Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η πρόταση Νίμιτς για διπλή ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς και οι πρώτες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά σε συγκεκριμένα προϊόντα, στον απόηχο της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών..

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θωρακίζεται η ιδιωτική ζωή. Ύστερα από συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, ο Σωτ. Χατζηγάκης παίρνει μέτρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "να θωρακίσει νομοθετικά τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών προτίθεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "8.500 ευκαιρίες εργασίας. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πακέτο" 4.065 προσλήψεων μόνιμου διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, πρόκειται να διενεργηθούν το επόμενο διάστημα, με την έκδοση επτά νέων προκηρύξεων".

    Η ΑΥΓΗ: "Παράταση ψάχνει η κυβέρνηση για τη διπλή ονομασία. Ενημερώνει σήμερα τα κόμματα η υπουργός Εξωτερικών".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο, προκειμένου να σταθμίσει τη στάση της με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί έως τη λήξη της διορίας του δεκαπενθημέρου που όρισε χθες ο Μ. Νίμιτς, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λύση τώρα για το Σκοπιανό. Για να μην τραβάμε αύριο τα... μαλλιά μας όπως έγινε και στο Κυπριακό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την μοναδική ευκαιρία που της δίδεται πρέπει να αρπάξει η χώρα για την λύση του Σκοπιανού, πριν το ζήτημα εξελιχθεί σε δεύτερο Κυπριακό και οι επόμενες γενιές εγκλωβιστούν στην δίνη ενός ακόμα εθνικού θέματος, αυτή την φορά στα βόρεια σύνορά μας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η πρόταση Νίμιτς για συμβιβασμό. Η κυβέρνηση τη θεωρεί "βάση διαπραγμάτευσης". Σύνθετη διπλή ονομασία για την πΓΔΜ παρουσίασε ο αμερικανός διαμεσολαβητής".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ως βάση για διαπραγμάτευση χαρακτήρισε η ελληνική κυβέρνηση τη συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε χθες ο ειδικός μεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς κατά τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών στην Αθήνα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επώδυνη πρόταση, με φόντο το Κόσοβο. Διπλή ονομασία από Νίμιτς και δύο εβδομάδες προθεσμία για απάντηση".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όσοι εδώ στην Αθήνα πίστεψαν, κάποια στιγμή, ότι ο κύριος Μάθιου Νίμιτς θα μπορούσε να "παίξει" μόνο με την ελληνική πλευρά, απογοητεύοντας όχι μόνο τους Σκοπιανούς, αλλά και τη δική του, την αμερικανική κυβέρνηση, τώρα οδηγούνται σε μια ανώμαλη προσγείωση".

    ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο για διπλή ονομασία. Οι ΗΠΑ απαιτούν απάντηση εντός 15 ημερών για το Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόταση που προβλέπει λύση του Σκοπιανού στη βάση της διπλής ονομασίας κατέθεσε χθες ο Μ. Νίμιτς".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Νίμιτς φέρνει αλλά κανείς δεν παίρνει. Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ πάει κι έρχεται κομίζοντας ονόματα και ιδέες που ούτε την Ελλάδα συμφέρουν, ούτε τα Σκόπια εξυπηρετούν".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ολοκληρωμένη" συμβιβαστική πρόταση, "η οποία δεν καλύπτει 100% καμία πλευρά, καθώς έτσι δεν θα επιτυγχάναμε την επίλυση", κατέθεσε χθες στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για Σκόπια. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησής του ο Ρουσόπουλος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πέντε ονόματα και στο βάθος βέτο. Σκληρές διαπραγματεύσεις σε θολό τοπίο επί της νέας πρότασης Νίμιτς. Ευνοϊκότερη εκδοχή για την Αθήνα το "NOVA MAKEDONIJA".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έχοντας επίγνωση ότι "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" της πρότασης Νίμιτς, η ελληνική κυβέρνηση την αποδέχθηκε ως βάση διαπραγμάτευσης με πρόθεση να επιδιώξει τη βελτίωσή της".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πυρετός για το Σκοπιανό. Βάση συζήτησης βλέπει η κυβέρνηση τη νέα πρόταση Νίμιτς".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συμβιβαστική, καλή και αξιοπρεπή χαρακτήρισε την πρότασή του για την ονομασία των Σκοπίων ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, πυροδοτώντας όπως ήταν επόμενο έναν πυρετό διαβουλεύσεων".

    ΕΣΤΙΑ: "Προς συμβιβασμό στο Σκοπιανό. Η Ελλάς πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς πληρώνει με βαρύτατο τίμημα τα λάθη του παρελθόντος στο Σκοπιανό. Ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται σήμερα ότι έγιναν λάθη, τόσο επί των ημερών του Α. Παπανδρέου (1993-95), όσο και επί των ημερών του Κ. Σημίτη (1996-2000)".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια. Κατέθεσε πέντε εναλλακτικές προτάσεις για διαπραγμάτευση".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πέντε εναλλακτικές προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η "Νέα Μακεδονία", παρουσίασε χθες ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Αθήνας και Σκοπίων".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα. Κύμα ακρίβειας μετά το κύμα της κακοκαιρίας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χιονιάς ακρίβειας χτυπά τους καταναλωτές με αφορμή ελλείψεις στην αγορά".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Θέατρο σκιών με τη διπλή ονομασία. Μπαράζ πιέσεων από ΗΠΑ για τα Σκόπια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "φτιάχνει κλίμα για την αποδοχή διπλής ονομασίας των Σκοπίων η κυβέρνηση μετά τις νέες προτάσεις Νίμιτς. Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει στο "όχι" των Σκοπιανών, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμμένει στο βέτο".

    Η ΝΙΚΗ: "Με 100 ένσημα βιβλιάριο ΙΚΑ. Ρύθμιση - φωτιά για 500.000 εργαζόμενους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μια μεγάλη ανατροπή κρύβει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα εισηγηθεί η Φάνη Πάλη Πετραλιά για να εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πολύμορφη δράση ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας προτεκτοράτου στο Κοσσυφοπέδιο. Έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση των Ελλήνων στρατιωτών και τη μη συμμετοχή σε κανένα εκστρατευτικό Σώμα της ιμπεριαλιστικής ευρωατλαντικής νέας τάξης".

    Η ΧΩΡΑ: "Λύση ή βέτο. Η Ντόρα ενημερώνει Πρόεδρο και αρχηγούς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οριστική λύση τώρα και ενιαίο όνομα είναι η θέση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε από χθες, μετά τη νέα συμβιβαστική πρόταση του κ. Νίμιτς προς τις δύο πλευρές, Ελλάδα και Σκόπια".

    City Press:"Αναταραχή στα Βαλκάνια".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στον "αστερισμό" του Σκοπιανού μπήκε ξανά από χθες και επίσημα η χώρα μας, μετά την πρόταση του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς στους διαπραγματευτές της Ελλάδας Α. Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ Ν. Ντιμιτρόφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας".

    Metro: "Σκοπιανό: Προοπτική συμφωνίας. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά την πρόταση που κατέθεσε στις δύο πλευρές ο Μάθιου Νίμιτς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την προοπτική μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια φέρνει, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η πρόταση που κατέθεσε χθες για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς".

    Metropolis: "Ακρίβεια και σούπερ μάρκετ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος των αγροτικών καλλιεργειών".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στην κόψη του ξυραφιού η πρόταση Νίμιτς για το Σκοπιανό".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Εποικοδομητικός συμβιβασμός; Αμοιβαία λύση με γνώμονα το μέλλον "βλέπει" η Ντόρα Μπακογιάννη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Οργισμένο πλήθος απείλησε την πρεσβεία μας χθες στα Σκόπια. Ας τα δουν οι προστάτες τους".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εκτίναξη" του ελλείμματος το 2007 στα 32,3 δισ. ευρώ. Επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της συνεχώς μειούμενης ανταγωνιστικότητας της χώρας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο ύψος - ρεκόρ του 14,1% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε το 2007 το έλλειμμα του ισοζυγίου-από 11,1% του ΑΕΠ το 2006- στέλνοντας σαφές μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της συνεχώς μειούμενης ανταγωνιστικότητας της χώρας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έλλειμμα- βρόχος 32,2 δισ. Μαύρη τρύπα 14,1% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δραματική επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αντανακλά η έκρηξη του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών το 2007".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τα λεφτά φεύγουν έξω...Πάνω από 32 δισ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αιμορραγεί η ελληνική οικονομία, καθώς σημαντικοί και πολύτιμοι οικονομικοί πόροι εκρέουν στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα τεράστιο έλλειμμα, το οποίο καλύπτεται με δανεικά και υποθηκεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς θα υποβάλουν δηλώσεις ιδιώτες και επιχειρήσεις. Προθεσμίες έως 18 Μαρτίου για επαγγελματίες και 2 Ιουνίου για μισθωτούς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "λεπτομερείς οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, παρέχει στο ειδικό έντυπο που αποστέλλει η ΓΓΠΣ σε περίπου 5,7 εκατ. φορολογούμενους. Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Α΄ή Β΄κατηγορίας θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις 3-18 Μαρτίου, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι από τις 5/5 -2/6".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 February 2008 - 8:41:17 UTC