Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 07/08/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Υποδοχή Ολυμπιονικών
  • [3] Συνάντηση Μιλόσεβιτς - Τούτζμαν
  • [4] Αντικατοχική πορεία μοτοσικλετιστών
  • [5] Φορολογικές ενισχύσεις σε μικρά νησιά του Αιγαίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 07/08/1996 (ΑΠΕ)

    Η παλλαϊκή υποδοχή των 48 Ολυμπιονικών μας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για συνάντηση των προέδρων Σερβίας και Κροατίας σήμερα στη Βουλιαγμένη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών αθηναϊκών εφημερίδων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενωσαν την Ελλάδα. Χιλιάδες λαού αποθέωσαν τους ήρωες."

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ψηλά η ελληνική σημαία. Εθνική έξαρση στην υποδοχή των Ολυμπιονικών."

    Η ΑΥΓΗ: "Η 'Γκουντγίαρ' φεύγει, η ανεργία μένει. Οι 350 εργαζόμενοι μένουν οριστικά στο δρόμο..."

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μίζες και διαφθορά στο υπουργείο Γεωργίας. Ο Τζουμάκας στέλνει τους κλέφτες πακέτο στη Δικαιοσύνη."

    ΕΘΝΟΣ: "Αποθέωση. 250.000 λαού γκρέμισαν τα τείχη για τα χρυσά παιδιά της Ελλάδας."

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Από τη μία πενιχρές συντάξεις, ανεργία, ελλείμματα και από την άλλη: Χρυσό θέαμα για φτωχά στομάχια."

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μην τολμήσετε."

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γεια σου Ελλάδα. Πρωτοφανής ξεσηκωμός για τους 48 ήρωες."

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γεια σου Ελλάδα. Αποθέωση Ολυμπιονικών από ένα απίστευτο πλήθος λαού."

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολα μεγάλα και λαμπρά, πανέμορφα κι ωραία".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αποθέωση. Η πιο χρυσή νύχτα της Ελλάδας 100 χρόνια μετά."

    ΤΑ ΝΕΑ: "Γεια σας περήφανοι 'Ελληνες."

    ΝΙΚΗ: "Το 9-ο μετάλλιο από τον κόσμο. Ποτάμι ο λαός στην υποδοχή."

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"'Οχι στα πυρηνικά, ποτέ πια Χιροσίμα. Συμπληρώθηκαν 51 χρόνια από το ολοκαύτωμα."

    [2] Υποδοχή Ολυμπιονικών

    "Δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι και η πολιτική ηγεσία της χώρας, γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, επεφύλαξαν χθες μια εντυπωσιακή υποδοχή στους Ολυμπιονίκες. Ηταν όπως το θέλει ο στίχος του ποιητή: "Ολα μεγάλα και λαμπρά, πανέμορφα και ωραία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά πως "ο ελληνικός λαός τοποθέτησε χθες τους ήρωες της Ατλάντα στο Πάνθεον των Αθανάτων, εκεί που τους αρμόζει, όχι μόνο για τις περίλαμπρες νίκες τους, αλλά και για το υψηλό αγωνιστικό τους φρόνημα, την ακατάβλητη μαχητικότητά τους, την εθνική τους συνείδηση, το απαράμιλλο ήθος και τη σεμνότητά τους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ περιγράφει τη χθεσινή νύχτα ως "μαγική και ονειρεμένη για την Ελλάδα. Σκηνές βγαλμένες από την κλασσική αρχαιότητα εκτυλίχθηκαν στην υποδοχή των Ολυμπιονικών από την Ατλάντα. Ηταν όλοι τους εκεί. Επίσημοι και κυρίως πλήθος, χιλιάδες, Αθηναίοι πολίτες, που κυριολεκτικά με εκδηλώσεις λατρείας ανέβασαν τους αθλητές μας για μια ακόμα φορά στον Ολυμπο".

    [3] Συνάντηση Μιλόσεβιτς - Τούτζμαν

    Αναφερόμενα στη σημερινή συνάντηση των προέδρων της Νέας Γιουγκοσλαβίας και της Κροατίας στην Αθήνα τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "η Αθήνα αναλαμβάνει σημαντική διεθνή πρωτοβουλία, που ξεπερνά τα όρια της Βαλκανικής, για την περαιτέρω εξομάλυνση των σερβο-κροατικών σχέσεων, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν 'αγκάθι' στην ειρήνευση της περιοχής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "η σημερινή συνάντηση, αν τελικώς αποδώσει καρπούς, με την αλληλοαναγνώριση των δυο κρατών, θα άρει και τα τελευταία εμπόδια στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Ντέιτον αλλά κυρίως θα κλείσει 'το μαύρο κύκλο' στην περιοχή της πρώην, ενιαίας Γιουγκοσλαβίας". Σε άλλο σημείο του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι "η προσφορά 'καλών υπηρεσιών' από την ελληνική κυβέρνηση, με οικοδεσπότη και μεσολαβητή τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αποτελεί τη συνέχεια της ήπιας και ισόρροπης πολιτικής, που έχει ακολουθήσει σταθερώς και σιωπηλώς η κυβέρνηση τα προηγούμενα 2,5 περίπου χρόνια".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "στη συνάντηση θα συζητηθούν όλες οι ανοιχτές διαφορές της Γιουγκοσλαβίας με την Κροατία: η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, η αναγνώριση της Κροατίας από τη Γιουγκοσλαβία, οι συνθήκες με τις οποίες θα περιέλθει η ανατολική Σλαβονία στην Κροατία, η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, το μοίρασμα της κληρονομιάς της Γιουγκοσλαβίας και το Βοσνιακό".

    [4] Αντικατοχική πορεία μοτοσικλετιστών

    Αρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ για τους Ευρωπαίους και Κύπριους μοτοσικλετιστές που με αφετηρία το ενιαίο Βερολίνο πορεύονται προς την κατεχόμενη Κερύνεια τονίζει ότι "αποφασισμένοι να φθάσουν σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές λόγχες στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, είναι οι καβαλάρηδες της ασφάλτου απο 15 χώρες, που έφθασαν χθες στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τη μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας που έχει δει η Γηραιά Ηπειρος".

    "Δεν είναι μόνο τα κατοχικά οδοφράγματα και οι πάνοπλοι στρατιώτες του Αττίλα, σημειώνει το ΕΘΝΟΣ, που ορθώνονται μπροστά στη θέληση των μοτοσικλετιστών να μεταβούν στην σκλαβωμένη Κερύνεια. Αντιμέτωπες με τους διαδηλωτές θα βρεθούν και οι νόμιμες κυπριακές αρχές της κυπριακής δημοκρατίας, που θα χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία".

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ "σε ισχυρές πιέσεις του αμερικανικού παράγοντα αποδίδουν οι οργανωτές της μεγάλης αντικατοχικής πορείας των Ευρωπαίων μοτοσικλετιστών από το Βερολίνο προς την κατεχόμενη Κύπρο την υπαναχώρηση της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και την άρνησή της να επιτρέψει την είσοδο των διαδηλωτών στη νεκρή ζώνη".

    [5] Φορολογικές ενισχύσεις σε μικρά νησιά του Αιγαίου

    Αναφερόμενος στις κυβερνητικές αποφάσεις για ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "άνθρακες ο θησαυρός" του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη για τις φοροαπαλλαγές στα νησιά. Ο Υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος διέψευσε χθες τις περισσότερες από τις φορολογικές απαλλαγές που είχε 'διαρρεύσει' 24 ώρες νωρίτερα ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Ανωμερίτης".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "αποδείχθηκε πως το όλο θέμα αποτελούσε 'ρομαντικό' σχέδιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη, ακατέργαστες προθέσεις που ωστόσο δεν είχαν αποσπάσει την έγκριση του υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "στα 7 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο προσδιορίζει η κυβέρνηση το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα των μόνιμων κατοίκων 46 μικρών νησιών του Αιγαίου και των κερδών των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένα σ αυτά. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες των νησιών αυτών δεν θα ισχύσουν ούτε τα αντικειμενικά κριτήρια".


    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 7 August 1996 - 10:00:07