Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 19 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 19/02/96

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/02/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Αίτια πτώσης ελικοπτέρου

  • [3] Ταμείο Εθνικής Αμυνας

  • [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [5] Ευρώπη - Περιοδεία πρωθυπουργού

  • [6] ΗΠΑ-Ελλάδα

  • [7] Κυπριακό

  • [8] Μιχάλης Ράπτης

  • [9] ΣΑΕ


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 19/02/1996 (ΑΠΕ)

    Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου, η εκλογή νέου κεντρικού συμβουλίου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η περιοδεία αυτή την εβδομάδα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου. Πολλές απο τις εφημερίδες δημοσιεύουν αφιερώματα στο Μιχάλη Ράπτη, γνωστό ως "Πάμπλο" που απεβίωσε το Σάββατο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διπλός φόρος στους δημοσίους υπαλλήλους. Ετοιμάζουν λίστα φοροφυγάδων δημοσίων υπαλλήλων ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πατατράκ Σημίτη στο συνέδριο. Εχασε και τη νεολαία".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παίρνει κεφάλια ο Κώστας Σημίτης. Τολμηρές αποφάσεις του Πρωθυπουργού αμέσως μετά τις περιοδείες του σε Ευρώπη και Αμερική".

    ΕΘΝΟΣ: "Παγίδα με τα νοίκια. Στην τσιμπίδα της εφορίας όσοι απέκρυψαν εισοδήματα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βρήκαν την 'λύση' για τις τρύπες του ελικοπτέρου αλλά τα μπουλόνια ψάχνουν για... παξιμάδια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μυρίζουν εκλογές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρύπες και στο πόρισμα. Αρχηγός ΓΕΝ: δεν ξέρουμε απο τι έπεσε το ελικόπτερο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κι άφησε ξοπίσω του μια τρύπα. Εκθετος ο Εβερτ με το ελικόπτερο. Υπουργείο: δεκτός ο έλεγχος για όποιον επιθυμεί".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Απίστευτες αυθαιρεσίες της εφορίας εις βάρος των φορολογουμένων".

    ΝΙΚΗ: "Το μετέωρο βήμα του Σημίτη. Υποπτο δημοσίευμα για τις επενδύσεις στη Θράκη".

    [2] Αίτια πτώσης ελικοπτέρου

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν οτι "ένταση και εκνευρισμός επικρατούν στη ΝΔ μετά το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την προέλευση των διατρήσεων στο μοιραίο ελικόπτερο, ενώ ορισμένοι στη Ρηγίλλης επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Γ. Βαρβιτσιώτη οτι εκείνος επέμεινε να εκδοθεί η σκληρή ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν οτι ήταν αδικαιολόγητη η βιασύνη που επεδείχθη απο την ηγεσία της ΝΔ η οποία υιοθέτησε ανεπίσημες πληροφορίες πως το ελικόπτερο εβλήθη απο πυρά των Τούρκων και έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "ηχηρό ράπισμα κατά της ΝΔ και της ΠΟΛΑν που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ξεδιάντροπα τη μνήμη τριών νεκρών και να κάνουν μικροπολιτική πάνω στο ευαίσθητο θέμα της πτώσης του ελικοπτέρου στην Ιμια αποτελεί η έκδοση του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων για τις οπές που εντοπίστηκαν στην καμπίνα του. Το πόρισμα αναφέρει οτι οι διατρήσεις όπως λανθασμένα ονομάζει τις οπές το ΓΕΝ οφείλονται αποκλειστικά σε αποκόλληση των συνδετικών καρφιών των ελασμάτων σε βίαιη μετακίνηση ράβδων του συστήματος κατεύθυνσης και σε διαβρώσεις εξαιτίας της παραμονής του ελικοπτέρου στο νερό για δεκαπέντε ημέρες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της σημειώνει μεταξύ άλλων οτι "η σπουδή με την οποία το ΓΕΝ ανακοίνωσε αμέσως μόλις ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, οτι υπήρξαν διατρήσεις στην άτρακτο αλλά και το πρόχειρο πόρισμα των πραγματογνωμόνων που δεν προέρχονται απο το Ναυτικό και την Αεροπορία, την άλλη μέρα το πρωί με το οποίο αποκλειόταν η εχθρική ενέργεια, δεν πείθουν τους Ελληνες. Η κοινή γνώμη στη χώρα μας απαιτεί πλήρη διασαφήνιση της πραγματικότητας και φυσικά απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει η κυβέρνηση για να πείσει οτι το 'πόρισμα' που παρουσίασε βιαστικά το μεσημέρι του Σαββάτου είναι αξιόπιστο. Ωστόσο, βασικά ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα και μόνο μια αντικειμενική επιτροπή απο ειδικούς θα δώσει οριστικές και έγκυρες απαντήσεις στο ερώτημα γιατί έπεσε το ελικόπτερο τη νύχτα της κρίσης, με συνέπεια να σκοτωθούν οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού".

    "Αυτονόητο είναι, επισημαίνει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, οτι η συγκεκριμένη υπόθεση ανησύχησε και εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση αφού ενδέχεται τελικά να αποδειχθεί οτι οι 'διατρήσεις' που υπάρχουν στην άτρακτο του ελικοπτέρου δεν προεκλίθησαν απο... μπουλόνια και ελάσματα αλά απο τουρκικά πυρά. Πάντως τα τελικά συμπεράσματα για τους λόγους της πτώσεως του ελικοπτέρου που προκάλεσε και το θάνατο των τριών αξιωματικών μας θα εξαχθούν μετά την λεπτομερή εξέταση της καραμπίνας στα ειδικά εργαστήρια του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, όπου μετεφέρθη χθες με το αρματαγωγό "ΣΑΜΟΣ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "η υποβολή της πρότασης της σύγκλησης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για τα γεγονότα της Ιμιας, απασχολεί τη σημερινή συνεδρία του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το θέμα της πλήρους διαλεύκανσης της αλήθειας θεωρείται μείζον και τη συλλογή πληροφοριών καθώς επίσης τον όλο χειρισμό του ζητήματος αναλαμβάνει προσωπικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης".

    [3] Ταμείο Εθνικής Αμυνας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "Ταμείο Εθνικής Αμυνας με στόχο την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, πρόκειται να δημιουργηθεί προσεχώς και στο οποίο θα καταβάλλονται εισφορές απο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η λογική για την ίδρυση ενός τέτοιου Ταμείου, συνδέεται με την αναζήτηση πόρων για τις Ενοπλες Δυνάμεις σε εποχές καθοριστικές για το έθνος, αφού πολυποίκιλοι εχθροί απειλούν την εθνική μας ασφάλεια. Οπως είναι γνωστό, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες υπάρχουν εδώ και χρόνια στην Κύπρο (Ταμείο ΕΘνοφρουρού) καθώς και στην Τουρκία (Ταμείο Αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων). Στην Τουρκία συγκεκριμένα, μέσω του Ταμείου Αρωγής υποστηρίζεται σειρά ειδικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων (όπως π.χ. ο εκσυγχρονισμός αεροσκαφών, η κατασκευή οχημάτων μεταφοράς προσωπικού κ.α.)".

    [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει στο σχόλιό του μεταξύ άλλων οτι "κι όμως η κρίση στην Ιμια έχει και τις θετικές πλευρές της. Που μάλιστα είναι και πολλές αλλά και σημαντικές. Και δεν χρειάζεται παρά μια απλή και μόνο καταγραφή της καθημερινής ειδησεογραφίας για να διαπιστώσει κανείς οτι οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τις ελληνικές θέσεις. Το κλίμα είναι σαφώς ευνοϊκό. Αλλα σε καμία περίπτωση η εξωτερική μας πολιτική δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί στο γεγονός αυτό. Αντίθετα οφείλει να το εκμεταλλευθεί και να το αξιοποιήσει. Τώρα που οι δυνατότητες υπάρχουν και το έδαφος είναι πρόσφορο. Η ελληνική εξωτερική πολιτική καλείται ν' αξιοποιήσει μια ευκαιρία απ' αυτές που σπάνια είχε. Δεν θα υπάρξει καμιά δικαιολογία αν τη χάσει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "με μνημειώδη ανευθυνότητα και ασυγχώρητη προχειρότητα η Νέα Δημοκρατία - και απο κοντά η Πολιτική Ανοιξη - πρόβαλε κατηγορηματικά και επιθετικά την άποψη οτι το μοιραίο ελικόπτερο "γαζώθηκε" απο τις σφαίρες των Τούρκων. Είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να βγάλει πόρισμα πριν καν δει το μοιραίο ελικόπτερο και να μην έχει εμπιστοσύνη στις Ενοπλες Δυνάμεις, θεωρώντας "κατασκευασμένο" το πόρισμα των αξιωματικών εμπειρογνωμόνων; Είναι δυνατόν και σε ένα τέτοιο θέμα να γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση παίζοντας με τα εθνικά θέματα και τοκίζοντας στις χαμένες ζωές τριών παλικαριών; Η κυβέρνηση καλώς έπραξε και έδωσε αμέσως μετά την ανέλκυση της καμπίνας τα πρώτα στοιχεία των παρατηρήσεων γιατί στο μεταξύ είχε αρχίσει το όργιο των 'διαρροών'. Ταχύτατα έδωσε και το πρώτο πόρισμα. Η ΝΔ θα απέφευγε το διασυρμό της αξιοπιστίας της αν περίμενε ένα μόνο 24ωρο. Τώρα βέβαια δεν μπορεί να τα 'μαζέψει'. Και ο κ. Εβερτ αντί μιας αντιπολιτευτικής επιτυχίας άφησε - στην κυριολεξία - ξοπίσω του μια τρύπα κατά πως θα έλεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "η Τουρκία επιμένει ακόμα στις απευθείας διαπραγματεύσεις για την αποσαφήνιση του νομικού καθεστώτος των νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, προς όφελός της. Αυτό ουσιαστικά εννοούσε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Ινάλ Μπατού, με συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ΕΤ1. Είπε χαρακτηριστικά: "ας προσπαθήσουμε να λύσουμε καταρχήν το πρόβλημα με διμερείς διαπραγματεύσεις. Ας το δοκιμάσουμε τι κακό υπάρχει σε αυτό" αναρωτήθηκε ο κ. Μπατού. Θέτοντας όμως εμμέσως και το θέμα της τουρκικής απειλής εφόσον δεν πραγματοποιηθεί ο διάλογος είπε: "Είμαι ακόμα πολύ ανήσυχος, αν υπάρξει κάποιο τετελεσμένο και υπάρξει κλιμάκωση, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα αντίστοιχη κρίση, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί".

    [5] Ευρώπη - Περιοδεία πρωθυπουργού

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "διπλωματική εκστρατεία σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αρχίζει την Τετάρτη απο τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ερείσματά της χώρας στο εξωτερικό και να κάνει γνωστές τις ελληνικές θέσεις για την ελληνοτουρκική κρίση. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος (που θα συνοδεύσει τον κ. Σημίτη) έκανε για μια ακόμη φορά σαφές οτι η Αθήνα δεν δέχεται να κάνει διάλογο για κυριαρχικά της δικαιώματα και πρόσθεσε: "αν οι Τούρκοι νομίζουν οτι μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα όπως στην Κύπρο τότε πλανώνται πλάνην οικτραν και θα λάβουν τη δέουσα απάντηση. Ο κ. Σημίτης - έχοντας εξασφαλίσει την πρόσκληση του προέδρου Κλίντον στην Ουάσιγκτον - θα υπογραμμίσει στους Ευρωπαίους ηγέτες τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της κυβέρνησης ενώ θα επισημάνει οτι η στάση της Τουρκίας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για συνθήκες που αποτελούν τη βάση των συνόρων στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "την έμπρακτη υποστήριξη της ΕΕ θα επιδιώξει σε προσωπικό επίπεδο ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την οποία αναγνωρίζονται τα σύνορα της Ελλάδα ως σύνορα της Ευρώπης. Κατά την πρώτη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, στη Βόννη και στο Παρίσι, το τριήμερο απο την Τετάρτη ως την Παρασκευή, ο κ. Κ. Σημίτης επιθυμεί να έχει άμεση την υποστήριξη των μεγάλων της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας όπως και της Επιτροπής, που όλοι τους έχουν πάρει θέση υπέρ των Ελλήνων. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τους κ. Ζ. Σαντέρ πρόεδρο της Επιτροπής, το Γερμανό καγκελάριο κ. Χ. Κόλ και τους Πρόεδρο και πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Ζ. Σιράκ και Αλ. Ζιπέ".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "στο τριήμερο ταξίδι του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο κ. Σημίτης θα τονίσει στους συνομιλητές του: Την απόφαση της κυβέρνησής του η Αθήνα να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ως ενεργός και ισότιμος εταίρος. Την πρόθεσή του για ανάπτυξη πολλαπλών σχέσεων σε διμερές επίπεδο, κυρίως σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Παράλληλα, θα θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Αγκυρα μακριά όμως - όπως λένε συνεργάτες του - απο εθνικισμούς και εθνοκεντρικές αντιλήψεις. Χαρακτηριστικό της αντίληψης του Κ. Σημίτη για την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του είναι ο τρόπος που αναμένεται να θέσει στον καγκελάριο Κόλ το θέμα του κατοχικού δανείου: "να κλείσει το θέμα με μια συμφωνία και μια προσέγγιση των δύο χωρών που δεν θα θίγει καμία πλευρά και δεν θα αναβιώνει πολεμικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά". Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες του "Ε" δεν αποκλείεται το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων να ισοσκελιστεί με γερμανική στρατιωτική βοήθεια και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν χορήγηση φρεγατών, στα πλαίσια της ενίσχυσης του πολεμικού ναυτικού".

    [6] ΗΠΑ-Ελλάδα

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "στήριξη με όλα τα μέσα προσφέρει πλέον στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη η αμερικανική κυβέρνηση. Ο καθορισμός της ημερομηνίας της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο ήταν η αρχή που θα έχει και συνέχεια αφού στην Ουάσιγκτον γίνονται συζητήσεις για τη διευθέτηση και του θέματος της κυριαρχίας των βραχονησίδων με τρόπο που να ικανοποιεί την Αθήνα. Παρά το γεγονός οτι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εισηγηθεί 'αυστηρή ουδετερότητα' στο ζήτημα αυτό αλλα στελέχη της κυβέρνησης που ενδιαφέρονται και για το πολιτικό μέλλον του κ. Κλίντον πιστεύουν οτι οι βραχονησίδες είναι ένα πρόβλημα για το οποίο η Ουάσιγκτον πρέπει να έχει θέση. Προωθούν δε την έκδοση δήλωσης η οποία θα αποδέχεται τουλάχιστον τον προηγούμενο καθεστώς. Στο μεταξύ η εφημερίδα "Νιου Γιόρκ Τάιμς" απο τη θέση του κύριου άρθρου απονέμουν εύσημα στον κ. Σημίτη ο οποίος "αν και βρίσκεται κι αυτός - όπως γράφει - υπό το καθεστώς μεγάλης πολιτικής πίεσης έμεινε πιστός στις ρεαλιστικές του πεποιθήσεις" επιδεικνύοντας σύνεση και μετριοπάθεια. Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα καταγγέλλει την απειλητική υπερθνικιστική στάση της Τανσού Τσιλέρ την οποία και χαρακτηρίζει "ξεδιάντροπη".

    [7] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "πληροφορίες απο διπλωματικές πηγές αναφέρουν οτι οι Αμερικανοί προτίθενται να επισπεύσουν την πρωτοβουλία τους στο Κυπριακό, παρά το γεγονός οτι στην Τουρκία εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει κυβερνητική κρίση. Ενδεικτικό της πρόθεσης της Ουάσιγκτον να επισπεύσει την παρέμβασή τους είναι και το γεγονός οτι αποστέλλεται στο τρίγωνο Λευκωσία, Αθήνα, Αγκυρα ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επαφές. Πρόκειται για το διευθυντή του τμήματος Νοτίου Ευρώπης Κέρι Καβάνο, ο οποίος έφθασε χθες στη Λευκωσία και σήμερα το πρωί θα γίνει δεκτός απο τον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Ραούφ Ντενκτάς. Η αποστολή Κάβανο στην περιοχή αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Ουάσιγκτον η δε αποστολή αποτελεί το αντικατάστατο της ματαιωθείσας επίσκεψης του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ".

    [8] Μιχάλης Ράπτης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "κενό δυσαναπλήρωτο δημιουργεί στην ελληνική αριστερή και επαναστατική διανόηση η απώλεια του Μιχάλη Ράπτη επί 60ετία συνεπή αγωνιστή των ιδεών του τροτσκισμού και της συμμετοχικής δημοκρατίας. Αίσθηση στους διεθνείς αριστερούς κύκλους προκάλεσε ο θάνατος του επί 20ετία γραμματέα της 4ης Διεθνούς του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του παγκόσμιου τροτσκιστικού κινήματος. Ενας συνεπής στις ιδέες του αγωνιστής έφυγε απο κοντά μας και στο ξόδι του που θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη θα τον συνοδεύει η ανυπόκριτη θλίψη των ομοϊδεατών του Ελλήνων και Ξένων αλλα και των ιδεολογικών του αντιπάλων καθώς και η συνολική του στάση ζωής απέσπασε στη μακρόχρονη διαδρομή της τον θαυμασμό και σεβασμό όλων ανεξαιρέτως. Ο απόστρατος πλέον στρατηγός Σαραϊβα ντε Καρβάλιο ηγέτης της πορτογαλικής επανάστασης δήλωσε χθες οτι θεωρεί "το θάνατο του προσωπικό πλήγμα και μέγιστη απώλεια για την παγκόσμια επαναστατική διανόηση".

    [9] ΣΑΕ

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "στη δημιουργία μικτού αμφίδρομης ενημέρωσης για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με έμφαση στα εθνικά θέματα στην ολοκλήρωση του Ληξιαρχείου του Απόδημου Ελληνισμού και στη δημιουργία δορυφορικής τηλεόρασης πρόκειται να επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ΣΑΕ όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης του 9μελους προεδρείου του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Η δραστηριότητα του ΣΑΕ θα επεκταθεί και σε θέματα εκπαίδευσης του πολιτισμού του Ελληνισμού στο εξωτερικό, στην ενίσχυση των ελληνικών κοινοτήτων της τέως Σοβιετικής Ενωσης και της Κεντρικής Ασίας, στη δημιουργία Πανεπιστημιακών Δικτύων με βασικό άξονα τα Πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας και επιχειρηματικών δικτύων με έμφαση στον τομέα του Τουρισμού".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.20 run on Monday, 19 February 1996 - 10:44:37