Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 19 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 26/10/95

From: tzarros@ccs.carleton.ca (Theodore Zarros)

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, 26/10/1995


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Γερμανικές αποζημιώσεις

  • [3] ΠΓΔΜ

  • [4] Κύπρος

  • [5] Ερευνες για πετρέλαια

  • [6] Τουρκία

  • [7] Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • [8] Ελλάδα -Βουλγαρία

  • [9] Ελληνοβρετανικές σχέσεις


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 26/10/1995 (ΑΠΕ)

    Οι ελληνοσκοπιανές συνομιλίες για το όνομα, το Κυπριακό, η χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ και οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις είναι απο τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "350 δις για τα ροζ μπόϊγκ επί τη ονομαστική της εορτή".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δύο τσιγάρα... η αύξηση σε μισθωτούς - συνταξιούχους. Πείνα 'διαρκείας' υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ: "Ξανασερβίρουν δικομματισμό και ξεκινούν παρατεταμένη εκλογική περίοδο. Παπανδρέου και Εβερτ ονειρεύονται αυτοδυναμίες".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Απατεώνα Ανδρέα δε σε φοβόμαστε. Τη σύλληψη του Γιώργου Κουρή ζήτησε η Μιμή για να μη δημοσιευθεί τη Δευτέρα η φωτογραφία -βόμβα".

    ΕΘΝΟΣ: "Μισθοί. Το πακέτο με τις αυξήσεις. Οριο 7% στον ιδιωτικό τομέα. 2,5 +2,5% στο δημόσιο. 8% στις Δ.Ε.Κ.Ο.. Πάνω απο τον πληθωρισμό οι συντάξεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σκότωναν βερεσέ οι ναζί. Είπαν "όχι" στις αιτήσεις αποζημιώσεων οι Γερμανοί".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τι κρύβει το παραμύθι Ανδρέα. Γιατί, ξαφνικά, κινδυνολογεί με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία τον έφεραν στην εξουσία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπριγιάν 13 εκατομμυρίων στη Μιμή. Ο Ανδρέας θάβει τους εθνικούς 'μπελάδες', υπεράνω όλων η γιορτή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απολογία Μητσοτάκη με 'καρφιά' κατά Καραμανλή, Εβερτ και Σαμαρά. Πώς μου τορπίλισαν το συμβιβασμό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δάνεια σε μικρομεσαίους με επιδοτούμενο κατά 20% επιτόκιο για επενδύσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μισθοί 5% και συντάξεις 7%".

    ΤΑ ΝΕΑ: "14 παγίδες για τους φορολογουμένους στα στεγαστικά δάνεια και στις αγορές".

    ΝΙΚΗ: "Σφάζονται στη Ρηγίλλης. Κεφαλογιάννης, Βαρβιτσιώτης, Μάνος εκτελούν το Σουφλιά".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "'Νότα'-πρόκληση απο τη γερμανική κυβέρνηση με αφορμή τις διεκδικήσεις των πολεμικών επανορθώσεων".

    [2] Γερμανικές αποζημιώσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "ως νομικά αβάσιμες επέστρεψε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βόννη 1000 περίπου αγωγές αποζημιώσεων που είχαν υποβάλει Ελληνες πολίτες κατά του γερμανικού κράτους, για θύματα που είχαν και ζημίες που υπέστησαν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους την περίοδο της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα. Το νομικά αβάσιμο απο την γερμανική πλευρά στηρίζεται στο ότι βάσει του διεθνούς δικαίου ιδιώτες μπορούν να ενάγουν ένα κράτος και οτι η έγερσις τέτοιου είδους αξιώσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε διακρατικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα είχε αρνηθεί να παραλάβει τις αγωγές αυτές που έπρεπε βάσει της σχετικής εισαγγελικής εντολής να επιδοθούν στην αντίδικη πλευρά και το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης τις διαβίβασε στο υπουργείο Εξωτερικών και απο εκεί στην ελληνική πρεσβεία της Βόννης προκειμένου να φθάσουν στον αποδέκτη τους. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τις επέστρεψε προ τριημέρου και όπως έγινε γνωστό επέδωσε παράλληλα και μια 'νότα' σε έντονο ύφος. Στη 'νότα' αυτή γίνεται, μεταξύ άλλων, η επισήμανση οτι με αυτή τη διαδικασία 'επιβαρύνονται άσκοπα' οι διμερείς σχέσεις και οτι θα προκληθούν έξοδα που θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι ενάγοντες".

    Η ΑΥΓΗ με τίτλο "'Νάιν' για τις αποζημιώσεις. Γερμανική ρηματική διακοίνωση, που δεν κλείνει όμως το θέμα του δανείου" προσθέτει οτι "πηγές του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αρνούνται τη δυνατότητα ενεργοποίησης του άρθρου 5 της Συμφωνίας του Λονδίνου (1953) σχετικά με τις επανορθώσεις - διότι σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά η επανένωση των Γερμανών με τη συνθήκη "2+4" δεν ισοδυναμεί με Συνθήκη Ειρήνης η ύπαρξη της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκ νέου έγερση αξιώσεων απο την πλευρά όσων έχουν υποστεί βλάβες την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Επίσης παραπέμπουν στην ελληνογερμανική συμφωνία του 1960 με την οποία η γερμανική πλευρά κατέβαλε 115 εκατομμύρια μάρκα στην τότε ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας οτι έτσι 'έκλεισε' το σχετικό κεφάλαιο των πολεμικών αποζημιώσεων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι "με ύφος επικυρίαρχου, που ξυπνά μαύρες μνήμες, με ανοιχτούς εκβιασμούς και φρασεολογία που προσβάλλει ανοιχτά τον ελληνικό λαό, η γερμανική κυβέρνηση επιχείρησε χτες να κλείσει το παλλαϊκό-πανεθνικό αίτημα για καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και επιστροφή του κατοχικού δανείου".

    ΤΑ ΝΕΑ έχουν τίτλο "Οι Γερμανοί ζητούν και τα ρέστα για τις αποζημιώσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "η Γερμανία απέρριψε προκλητικά τις 1000 αιτήσεις".

    [3] ΠΓΔΜ

    "Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα των Σκοπίων. Οι τόνοι της αντιπαράθεσης αναμένεται να ανέβουν ενώ οξύτατη κριτική αναμένεται να ασκήσει ο αρχηγός της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ", γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "τους χειρισμούς για την αποδοχή της διπλής ή σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια, συζήτησε χθες το βράδυ στην Εκάλη, ο πρωθυπουργός κ. Α. Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών κ Καρ. Παπούλια και το μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ πρέσβη κ. Χρ. Ζαχαράκι. Οι πληροφορίες οτι οδηγείται η χώρα στη λύση αυτή, ανεξαρτήτως του πότε θα ανακοινωθεί επισήμως, επιβεβαιώνονται και απο την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις τελωνειακές αρχές για την αντιμετώπιση των συναλλαγών με τα Σκόπια. Οι Σκοπιανοί επιμένουν στην ονομασία Νέα Μακεδονία, ενώ η κυβέρνηση πιέζει για την ονομασία Σλαβομακεδονία. Αλλά το θέμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ως προς την τελική λύση. Την ονομασία "Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής" προτείνουν για το κράτος των Σκοπίων 15 δήμαρχοι της Βορείου Ελλάδας με υπόμνημα που έχουν στείλει προς την κυβέρνηση και τα κόμματα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές ο πρέσβης Ζαχαράκις που το μεσημέρι είχε ενημερώσει κατ' ιδίαν τον κ Παπούλια για την προχθεσινή του συνάντηση με τον κ Βάνς εξήγησε στον πρωθυπουργό οτι μια λύση για το όνομα με ρεαλιστικούς όρους δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απο τη σύνθετη ονομασία στο πλαίσιο των γνωστών προτάσεων 'Νέα Μακεδονία', 'Βόρειος Μακεδονία' κλπ. Προς τούτο δεν αποκλείεται σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών".

    "Σε περίπτωση που η σκοπιανή πλευρά ή ο κ Βάνς, προσθέτουν ΤΑ ΝΕΑ, προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων (π.χ. Ανω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία, Σλαβομακεδονία) τότε η Αθήνα αναμένεται να προχωρήσει σε νέα σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να εξετάσει την προτεινόμενη ονομασία. Η Αθήνα εξετάζει ακόμη όλα τα ενδεχόμενα όπως το κατά πόσον θα είναι προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς η παρέλκυση της τελικής απόφασης για το ζήτημα της ονομασίας(κάτι για το οποίο είχε διαφωνήσει ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση)".

    "Την πεποίθηση του οτι οι ελληνικές θέσεις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων είναι αποδεκτό και θα γίνουν κατανοητές απο τις υπόλοιπες χώρες εξέφρασε ο Α. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εφημερίδα "ΝΤΟΥΜΑ", γράφει η ΝΙΚΗ. "Ελπίζω να επιτευχθεί συμφωνία. Πιστεύουμε οτι η ΠΓΔΜ θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν στην περιοχή ώστε να αναπτύξεις τις σχέσεις με την Ελλάδα και θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να έχουμε αίσιο τέλος " ανέφερε ο πρωθυπουργός".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ο υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι θα βρεθεί λύση και στο θέμα του ονόματος". Ο κ Παπούλιας, σημειώνει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είπε ακόμη οτι "δεν έχει γίνει καμιά νέα πρόταση στο θέμα της ονομασίας και ο κ Βάνς "δεν εκδήλωσε καμία πρόθεση" και χαρακτήρισε "υπόθεση" την πληροφορία οτι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ θα προτείνει την ονομασία "Νόβα Ματσεντόνια". Εξάλλου, σε άλλο δημοσίευμα της αναφέρει οτι "η κοινοτική στατιστική υπηρεσία διαψεύδει την Κομισιόν. Στην προσφυγή κατά της Ελλάδας η Κομισιόν είχε υποστηρίξει οτι το ελληνικό εμπάργκο έχει μειώσει τις κοινοτικές εμπορικές συναλλαγές με τα Σκόπια. Η κοινοτική στατιστική υπηρεσία αποδεικνύει το αντίθετο; οι κοινοτικές εξαγωγές στα Σκόπια είχαν αυξηθεί το 1994 κατά 10,3% και οι εξαγωγές απο τα Σκόπια στην κοινότητα αυξήθηκαν κατά 24,4%".

    [4] Κύπρος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ όπως και οι άλλες εφημερίδες αναφέρουν οτι "πανικό και αναστάτωση προκάλεσαν χθες στους κατοίκους της Λευκωσίας οι εμφανίσεις αεροπλάνων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία παραβίασαν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Κύπρου πετώντας προκλητικά και σε χαμηλό ύψος πάνω απο τη γραμμή αντιπαράταξης. Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Λευκωσίας παρακολουθούσαν πανικόβλητοι και ανάστατοι τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν σε χαμηλό ύψος, κάνοντας συνεχώς ρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο κ Σπ. Αρώτη τα τουρκικά αεροσκάφη έπαιρναν μέρος σε διακλαδική στρατιωτική άσκηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεως που άρχισε τη Δευτέρα και θα λήξει σήμερα. Ο κ Αρώτης δήλωσε οτι η κυπριακή κυβέρνηση κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις παραβιάσεις, κάνοντας αναφορά και στις προηγούμενες παραβιάσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "ο Βρετανός 'σκιώδης' υπουργός Εξωτερικών του Εργατικού κόμματος Ρόμπιν Κούκ ανέλαβε σημαντικές δεσμεύσεις έναντι της Κύπρου διαβεβαιώνοντας οτι το κόμμα θα υποστηρίξει ανεπιφύλακτα την ένταση της νήσου στην ΕΕ. Στο μεταξύ με απόλυτη μυστικότητα και τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών των χωρών της βρετανικής κοινοπολιτείας πραγματοποιήθηκε απο τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου στη Λευκωσία η 22η κοινοπολιτειακή διάσκεψη ασφαλείας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αμυνας της Κύπρου Κώστα Ηλιάδη "το ενιαίο αμυντικό δόγμα αποτελεί τη μόνη απάντηση στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλη την έκταση του μετώπου Θράκης-Αιγαίο-Κυπρος". Το ενιαίο αμυντικό δόγμα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε μια διαρκή απειλή που έχει ως στόχο την ολοκληρωτική προσάρτηση της Κύπρου".

    [5] Ερευνες για πετρέλαια

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "οι ελπίδες για μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται κρυμμένα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα αναπτερώνονται καθώς σύντομα ξένες εταιρίες θα αρχίσουν έρευνες που μπορούν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Στις 30 Νοεμβρίου στο Λονδίνο και στις 7 Δεκεμβρίου στο Houston των ΗΠΑ, η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου Ερευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων (ΔΕΠ-ΕΚΥ) δημοσιοποιεί τη διακήρυξη και την τεχνική παρουσίαση 6 περιοχών στη Δυτική Ελλάδα για έρευνες προς εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Πρόκειται για τρεις υποθαλάσσιες και τρεις χερσαίες περιοχές που βρίσκονται στα Ιωάννινα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο για την ξηρά και στους Παξούς, τον Πατραϊκό κόλπο και το Κατάκωλο για τη θάλασσα".

    [6] Τουρκία

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "τρία υπερσύγχρονα στρατιωτικά ραντάρ αγόρασε η Τουρκία απο την ιταλική κρατική βιομηχανία 'Αλένια'. Τα τρία ραντάρ αγοράστηκαν με κονδύλια του ΝΑΤΟ και είναι συνολικής αξίας 25 δις δραχμών. Τα ραντάρ είναι τρισδιάστατα, τύπου 3IDL σε θέση να εντοπίσουν αμέσως ενδεχόμενους ιπτάμενους στόχους σε απόσταση 500 χιλιομέτρων. Οι εκπρόσωποι της ιταλικής εταιρίας δεν διευκρίνισαν που ακριβώς στην Τουρκία θα τοποθετηθούν τα ραντάρ αυτά".

    "Η επιτροπή διαιτησίας του Κογκρέσου για ζητήματα εξωτερικών στρατιωτικών και οικονομικών πιστώσεων εισηγήθηκε τις πρωινές ώρες χθες την περικοπή κατά δωδεκάμισι εκατομμύρια δολάρια της οικονομικής βοήθειας που τελικά θα χορηγηθεί στην Τουρκία το οικονομικό έτος 1996, για την τουρκική στάση στο Κυπριακό, στο Κουρδικό και για το μπλοκάρισμα της αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αρμενία", αναφέρει σε ανταπόκρισή της απο την Ουάσιγκτον η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    [7] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Πρόεδρο Ζάκ Σιράκ, θα του εκφράσει δια ζώσης τις αντιρρήσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλία και θα του επιδώσει το ψήφισμα για τα πυρηνικά του Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου που έγινε εν πλω προς την Πάτμο".

    [8] Ελλάδα -Βουλγαρία

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου θα ταξιδέψει στη Σόφια πριν απο το τέλος του έτους για να υπογράψει μια σειρά απο συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Με το δεδομένο αυτό κρίνονται εξαιρετικά θετικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια στη Βουλγαρία σε μια περίοδο που οι λαοί της περιοχής δείχνουν να έχουν την ανάγκη της επιβεβαίωσης ύπαρξης κλίματος σταθερότητας και σιγουριάς. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΝΤΟΥΜΑ" αναφερόμενος στις σχέσεις της Βουλγαρίας με τη ΕΕ ο κ Παπανδρέου τονίζει πως η "Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων της Βουλγαρίας με την Ενωμένη Ευρώπη". Αναφερόμενος στις αποφάσεις που λήφθηκαν για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και τη δημιουργία νέων συνοριακών διαβάσεων ο πρωθυπουργός τόνισε οτι "οι αποφάσεις υπήρξαν σημαντικό βήμα προόδου και έχουν μεγάλη σημασία για τις διμερείς σχέσεις. Το όφελος και για τα δύο κράτη θα είναι μεγάλο θα είναι και επιθυμητό και αποτελεί προϋπόθεση για ραγδαία ανάπτυξη".

    [9] Ελληνοβρετανικές σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "σε καταδίκη των πρόσφατων προκλήσεων των τριών Βρετανών βουλευτών κατά της Ελλάδας προχώρησε ο συνάδελφός τους βουλευτής Εντι Ο'Χάρα κατά τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της βολής των κοινοτήτων. Ο κ Ο'Χάρα επέκρινε τόσο τους βουλευτές που προσέβαλαν τους Ελληνες μέσα στη βουλή τους όσο και το Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών σερ Νίκολας Μπόνσορ που αποκάλεσε τα Σκόπια 'Μακεδονία'".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.13 run on Thursday, 26 October 1995 - 10:42:18