατάληψης και ανακατάληψης βραχονησίδας με πολλά εναλλακτικά σενάρια προβλέπονται στον σχεδιασμό της μεγάλης διακλαδικής άσκησης "Παρμενίων" που θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλος εξετάζει το ενδεχόμενο, στο πλαίσιο της αντίληψης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ρεαλισμό στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση των ασκήσεων, να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει στο "Πεντάγωνο" το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να ληφθούν "εν θερμώ" αποφάσεις για το "'δέον γενέσθαι" σε κάποια φάση του "Παρμενίωνα". Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά από αύριο και μέχρι τις 4 Νοεμβρίου τουρκικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχές του FIR Λευκωσίας και στην κατεχόμενη Κύπρο ("Ταύρος '96")", γράφουν ΤΑ ΝΕΑ.

    [3] Τουρκία - ΕΕ

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "το πρώτο ουσιαστικό "χαστούκι" στην Τουρκία έδωσε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε: 1) να "παγώσει" το σύνολο των κονδυλίων που προορίζονται για τη γείτονα χώρα μέσα στο 1997 και 2) ακόμα και τα κονδύλια του MEDA να μην προωθούνται αν προηγούμενα δεν εγκρίνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι αποφάσεις αυτές, που ελήφθησαν με 426 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 7 αποχές, αποτελούν ηχηρό "ράπισμα" αλλά θα πρέπει να διαφυλαχθούν ως "κόρη οφθαλμού" δεδομένου ότι Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία θα ασκήσουν πιέσεις στους Ευρωβουλευτές τους ν'αλλάξουν άποψη κατά τη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία που θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου με την έγκριση του κοινοτικού προϋπολογισμού. Η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο σχεδόν του συνόλου των Ευρωβουλευτών".

    Η ΑΥΓΗ με τίτλο "Ιστορική απόφαση κατά της Τουρκίας" γράφει ότι "σε νέα αποφασιστική καταδίκη της Τουρκίας, η οποία βρήκε σύμφωνες γνώμες και στην Αγκυρα, προχώρησε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με συντριπτική πλειοψηφία (426 υπέρ, 23 κατά, 7 αποχές) αποφάσισε οποιαδήποτε χρηματοδότηση της Τουρκίας από το κοινοτικό πρόγραμμα ευρωμεσογειακής οικονομικής συνεργασίας MEDA να έχει προηγουμένως την έγκρισή του. Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει να έχει την πρώτη και τελευταία λέξη σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προς τρίτη χώρα, γεγονός που δείχνει τη διάθεση και την πρόθεσή του να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα άσκησης της εκτελεστικής εξουσίας μέσα στην Κοινότητα".

    "Ωστόσο, σημειώνει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ο Ολλανδός επίτροπος κ. Χάνς Βάν Ντερ Μπρούκ αμφισβήτησε την απόφαση και κατηγόρησε το Ευρωκοινοβούλιο για καταχρηστική άσκηση των δικαιωμάτων του, ενώ τον Δεκέμβριο στην τελική ανάγνωση του προϋπολογισμού αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις για αλλαγή της απόφασης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε, επίσης, το "πάγωμα" του συνόλου των κονδυλίων που προορίζονται για την Τουρκία από τον ειδικό κανονισμό χρηματοδοτικής συνεργασίας της συμφωνίας της Τελωνειακής Ενωσης. Συνολικά, 95 εκ. ECU, που προορίζονταν για την Τουρκία, μεταφέρθηκαν στο αποθεματικό του κοινοτικού προϋπολογισμού, ενώ "πάγωσε" ακόμη μια ειδική ενίσχυση ύψους 3,5 εκ. ECU".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "σε σαφή πολιτική καταδίκη της Αγκυρας για τη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έγερση εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας προέβη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενισχύει πολιτικά την Αθήνα που έχει ασκήσει "βέτο" στην προώθηση της συμφωνίας τελωνειακής σύνδεσης, λόγω της επιθετικότητας της Αγκυρας. Επίσης, δεσμεύει, ηθικά βεβαίως, την Κομισιόν και το Συμβούλιο Υπουργών να μην επιτρέψουν τη χρηματοδότηση της Τουρκίας από το πρόγραμμα MEDA, αφού από νομική άποψη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ανατρέψει την απόφαση της Ευρωβουλής".

    "Είναι επικίνδυνο, πάντως, επισημαίνει το ΕΘΝΟΣ, να θριαμβολογεί κανείς για τη χθεσινή ψηφοφορία δεδομένου ότι πρόκειται για μια απόφαση που εντάσσεται στη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης του σχεδίου του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 1997 και αναμφίβολα οι ενδιαφερόμενες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα κάνουν ο,τι περνάει από το χέρι τους για να ενισχυθεί οικονομικά και πολιτικά η Τουρκία, έτσι ώστε να ανατραπεί στη 2η τελική ανάγνωση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού, το Δεκέμβριο, η χθεσινή εντυπωσιακή απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εις βάρος της".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "Persona non grata" είναι περίπου για τη Δύση ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερμπακάν, καθώς δύο τουλάχιστον χώρες αρνούνται να τον δεχθούν. Η Γερμανία απροσχημάτιστα, η Ιταλία διατηρώντας αιδήμονα σιωπή. Ο Τούρκος Πρόεδρος καλείται "να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά".

    [4] Φρεγάτα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "παραδόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό η πρώτη από τις συνολικά τρεις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ-200 που κατασκευάζονται από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι άλλες δύο φρεγάτες "Ψαρά" και "Σαλαμίς", αναμένεται να έχουν παραδοθεί από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι το τέλος του 1998".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "με τη χθεσινή παράδοση άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ολοκλήρωσης του προγράμματος κατασκευής των τριών φρεγατών ΜΕΚΟ-200, του πιο φιλόδοξου μέχρι σήμερα προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Η φρεγάτα "Σπέτσαι" έχει μήκος 117 μέτρα, πλάτος 14,8 μ και πλήρες εκτόπισμα 3.600 τόνων. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, σύστημα προώσεως CO DOG και αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 20 κόμβων, με δύο πετρελαιομηχανές ισχύος 3.200 KW έκαστη και μέγιστη ταχύτητα 31 κόμβων, με 2 αεροστροβίλους ισχύος 22.300 KW έκαστος!".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "μέσα στα δύο επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνει σταδιακά η παράδοση δύο ακόμη φρεγατών των "Ψαρά" και "Σαλαμίς" -ίδιου τύπου με τη φρεγάτα "Σπέτσαι"- επίσης από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή πέντε αρματαγωγών, τα δύο εκ των οποίων, "Χίος " και "Σάμος" έχουν παραδοθεί ήδη από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας".

    [5] Μόσχα-Πρωθυπουργός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "προτεραιότητα στην οικονομική διπλωματία -που προβάλλεται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα- αποδίδει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης στη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Παρευξείνιας Συνεργασίας (ΟΣΕΠ). Ο κ. Σημίτης που βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Μόσχα, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βίκτορ Τσερνομίρντιν. Κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ρωσίας, είναι η πορεία του έργου μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά κυρίως η επιτάχυνση της μεγαλόπνοης προσπάθειας μεταφοράς μέρους των πετρελαίων της Κασπίας μέσω του άξονα Νοβοροσίσκι-Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης".

    [6] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ με τίτλο "Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι" γράφει ότι "οι Τούρκοι σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις εις βάρος τους αντιδράσεις μετά τις πρόσφατες δολοφονίες Ελληνοκυπρίων, κυκλοφόρησαν έντυπο, το οποίο τοποθετούν κάτω από τις πόρτες σπιτιών στη Βρετανία και στην Ευρώπη, που παρουσιάζει τον Πρόεδρο Κληρίδη "ως καταζητούμενο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας". Το προκλητικότατο έντυπο από πέντε σελίδες χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως "τρομοκράτη πρωτοστάτη σε εθνικό ξεκαθάρισμα". Για την ενέργεια αυτή των Τούρκων γίνονται ήδη διαβήματα ώστε να σταματήσει η διανομή του υβριστικού φυλλαδίου. Το υπογράφει η οργάνωση "Τουρκική Ομάδα Δράσεως". Φυλλάδια της οργανώσεως κυκλοφόρησαν και σε μεγάλους οργανισμούς, ξενοδοχεία και εταιρίες ακόμα και στην Κύπρο. Μάλιστα η οργάνωση απειλεί με ένα ακόμα "πιο ζεστό ίσως καλοκαίρι" αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "με συντριπτική πλειοψηφία εξάλλου, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για τη δολοφονία του Πέτρου Κακουλλή στο οποίο επισημαίνεται ότι "η εντελώς αδικαιολόγητη αυτή πράξη συνέβη σε περιοχή που ελέγχεται από τη βρετανική βάση Δεκέλειας" καθώς και ότι αποκαλύπτονται οι προθέσεις εξτρεμιστικών κύκλων να δημιουργήσουν τη σφαλερή εντύπωση ότι είναι αδύνατη η συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων. Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στο πάγωμα των πιστώσεων και ζητείται από την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των Ελληνοκυπρίων και των εγκλωβισμένων, υπενθυμίζοντας ότι οι σχέσεις της με την Κοινότητα εξαρτώνται εν μέρει και από την πολιτική της έναντι της Κύπρου. Ζητείται δε από το συμβούλιο υπουργών και την επιτροπή να εκφράσουν στις κατοχικές δυνάμεις τον αποτροπιασμό τους καθώς και ο εντοπισμός των υπαιτίων και η προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη".

    [7] Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "και νέα αναβολή -για τις 6 Νοεμβρίου- έδωσε ο μεσολαβητής Σάϊρους Βάνς στη συνάντηση Αθηνών-Σκοπίων για την τελική ονομασία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναμένεται ότι στη συνάντηση θα διαμορφωθεί μια πιο καθαρή εικόνα, καθώς ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Ιβάν Τσοσέφσκι, θα πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσει κατά πόσο η κυβέρνησή του διαβλέπει ότι υφίστανται περιθώρια παράκαμψης των συνταγματικών δυσχερειών, τις οποίες επικαλείται συστηματικά, εδώ και πάρα πολύ καιρό η ΠΓΔΜ, προκειμένου να προχωρήσει σε συζήτηση ουσίας για την υιοθέτηση διεθνούς ονομασίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Friday, 25 October 1996 - 11:33:29