Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το επίμαχο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη χώρα μας,καθώς και η επικείμενη συνάντηση σήμερα του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, η άνοδος της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ με την παράλληλη πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο μηδέν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό. Το βέτο προ των πυλών μετά το "χάσμα". Στην Αθήνα σήμερα ο Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "άκαρπες απέβησαν οι διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη μεταξύ των διαπραγματευτών της Ελλάδας Α. Βασιλάκη και της πΓΔΜ Ν. Ντιμιτρόφ, υπό τον ειδικό μεσολαβητή των ΗΕ Μ. Νίμιτς, θέτοντας το "βέτο" της χώρας μας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, προ των πυλών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να εκτοπίσει το ΠΑΣΟΚ από τη δεύτερη θέση. Πανικός στη Χαριλάου Τρικούπη από τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του αριστερού κόμματος όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν άφησε αναξιοποίητη τη χθεσινή δημοσκόπηση της "Κάπα Research" ο Αλέκος Αλαβάνος, και με δήλωσή του υπαινίχθηκε πως το επόμενο διάστημα η άνοδος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Την... Καλομοίρα να βάλουν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ αν κερδίσει στη Γιουροβίζιον! Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το φαινόμενο Τσίπρα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "δυστυχώς για μία ακόμη φορά, η "ΑΥΡΙΑΝΗ" δικαιώνεται με τρόπο απόλυτο, σε ό,τι αφορά την τύχη της Δημοκρατικής Παράταξης την οποία οδήγησε σε αυτοκτονία όλος αυτός ο θλιβερός θίασος που παριστάνει την ηγεσία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η πιο δύσκολη μάχη για το Σκοπιανό. Μετά το ναυάγιο στη Νέα Υόρκη με ευθύνη των Σκοπίων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η σημαντικότερη, ίσως, συνάντηση που θα κρίνει την πορεία του Σκοπιανού και την τελική στάση της χώρας μας θα λάβει χώρα σήμερα, στις 11.15 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δεχθεί το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ".

    ΕΘΝΟΣ: "Στρατιές για πρόωρη σύνταξη. Πανικός εν όψει των ανατροπών που σχεδιάζονται στο Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφεται εφέτος στις συνταξιοδοτήσεις από το Δημόσιο. Το πρώτο δίμηνο 4.000 άτομα εγκατέλειψαν τη δουλειά τους -έναντι 1.940 πέρσι- για να αποφύγουν τις επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θα ψάχνουν για μαντήλια να κλάψουν. Όσοι βάλουν την υπογραφή τους για ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει το όνομα "Μακεδονία" πιστεύοντας στο δόγμα Μητσοτάκη ότι σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα το θυμάται".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κρίσιμες επαφές θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ρουκέτες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ελλάδας. Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όπως αναμενόταν οι διαβουλεύσεις για το θέμα της ονομασίας στη Νέα Υόρκη υπό τον Μάθιου Νίμιτς οδηγήθηκαν σε ναυάγιο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυξήσεις έως 16% φέρνει ο Μάρτιος. Ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης έρχεται το Μάρτιο, σύμφωνα με τους νέους τιμοκαταλόγους που ανακοίνωσαν τις τελευταίες εβδομάδες βιομηχανίες και εισαγωγείς με ισχύ από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΑποΣΥΝθεση του δικομματισμού. Δραματική κατρακύλα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατρακυλάει διαρκώς ο δικομματισμός με μεγάλο χαμένο το ΠΑΣΟΚ και μεγάλο κερδισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ".

    ΕΣΤΙΑ: "Αφόρητες πιέσεις για το Σκοπιανό. Οι Αμερικανοί διαμηνύουν να μην ασκήσουμε βέτο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι η πρώτη ίσως φορά από την ημέρα που ανήλθε στην εξουσία η Κυβέρνησις Καραμανλή που δέχεται τόσο έντονη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ομάδα κρούσης φέρνουν τα γκάλοπ. Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει ο Γ. Παπανδρέου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "στη δημιουργία "ομάδας κρούσης" με τη συμμετοχή των περισσότερων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ καταφεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ανακόψει την - σε κάθετη πτώση- πορεία του Κινήματος".

    Η ΧΩΡΑ: "Φθηνά Ι.Χ. στους τρίτεκνους. Σημαντικές ελαφρύνσεις για 150.000 γονείς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απαλλαγμένα από το Τέλος Ταξινόμησης είναι, πλέον, τα Ι.Χ. για τις τρίτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας, κάτι που σημαίνει ότι οι περίπου 150.000 δικαιούχοι έχουν σημαντική ελάφρυνση κατά την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού".

    City Press: "Μήνας πιέσεων για το Σκοπιανό. Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "και επίσημα ξεκινούν από σήμερα οι (ασφυκτικές) πιέσεις που αναμένεται να ασκήσουν οι ΗΠΑ αλλά και χώρες - μέλη της Ε.Ε. στη χώρα μας (αλλά και στην ΠΓΔΜ) για εξεύρεση λύσης , μετά το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων το Σάββατο στη Νέα Υόρκη".

    Metro: "Αφόρητη πίεση από ΗΠΑ. Επιμένει στο βέτο η Αθήνα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στη Ν. Υόρκη για το όνομα της ΠΓΔΜ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντιμέτωπη με τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές πιέσεις βρίσκεται από σήμερα η Αθήνα, μετά το ναυάγιο της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ".

    Metropolis: "Καινοτομίες...από παλιά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "απτόητος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ από τις αντιδράσεις των μηχανικών, των οικολογικών οργανώσεων και λοιπών φορέων-μελών του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, φέρεται αποφασισμένος να προωθήσει το Εθνικό Χωροταξικό".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη: Ευκαιρίες για φτηνά ακίνητα".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Ασφυκτικές πιέσεις από ΗΠΑ. Σκληρό μήνυμα Μπους προς την ελληνική κυβέρνηση:"Ξεχάστε το βέτο".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στοίχημα οι 4.000 μονάδες. Κρίσιμο τεστ αντοχής για τις μετοχές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το τρίτο κύμα ρευστοποιήσεων μέσα στους τελευταίους 4 μήνες βιώνει αυτές τις ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτίναξη πετρελαίου και ευρώ πλήττει την ανάπτυξη. Κώδων κινδύνου για τις ευρωπαϊκές οικονομίες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τη συνεχιζόμενη άνοδο του ευρώ, έναντι του δολαρίου και της βρετανικής στερλίνας, η BusinessEurope, η μεγαλύτερη ένωση επιχειρήσεων της Ευρώπης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 March 2008 - 21:39:55 UTC