Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι έντεκα αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που θα ισχύσουν από 1/1/2008, οι συμφωνίες Καραμανλή - Πούτιν για ενέργεια, τράπεζες και εξοπλιστικά προγράμματα, η ύπαρξη εκατοντάδων αυθαίρετων οικοδομών στη χώρα μας, καθώς και το συσσωρευμένο έλλειμμα του Οργανισμού Συγκοινωνιών Ελλάδος (ΟΣΕ) που έχει αγγίξει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψαλιδίζονται οι συντάξεις. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ (Ρέππας) από 1.1.2008".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ποδαρικό με 11 αλλαγές κάνει το 2008 για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους σε δημόσιο ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "11 αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ανεξάρτητα από το νέο νομοσχέδιο έρχονται μεταβολές το 2008, λόγω του νόμου Ρέππα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αλλαγές χωρίς καμία καθυστέρηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και κοινωνική ευαισθησία είναι ο στόχος της νέας υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά για το ασφαλιστικό, όπως κατέστησε σαφές κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής".

    Η ΑΥΓΗ: "Η αποπομπή Μαγγίνα δεν εκτονώνει την οργή. Ασφαλιστικό: Σε επικοινωνιακά τρυκ καταφεύγει η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ελιγμό για να διασώσει τον πυρήνα της πολιτικής της για το ασφαλιστικό επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Β. Μαγγίνα. Επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες ότι αναζητεί "ρυθμίσεις" για το ασφαλιστικό που θα έχουν τη σφραγίδα της νέας υπουργού Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αλογοσκούφης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Συμφωνίες μαμούθ Καραμανλή - Πούτιν για ενέργεια, Τράπεζες και εξοπλιστικά. Παρά τις αντιδράσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε νέα δυναμική τροχιά διέρχονται οι ελληνορωσικές σχέσεις. Τα ανοίγματα της κυβέρνησης προς την Μόσχα έχουν θορυβήσει τις ΗΠΑ, οι οποίες βλέπουν την "παλαιά υπερδύναμη" να διεισδύει ολοένα και περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Ευρώπης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ήπιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση. Πρόκληση για την κυρία Πετραλιά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγές με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση" υπόσχεται τώρα για τις συντάξεις η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η νέα υπουργός κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά προσπάθησε χθες να επαναβεβαιώσει ότι ισχύουν τα τρία "δεν".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "11 αλλαγές στις συντάξεις από 1/1/2008, λόγω σταδιακής εφαρμογής νόμων που έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικές αλλαγές φέρνει το νέο έτος στο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης για Δημόσιο και ειδικά ταμεία, ο τερματισμός της δυνατότητας χορήγησης σύνταξης με 3.500 ημέρες ασφάλισης, η αναπροσαρμογή των συντάξεων 70.000 στρατιωτικών, λιμενικών, αστυνομικών και πυροσβεστών διαμορφώνουν νέα δεδομένα για εργαζομένους και συνταξιούχους".

    ΕΘΝΟΣ: "Σύνδρομο Μαγγίνα στην κυβέρνηση. Μυστικό γεύμα διευθυντών υπουργείων υπό την αιγίδα του Μέγαρου Μαξίμου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπό την πίεση των γεγονότων και των αποκαλύψεων που οδήγησαν στην αποπομπή του κ. Βασίλη Μαγγίνα, η κυβέρνηση επιδιώκει να προλάβει -έστω και τώρα- ανάλογες καταστάσεις που θα έπλητταν ακόμη περισσότερο την εικόνα της, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη -πολιτικά- χρονική στιγμή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ενώ αρχίζουν από την Τετάρτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τις δηλώσεις της νέας Υπουργού Απασχόλησης χθες ...Φάνη-κε Πάλλη ελπίδα για το ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ακόμη μια εβδομάδα κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό ξεκινά, αλλά με νέο επικεφαλής στο υπουργείο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι 11 αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2008".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 2008 θα είναι χωρίς καμιά αμφιβολία χρόνος Ασφαλιστικού. Πολλές μπορεί να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν, αφού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί νέος ασφαλιστικός νόμος. Ωστόσο, κανένας μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει το ποιες θα είναι ακριβώς οι επιλογές της κυβέρνησης αφού πολλά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρεις γραμμές για το ασφαλιστικό. Διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ υπουργών για την εξέλιξη της μεταρρύθμισης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η επόμενη μέρα της αποπομπής του κ. Βασίλη Μαγγίνα βρίσκει τους κορυφαίους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ προβληματισμένους για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει εφεξής η νέα υπουργός κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά για να ψηφιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ακολασίες στη β' ζώνη... αγνότητας. Αυθαίρετα και "αναψυκτήρια" μετατρέπονται σε επαύλεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δύο οικισμοί, το Χέρωμα και η Σκάρπιζα, βρίσκονται στη β' ζώνη προστασίας του Υμηττού, εκτός από τα εκατοντάδες αυθαίρετα και "αναψυκτήρια" που μετατρέπονται σε επαύλεις".

    ΕΣΤΙΑ: "Η Κυβέρνησις αποδυναμώνεται. Τρεις μήνες μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "συμπληρώθηκαν προχθές τρεις μήνες από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες επανεξελέγη η Κυβέρνησις Καραμανλή. Και όπως είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσε την πρόωρη διάλυση της Βουλής, ο εθνικός λόγος που επέβαλλε την προσφυγή στις κάλπες ήταν ο ήδη συζητούμενος στην Βουλή, Προϋπολογισμός του 2008".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εκτινάχθηκε το έλλειμμα του ΟΣΕ. Έφθασε τα 7,5 δισ. ευρώ. Σχέδιο συγχώνευσης τριών από τις τέσσερις εταιρείες του".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος ολοκληρωτικού "εκτροχιασμού" του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), καθώς το συσσωρευμένο έλλειμμά του έχει φθάσει περί τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Χατζηδάκη".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αλλαγή υπουργού σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής; Τη "μέγιστη δυνατή συναίνεση" υποσχέθηκε η Φ. Πάλλη - Πετραλιά".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καθήκοντα υπουργού Απασχόλησης ανέλαβε χθες η κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής η νέα υπουργός επανέλαβε τα τρία "δεν" του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό και είπε πως οι αλλαγές θα γίνουν άμεσα με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Βήματα πίσω σε τέσσερα μέτωπα. Πρεμιέρα Πετραλιά με γέφυρα στα συνδικάτα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέσσερα βήματα πίσω ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό σε μια προσπάθεια να μειωθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου. Δείγμα γραφής της νέας στρατηγικής έδωσε χτες η κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, αλλά και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης".

    Η ΝΙΚΗ: " Τσαλακωμένη η κυβέρνηση. Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου από το σκάνδαλο Μαγγίνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αποκαλύψεις για τις πολεοδομικές παραβάσεις του αποπεμφθέντος υπουργού Απασχόλησης Βασ. Μαγγίνα, δεν αμαυρώνουν μόνο την γενική εικόνα της κυβέρνησης. Επιφέρουν ουσιαστικό πλήγμα και στην πολιτική αξιοπιστία του πρωθυπουργού".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξανεμίζει η ακρίβεια το λαϊκό εισόδημα. Πλατιά πολύμορφη δράση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αλήθεια για την ακρίβεια" τιτλοφορείται η ανακοίνωση του ΚΚΕ με την οποία τις επόμενες μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας θα ξεδιπλώσουν μια πολύμορφη δραστηριότητα- με εξορμήσεις, περιοδείες, πικετοφορίες- στο λαό που βλέπει το ισχνό, καθηλωμένο εδώ και χρόνια, εισόδημά του να ροκανίζεται από τις ανατιμήσεις σε βασικά για την επιβίωσή του είδη".

    Η ΧΩΡΑ: " Τι αλλάζει το 2008 στις συντάξεις με τον Νόμο 3029 του Ρέππα. Αναπροσαρμογές - αυξήσεις και μειώσεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 2008 θα είναι, χωρίς καμιά αμφιβολία, χρόνος Ασφαλιστικού. Πολλές μπορεί να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν, αφού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί νέος ασφαλιστικός νόμος".

    City Press: "Παιχνίδι τακτικής με το ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πρώτο δείγμα της αλλαγής τακτικής της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό έδωσε και επίσημα η νέα υπουργός Απασχόλησης, κατά τη χθεσινή (χωρίς παρατράγουδα) τελετή παραλαβής -παράδοσης".

    Metropolis: "Πώς κατασκευάζονται τα...αναψυκτήρια.

    Η εφημερίδα γράφει ότι "επιχείρηση "αναψυκτήριο". Όλοι τη γνωρίζουν. Πολεοδομίες, μηχανικοί, ΔΕΗ, όπως και κάθε άλλος εμπλεκόμενος. Κανείς, όμως , δεν αντιδρά. Ίσως όχι μόνο γιατί δεν θέλουν , αλλά και γιατί δεν μπορούν".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " 11 αλλαγές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2008".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ο κύκλος των "χαμένων"...υπουργών. Σε διάστημα τριών χρόνων ο Κ. Καραμανλής αλλάζει για τρίτη φορά τον υπουργό Απασχόλησης".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κού(ρ)κος αηδόνι το γιορτινό τραπέζι. Μέχρι και 20% αυξημένες οι τιμές. Η εγχώρια γαλοπούλα θα πωλείται ακόμη και προς 9 ευρώ το κιλό".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Θερμή υποδοχή Καραμανλή στη Μόσχα. Πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Εμμένει η κυβέρνηση για νόμο έως τον Φεβρουάριο. Η κ. Φ. Πετραλιά ανέλαβε...το ασφαλιστικό δηλώνοντας ότι "δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναλλοίωτη παραμένει η πολιτική της κυβέρνησης τόσο όσον αφορά τη χρηματοδότηση (η οποία δεν θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ για το 2008) του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης όσο και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή έως τον Φεβρουάριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Δούρειος ίππος" στη ΔΕΗ. Στο τραπέζι πάλι το μνημόνιο με RWE".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σχέδιο για την εκχώρηση στη γερμανική εταιρεία RWE του μάνατζμεντ και του 51% των νέων μονάδων επαναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις. Την προσεχή Πέμπτη στο Δ.Σ. θα συζητηθεί εισήγηση για την κατασκευή μονάδων ισχύος 1.600 MW".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πετρέλαιο έγινε το ...σιτάρι. Στα ύψη εκτοξεύθηκαν οι τιμές των δημητριακών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε βασική πηγή τροφοδότησης του πληθωρισμού παγκοσμίως εξελίσσονται πλέον οι τιμές των δημητριακών που έχουν εκτοξευθεί εφέτος σε πρωτοφανή επίπεδα, ακολουθώντας....πτήσεις παράλληλες μ΄εκείνες του πετρελαίου και θέτοντας οικονομολόγους και κεντρικές τράπεζες ενώπιον πρωτόγνωρων αδιεξόδων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διεθνείς οικονομικές απειλές πάνω από τις αγορές μετοχών. Υψηλός πληθωρισμός και αδύναμη ανάπτυξη ανησυχούν τους επενδυτές".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι αγορές μετοχών είδαν, χθες, να συσσωρεύονται απειλητικά σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία, με τους κινδύνους του υψηλότερου πληθωρισμού, της επιβράδυνσης της ανάπτυξης ακόμη και της ύφεσης να έχουν τον πρώτο λόγο στις επενδυτικές διαθέσεις και επιλογές".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 December 2007 - 21:48:21 UTC