Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 19 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 30/10/95

From: tzarros@ccs.carleton.ca (Theodore Zarros)

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/10/1995


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] ΕΕ-Τουρκία -Ελλάδα

  • [3] Τουρκία-Κύπρος-ΗΠΑ

  • [4] Παρα-Εγνατία

  • [5] ΠΓΔΜ

  • [6] Επίσκεψη Γκρατσόφ

  • [7] ΝΑΤΟϊκή άσκηση

  • [8] Συνάντηση αρχηγών Γ.Ε.Ε.Θ.Α.

  • [9] Ελληνοαλβανικές σχέσεις

  • [10] Συνέντευξη Παπαντωνίου

  • [11] Νέα Δημοκρατία


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 30/10/1995 (ΑΠΕ)

    Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τη φωτογραφία που δημοσίευσε η "Αυριανή", οι σχέσεις Τουρκιας-ΕΕ και το Σκοπιανό είναι απο τα βασικά θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Ταύρος... στρίμωξε τη Δήμητρα. Παρα-παίουσα εξουσία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Καίνε τα τεκμήρια για ΙΧ, μοτό και σκάφη".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θα γκρεμίσουμε όλη τη σαπίλα. Δε φοβόμαστε ούτε τους Εισαγγελείς, ούτε τη φυλακή γιατί βάζουμε πάνω απο όλα το συμφέρον του λαού και του τόπου".

    ΕΘΝΟΣ: "Η ώρα της Δήμητρας. Μια γενναία απόφαση μπορεί να ανατρέψει τώρα τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σαρτζετάκης: για το συμπεθεριό Σκοπίων-Αθηνών-ΗΠΑ ταπεινωτική συμφωνία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέα φοροληστεία. Κόβουν τις φοροαπαλλαγές και φορολογούν τα επιδόματα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διεθνές ρεζίλι με τα γυμνά της Μιμής. Μετά τις φωτογραφίες ακολουθούν έγγραφα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φωτοφίνις για τον Τύπο. Ασκούς Αιώλου ανοίγουν οι διώξεις. Ενωση Ιδιοκτητών: δικαστικό πραξικόπημα η δίωξη (για τη δημοσίευση φωτογραφιών)".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Αυξήσεις 2% πάνω απο τον πληθωρισμό, τόνισε ο Γιάννος Παπαντωνίου".

    ΝΙΚΗ: "Τσακίστε τον φασισμό. Λαϊκή εντολή για την αλητεία της .. "ΑΥΡΙΑΝΗΣ". Βουλιάζει στο βούρκο του ο Κουρής".

    [2] ΕΕ-Τουρκία -Ελλάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "φιλοτουρκική εμφανίζεται η ισπανική προεδρία της ΕΕ για την προώθηση απο το Συμβούλιο Συνδέσεως ΕΕ και Τουρκίας της Τελωνειακής Ενωσης. Στην εισήγηση της προεδρίας που θα συζητηθεί στο σημερινό Συμβούλιο Συνδέσεως με τη συμμετοχή των 15 υπουργών Εξωτερικών, αναφέρεται οτι "οι τεχνικές προϋποθέσεις που αφορούν στην υλοποίηση της Συμφωνίας Τελωνειακής Σύνδεσης έχουν εκπληρωθεί "ώστε τίποτα δεν εμποδίζει την έναρξή της απο τις 15 Δεκεμβρίου. Επίσης, η ισπανική προεδρία εισηγείται την αποδέσμευση όλων των εκκρεμών χρηματοδοτικών προγραμμάτων προς την Τουρκία ενώ προτείνει και την τακτική σύγκληση κοινών οργάνων για τη συζήτηση των εκκρεμών προβλημάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "η συζήτηση για την έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα Δεκεμβρίου παρά το γεγονός οτι στην Τουρκία ελάχιστα έχουν αλλάξει οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πραγματοποιηθεί κάτω απο πολυποίκιλες πιέσεις για θετική ψήφο. Πάντως, όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι πολιτικοί παρατηρητές οι ανησυχίες των Ευρωπαίων για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία συνεχίζουν να αποτελούν ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα για την επικύρωση της ένωσης. Σε αυτή την περίπτωση, καθώς μια πιθανή απόρριψη της τελωνειακής ένωσης θα μετέθετε την επόμενη συζήτηση οκτώ μήνες αργότερα, το πιθανότερο είναι να υπάρξει αναβολή της συζήτησης".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "οι '15' θα εμφανιστούν με Κοινή Θέση που έχει ετοιμάσει η ισπανική προεδρία και η οποία εξασφαλίζει στην Τουρκία σχέσεις παρόμοιες με αυτές που έχουν οι χώρες που θα ενταχθούν σύντομα στην ΕΕ, όπως η Κύπρος, η Μάλτα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η Κοινή Θέση δέχεται οτι "οι τεχνικές προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία της Τελωνειακής Σύνδεσης έχουν εκπληρωθεί". Αναφέρεται επίσης στο θέμα του εκδημοκρατισμού, τονίζοντας οτι αναμένεται μια ουσιαστική πρόοδος στο θέμα αυτό, καθώς και στο Κουρδικό και συγχρόνως χαρακτηρίζεται 'τρομοκρατική' η δράση του ΡΚΚ. Υπάρχει, πάντως ρήτρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία προβλέπει οτι σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος στην Τουρκία τότε θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις απο την ΕΕ. Εκφράζεται η δυσαρέσκεια για τη μη προώθηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και η ελπίδα για καλές σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες. Οι '15' εξασφαλίζουν πολιτικό διάλογο σε υψηλό επίπεδο με την Τουρκία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γ. Ρωμαίος υπερασπιζόμενος την ελληνική στάση επέμεινε οτι το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου με την Τουρκία ουσιαστικώς παραμένει το ίδιο με αυτό που καθορίστηκε με την απόφαση της 6ης Μαρτίου και τόνισε οτι ο διάλογος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το δομημένο διάλογο της Κύπρου με την ΕΕ. Η Αγκυρα είχε ζητήσει να αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος με την ΕΕ σε μόνιμο επίπεδο κορυφής σε συναντήσεις του Τούρκου προέδρου με τους 15 αρχηγούς των κρατών-μελών κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής, πράγμα που θα έδινε στην Τουρκία καθεστώς συνδεδεμένου μέλους απο την 'πίσω πόρτα'. Οι 'δεκαπέντε' δεν έκαναν δεκτό το αίτημα αυτό αλλά "πύκνωσαν" τον αριθμό και τα θέματα των συναντήσεων με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού οτι "η πολιτική της Τουρκίας προκαλεί κινδύνους για τη σταθερότητα της περιοχής".

    [3] Τουρκία-Κύπρος-ΗΠΑ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε ανταπόκρισή της απο την Ουάσιγκτον αναφέρει οτι "οι Αμερικανοί πιστεύουν οτι στην παρούσα φάση το Κυπριακό δεν έχει περιθώρια προόδου λόγω των διαφόρων καταστάσεων που επικρατούν στην Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα και ετοιμάζονται αμέσως μετά το Βοσνιακό, να ρίξουν το βάρος τους στην τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ την οποία περιμένουν απόλυτα οτι θα ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο κι επ' αυτού θα κάνουν τα πάντα όπως είπαν σε συνομιλητές τους τις τελευταίες μέρες. Μέσω της προώθησης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας και ΕΕ οι αμερικανοί προτίθενται να στηρίξουν στο μέγιστο δυνατό την κα Τανσού Τσιλέρ ,την πρωθυπουργό της χώρας γιατί τη θεωρούν ως το μόνο αξιόπιστο συνομιλητή τους εκεί και ισχυρίζονται οτι η μεθόδευση αυτή θα βοηθήσει στη συνέχεια το Κυπριακό γιατί η Τουρκία όπως λένε θα δείξει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

    [4] Παρα-Εγνατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "υπέρμαχος της Διακηρύξεως των τεσσάρων προέδρων για την κατασκευή της Παρα-Εγνατίας Οδού με παράλληλα ανοίγματα αποδοχής του κάθετου άξονα Βορρά-Νότου εμφανίσθηκε ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ζέλιου Ζέλεφ σε μήνυμά του προς τις πολιτικές δυνάμεις και το λαό της χώρας του. Λίγο νωρίτερα ο κ. Ζέλεφ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Σόφια Ούλ Μοντγκόμερι, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβερνήσεως στην πρωτοβουλία κατασκευής του άξονα Ανατολής -Δύσης, όπως αποκαλείται επίσημα ή Παρα-Εγνατία Οδός".

    [5] ΠΓΔΜ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "οι Σκοπιανοί προσπαθούν παντοιοτρόπως να κωλυσιεργήσουν την όλη διαδικασία του ΟΗΕ για το όνομα - επικαλούμενοι 'λόγους υγείας' του Γκλιγκόροφ - έχοντας ως επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων Στόγιαν Αντοφ ο οποίος δήλωσε οτι 'αφού ο πρόεδρος αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του' δεν μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "ο κ. Αντοφ αρνήθηκε οτι συζήτησε για το όνομα με τον Σάιρους Βάνς και τόνισε οτι προσωπική θέση του Κίρο Γκλιγκόροφ που προσωρινά απουσιάζει απο τα καθήκοντά του είναι να μην αρχίσει κανένας γύρος διαπραγματεύσεων για την ονομασία πριν ο ίδιος επιστρέψει". "Δύσκολο και σκληρό" χαρακτήρισε το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς ο υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας ο οποίος έφθασε χθες το μεσημέρι στην ηπειρωτική πρωτεύουσα. "Δεν υπάρχουν ονομασίες για τα Σκόπια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε ανιχνευτικό στάδιο. Πιστεύουμε οτι οι διαπραγματεύσεις θα στεφθούν με επιτυχία", τόνισε ο κ. Παπούλιας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου οτι "οι σχέσεις μας με τα Σκόπια έχουν βελτιωθεί. Το μόνο που ζητούμε είναι να εγκαταλείψει η χώρα αυτή την επιθετική και επεκτατική πολιτική εναντίον μας και ο ασφαλέστερος τρόπος για να το πράξει είναι να μεταβάλει το όνομα, το οποίο τη συνδέει με τέτοια πολιτική".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "τα Σκόπια επισκέφτεται σήμερα τετραμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία συμμετέχει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρουμπάνης. Σκοπός της επίσκεψης μεταξύ άλλων είναι η σύναψη πιο εντατικοποιημένων σχέσεων ΠΓΔΜ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και η προοπτική ειρήνευσης στην ευρύτερη περιοχή και η επέκταση του προγράμματος PHARE στη χώρα".

    "Ολα τα ανώτερα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ταχθεί, στις αρχές του 1992 υπέρ της αναγνώρισης της Βοσνίας-Ερζεγοίνης και της "Μακεδονίας" απο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αποκαλύπτει ο Αμερικανός πρώην υπουργός εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ στο βιβλίο του "Η πολιτική της Διπλωματίας - Επανάσταση, Πόλεμος και Ειρήνη, 1989-1992" σημειώνοντας παράλληλα την ενόχληση που ένιωθε η Αθήνα απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μεταξύ αυτών που είχαν εισηγηθεί τις αναγνωρίσεις ήταν ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Λαρι Ιγκλμπεργκερ και ο υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις - νύν πρέσβης της Ουάσιγκτον στην Αθήνα - Τόμας Νάιλς. Ο κ. Μπεικερ ζήτησε επίσης με επιστολή του στους Ευρωπαίους συνάντηση ΕΟΚ-ΗΠΑ για το ζήτημα των αναγνωρίσεων στην οποία ανέφερε πως αν δεν εκινούντο γρήγορα για την αναγνώριση της Μακεδονίας αυτό θα ενεθάρρυνε περιπέτειες που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα σε ανοιχτή σύγκρουση", γράφουν ΤΑ ΝΕΑ.

    [6] Επίσκεψη Γκρατσόφ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "έφτασε χθες στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος υπουργός Αμυνας στρατηγός Πάβελ Γκρατσόφ ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πεντάγωνο, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Ο Ρώσος υπουργός που ήρθε απο τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γεράσιμο Αρσένη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμυνας".

    [7] ΝΑΤΟϊκή άσκηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "απο 2 έως 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στα πλαίσια του νατοϊκού προγράμματος 'Συνεργασία για την Ειρήνη' η ναυτική άσκηση μεσαίας κλίμακας με την επωνυμία 'Ιωλκός '95' στην οποία εκτός απο ελληνικές μονάδες θα συμμετέχουν και μονάδες απο την Ιταλία, τη Ρουμανία και τις ΗΠΑ. Η άσκηση θα διεξαχθεί στο Αιγαίο και σκοπό έχει τη συνεκπαίδευση σε ειρηνευτικές αποστολές".

    [8] Συνάντηση αρχηγών Γ.Ε.Ε.Θ.Α.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "για πρώτη φορά συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου οι αρχηγοί Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Ελλάδος και Νέας Γιουγκοσλαβίας Χρ. Λυμπέρης και Μομσίλο Πέρισιτς".

    [9] Ελληνοαλβανικές σχέσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη λύπη του γιατί 'η Αλβανία εμφανίζεται ακόμη απρόθυμη να αναγνωρίσει στην ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου κατά πλήρη τρόπο το δικαίωμα και τη δυνατότητα διδασκαλίας και μάθησης της ελληνικής γλώσσας και την ακώλυτη λειτουργία της Ορθοδόξου Αλβανικής Εκκλησίας'".

    [10] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    Σε συνέντευξή του ΣΤΑ ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει μεταξύ άλλων: "Το 1996 θα δοθούν πρόσθετες αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους πέραν και ανεξάρτητα απο τις αυξήσεις που θα δοθούν στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Για το ασφαλιστικό θα πρέπει η κυβέρνηση μέσα στο 1996 να καταλήξει σε αποφάσεις". Οσον αφορά για τις αυξήσεις που θα δοθούν στους εργαζόμενους, αναφέρει οτι "θα καλύψουμε πλήρως τον πληθωρισμό και οι αυξήσεις που τελικώς θα δοθούν στους δημοσίους υπαλλήλους θα αφήνουν περιθώριο για πραγματικές αυξήσεις. Η πρόβλεψη του για το τι θα προκύψει σε όλη την οικονομία με βάση τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στις οποίες δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση είναι οτι αν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 2,5% το 1996 τα πραγματικά εισοδήματα θα αυξηθούν γύρω στο 1,5 με 2%. Το 1995 απο τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, προκύπτει οτι οι ονομαστικές αυξήσεις κινήθηκαν γύρω στο 9 με 9,5% ενώ ο πληθωρισμός θα κλείσει κάτω απο 8%. Αυτό σημαίνει οτι σημειώθηκε μια μικρή μεν αλλά πραγματική αύξηση στο εισόδημα των εργαζομένων. Την ίδια πολιτική με κάπως ανετότερα περιθώρια θα ακολουθήσουμε και τα δυο επόμενα χρόνια στο μέτρο που επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης και δημιουργούνται νέες δυνατότητες. Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια των Δ.Ε.Κ.Ο. το 1996 αναφέρει οτι η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι πολύ συγκρατημένη και θα είναι στο όριο του αναμενόμενου πληθωρισμού δηλαδή στο 5%. Ο κ. Παπαντωνίου τονίζει οτι οι τομείς της κοινωνικής πολιτικής όπου η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα το 1996 είναι ο τομέας της υγείας και το νομοσχέδιο του υπουργείου με το οποίο θα αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες αδυναμίες του ΕΣΥ, η παιδεία με την αύξηση των πόρων στα πανεπιστήμια ώστε να βελτιωθεί η υλικοτεχνική τους υποδομή με στόχο την άνοδο του επιπέδου σπουδών και η ανεργία για την οποία εκτός απο το πακέτο των 200 δις που ήδη υπάρχουν θα δοθούν κι άλλοι πόροι και οι πρόσθετες αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις. Ο κ Παπαντωνίου τονίζει οτι αυτή τη φορά δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε ένα νέο λάθος. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στο πρόγραμμα μας που ήδη αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Το στίγμα της κοινωνικής πολιτικής μας θα πρέπει να ασκείται μέσα στα όρια αντοχής της οικονομίας. Για τις ιδιωτικοποιήσεις αφού παραδέχεται μια καθυστέρηση στην υλοποίησή τους τονίζει οτι το 1996 θα εφαρμοστούν αυτά που έχουν εξαγγελθεί: ΟΤΕ, με το 8% του μετοχικού κεφαλαίου στο ελληνικό χρηματιστήριο, Δ.Ε.Π. όπου αναμένεται εισήγηση των ξένων συμβούλων για μια ανάλογη τοποθέτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στο χρηματιστήριο. Στον τομέα της βιομηχανίας οι εκκρεμότητες (ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΙ) θα πρέπει να κλείσουν ενώ ήδη προχωράμε στην ιδιωτικοποίηση μικρών τραπεζών όπως η τράπεζα Αττικής και η τράπεζα κεντρικής Ελλάδος.

    [11] Νέα Δημοκρατία

    Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ τονίζει μεταξύ άλλων οτι αποκλείει "τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση. Εχουμε τόσες βασικές ιδεολογικές διαφορές και στην ακολουθητέα πολιτική ώστε δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Τι θα πρέπει να πράξει η ΝΔ; να ζητήσει αμέσως εκλογές. Βεβαίως και ο λαός ο κυρίαρχος θα αποφασίσει. Αντιλαμβάνομαι βεβαίως οτι αυτό μπορεί να αποτελεί ένα κόστος για την οικονομία αντιλαμβάνομαι οτι μπορεί να αποτελεί μια ταλαιπωρία για το λαό αλλά κατά τη δική μου άποψη είναι η καλύτερη λύση".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.13 run on Monday, 30 October 1995 - 10:23:12