Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 19 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 06/03/96

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/03/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [3] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

  • [4] Κυπριακό


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 06/03/1996 (ΑΠΕ)

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξεγέρσεις κρατουμένων σε φυλακές της χώρας, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών, το Σκοπιανό και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κραυγή Δουρή από τον τάφο: η γυναίκα μου και ο εραστής της σκότωσαν το παιδί".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μυστικές επαφές στου Μαξίμου. Εκλογομαγειρείο έστησε ο Σημίτης. "Εξαγοράζει" ψήφους για την αντιπροεδρία".

    Η ΑΥΓΗ: "Η ΓΣΕΕ υπογράφει 4.419 δραχμών. Ο,τι χάθηκε ξεχάστηκε;".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οργή Τσοβόλα κατά Ανδρέα. Καταγγέλλει τους Μιμίκους που τον πούλησαν μετά το Ειδικό Δικαστήριο".

    ΕΘΝΟΣ: "Γράμμα απ' το κάτεργο του διαβόλου. Ανατριχιαστικές καταγγελίες από τους κρατουμένους της Κέρκυρας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα 12 μίλια θα μας τα κάνουν 3. Με απόβαση στα νησιά μας απειλούν οι Τούρκοι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μπάχαλο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το πρώτο μεγάλο βήμα της κυβέρνησης για τη διάλυση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πούλησαν τους εργαζόμενους. 1,5 κουλούρι "αύξηση" δίνουν οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μόνο έτσι θα τα βρούμε με την Τουρκία. Τέσσερις όροι Πάγκαλου προς Αγκυρα με πυρήνα τη Χάγη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κλίντον: απαράδεκτη η άσκηση βίας στο Αιγαίο. Επαναλαμβάνει την πρόταση προσφυγής στη Χάγη".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μεγάλο δώρο στην αγροτιά. Ρυθμίζονται χρέη 220 δισεκατομμυρίων στην Αγροτική Τράπεζα. Εξόφληση δανείου σε 8 χρόνια. Χαρίζονται τόκοι".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Επώνυμοι σε λαθρεμπόριο καυσίμων. 20 διώξεις για κομπίνα 500 δις".

    ΝΙΚΗ: "Με.... φέσι ο Μητσοτάκης στο Προεδρικό".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σύμβαση ντροπής από την κυβερνητική παράταξη στη ΓΣΕΕ".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ο υπόλοιπος Τύπος αναφέρονται σε συνέντευξη που έδωσε στον Τούρκο δημοσιογράφο Αλι Μπιράν ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος η οποία προδημοσιεύθηκε σε άρθρο στην εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ αλλά δε μεταδόθηκε χθες το βράδυ. "Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, ο κ Πάγκαλος προέβη σε σειρά προτάσεων για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, τις οποίες παραθέτει ο Τούρκος δημοσιογράφος: Το Καρντάκ (όπως αποκαλεί ο Τούρκος δημοσιογράφος τις βραχονησίδες Ιμια) αυτό καθεαυτό, μόνο του είναι ένα γεγονός. Η Τουρκία ή θα παραιτηθεί από τον ισχυρισμό της αυτό ή θα αποταθεί μόνη της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει αμέσως την παρεμπόδισή της όσον αφορά την τελωνειακή ένωση στην ΕΕ. Κατ'αυτόν τον τρόπο θα αρθεί ένα πρόβλημα στις σχέσεις με την Ευρώπη. Η Ελλάδα και η Τουρκία καταθέτοντας από κοινού αίτηση, όσον αφορά το θέμα της υφαλοκρηπίδας, μπορούν να αποταθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία να μεταφέρει τη στρατιά Αιγαίου σε άλλη περιοχή και τότε η Ελλάδα θα αφοπλίσει τα νησιά. Με σειρά συμφωνιών σε πολλούς τομείς μεταξύ των δύο χωρών και πρώτα στην οικονομία, μπορεί να εγκαθιδρυθεί η ειρήνη. Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν χθες ότι ο κ Πάγκαλος δεν αναφέρθηκε σε αφοπλισμό των ελληνικών νησιών. Στο σχόλιό του ο κ. Μπιράτ αναφέρει ότι "η απάντηση που έλαβε από όλους είναι ότι η τουρκική θέση δεν φαίνεται πολύ ισχυρή στο θέμα των Ιμια. Οι Ελληνες είναι σε θέση να πείσουν πιο εύκολα το Διεθνές Δικαστήριο, αφού έχουν διανύσει αρκετή απόσταση στο θέμα αυτό. Εβαλαν διεθνείς δικηγόρους και εξέτασαν την κατάσταση και έχουν ετοιμάσει ένα παχύ φάκελο, ο οποίος πολλαπλασιάστηκε και διανεμήθηκε στις πρωτεύουσες-κλειδιά όσον αφορά την κρίση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπως και οι άλλες εφημερίδες, αναφέρονται εκτενώς στην επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Κλίντον προς τον Αγγελο Τσακόπουλο, διακεκριμένο εκπρόσωπο της ελληνικής ομογένειας που διατηρεί στενές σχέσεις με το Λευκό Οίκο επαναδιατύπωσε "την απόφαση των ΗΠΑ να μη δεχθούν την άσκηση βίας για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Στην επιστολή, ο πρόεδρος Κλίντον επαναλαμβάνει ότι το θέμα της κυριαρχίας επί της Ιμιας πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κάτι που αποδέχεται η ελληνική πλευρά, όπως επισημαίνει. Στην ίδια αυτή επιστολή ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι κατά της άσκησης βίας στο Κυπριακό, στο θέμα των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου στο Αιγαίο. Προσθέτει ακόμη αναφορικά με την Τουρκία ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ δεν είναι δεδομένη και θα αντιδράσουν στις περιπτώσεις που "η μία πλευρά επιδίδεται σε χρήση βίας, ή απειλές ή ακόμη δε σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της άλλης".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι στην επιστολή του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών κ. Ρίφκιντ προς τον Ελληνα ομόλογό του κ Πάγκαλο "διαφαίνεται κάποια αλλαγή στις θέσεις της Μ. Βρετανίας. Υπάρχει αναφορά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση της "διαφοράς" για τα Ιμια, ενώ αποφεύγεται αναφορά στο διάλογο, που ήταν η αρχική θέση του Λονδίνου. Είναι σημαντικό ότι επισημαίνονται και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροπλάνα. Συγχρόνως, όμως τονίζεται ότι η Ελλάδα, της οποίας οι θέσεις φαίνονται σωστές δεν πρέπει να εμποδίσει την Τελωνειακή Σύνδεση της ΕΕ με την Τουρκία".

    "Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, επιστολή έλαβε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ντενίζ Μπαϊκάλ από το Βρετανό ομόλογό του, Μάλκολμ Ρίφκιντ, με την οποία η Αγκυρα καλείται να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις διαφορές της με την Αθήνα. Μάλιστα, η βρετανική πλευρά προειδοποιεί την Αγκυρα ότι αν επιμείνει στην ίδια στάση, κινδυνεύει να μειωθεί η αξιοπιστία της στην Ευρώπη και να επιδεινωθεί η διαπραγματευτική της θέση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών η μερική τουλάχιστον μεταστροφή της στάσης της βρετανικής διπλωματίας οφείλεται : σε εσωτερικές πιέσεις που ασκήθηκαν στο Λονδίνο το οποίο βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο σε επιρροή που άσκησαν άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ στη Βρετανία αλλά και στις συνεχείς επαφές της ελληνικής πλευράς με το Φόρεϊν Οφις από την επίσκεψη του κ Ρίφκιντ στην Αθήνα και εντεύθεν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "στο δρόμο της επιδιαιτησίας από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης οδηγούνται... νομοτελειακά πλέον οι ελληνοτουρκικές διαφορές αφού αυτή είναι η λύση που φαίνεται να προκρίνει και ο αμερικανικός παράγοντας ασκώντας προς την κατεύθυνση αυτή πιέσεις με αποδεκτή την αδύναμη κυβέρνηση Σημίτη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι η "ικανοποίηση" που εκφράζει κάθε φορά η Αθήνα όταν οι ΗΠΑ ή οι χώρες της ΕΕ κάνουν αναφορά στο Διεθνές Δικαστήριο ως μέσο επίλυσης της διαφοράς,"δικαιολογείται" από τα πλούσια νομικά επιχειρήματα που διαθέτει η Ελλάδα σχετικά με την κυριαρχία της επί των βραχονησίδων. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι, στόχος της Αγκυρας και όσων προτρέπουν για προσφυγή στη Χάγη δεν είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των βραχονησίδων αλλά η έναρξη μιας συνολικότερης ελληνοτουρκικής συζήτησης για το Αιγαίο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "για πρώτη φορά μας προκαλεί ανοικτά η Αγκυρα. Για πρώτη φορά η στρατιωτική της ηγεσία αφήνει τα "Casus Belli" και μιλά για..."Belli". Ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Επιτελείου Ερκαγιά δήλωσε: "αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12νμ τότε εμείς θα κάνουμε απόβαση στα νησιά". Αυτή την προκλητική δήλωση έκανε ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός και φυσικά είχε την πλήρη κάλυψη των Τσιλέρ και Γιλμάζ. Η Ελλάδα βέβαια δεν υπολογίζει τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετήσει χρονικά τη στιγμή που θα ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα και θα επεκτείνει από 6 σε 12 τα ναυτικά μίλια".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ψυχολογικό πόλεμο" εναντίον της Ελλάδας εγκαινιάζει η Αγκυρα, ώστε να την αναγκάσει να μην "μπλοκάρει" την κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία. Ο "πόλεμος νεύρων" της τουρκικής πλευράς έγκειται στην έγερση αξιώσεων για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το ευρύτερο φάσμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, όπως η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κ.α. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τουρκικός Τύπος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα υπογραμμίζει ότι η Αγκυρα θα λάβει "αντίμετρα" κατά της Ελλάδος".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "επίμονα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο φέρουν αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να απειλούν οτι αν η Ελλάδα επιμείνει στην άσκηση του βέτο για τη χρηματοδότηση που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης, η Αγκυρα θα απαγορεύσει στην ελληνική εμπορική ναυτιλία να μεταφέρει φορτία προς και από τα τουρκικά λιμάνια. Ανάλογα μέτρα - που είναι απολύτως παράνομα - είχαν συζητηθεί και στο παρελθόν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια παλαιότερων ελληνοτουρκικών κρίσεων αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τέτοια μέτρα θα έπλητταν περισσότερο την τουρκική οικονομία και δεν θα ωφελούσαν παρά μεμονωμένες τουρκικές ναυτιλιακές εταιρίες".

    "Στη Γερμανία, σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, η "Ομοσπονδία Τούρκων από τη Δυτική Θράκη" ξεκινάει καμπάνια προβολής του θέματος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη σε μια προσπάθεια να πείσει τη γερμανική κοινή γνώμη για την παραβίαση των δικαιωμάτων του "ξεχασμένου λαού", όπως αποκαλούν τη μειονότητα. Η πολιτική "κάλυψη" σε αυτή την πρωτοβουλία - την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμφερείς σε άλλες γερμανικές πόλεις - δίδεται από τον πρόεδρο της Μικτής Γερμανοτουρκικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή Τόμας Κόσεντεϊ και τον επίσης χριστιανοδημοκράτη - εκπρόσωπο της υπερδεξιάς πτέρυγας του κόμματος, Χάϊνριχ Λούμερ".

    "Τραγωδία θα είναι για τη χώρα μας η προβολή βέτο στην τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης χθες αργά το βράδυ και μετά από σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη", γράφει ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    [3] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "στο τραπέζι έβαλαν τα Σκόπια πρόταση για ονομασία τους με τον όρο "Νόβα Ματσεντόνια". Την πρόταση μετέφερε ο πρέσβης Χρ. Ζαχαράκις. Η πρόταση συζητήθηκε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή και κατ'αρχάς δεν έγινε αποδεκτή. Ωστόσο επιβεβαιώθηκε η θέληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το πρόβλημα και να επιδιώξει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ηδη η ελληνική και η σκοπιανή πλευρά διατηρούν απευθείας διαύλους επικοινωνίας και, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα (σχέσεις με την Τουρκία, η Αθήνα, την κυβερνητική αστάθεια και την άτυπη προεκλογική περίοδο τα Σκόπια), και οι δύο έχουν αφήσει να εννοηθεί πως επιθυμούν σύντομη επίλυση του θέματος και κυρίως την ομαλή εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας τους. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει τονίσει σε συνεργάτες του πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος ".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, αλλά και τις άλλες εφημερίδες, που επικαλούνται τηλεγραφήματα του γιουγκοσλαβικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ , "η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τα Σκόπια, στο έδαφός τους, τον Οκτώβριο, στα πλαίσια των ασκήσεων που κάνει το ΝΑΤΟ με τις πρώην ανατολικές χώρες και επί τη βάσει του προγράμματος "Συνεργασία για την Ειρήνη". Εκτός από ελληνικές και σκοπιανές στρατιωτικές δυνάμεις προβλέπεται να πάρουν μέρος δυνάμεις απο τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Τουρκία. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει κι άλλη άσκηση στην Αλβανία στις 20 Ιουλίου, στην οποία θα πάρουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις από όλες τις ανωτέρω χώρες καθώς και από την Ιταλία".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "Ο ΟΗΕ μέσω του εκπροσώπου του ΓΓ στην Κύπρο υιοθετεί τις απόψεις Ντενκτάς για τους Ελληνοκύπριους αγνοούμενους. Ο κ Φεϊσσέλ εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι όλοι οι αγνοούμενοι της Κύπρου είναι νεκροί. Επιπλέον ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ προσπάθησε να αποφύγει το θέμα της απόδοσης ευθυνών για τις κτηνωδίες του Αττίλα υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Διερευνητικής Επιτροπής. Ειδικότερα, ο κ Φεϊσσέλ δήλωσε χθες ότι η Διευρευνητική Επιτροπή δεν έχει στοιχεία, πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο που να αποδεικνύει ότι κάποιοι αγνοούμενοι είναι ζωντανοί. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ μάλιστα τόνισε ότι οι δηλώσεις Ντενκτάς σε πολλούς δεν προκάλεσαν, έκπληξη, ενώ παραδέχθηκε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα της διερεύνησης του τόπου και των συνθηκών που σκοτώθηκαν οι αγνοούμενοι. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσαν τους φόβους ότι οι προκλητικές δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μπλόφα για να τεθεί εκτός ατζέντας το θέμα των αγνοουμένων".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ο κ. Φεϋσσέλ "ταυτίστηκε πλήρως με τις προκλητικές θέσεις και τα δόλια "συμπεράσματα" του Ραούφ Ντενκτάς ότι όλοι οι αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής είναι νεκροί". "Δήλωση-πρόκληση "είναι ο τίτλος του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενωσης - Κύπρου δήλωσε ότι συμμερίζεται της ανησυχίες του κυπριακού πληθυσμού για τους αγνοούμενους αποδίδοντας ευθύνες για την εξαφάνισή τους στον τουρκικό στρατό και ζήτησε την ενεργότερη εμπλοκή της Ενωσης στο Κυπριακό μέσω θέσπισης της "κοινής δράσης", ενώ ο κ. Χ Βαν ντεν Μπρουκ επανέλαβε ότι οι κυπριακές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο εξάμηνο του ' 97".

    "Τη δέσμευση της ΕΕ να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις έξι μήνες μετά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ επανέλαβε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Χ. Βάν ντεν Μπρούκ μετά τη χτεσινή του συνάντηση στη Λευκωσία με τον Κύπριο Πρόεδρο Γλ. Κληρίδη, τονίζει ο ΛΟΓΟΣ. Απαντώντας στο αν η επίλυση του Κυπριακού είναι όρος για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο Βάν ντεν Μπρούκ τόνισε ότι η ΕΕ δεν εργάζεται με όρους και προϋποθέσεις υπογράμμισε ωστόσο ότι η ίδια είναι δεσμευμένη για την υλοποίηση της Τελωνειακής Ενωσης της Τουρκίας όπως και για τη λύση του Κυπριακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός κοινοτικός επίτροπος δεν συναντήθηκε τελικώς με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης η οποία θεωρεί ότι ο Ραούφ Ντενκτάς είναι ο κατά τεκμήριο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.20 run on Wednesday, 6 March 1996 - 10:59:55