Οι παραλείψεις και τα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις, το Κυπριακό και η ελληνική πρωτοβουλία για τη Βοσνία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.
Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ έχει τίτλο "Τα 20 τάγματα του Σατανά. Δρουν σε σχολεία και Πανεπιστήμια".
Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ξεκινά "Δεύτερος γύρος-έρευνα της εφορίας για ακίνητα, σκάφη, Ι.Χ. Συμπληρωματικές δηλώσεις από 300 χιλιάδες φορολογούμενους".
Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "Δεν έχουμε Πρωθυπουργό και η Μιμή κοιτάζει να τα οικονομήσει και να φτιάξει καινούργια βίλα".
ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι πάνω από "200.000 θα καλέσει η Εφορία" είτε να ξανακάνουν δήλωση είτε να ξαναδώσουν εξηγήσεις".
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι μπαίνει από "Έβερτ ταυτιζόμενος και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τελεία και ... Παύλος" (στο θέμα παρουσίας βουλευτών στο γάμο του γιου του έκπτωτου).
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κατηγορεί ως "Λαοπλάνο τον Ανδρέα Παπανδρέου".
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Οι ήρωες έγιναν αχθοφόροι. Απόστρατοι αξιωματικοί στο μεροκάματο για ένα πεντοχίλιαρο".
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κάνει λόγο για "Σύγκρουση Πεπονή με Κόκκινο" επειδή "ο υπουργός φρενάρει τις διαιτησίες και τις αμοιβές".
ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι αναμένεται να πωλούνται "Μισοτιμής τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα ΙΧ μετά από παρέμβαση της Ε.Ο.Κ.".
Η ΝΙΚΗ γράφει ότι εντοπίστηκαν από τα κομπιούτερ του ΚΕΠΥΟ "Φαντομάδες. Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από αδήλωτα ενοίκια-ακίνητα".
Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "το ενδεχόμενο ενός 'θερμού καλοκαιριού' στη Βοσνία είναι μπροστά μας. Αυτό τον 'ανοιχτό φόβο' διατύπωσε ο Ανδρέας στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος στα πλαίσια ενός φιλοπόλεμου σεναρίου επέμεινε ότι 'θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση στον Ρ. Κάρατζιτς, που κρατάει ομήρους τόσους κυανόκρανους'. Αντίθετα ο Τζόν Μέιτζορ παραδέχτηκε ότι είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες του Έλληνα Πρωθυπουργού".
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "τα αμέσως επόμενα 24ωρα αναμένεται να εξελιχθεί η προ τελευταία φάση της ελληνικής διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας στη Βοσνία, με την απελευθέρωση άλλων 50 από τους 100 κυανόκρανους που εξακολουθούν ως ομήρους οι Βοσνιοσέρβοι. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το επόμενο βήμα που αναμένεται να γίνει στις Κάνες κατά τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Όπως αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα σημερινά "ΝΕΑ" "ο δεύτερος στόχος της ελληνικής πρωτοβουλίας θα είναι η επίτευξη μιας παρατεταμένης εκεχειρίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία". Ο κ. Αρσένης τονίζει ότι "την επιτυχία και την έκβαση της πρωτοβουλίας χαιρέτισαν με ενθουσιασμό οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ και έχει γίνει αποδεκτό σ'αυτούς τους χώρους ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε., της Δ.Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και με τις άριστες σχέσεις της στην περιοχή και ιδιαίτερα με το Βελιγράδι και το Πάλε μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο-κλειδί". Ακόμη υπογράμμισε ότι θεωρεί "σημαντικό το γεγονός ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, δήλωσε ότι 'εμπιστεύεται' μόνο την Ελλάδα, τη Ρωσία και το Βελιγράδι, μετά τη συνάντηση που είχαν και στην οποία κατέληξαν σε συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι αρχίσαμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Για τις πληροφορίες που 'έφερναν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενοχλημένο από την ελληνική ανάμιξη αναφέρει ότι "οι ελληνοσερβικές σχέσεις ενδυναμώθηκαν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ο Μιλόσεβιτς γνώριζε ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό του στην αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που τον αντιπαλεύουν. Η συμβολή της Ελλάδας ήταν στο να εδραιωθεί η αντίληψη μεταξύ τους ότι το Βελιγράδι οφείλει να υπολογίζει το Πάλε και να το λαμβάνει υπόψη στους σχεδιασμούς του και το Πάλε να πράττει το ίδιο αντίστοιχα".
Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "επιβεβαιώθηκε χθες από το Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Κύπρου, η συμφωνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου μετά την ολοκλήρωση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης του '96. Στο τελικό κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται ότι το υφιστάμενο "στάτους κβο" στην Κύπρο είναι απαράδεκτο και ότι η προσχώρηση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμβάλει στην εσωτερική ειρήνη και τη συμφιλίωση καθώς και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια για κάθε μία από τις κοινότητες του νησιού. Επίσης, το Συμβούλιο κάλεσε την Ευρ. Επιτροπή να οργανώσει τις απαιτούμενες επαφές με την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση ενώ καθιστά σαφές ότι μοναδικός συνομιλητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει η Κυπριακή Δημοκρατία. Όσον αφορά το θέμα του συγκροτημένου προενταξιακού διαλόγου τονίζεται ότι οι ακριβείς λεπτομέρειες θα καθοριστούν πριν το τέλος του Ιουλίου '95 επί ισπανικής προεδρίας".
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "η απόφαση για τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την Κύπρο και τη Μάλτα είναι οριστική και αμετάκλητη. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα 'βέτο' κι οι διαπραγματεύσεις θ'αρχίσουν 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της διακυβερνητικής διάσκεψης - και υπό το φως της αναθεώρησης - χωρίς καθυστέρηση. Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη ο Γάλλος Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ σε κοινή συνέντευξη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Μάλτας μετά από δύο Συμβούλια Σύνδεσης με τις δύο χώρες, που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο. Και τόνισε: Το τρένο (της ένταξης) δεν πρόκειται να σταματήσει στην αποβάθρα".
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Κύπρου".
ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι κρύβονται "παγίδες και αύξηση των εμποδίων στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην Κοινότητα" .
ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "την "τελευταία στιγμή" αποσοβήθηκε η προσπάθεια ορισμένων Ευρωπαϊκών κρατών να τεθεί ως προϋπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η επίλυση του Κυπριακού".
Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αναγνωρίζοντας ως προσωπική του αποτυχία την αδυναμία του να πείσει τους Τούρκους να προχωρήσουν σε λύση του Κυπριακού, ανταπέδωσε ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους τη φιλοφρόνηση των Θεσσαλονικέων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του κατά την επίσκεψή του στην συμπρωτεύουσα".
Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 15 και 16 του μηνός ο ειδικός διαμεσολαβητής του Προέδρου Κλίντον για το Σκοπιανό, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς για επαφές με την κυβέρνηση, ενώ είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα μεταβεί στα Σκόπια. Σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές στην Αθήνα, η επίσκεψη Νίμιτς συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και την πιθανότητα επανέναρξης του διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες με βάση όμως το "μικρό πακέτο".
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "οι πολίτες της Δημοκρατίας των Σκοπίων, θα μπορούν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους να λαμβάνουν βίζα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ έχει αρχίσει ήδη η ανέγερση του κτιρίου που προορίζεται για την εγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας στην ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε ο αρχηγός του Γραφείου Επαφών των ΗΠΑ στα Σκόπια Βίκτωρ Κόμρας, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη Στρούγκα, όπου είχε πολύωρες συνομιλίες με τους οικονομικούς παράγοντες της περιοχής".
Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "χωρίς καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς υιοθετήθηκε χθες επίσημα από τους υπουργούς Εξωτερικών των 15 το κείμενο της συμφωνίας για την Τελωνειακή Ένωση της Κοινότητας με την Τουρκία. Το κείμενο υιοθετήθηκε χωρίς συζήτηση και θα υποβληθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το οποίο θα πρέπει να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του".
ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μαγκάκης, έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών την απειλή πολέμου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια".
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι οι τρεις ευρωβουλευτίνες τις οποίες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αιβάζ Γκογκντεμίρ είχε αποκαλέσει πόρνες δεν επείσθησαν για την ειλικρινή του μετάνοια και καταθέτουν μήνυση εναντίον του.
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης με αφορμή τις πρόσφατες τουρκικές απειλές κατά της χώρας μας, μετά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής με την οποία κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης απέστειλε προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών και των κοινοβουλευτικών συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Δ.Ε.Ε. επιστολή διαμαρτυρίας και καταγγελίας των τουρκικών προκλήσεων".
ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "η Γιουγκοσλαβία, αλλά και η πολιτική της Τουρκίας έναντι των Κούρδων, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη και τους καλεσμένους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην τριήμερη άτυπη συνάντησή τους στην Ελβετία η οποία τελείωσε την Κυριακή. Από Ελλάδα είχαν προσκληθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου, ο διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξωτερικής πολιτικής Θεόδωρος Κουλουμπής και ο πρόεδρος του "Ομίλου Εταιριών Καρρά" Κώστας Καρράς. Ο Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Βίλυ Κλάες, με τον οποίο συζήτησε τις απειλές της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το θέμα του Αιγαίου, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, στο Κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η πολιτική της Τουρκίας ήταν θέμα πολλών ομιλιών και παρεμβάσεων. Στη συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν, εκτός από τον Β. Κλάες, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο πρώην μεσολαβητής για το Γιουγκοσλαβικό Τ. Στόλτενμπεργκ, ο Χικμέτ Τσετίν, ο Χανς Βαν Ντερ Μπρουκ, ο Βασιλιάς της Σουηδίας κ.α.".
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης αναφέρει ότι "από δω και πέρα θα υπάρχει πίεση των Νατοϊκών χωρών προς την Τουρκία να υποχωρήσει από τις θέσεις της πριν από τη σύνοδο των υπουργών το ερχόμενο Φθινόπωρο. Στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, βρέθηκε απομονωμένη. Με προεξάρχουσα τη Γερμανία που την ακολούθησε και η Αμερική η σύνοδος στήριξε τις ελληνικές θέσεις".
ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "εντύπωση προκάλεσε ένα ειδικό σημείο της ομιλίας του Προέδρου της EUROBANK κ. Σταύρου Λάτση, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου χαρακτήρισε περιορισμένης δυναμικότητας τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης που επιτρέπει την υλοποίηση και εναλλακτικών προτάσεων. Ο κ. Λάτσης έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι μελέτες για τη κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Στην ίδια εκδήλωση ο αμερικανός πρέσβης Τόμας Νάιλς, επισημοποίησε το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή. Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε γνωστό ότι προωθείται από τη βουλγαρική κυβέρνηση εναλλακτικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η κατάληξη του αγωγού να είναι το Πορτο Λάγος, αντί της Αλεξανδρούπολης".