Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική πορεία της χώρας από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η αποβολή της Ελλάδας από το πρωτόκολλο του Κιότο και η παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τους ρύπους, καθώς και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαζικά εμφράγματα αναμένουν οι καρδιολόγοι αυτό το Πάσχα! Αιτία ο οβελίας και τα κοκορέτσια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "άκαρδοι... με τον ίδιο τον εαυτό τους αποδεικνύονται οι Έλληνες, καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και αποδεικνύουν πως δεν ενδιαφέρονται για την προστασία της καρδιάς τους".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "11.588 ευκαιρίες εργασίας. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις θέσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανοίγουν" -μεταξύ άλλων- το αμέσως προσεχές διάστημα 6.817 νέες θέσεις μόνιμων διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    Η ΑΥΓΗ: "Αποκλείονται 152 επιχειρήσεις εξαιτίας της αποπομπής από το Κιότο. Πλήγμα για την ελληνική βιομηχανία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η αποπομπή της Ελλάδας από το διεθνές σύστημα του Κιότο αποκλείει 152 μεγάλες (και ενεργοβόρες) βιομηχανίες από τη δυνατότητα να αγοράζουν "δικαιώματα ρύπων", δηλαδή ενέργειας, και τις σπρώχνει σε περιπέτεια... Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που αποκλείονται είναι 33 μονάδες της ΔΕΗ, όλα τα διυλιστήρια και οι τσιμεντοβιομηχανίες".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ονόματα λαδωμένων πολιτικών θα ζητήσει ο ανακριτής από τον Πρόδρομο Μαυρίδη και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο μετά την κατάθεση του Ράινχαρντ Σίκατσεκ, για μίζες που πήγαιναν απευθείας σε δύο ελληνικά πολιτικά κόμματα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ονόματα πολιτικών και τα ποσά που εισέπραξαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens θα ζητήσει ο ανακριτής κ. Αθανασίου από τα κορυφαία στελέχη του γερμανικού πολυεθνικού κολοσσού στην Ελλάδα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κεραυνοί εκ Βρυξελλών. Απειλεί με Ευρωδικαστήριο ο επίτροπος Δήμας. Η Ελλάδα αντιμέτωπη και πάλι με την ΕΕ για το Κιότο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χτυπήματα" σε τρία ταμπλό αναμένει η Ελλάδα από τις Βρυξέλλες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Έρχονται αλλαγές στα εργασιακά. Νέο θεσμικό πλαίσιο μελετά η κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με "ομοβροντία πυρών" ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπ. Απασχόλησης, καθηγητής Γ. Κουκιάδης, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας ζήτησαν χθες από την κυβέρνηση την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις".

    ΕΘΝΟΣ: "Ράβουν" κοστούμια για διευθυντές. Δημόσιο: Ψήφισαν κώδικα και τώρα τον καταργούν".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Εσωτερικών "αδυνατεί" να εφαρμόσει τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και... ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για προαγωγές "ραμμένες" στα μέτρα των γαλάζιων στελεχών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Άσμα πένθιμο Γκαργκάνα για την οικονομία. Δυσοίωνες προβλέψεις για την Οικονομική Πορεία έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, χθες κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της ΤτΕ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετασχηματισμό της Ελληνικής Οικονομίας συστήνει ο Διοικητής του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Χώρας Νίκος Γκαργκάνας, αν θέλουμε να έχουμε μια οικονομία υγιή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Γκαργκάνας εξετέλεσε τον υπουργό της ακρίβειας. Ενώ ζήτησε πάγωμα σε μισθούς και συντάξεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γκαργκάνας δικαιώνει στην ετήσια έκθεσή του τον "Ελεύθερο" ο οποίος σήκωσε λάβαρα εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης Χρ. Φώλια για την ακρίβεια και την ασυδοσία στην αγορά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δημόσια Υγεία με... ιδιωτικούς τομογράφους. Ο διοικητής του Ευαγγελισμού συνιστά στους γιατρούς να στέλνουν ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στους... ιδιώτες παραπέμπονται οι ασθενείς του Ευαγγελισμού προκειμένου να υποβληθούν σε αξονική ή μαγνητική τομογραφία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιός" Κιότο χτυπάει Σουφλιά. Διεθνώς έκθετη η χώρα και ο υπουργός "Περιβάλλοντος" μετά την αποβολή".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά το ράπισμα από τον ΟΗΕ, τη σκυτάλη παίρνει η ΕΕ. Ο επίτροπος Στ. Δήμας ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας. Ο "ιός" του Κιότο πλήττει τον Γ. Σουφλιά".

    ΕΣΤΙΑ: "Χαίρε κράτος ανίκανο! Παντού αναποτελεσματικό και αναξιόπιστο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ελληνικό κράτος παραμένει παντελώς ανίκανο. Τα όσα ελέχθησαν προ τετραετίας από την Νέα Δημοκρατία περί επανιδρύσεώς του, δεν πραγματοποιήθηκαν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα για το Κιότο. Κόλαφος μετά τον ΟΗΕ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αποτέλεσμα της προσωρινής αποβολής της χώρας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Δύσκολες μέρες για τα νοικοκυριά. "Καμπανάκι" για την οικονομία στην ετήσια έκθεση Γκαργκάνα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καμπανάκι" για την οικονομία από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης από τον διοικητή της Τράπεζας, Νίκο Γκαργκάνα, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Τούνελ ακρίβειας εξανεμίζει τους μισθούς. Μαύρες προβλέψεις από τον Γκαργκάνα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρεκόρ δεκαετίας θα σημειώσει φέτος ο πληθωρισμός, φτάνοντας το 4% σε μέσα επίπεδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Τραπέζης της Ελλάδος".

    Η ΝΙΚΗ: "Ανατροπές και στα εργασιακά. Έρχεται νέα απορρύθμιση μετά το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "θέμα αλλαγών και στα εργασιακά ανοίγει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η Φάνη Πάλλη Πετραλιά προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το πόρισμα Κουκιάδη".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέες αντεργατικές ανατροπές για την προώθηση της "ευελφάλειας". Παραγγελία του κεφαλαίου η έκθεση της "Επιτροπής Κουκιάδη".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και απασχολησιμότητα είναι ο επόμενος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης που σε συνδυασμό με την απόφαση της ΕΕ για "αναμόρφωση' του εργατικού δικαίου, στην οποία συμφωνούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις".

    Η ΧΩΡΑ: "Πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ζωντανοί από θαύμα ο δημοφιλής Μακεδόνας και ο εκπαιδευτής του".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από θαύμα γλίτωσαν χθες το απόγευμα ο Κώστας Μακεδόνας και ο εκπαιδευτής του, όταν σταμάτησε η μηχανή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και έκαναν αναγκαστική προσγείωση σε μια δύσβατη κορυφή της Πάρνηθας".

    City Press: "Πρόταση Βαρδινογιάννη σε νέους μετόχους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πήρε χθες την πρωτοβουλία για μία πολυμετοχική ΠΑΕ".

    Metro: "Στο στόχαστρο το καρτέλ κρέατος. Επιστολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη διεύρυνση των καταγγελιών για καρτέλ στην αγορά αιγοπρόβειου κρέατος και την επιβολή ποινών σε όσους λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των ελλήνων κτηνοτρόφων ζήτησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός".

    Metropolis: "Καρτέλ και στο κρέας. Κυκλώματα που χειραγωγούν τις τιμές "βλέπει" πίσω... από τον οβελία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το γάλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να εξιχνιάσει τα μυστήρια του οβελία και να εντοπίσει τα κυκλώματα που λειτουργούν στην αγορά".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ασφυξία" στην αγορά, από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η απεργία στον ΟΛΘ βουλιάζει επιχειρήσεις. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ οι ζημίες".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Αρχίζει η ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ανακοινώσεις Πετραλιά μετά τη χθεσινή Κυβερνητική Επιτροπή".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η ΤτΕ σημειώνει ότι 40.000 υπάλληλοι υποαπασχολούνται λόγω "Σύζευξις" και ζητεί... Ανατροπή... των δομών στη δημόσια διοίκηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, οι οποίες θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και θα περιορίσουν το κόστος εργασίας, συστήνει η Τράπεζα της Ελλάδος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι για τιμές - ανάπτυξη. ΤτΕ: Έμμεση σύσταση για νέα μέτρα. Πληθωρισμό 4% και επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 3,5% βλέπει ο Ν. Γκαργκάνας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονη ανησυχία εκφράζει η ΤτΕ για την πορεία της οικονομίας, καθώς προβλέπει επιβράδυνση των αναπτυξιακών επιδόσεων και ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Το πετρέλαιο μας φέρνει πιο κοντά στην ύφεση. Δραματική προειδοποίηση από το Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ως δαμόκλειος σπάθη επικρέμαται πάνω από την παγκόσμια οικονομία η αλματώδης άνοδος του πετρελαίου, που χωρίς φρένο ξεπέρασε αισθητά χθες τα 119 δολάρια το βαρέλι στην αμερικανική αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πληθωρισμός και λιγότερη ανάπτυξη λόγω της κρίσης. Η διεθνής αβεβαιότητα άγγιξε την οικονομία εκτιμά η Τράπεζα Ελλάδος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με έκρηξη του πληθωρισμού, επιβράδυνση της ανάπτυξης και υψηλό έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών, επιδρά στην ελληνική οικονομία η διεθνής αβεβαιότητα, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 April 2008 - 20:20:33 UTC