Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-08-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/8/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/8/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το αποτρόπαιο έγκλημα στη Σαντορίνη, το οποίο και έκανε τον γύρο του κόσμου, οι εσωκομματικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία, η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση, καθώς και το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση και το οποίο θα αλλάζει τη διοικητική δομή της χώρας.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλάζει η διοικητική δομή της χώρας με νομοσχέδια που συζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αποδοκιμάζουν το λαϊκισμό του βουλευτή Μεσσηνίας. Το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ καταδικάζουν τις αιχμές κατά Μαξίμου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Άμυνας και βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του πρώτου και δεύτερου θερινού τμήματος".

    Η ΑΥΓΗ: "Μανιακοί" στα δελτία των 8:00. Με πρόσχημα το "σοκ" της κοινής γνώμης από το έγκλημα στη Σαντορίνη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στις χειρότερες στιγμές της "δημοσιογραφίας του αίματος" κυλάνε τα ιδιωτικά κανάλια αλλά και εφημερίδες με αφορμή το έγκλημα στη Σαντορίνη. Η ιστορία από μόνη της προκαλεί φρίκη. Ένας, κατά τα φαινόμενα ψυχικά ασθενής , αποκεφάλισε τη γυναίκα του, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από την αστυνομία τραυματίστηκαν σοβαρά άλλες τρεις γυναίκες".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: " Επισπεύδει τις εκλογές το αντάρτικο στην Νέα Δημοκρατία και η βαθιά κρίση που μαστίζει το ΠΑΣΟΚ. Κερδίζει έδαφος η εισήγηση για κάλπες στις 19 Οκτωβρίου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκηνικό μονόδρομου προς τις πρόωρες εκλογές προκαλεί η κλιμάκωση του αντάρτικου στη Νέα Δημοκρατία, στο διαρκές φόντο της βαθιάς κρίσης στο ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: " Ανταρσία τώρα στη ΝΔ και για τον Καποδίστρια. Ο κ. Κ. Καραμανλής άναψε χθες το πράσινο φως, αλλά..."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το σχέδιο "Καποδίστριας ΙΙ" για τις συνενώσεις δήμων και νομαρχιών προωθείται με γοργούς ρυθμούς. Ο κ. Κ. Καραμανλής συζήτησε εκτενώς χθες με τον κ. Πρ. Παυλόπουλο το κυβερνητικό σχέδιο, που προκαλεί και σφοδρές "γαλάζιες" αντιδράσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: " Δεν τον έπιαναν ούτε οι σφαίρες. Ασύλληπτη αγριότητα του κτήνους - σφαγέα της Σαντορίνης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα περίστροφο άδειασε στο στήθος και στα πόδια του μακελάρη ο αστυνομικός που επιχείρησε, σε πρώτη φάση, να τον συλλάβει. Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν έλεγε να ακινητοποιηθεί , αλλά κραδαίνοντας στο ένα χέρι το μαχαίρι και στο άλλο το ...κεφάλι της 25χρονης συζύγου του επιχείρησε να κόψει και το λαιμό του αρχιφύλακα, που τελικά δέχθηκε το χτύπημα ξυστά στο κάτω χείλος".

    ΕΘΝΟΣ: "Πυρετός για μια θέση στο Δημόσιο. "Τρέχουν" 23 νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ για 3.215 μόνιμους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θερινός συναγερμός για 100 χιλιάδες ενδιαφερόμενους που διεκδικούν μια θέση στο Δημόσιο, καθώς στην τελική φάση εισέρχονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, ΟΤΑ και φορέων του Δημοσίου για προσλήψεις μονίμου και εποχικού προσωπικού".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...Ο σέφ Πάκης στην... κουζίνα του Μαξίμου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εάν θέλεις να έχεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο. Αυτό το αξίωμα προσπαθεί να κάνει πράξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτως ώστε να είναι έτοιμος στον "πόλεμο εκλογές", που χρονικά φαίνονται ακόμα απόμακρες, αλλά πολιτικά είναι πάντα κοντά, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι κανείς δεν γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Για γέλια και για κλάματα το κράτος. Καταγγελίες-σοκ από διοικητές της Πυροσβεστικής".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων αναπαυόταν η ηγεσία της Πυροσβεστικής στη Ρόδο, ενώ οι πυροσβέστες ήταν χωρίς τροφή και είχαν για προσκέφαλο τα άστρα. Οι πυροσβέστες από τη Β. Ελλάδα ταξίδευαν, δύο ημέρες για τη Ρόδο και έπεσαν στις φωτιές χωρίς χάρτες. Η Πολιτεία τους στήριζε με ένα σάντουιτς την ημέρα. Για τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία τους ζήτησαν διόδια και τα πλήρωσαν από την τσέπη τους. Όλες οι καταγγελίες του διοικητού Ζακύνθου και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του νομού Αχαΐας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αστυνόμευση με μαθητευόμενους. Σε "μάχιμη υπηρεσία" 3.000 δόκιμοι, λόγω των 6.000 κενών οργανικών θέσεων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με δόκιμους αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη τη χώρα και φθάνουν , σύμφωνα με πληροφορίες τις 6.000".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ως 400 οι δήμοι σε 17 περιφέρειες. Ο νέος "Καποδίστριας" :αιρετός περιφερειάρχης, 54 νομαρχιακά διαμερίσματα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ριζικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη επιφέρει η κυβέρνηση με το νέο σχέδιο "Καποδίστριας". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι μειώνονται το πολύ σε 400, δημιουργούνται 17 περιφέρειες με αιρετό περιφερειάρχη, ενώ συνενώσεις δήμων θα γίνουν, για πρώτη φορά , και στην Αττική".

    ΕΣΤΙΑ: "Γιατί καταρρέει ο δικομματισμός. Η κυβερνητική πολιτεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται σήμερα να συγκεντρώνουν από κοινού ποσοστό μόλις 65% δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κυβερνητική πολιτεία τους. Το μεν ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τον κρατισμό , που καταδίκασε την οικονομία σε στασιμότητα. Η δε Νέα Δημοκρατία ευθύνεται διότι επανελθούσα προς τετραετίας στην εξουσία δεν κατόρθωσε να αλλάξη τα πράγματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ένας χρόνος διεθνούς κρίσης στην οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελλάδα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα χρόνο κλείνει η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα περίπου 480 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "ΠΥΡ κατά Αλογοσκούφη...με διαδοχικά "χτυπήματα". "Πονοκέφαλο" προκαλούν στο Μαξίμου οι διαφοροποιήσεις βουλευτών".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης τα διαδοχικά "χτυπήματα" γαλάζιων ανταρτών στην εικόνα της κυβέρνησης. Τη σκυτάλη πήρε το Βασίλης Μιχαλολιάκος στρεφόμενος ανοιχτά κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με αφορμή την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά από την Αρχή για την καταπολέμηση του "μαύρου χρήματος".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Στροφή στο νοίκι λόγω ακριβών δανείων. Ως τρεις φορές πάνω η δόση του στεγαστικού".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στροφή στο ενοίκιο κάνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, καθώς η έκρηξη των τιμών των ακινήτων τα τελευταία χρόνια και η αύξηση των επιτοκίων έχουν μετατρέψει την αγορά κατοικίας σε άπιαστο όνειρο".

    Η ΝΙΚΗ: "Έχουν εξαντλήσει πλέον τα όριά τους. Στο ναδίρ η αξιοπιστία της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βαρύ το κλίμα για την κυβέρνηση, καθώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές των βουλευτών της ΝΔ που διαφωνούν έντονα με κεντρικές αποφάσεις, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική. Στους επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής προστέθησαν οι Γ. Λαμπρόπουλος και Βασ. Μιχαλολιάκος".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σπάει" το χρόνο εργασίας για να κερδίσει περισσότερη απλήρωτη δουλειά. "First Call"- Εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τον εργασιακό Μεσαίωνα που οικοδομούν οι αποφάσεις των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου για το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε "ενεργό" και "ανενεργό" περίοδο, έρχεται να επιβεβαιώσει το παράδειγμα εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες "διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών" σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις".

    Η ΧΩΡΑ: "Ηφαίστειο μανιακού εξερράγη στη Σαντορίνη. Πώς έσφαξε τον σκύλο, τη γυναίκα και περιέφερε το κεφάλι της στους δρόμους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεπερνά τα όρια της φαντασίας το μακελειό στη Σαντορίνη. Ο 31χρονος μάγειρας από την Αλεξανδρούπολη, Αθανάσιος Αρβανίτης, έσφαξε την 25χρονη σύζυγό του Αδαμαντία Κάρκαλη , δασκάλα, και περιέφερε στον δρόμο το κεφάλι της. Ακολούθησε συμπλοκή με αστυνομικούς και τραυματισμός αθώων ανθρώπων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Φρίκη! Ματωμένη επέτειος στη Σαντορίνη".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:" Γάλα και φρούτα στα σχολεία. Πρόγραμμα για την υγιεινή διατροφή προωθεί η Ε.Ε.".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πόλεμος" ΚΕΔΚΕ με κυβέρνηση για τους Δήμους του Καποδίστρια ΙΙ".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ηλεκτρονική πλατφόρμα αντικειμενικών ακινήτων. Ρεαλιστικότερη συσχέτιση με τις αγοραίες τιμές σε on line σύστημα του υπ. Οικονομικών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με δικαιότερο τρόπο θα υπολογίζονται , ενδεχομένως από το 2009, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είτε των εντός σχεδίου είτε των εκτός, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να προσφύγει στις νέες τεχνολογίες για τη ρεαλιστική απεικόνιση και διαχείριση των τιμών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σύγχυση με τον φόρο στο Χ.Α. Στο στόχαστρο οι υπεραξίες από μετοχές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προβληματίζουν την αγορά τα σενάρια για κατάργηση του φόρου 0,15% επί των πωλήσεων στο Χ.Α. και την αντικατάστασή του με φόρο υπεραξίας, όπου τα τυχόν κέρδη θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα εισοδήματος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αβεβαιότητα και ανησυχία ταλανίζουν την οικονομία. Κανένα σημάδι εκτόνωσης έναν χρόνο μετά την έκρηξη της κρίσης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ζωηρές πινελιές αβεβαιότητας και ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας χρωμάτισαν τη χθεσινή πρώτη επέτειο της πιστωτικής κρίσης, που αντί όσο περνά ο καιρός να καταλαγιάζει, εξακολουθεί να βγάζει στην επιφάνεια της αδυναμίες ενός συστήματος που έγκυροι οικονομολόγοι το θεωρούν πλέον "πεπερασμένο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέες δυσμενείς αναθεωρήσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό. Με καινούργια δεδομένα ο προϋπολογισμός του 2009".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν θα είναι τελικά η αναθεώρηση του στόχου για τον ετήσιο πληθωρισμό και κατά συνέπεια, του ρυθμού ανάπτυξης που θα γίνουν τον επόμενο μήνα και θ΄ αποτελέσουν βάση για τον προϋπολογισμό του 2009".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 August 2008 - 9:38:40 UTC