Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου στις χθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου και τα σενάρια για την "επόμενη" μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράταση πήρε ο Γιώργος, αλλά... πόσα ΠΑΣΟΚ θα έχουμε από σήμερα; Επικράτησε με διαφορά των αντιπάλων του.

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μια δεύτερη ευκαιρία στην ηγεσία του Κινήματος κατάφερε να εξασφαλίσει χθες ο Γ. Παπανδρέου, μετά από την πρόσφατη ήττα στις εθνικές εκλογές και μία δίμηνη σκληρή αντιπαράθεση με τον έτερο διεκδικητή της ηγεσίας Ευ. Βενιζέλο. Μία αντιπαράθεση που έφτασε πολλές φορές στα άκρα και δίχασε το Κίνημα σε βαθμό τέτοιο ώστε να διατυπώνονται ανοιχτά προβληματισμοί για την ενότητα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η πρώτη νίκη του Γιώργου. Σαρωτική επιτυχία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που επανεκλέγεται από τον Α' γύρο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο Γ. Παπανδρέου κατήγαγε μεγάλη εσωκομματική νίκη, επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η επιτυχία του οφείλεται στη στήριξή του από "το όλον (σχεδόν) ΠΑΣΟΚ" - το ιστορικό και καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού. Μετά, πάντως, από εσωστρέφεια 55 ημερών καλόν είναι να αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να ανταποκριθούν στο θεσμικό ρόλο τους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ανοίγουν σαμπάνιες στη Ρηγίλλης. Η ΝΔ εξασφάλισε 2 ακόμα τετραετίες. Ο καλύτερος... πελάτης του Καραμανλή, ο Γιωργάκης, μαζί με τους βαρώνους και τους εργατοπατέρες, οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε νέα ήττα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ασθενική παράταση διαχείρισης των μηχανισμών της Χαριλάου Τρικούπη στη σκιά του εσωκομματικού πέλεκυ της βαρωνίας και των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ συνιστά το αποτέλεσμα της κάλπης της 11ης Νοεμβρίου για τον Παπανδρέου, ο οποίος, δέσμιος των εκβιαστικών πρακτικών του καθεστωτικού τραστ που του εξασφάλισε προσωρινή ανανέωση παραμονής στην ηγεσία του κόμματος, καλείται να εξοφλήσει τα γραμμάτια της στήριξής του".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καθαρή νίκη και νέα ρεύματα. Ισχυρό πρόεδρο έβγαλε η κάλπη "Φίλων και Μελών".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από τον πρώτο γύρο ξεκαθάρισε το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου επανεκλέχτηκε πρόεδρος με υψηλό ποσοστό και αισθητή διαφορά από το βασικό αντίπαλό του, τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η μεγάλη συμμετοχή, που υπερέβη τους 850.000 ψηφοφόρους, ευνόησε τελικά τον Γ. Παπανδρέου. Πάντως, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο ίδιος και τα στελέχη που τον στηρίζουν, προχωρούν στη συγκρότηση διακριτού ρεύματος μέσα στο ΠΑΣΟΚ".

    ΕΘΝΟΣ: "Νίκη Γιώργου με μαζική συμμετοχή. Άγγιξαν τις 900.000 οι ψηφοφόροι. Η ενότητα τώρα το μεγάλο στοίχημα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "να γυρίσει σελίδα, από αύριο κιόλας, θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ μετά την καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο γύρο και τη μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του Κινήματος. Η υψηλότατη συμμετοχή, περίπου 900.000 ψηφοφόρων και η ανάδειξη εκ νέου του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν μια νέα σελίδα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαμορφώνουν ένα νέο εσωκομματικό σκηνικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιώργος ο Τροπαιοφόρος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συντριπτική είναι η υπεροχή του Γιώργου Παπανδρέου στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, στα Νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την Κρήτη. Αντίθετα, ο κ. Βενιζέλος προηγείται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Υψηλό ποσοστό για τον Κ. Σκανδαλίδη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Θρίαμβος ΠΑΣΟΚ - Γιώργου. Ισορροπίες τρόμου. Ένα κόμμα μεγάλο και δύο μικρότερα το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι ήταν "ήττα της διαπλοκής η επικράτηση του Γ. Παπανδρέου. Παρά την ισχυρή εντολή όμως θα παραμείνει όμηρος των βαρόνων που τον στήριξαν. Ενοχλημένη από τις εκλογικές διαδικασίες η πλευρά Βενιζέλου. Αίνιγμα η στάση Βενιζέλου και της ομάδας του για την επόμενη μέρα. Ενωτικά θα λειτουργήσει ο Κ. Σκανδαλίδης. Χαμένος και ο Κ. Σημίτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιστροφή στην πολιτική και τα μεγάλα προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ απέκτησε αρχηγό με καθαρή εντολή. Η κυβέρνηση αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση. Η κοινωνία απαιτεί λύσεις, συναινέσεις, ανατροπές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρώτη κίνηση ανήκει βέβαια στο νικητή και ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται να κινηθεί ταχύτατα. Εντός των επόμενων ημερών θα σχηματίσει σκιώδη κυβέρνηση και θα ανοίξει την προσυνεδριακή περίοδο με τον ορισμό της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Σήμερα ή αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν θα αλλάξει άμεσα γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο ή αν θα παροπλίσει τα όργανα δίνοντας τις αρμοδιότητές τους στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εντολή (60%) πρόκληση για Γιώργο-ΠΑΣΟΚ. Έκρηξη δημοκρατίας: 854.000 πολίτες στις κάλπες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθαρή εντολή στον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες η μεγάλη πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό που συγκέντρωσε (60,03% στο 25% των εκλογικών τμημάτων) δικαίωσε τις προσδοκίες του. Ο Ευ. Βενιζέλος, που συγκέντρωσε ποσοστό κατώτερο του αναμενομένου (33,74%) συνεχάρη τον νικητή, διαβεβαίωσε για την ενωτική του διάθεση, αλλά τόνισε με νόημα ότι είναι πλέον ο επικεφαλής ενός "ριζοσπαστικού ρεύματος". Κ. Σκανδαλίδης: Έχουμε ισχυρό πρόεδρο, για μένα είναι η αρχή μιας νέας μέρας".

    ΕΣΤΙΑ: "Μήνυμα κινδύνου για την Νέα Δημοκρατία. Η άνετη επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Νέα Δημοκρατία. Και το τελευταίο που επιτρέπεται να πράξη στην παρούσα φάση είναι να υποτιμήση τον αντίπαλό της. Το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχασε ήδη δύο βουλευτικές εκλογές από τον κ. Καραμανλή δεν σημαίνει τίποτε. Διότι ο Πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων θα φθείρεται, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως θα ανασυντάσσεται και θα ενισχύεται".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Καθαρή λύση από 800.000 ψηφοφόρους.

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθαρή λύση στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου επέλεξαν οι περίπου 800.000 οπαδοί και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, για το πολιτικό πρόβλημα του Κινήματος. Η δίμηνη κρίση του ταλάνισε το ΠΑΣΟΚ μετά τη βαριά ήττα του στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου οδηγείται σε "κάθαρση", λόγω της ευρείας νίκης του κ. Παπανδρέου και της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στην ψηφοφορία".

    Η ΧΩΡΑ: "Ο Γιώργος πήρε και νέα εντολή. Καταποντίστηκε ο Βενιζέλος.

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε εντολή να αλλάξει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει νέα δυναμική. Ο ίδιος φέρεται έτοιμος να προχωρήσει σε ρήξεις, να διαγράψει αντιλήψεις, όπως συνεχώς έλεγε στις προεκλογικές του ομιλίες, όχι για να δείξει πως κάτι αλλάζει αλλά για να αλλάξει κάτι στην πραγματικότητα".

    City Press: "Ισχυρή εντολή στον Παπανδρέου. Επανεκλογή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με 60%"

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κλίμα ενότητας για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να δώσουν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι, με τον Κ. Σκανδαλίδη να τηλεφωνεί πρώτος στον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να τον συγχαρεί και τον Ε. Βενιζέλο να ακολουθεί. Πάντως, στο στρατόπεδο Βενιζέλου ήταν εμφανής η αμηχανία και το μούδιασμα".

    Metro: "Πανηγυρική επανεκλογή. Νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία, με μεγάλη συμμετοχή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθαρή εντολή εξασφάλισε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από μία δίμηνη, σκληρή αντιπαράθεση με τον έτερο διεκδικητή της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι τρεις υποψήφιοι με δηλώσεις τους ευχαρίστησαν όσους μετείχαν στη διαδικασία και απηύθυναν μήνυμα ενότητας για μια πορεία νίκης του ΠΑΣΟΚ προς τις επόμενες εθνικές εκλογές".

    Metropolis: "Επανεκλογή Γ. Παπανδρέου και δηλώσεις για αλλαγές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "καθαρή νίκη στον Γιώργο Παπανδρέου με σημαντική πλειοψηφία επιφύλαξε το άνοιγμα της κάλπης. Σύμφωνα με τα επίσημα, αποτελέσματα, στο 50% των εκλογικών τμημάτων ο κ. Παπανδρέου εξασφάλιζε ποσοστό 59,7%, ο κ. Βενιζέλος 34% και ο κ. Σκανδαλίδης 6,3%. Και οι τρεις μονομάχοι εμφανίστηκαν ενωτικοί για την επόμενη ημέρα. Με σημαντική προσέλευση οι εσωκομματικές εκλογές".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Εντολή για νέο ΠΑΣΟΚ. 900.000 πολίτες ψήφισαν για νέο πρόεδρο".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Καθαρή νίκη Παπανδρέου. Μαζική συμμετοχή και μήνυμα ενότητας από τις κάλπες".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ίλιγγος στα χρηματιστήρια. Κρίσιμη ημέρα για τις αγορές η 15η Νοεμβρίου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στις 15 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στις επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ για να προσαρμοστούν στους νέους λογιστικούς κανόνες. Μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχουν δώσει εξηγήσεις στις αρχές για αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μεταρρύθμιση του κράτους μας ζητούν Κομισιόν-ECOFIN. Πολυνομία, γραφειοκρατία και κακή λειτουργία του Δημοσίου διαπιστώνει η Ε.Ε."

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και μείωση της γραφειοκρατίας, θα ζητήσει , μεταξύ άλλων, από την Ελλάδα - με πρόταση της Κομισιόν- το ECOFIN, που θα συγκληθεί αύριο τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της τριετούς αναθεώρησης των στόχων της Ατζέντας της Λισαβόνας. Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής, η πολυνομία, η γραφειοκρατία και η κακή λειτουργία του Δημοσίου στην Ελλάδα αποτελούν αντικίνητρα στην ανάπτυξη, ειδικά για σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 November 2007 - 15:07:22 UTC