Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν:Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση Siemens, οι καταγγελίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας, οι εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου, η έρευνα για την τραπεζική κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη, αλλά και για τις επιταγές.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόλαση η Ελλάδα! Ως να μην έφθαναν οι Ζαχοπουλειάδες, η Ζίμενς και τα άλλα σκάνδαλα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε ένας από τους ταραξίες των σφοδρών και πρωτόγνωρων επεισοδίων του Σαββάτου δεν τιμωρήθηκε για τους τραυματισμούς πολιτών και τις εκτεταμένες φθορές σε δημόσια και ιδιόκτητη περιουσία. Για ακόμη μια φορά οι ταραξίες μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης, λεηλάτησαν περιουσίες, τραυμάτισαν πολίτες και τελικά κατάφεραν να "ξεγλιστρήσουν" από την τσιμπίδα του νόμου".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ηροστρατοι καίνε την Αθήνα και τα πνευματικά της ιδρύματα. Οι Αθηναίοι του κέντρου όμηροι ακραίων ομάδων που καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε "εμπόλεμη ζώνη" με σφοδρές συγκρούσεις, στρατηγικές κινήσεις από αντιμαχόμενα στρατόπεδα, μαχαιρώματα, πετροπόλεμο, φωτιές, εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, οδοφράγματα, τραυματισμούς και δεκάδες προσαγωγές, μετατράπηκε για σχεδόν 11 ώρες το κέντρο της Αθήνας το Σάββατο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οι εργατοπατέρες κυβερνάνε και η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθέστατη τη χαοτική κατάσταση στις ΔΕΚΟ. Έτσι θα γίνουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις κύριε Καραμανλή;"

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νόμος για το -κράτος εν κράτει- τραστ των συνδικαλιστών της ΔΕΗ είναι, όπως επιβεβαιώθηκε μετά και το νέο μπουρλότο σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, το δίκιο του εργατοπατέρα. Το κατάντημα να εισβάλει η ορδή των δήθεν αγανακτισμένων στα γραφεία της ΔΕΗ, εκθέτει και την κυβέρνηση, που δεν κατάφερε να αποσοβήσει έγκαιρα τον κίνδυνο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέες αντικειμενικές στα εκτός σχεδίου. Σε ποιες περιοχές οι αυξήσεις θα υπερβούν ακόμη και το 60%".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυξημένες κατά 25% με 30% αναμένεται να είναι μεσοσταθμικά οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας που βρίσκονται κοντά σε σχέδιο πόλεων καθώς και παραθαλασσίων αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου και οι οποίες θα ισχύσουν από τον προσεχή Μάρτιο".

    ΕΘΝΟΣ: "Αλλαγή ατζέντας με τη... βία. 10 ώρες χάους στην Αθήνα από τα "λάθη" της ΕΛ.ΑΣ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεράστια πολιτικά ερωτήματα δημιουργούν η... ολιγωρία και τα "λάθη" της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τις υποθέσεις Ζαχόπουλου και Κουκοδήμου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο δημιουργός του "Αντι-Καιάδα" δεν είναι από τους τοίχους που κολλάει η λάσπη και... Πέφτουν στον "Καιάδα" οι συκοφάντες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στον εισαγγελέα προσέρχεται σήμερα ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, προκειμένου να κατονομάσει τους εκβιαστές και να καταθέσει τα στοιχεία του εκβιασμού. Με ψυχραιμία, ηρεμία κι εκκλησιαστικό φρόνημα αντέδρασε ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος στις κατηγορίες που τον θέλουν να κρύβεται πίσω από τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που κατήγγειλε ότι ασκούνται σε βάρος του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το επίσημο κράτος πίσω από τα επεισόδια. Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τη Ζαχοπουλειάδα με έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ανοχύρωτη πόλη έμοιαζε η Αθήνα από τους διακόσιους προβοκάτορες αριστεριστές και αναρχικούς. Επί δώδεκα ώρες επέβαλαν το "κράτος" τους καίγοντας, καταστρέφοντας και απαγορεύοντας κάθε δραστηριότητα μέσα στην Αθήνα. Εξαφανισμένοι ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών κκ Παυλόπουλος και Χηνοφώτης. Κανένα σχέδιο από εκείνους που χρέωναν τα πάντα στον Βύρωνα Πολύδωρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απροστάτευτοι πολίτες και καταστήματα. 45 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για κάθε ημέρα που κλείνει η Αθήνα λόγω επεισοδιακών διαδηλώσεων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "καθεστώς ατιμωρησίας για τους ταραξίες και μία ελάχιστα τιμητική εικόνα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τα γεγονότα του Σαββάτου. Η Αστυνομία γνώριζε εδώ και μέρες ότι δύο εξαιρετικά επιθετικές και εχθρικές μεταξύ τους ομάδες διαδηλωτών θα συγκεντρώνονταν αμφότερες στην πλατεία Κολοκοτρώνη με μόλις 5 ώρες διαφορά η μία από την άλλη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "...Μη γελάς αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ. Ανικανότητα ή πρόθεση οδήγησε στα γεγονότα του Σαββάτου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολιτικό ζήτημα εγείρει η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τους "χρυσαυγίτες" εναντίον αντεξουσιαστών και οι αδικαιολόγητες συλλήψεις τους. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Ερώτημα: όλα αυτά οφείλονται σε ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. ή έγιναν εκ προθέσεως;"

    ΕΣΤΙΑ: "Δραματικά πολιτικά λάθη. Ο Καραμανλής δεν αξιοποίησε την ισχύ του".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις έχει χάσει την πολιτική ισχύ που διέθετε προ τετραετίας. Αυτό επ΄ουδενί λόγω σημαίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήση στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει. Παράλληλα, όμως πρέπει να προσαρμοσθή στη νέα πραγματικότητα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Με σχέδιο...ΕΛ.ΑΣ. διέλυσαν την Αθήνα. Οργή για το 12ωρο της καταστροφής".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα πρωτοφανή επεισόδια, ωστόσο, πυροδοτούν ένταση στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η αντιπολίτευση θεωρεί ύποπτη τη στάση της Αστυνομίας που παρακολουθούσε ουσιαστικά αμέτοχη τους βανδαλισμούς και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι όσα διαδραματίστηκαν είχαν απώτερο στόχο να αλλάξει η πολιτική ατζέντα και να ξεφύγει η Ν.Δ. από το σκάνδαλο Ζαχόπουλου".

    Η ΧΩΡΑ: "Πυρετός για τη σούπερ εβδομάδα. Επταήμερο καυτών εξελίξεων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεκίνησε σήμερα εβδομάδα καθοριστικών εξελίξεων, καθώς "καυτά" θέματα πυροδοτούν ένταση. Συγκεκριμένα, αναμένεται το πόρισμα για τη "Ζαχοπουλειάδα", εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση της Siemens, θα εκλεγεί νέος Αρχιεπίσκοπος εν μέσω καταγγελιών για εκβιασμούς, ενώ εξελίξεις θα έχουμε για το πετρέλαιο και το Ασφαλιστικό".

    City Press: "SIEMENS. Ελληνική μάχη για τις μίζες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε βραδυφλεγή βόμβα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η υπόθεση Siemens, εφόσον τελικά προσωποποιηθούν οι τεράστιες μίζες που έφυγαν από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας για να "ζεστάνουν" τις τσέπες κορυφαίων κυβερνητικών και διευθυντικών στελεχών και να χρηματοδοτήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας στον προεκλογικό τους αγώνα το 2004".

    Metro: "Ψάχνουν παντού για τις μίζες. Στη Γερμανία μεταβαίνουν Έλληνες δικαστές, για να ανταλλάξουν στοιχεία με τις Αρχές της χώρας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πολιτικό και δικαστικό θρίλερ μετατρέπεται η περιβόητη υπόθεση της Siemens, καθώς έχουν μπει στην τελική ευθεία οι έρευνες αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους οι γερμανικές Αρχές για τις σχέσεις που μπορεί να είχαν Έλληνες με το "μαύρο ταμείο" της εταιρείας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Διαβατήριο εργασίας. Στην ουρά ...για να γίνουν δάσκαλοι".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Πολιτική κρίση σε...TV συνέχειες. Σε σίριαλ μετατρέπει η κυβέρνηση τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κόπωση στα στεγαστικά. Έξι μονάδες κάτω οι χορηγήσεις δανείων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτρια έως υποτονική είναι η ζήτηση στεγαστικών δανείων τον πρώτο μήνα του έτους, λένε οι τραπεζίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων τον φετινό Ιανουάριο κινήθηκε στο 20,5% έναντι 26% που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο 2007".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Άμεση επιβολή αναγκαστικών μέτρων σε φοροφυγάδες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "άμεσα θα πρέπει να λαμβάνονται στο εξής όλα τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα κατά των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που εντοπίζονται να φοροδιαφύγουν. Την εντολή αυτή αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΟ στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, ειδικά δε σε ό,τι αφορά πλαστά και εικονικά τιμολόγια".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 February 2008 - 21:37:59 UTC