Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η επίσκεψη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το Ασφαλιστικό και οι αντιδράσεις των κομμάτων, η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό και το αίτημα για δημοψήφισμα.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θα ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός. Πιστεύει ότι τελικά θα δικαιωθεί με απόλυτη αυτοδυναμία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με την πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων η ΝΔ θα αποκτήσει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, ο πρωθυπουργός προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και στις άλλες αλλαγές που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θεωρώντας ότι το πολιτικό κόστος από τις αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων θα είναι πρόσκαιρο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "8.560 σε υπουργεία - ΔΕΚΟ. Οι ειδικότητες - Τα προσόντα - Οι προθεσμίες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προκηρύχθηκαν 8.560 θέσεις σε υπουργεία - ΔΕΚΟ, 2.052 σε φορείς του Δημοσίου, 962 στο υπουργείο Οικονομικών, 890 στον ΟΑΕΔ, 527 στο ΙΚΑ, 289 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 195 στην Υγεία, 76 στον ΟΤΕΚ, 35 στον ΕΛΟΓ και 129 θέσεις ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα για Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνεται το ωράριο των καταστημάτων. Ανοιχτές και το απόγευμα οι εφορίες, Δήμοι και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ριζικές ανατροπές στα ωράρια και στις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και τον δημόσιο τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο να προωθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το μεταρρυθμιστικό σχέδιο, ενώ την ίδια ώρα η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την χώρα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αντικειμενικές: Νέες τιμές εντός και εκτός σχεδίου. Τι περιλαμβάνει το πακέτο αυξήσεων που θα ανακοινωθεί τον Μάιο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον Μάιο αναμένεται να ανακοινωθούν και αμέσως να τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες σε αγροτεμάχια και αστικά κέντρα, οι οποίες θα είναι αισθητά αυξημένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντικειμενικές αξίες που θα ανακοινώσει το Μάιο το υπουργείο Οικονομικών θα είναι αυξημένες έως και 100% στα αγροτεμάχια και μέχρι 30% στα αστικά κέντρα".

    ΕΘΝΟΣ: "Πρόταση πρόκληση από ΗΠΑ - Νίμιτς. Αιφνιδιαστικές εξελίξεις για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα δεδομένα στις διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό προκαλεί η αιφνιδιαστική κίνηση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, να προτείνει νέα πρόταση στους διαπραγματευτές Ελλάδας και Σκοπίων Αδ. Βασιλάκη και Ν. Δημητρόφ αργά χθες βράδυ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Ν. Υόρκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μέσα σε κλίμα Εθνικής Ενότητας Πολιτειακή, Πολιτική ηγεσία και Λαός τίμησαν τους ήρωες της επαναστάσεως αναπολώντας... Να 'τανε το '21 να 'ρθει μια στιγμή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "παρ' όλο που περνάμε περίοδο κοινωνικής παρακμής και Εθνικής κρίσης όλη η Ελλάδα χθες γιόρτασε την διπλή μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και την 187η επέτειο της Επαναστάσεως του 1821. Στην Αθήνα έγινε η μεγαλειώδης Στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την οποία παρακολούθησε η ηγεσία της χώρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο μεγάλος πειρασμός για τον Παπούλια. Η επίσκεψη Αλαβάνου για να του ζητήσει την αναπομπή του νόμου για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι κινήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Εάν ο Πρόεδρος αποδεχθεί την πρόταση Αλαβάνου για δημοψήφισμα τότε γίνεται "αποδεκτός" από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και δημιουργείται πολιτική κρίση. Στην αντίθετη περίπτωση θα περάσουν μηνύματα ότι δεν είναι "θεσμικός". Διχάζει και την αντιπολίτευση η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δικομματικά πυρά κατά Αλαβάνου. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια εμπλοκής του Κ. Παπούλια στο Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ επέκριναν την ενέργεια αυτή, υποχρεώνοντας την ηγεσία του κόμματος της ανανεωτικής Αριστεράς σε αναδίπλωση: Όπως διαβεβαιώνουν στην Κουμουνδούρου στη σημερινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο κ. Αλαβάνος δεν πρόκειται ούτε να θέσει ούτε να θίξει το ζήτημα αναπομπής, παρότι στελέχη του κόμματος το έλεγαν ευθέως την Κυριακή που έγινε γνωστό το αίτημα για συνάντηση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σχέδιο επιδρομής Νο2. Ο Καραμανλής δίνει το σήμα για νέες απο-ρυθμίσεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα φιλελεύθερη επιδρομή ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά την αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Το σχέδιο προβλέπει ξεπούλημα όσων ΔΕΚΟ απέμειναν υπό δημόσιο έλεγχο, ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με αλλαγές ωραρίων σε Δημόσιο, τράπεζες κ.ά. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ψηφίζει σήμερα στο σύνολό του το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τις αντιδράσεις που κορυφώνονται με συλλαλητήρια, με την κοινή από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τη σημερινή επίσκεψη Αλαβάνου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    ΕΣΤΙΑ: "Δημαγωγικό πυροτέχνημα. Η κοινή πρότασις για δημοψήφισμα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ας είμαστε ειλικρινείς. Αν ετίθετο σήμερα σε δημοψήφισμα η έγκρισις ή μη του ψηφισθέντος νόμου για το Ασφαλιστικό, το πιθανώτερο είναι πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα το ενέκρινε. Είναι τέτοιο το κλίμα που έχουν δημιουργήσει η Αντιπολίτευσις και τα ΜΜΕ. Αυτό όμως επ΄ουδενί λόγω σημαίνει ότι κάθε νομοσχέδιο που κατά την ώρα της ψηφίσεώς του δεν αρέσει στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού πρέπει να τίθεται σε δημοψήφισμα, όσο κρίσιμο και αν είναι".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Τη βαφτίζουν "Μακεδονία (Σκόπια)". Τελική πρόταση με νονό τις ΗΠΑ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) " πρότεινε - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - για τη FYROM ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στους διαμεσολαβητές των δύο πλευρών κκ Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ, κατά τις χθεσινές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Η Αθήνα δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά της ενώ και τα Σκόπια δεν έχουν αντιδράσει επίσημα".

    Η ΧΩΡΑ: "Επικίνδυνο παιχνίδι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ σήμερα ψηφίζεται το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η απόπειρα εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διαδικασία έγκρισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνο συνιστά επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδια με τους θεσμούς. Αν, μάλιστα, τεθεί, εμμέσως πλην σαφώς, στον κ. Κ. Παπούλια θέμα "αντισυνταγματικότητας" και αναπομπής του νομοσχεδίου στη Βουλή, αυτό θα ισοδυναμεί με αίτημα να ταχθεί είτε υπέρ της αντιπολίτευσης είτε υπέρ της κυβέρνησης, ενώ οφείλει να είναι υπερκομματικός".

    City Press: "Ασφαλιστικό: Παρέμβαση Παπούλια ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Αλαβάνος-Δραγασάκης θα παρουσιάσουν σήμερα τις θέσεις του κόμματός τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο. Κυβέρνηση και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν εκτός θεσμικού πλαισίου την πρωτοβουλία τους".

    Metro: "Προοπτική για συμβιβασμό. Νέα πρόταση, με "γεωγραφική διάσταση" για το όνομα των Σκοπίων, κατέθεσε χθες ο Μάθιου Νίμιτς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με μια "νέα" πιθανότατα την τελική και - όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε- "λογική" πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ,από τον Μάθιου Νίμιτς, η διαπραγμάτευση Αθήνας -Σκοπίων εισήλθε πλέον στην πιο κρίσιμη φάση της, μετά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών στην έδρα του ΟΗΕ".

    Metropolis: "Δεύτερος γύρος ασφαλιστικού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στη μία το μεσημέρι σήμερα θα γίνει η τελική ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Με την ολοκλήρωσή της , μισή ώρα αργότερα, θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος έναρξης της ειδικής συνεδρίασης της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την τύχη του ψηφισμένου, πλέον, ασφαλιστικού νομοσχεδίου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική:Σχέδιο πόλης για 139.117 στρέμματα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ελπίδες ανάκαμψης στο ΧΑ. Αντίδραση αναμένουν τώρα οι αναλυτές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσδοκίες για ανάκαμψη του ελληνικού Χρηματιστηρίου, που έχει υποχωρήσει κατά 27,38% από την αρχή του έτους, δημιουργεί η ανοδική αντίδραση των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τη Wall Street. Χθες, τη σκυτάλη πήραν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές που κατέγραψαν κέρδη υψηλότερα του 3%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κώδικας" ΔΟΥ για είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα για την είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο "ενεργοποιεί" ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 March 2008 - 22:03:17 UTC