Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η έκβαση της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, η εντυπωσιακή άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς και η ρύπανση του Ασωπού με εξασθενές χρώμιο.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το κράτος εισέβαλε στο... παρακράτος. Έρευνες και συλλήψεις στα Ζωνιανά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χασισοφυτείες σε βουνά, χασισοφυτείες σε... ταράτσες, σακούλες με δεκάδες κιλά χασίς στα σκουπίδια, σφαίρες, γεμιστήρες, ακόμα και... ξιφολόγχες ήταν μερικά μόνο απ' όσα ανακάλυψαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στην... κατόπιν εορτής έφοδο που έκαναν χθες στα Ζωνιανά. Πάντως συνελήφθησαν εννέα άτομα για παραβάσεις όπλων και ναρκωτικών και προσήχθησαν άλλοι τρεις ύποπτοι".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Έκρυβαν χασίς στο νεκροταφείο και στις ταράτσες των σπιτιών. "Επιχείρηση Ζωνιανά" με 400 αστυνομικούς, ελικόπτερα και Τ.Θ. οχήματα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες βράδυ βρισκόταν η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών, η οποία ξεκίνησε στις 5.30 το πρωί. Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι 75 άνδρες των ΕΚΑΜ, που βρίσκονται στην Κρήτη από το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του νησιού. Συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ".

    Η ΑΥΓΗ: "Εγκλήματα στα Οινόφυτα με γνωστά ονοματεπώνυμα. Μόλις χθες ανακοίνωσε πρόστιμα ο Γ. Σουφλιάς".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εγκλήματα εις βάρος της υγείας των συνανθρώπων μας", σύμφωνα με τη φράση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, βεβαίωσαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος ελέγχοντας τις βιομηχανικές επιχειρήσεις στα Οινόφυτα. Ισχυρά ονόματα της βιομηχανίας μας, η Aluminco, η Europa (αλουμίνιο), η ΕΛΒΑΛ, η Μαϊλης και πολλές ακόμη κρίθηκαν υπεύθυνες για σειρά εγκληματικών ενεργειών".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σαρωτική επίθεση Βενιζέλου κατά Γιωργάκη και ξοφλημένων βαρώνων που κρατούν σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ. Το κομματικό ιερατείο ανησυχεί γιατί τα γκάλοπ δείχνουν ότι κερδίζει με διαφορά τον Καραμανλή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετωπική σύγκρουση με τους ξοφλημένους βαρώνους και τους θρασύδειλους καιροσκόπους που κρατούν σε ομηρία το Κίνημα και επενδύουν στην επερχόμενη εκλογική συντριβή του Γιωργάκη για να διεκδικήσουν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ξεγυμνώνει τον Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον ως "αντιεξουσιαστή της μέσης ηλικίας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Στην Κίνα αρέσει το ευρώ. Παγκόσμια η αναστάτωση. Καταρρέει το δολάριο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αρκούσε η δήλωση ενός εκ των αντιπροέδρων του κινεζικού Κοινοβουλίου περί ανάγκης "διαφοροποίησης" των κινεζικών συναλλαγματικών διαθεσίμων για να ξεσπάσει κύμα ρευστοποιήσεων του δολαρίου που οδήγησε την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ πάνω από τα 1,47 δολάρια".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κατέρρευσε η συκοφαντία. Δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στα "δομημένα", ξεκαθάρισε ο Ζορμπάς στη Βουλή".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης, άρα και εμπλοκή τους στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, "ξεκαθάρισε" χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες Γ. Ζορμπάς".

    ΕΘΝΟΣ: "Τηλε-σόου στις πλαγιές του Ψηλορείτη. "Ντου από παντού" έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για την... προσάρτηση των Ζωνιανών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν καμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν (;) σε κλοπές ΑΤΜ. Ακόμη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές: "Πάμπτωχη" οικογένεια διέθετε τρία πολυτελή αυτοκίνητα - "Πόρσε" και BMW. "Νονοί" από τα Ζωνιανά είχαν παραγεμίσει με κοκαΐνη φορτίο κατεψυγμένων ψαριών που εκλάπη. Συγγενής εμπλεκόμενου είχε λογαριασμό με 2 εκατ. ευρώ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια. Αν και όλα παίζονται για το αποτέλεσμα της "εκστρατείας" για τις χασισοφυτείες η Πολιτεία αισιοδοξεί".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στις 7:15 περίπου 200 αστυνομικοί και 75 άνδρες των ΕΚΑΜ, παρουσία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων, μπήκαν στο χωριό και ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια και οικοδομές, αλλά και περιμετρικά, σε ποιμνιοστάσια και αγροικίες, προκειμένου να εντοπίσουν όπλα και ναρκωτικά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβα για την Ελλάδα η λαθρομετανάστευση. Προειδοποιεί ο δήμαρχος Αθηναίων και ζητεί μέτρα από την κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε... βραδυφλεγή βόμβα μετατρέπεται η "λαθρομετανάστευση" η οποία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο αλλά σε όλη τη χώρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πολιτική βεντέτα για τη μαφία των Ζωνιανών. Αιχμές για εμπλοκή πολιτικών στην προστασία των χασισεμπόρων άφησε ο Μ. Έβερτ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κουβάρι που, αντί να ξετυλίγεται, περιπλέκεται όλο και περισσότερο με νέες δηλώσεις στελεχών και βουλευτών της ΝΔ, εξελίσσεται η υπόθεση των Ζωνιανών για την κυβέρνηση. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ, κ. Μ. Έβερτ, ο οποίος ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες πολιτικών και πολιτευτών περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά και τα "πυρά" που ανταλλάσσουν βουλευτές της Κρήτης δίνουν διαστάσεις πολιτικής βεντέτας στην υπόθεση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκρήξεις πετρελαίου-ευρώ. Βόμβα Κίνας κλονίζει ακόμη περισσότερο το δολάριο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκρηκτικό σκηνικό δημιουργούν η κούρσα στις τιμές του πετρελαίου, που αγγίζει τα 100 δολάρια και η καταβαράθρωση του δολαρίου, με το ευρώ να σπάζει το φράγμα του 1,47 δολαρίου, μετά τη δήλωση ότι η Κίνα μελετά να περιορίσει τα αποθέματά της σε δολάρια, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης του πράσινου νομίσματος. Θορυβημένος από την αλματώδη άνοδο του ευρώ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο για κίνδυνο οικονομικού πολέμου".

    ΕΣΤΙΑ: "Κάλπικες εκλογές διενεργεί το ΠΑΣΟΚ. Πράσινη παράδοσις από εποχής Κουτσόγιωργα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις ημέρες αυτές ήλθε στην δημοσιότητα ένα στοιχείο που σε κάθε ευνομούμενο κράτος θα είχε δημιουργήσει σάλο. Μέχρι τώρα στο ΠΑΣΟΚ επήροντο ότι το 2004 ο κ. Γ. Παπανδρέου εξελέγη -χωρίς αντίπαλο- από 1.017.085 μέλη και φίλους του Κινήματος που προσήλθαν στην κάλπη να τον ψηφίσουν. Μάλιστα τότε ο αριθμός αυτός είχε γίνει σημαία της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ως δείγμα "συμμετοχικής" δημοκρατίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εφιάλτης για τις κυβερνήσεις η μεγάλη άνοδος του πετρελαίου. Για κάθε 10 δολάρια ο ελληνικός πληθωρισμός αυξάνεται κατά 0,2".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοβαρό προβληματισμό προκαλεί στις κυβερνήσεις των μη πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οριακή απόσταση της τιμής του πετρελαίου από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι. Η ζήτηση για αργό υπερκαλύπτει πάντοτε την προσφορά και η εξασφάλιση αποθεμάτων έχει μετατραπεί σε μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εισβολή της T.V. στα Ζωνιανά. Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις σύμφωνα με την κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τετρακόσιοι άντρες της Ασφάλειας, μαζί με θωρακισμένα οχήματα και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου, μπήκαν χθες σε μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση στον οικισμό των Ζωνιανών. Μαζί με τις αστυνομικές αρχές εισήλθαν στον οικισμό και πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, πραγματοποιώντας ουσιαστικά την πρώτη επιχείρηση "μπροστά στις κάμερες".

    ΤΑ ΝΕΑ: "40 λεωφορεία κινούμενες βόμβες. Αποτελέσματα-σοκ έβγαλαν οι έλεγχοι".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι έκτακτοι τεχνικοί έλεγχοι στον στόλο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, που διετάχθησαν από τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηγάκη μετά τις απανωτές...αυταναφλέξεις που σημειώθηκαν σε ορισμένα από αυτά, έφεραν στην επιφάνεια όχι μόνο τα 40 επικίνδυνα λεωφορεία, αλλά και σωρεία προβλημάτων που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την ΕΘΕΛ, η οποία εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 1,7 εκατ. μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο".

    Η ΝΙΚΗ: "Σε πολιορκία οι αρχιμαφιόζοι. Μπλόκα και έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με συλλήψεις ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά με τη συμμετοχή 200 ανδρών της Ασφάλειας και 75 των ΕΚΑΜ, παρουσία εισαγγελέα. Μετά από εκτεταμένες έρευνες έγιναν συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς εντοπίστηκαν ποσότητες χασίς (ακόμα και σε ταράτσες) και όπλα. Βουλευτές και φορείς ζητούν να σπάσει ο νόμος της σιωπής και το κράτος να επιβληθεί της μαφίας των ναρκωτικών που λυμαίνεται την περιοχή".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ανοιχτός πόλεμος Παπανδρέου-εκδοτών. "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ μετά τις κάλπες της Κυριακής".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η διαφαινόμενη επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου την Κυριακή, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ , ανοίγει, όπως φαίνεται, μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο στις σχέσεις του με τους μεγάλους εκδότες, αλλά και όσους χωρίς να έχουν στην ιδιοκτησία τους ΜΜΕ, βλέπουν τις απόψεις και τις επιλογές τους να τυγχάνουν ιδιαιτέρως ευνοϊκής μεταχείρισης".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οξυμένοι ανταγωνισμοί ρίχνουν σε επικίνδυνη δίνη τα Βαλκάνια. Να αποτραπεί η δημιουργία προτεκτοράτων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οποιαδήποτε και να είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας, εφόσον περιέχει τον όρο "Μακεδονία", πρέπει να προσδιοριστεί ως αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικός όρος και να διασφαλιστεί η Ελλάδα από κάθε πνεύμα αλυτρωτισμού. Να διασφαλιστεί ο σεβασμός των συνόρων".

    Η ΧΩΡΑ: "Ποια αύξηση θα δοθεί στους αποστράτους. Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου μισθολογίου στρατιωτικών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πράσινο φως για την αύξηση του μισθού των στρατιωτικών έδωσε χθες η κυβέρνηση, με την κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου στη Βουλή, υλοποιώντας στο ακέραιο με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση που είχε αναλάβει".

    City Press: "ΣΕΒ για Ασφαλιστικό: Διάλογος σε δύο επίπεδα ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "έναν αναμενόμενο σύμμαχο βρήκε χθες η κυβέρνηση στη μάχη που δίνει με τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος άφησε αιχμές κατά της ΓΣΕΕ, μιλώντας για "προσχηματικές αποχές" αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για "αποχωρήσεις και...επανακάμψεις".

    Metropolis: "Πρόστιμα σε 20 εταιρείες για μόλυνση στον Ασωπό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ σε είκοσι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον Ασωπό και απεδείχθη ότι ρύπαναν τον ποταμό με εξασθενές χρώμιο".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κάντε κάτι! Θεσσαλονίκη: έκρηξη της εγκληματικότητας".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Τα στέκια των τοξικομανών στη Θεσσαλονίκη".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εκτροχιάστηκε ο προαστιακός. Εκτός...σιδηροδρομικών ραγών παραμένουν ακόμη τα σχέδια για τον προαστιακό που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο ΥΜΑ-Θ αναλαμβάνει την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού της πόλης".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φόβοι για ανεπάρκεια πετρελαίου έως το 2015. Η ΙΕΑ προβλέπει...έκρηξη ζήτησης 55% και τιμών στα 159 δολάρια το 2030".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καμπανάκι" για την ενεργειακή επάρκεια του πλανήτη έκρουσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), την ώρα που η τιμή του πετρελαίου καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ και κινείται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νάρκη το αδύναμο δολάριο. Κρίση εμπιστοσύνης πλήττει τις αγορές. Ρεκόρ του ευρώ, στα 1,4730 δολ. - Κύμα ρευστοποιήσεων στην Wall Street".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλιμακώνεται η περίοδος των υπερβολών στις αγορές. Η ταχεία εξασθένηση του δολαρίου αφενός τροφοδοτεί το ράλι του ευρώ, του πετρελαίου- έφθασε χθες τα 98,62 δολάρια-και των πολύτιμων μετάλλων και αφετέρου ενισχύει, σε συνδυασμό με την πιστωτική αναταραχή που είναι σε εξέλιξη, τη μεταβλητότητα, ασκώντας πιέσεις στις κεφαλαιαγορές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρικυμία στο πορτοφόλι από ρεκόρ κερδοσκοπίας. Στα ύψη καύσιμα, ισοτιμία και εμπορεύματα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, στο κόστος παραγωγής αλλά και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιφέρουν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ της τιμής του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ευρώ. Χθες το ευρώ κατέρριψε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1,47 δολάρια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην κόψη του ξυραφιού οι προϋπολογισμοί 2007-2008. "Φουσκώνουν" οι δαπάνες λόγω μισθολογικών αυξήσεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα διόγκωση δαπανών σημειώνεται στον προϋπολογισμό 2008, λόγω κυρίως των υψηλών μισθολογικών εξόδων, ενώ είναι αβέβαιη η αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 6 δισ. ευρώ. Άλλωστε η εκτέλεση και του φετινού προϋπολογισμού κινείται στην κόψη του ξυραφιού, με τα έσοδα του Οκτωβρίου να βρίσκονται οριακά κάτω από το στόχο, με μεγάλες υπερβάσεις δαπανών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 November 2007 - 15:28:18 UTC