Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/10/2007
  • [02] Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Γιώργος Παπανδρέου - Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κώστας Σημίτης - Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [05] Βιομηχανικά απόβλητα
  • [06] Λάθη κυβέρνησης
  • [07] Οικογένεια Παπανδρέου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/10/2007

    Οι πρωταγωνιστές στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και οι αποφάσεις που πήραν ενόψει της εκλογής προέδρου στις 11 Νοεμβρίου κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μια ωραία ατμόσφαιρα το ΠΑΣΟΚ! Όλοι εναντίον όλων στη Συνδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έχασαν το δαχτυλίδι, πάνε για διαζύγιο. Στο διήμερο Εθνικό Συμβούλιο διαπιστώθηκε ότι το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ είναι αγεφύρωτο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 6.000.000 δολάρια ενθυλάκωσε η μαμά του Γιωργάκη για να δώσει διαζύγιο στον Ανδρέα. Ο καϋμένος, ο αείμνηστος Πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να τα δανειστεί από φίλο του για να καλοπερνάνε και να τον... θυμούνται.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χαμένοι στη μετάφραση της ήττας. Εθνικό Συμβούλιο: Εκατέρωθεν βολές και ιδεολογική σύγχυση.

    ΕΘΝΟΣ: Κέρδισαν αυτά που ήθελαν. Αναίμακτη η πρώτη μάχη εντυπώσεων στο Εθνικό Συμβούλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σουπιά ο Κινέζος χαμένος στο μελάνι του. Ο Σημίτης κατάλαβε τι τον περίμενε στο Εθνικό Συμβούλιο και δεν πάτησε, στέλνοντας επιστολή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τους "καθάρισε" ο Γ. Παπανδρέου. Καθαρή νίκη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συγκρούστηκε με τη διαπλοκή και τους βαρόνους των ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στις κάλπες θα λύσουν τις διαφορές τους. Ο Πάγκαλος στηρίζει Παπανδρέου. Σκηνές ροκ με πρωταγωνιστές τον Α. Παπαδόπουλο και τον Φ. Πετσάλνικο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τους χώρισε το παρελθόν, αλλά τους ένωσε... Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός τους.

    ΕΣΤΙΑ: Παιδαριώδη λάθη από την Κυβέρνηση. Με καύσιμα, ακίνητα και Ασφαλιστικό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαριές κουβέντες και κόντρα για υπονομευτές. Εκλογική πρεμιέρα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΧΩΡΑ: Ο Σημίτης το έσκασε. Επιβεβαιώθηκε η "Χώρα της Κυριακής".

    City Press: Θολό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ. Το Εθνικό Συμβούλιο δεν έφερε πιο κοντά τους πρωταγωνιστές.

    Metro: Καρφιά και καταγγελίες. Για "συνωμότες" και "υπονομευτές" έκαναν λόγο στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Metropolis: Τα 7 άλυτα περιβαλλοντικά προβλήματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δυο μοντέλα για το ΠΑΣΟΚ. Επιτυχές το πρώτο κρας τεστ στο Εθνικό Συμβούλιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Και τώρα οι... τρεις τους. ΠΑΣΟΚ: Μάχη εντυπώσεων με επιχειρήματα και στρατηγικές.

    [02] Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Η City Press αναφέρει ότι "χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς βγήκε το ΠΑΣΟΚ από το πρώτο μαζικό crash test στο δρόμο για την εκλογή αρχηγού. Παρά τις επί μέρους αντιπαραθέσεις με αιχμές, το βασικό μοτίβο των στελεχών του κλίματος Παπανδρέου, τις κατηγορίες προς την άλλη πλευρά για υπονόμευση, τις εντάσεις, την απουσία του Κ. Σημίτη (ή μήπως λόγω αυτής;) η διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει ενωμένο και μετά τη 12η Νοεμβρίου".

    Η Metro γράφει ότι "θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν τα "αλληλοκαρφώματα" και οι προβληματισμοί για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και το μέλλον του κόμματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "τον εσωκομματικό εμφύλιο που ξέσπασε το τελευταίο διήμερο στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά υποκίνησαν με τις "πολωτικές" ομιλίες τους οι υποψήφιοι αρχηγοί Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος που αντάλλαξαν σφοδρά πυρά, σε μία 'μάχη" εντυπώσεων απέναντι στο διχασμένο κομματικό ακροατήριο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η μεγάλη μάχη των προσεχών ημερών πήρε νέες διαστάσεις μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς -απόντος του Κώστα Σημίτη- υπήρξε έντονη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, με πολλές αιχμές και ανοικτές κόντρες ανάμεσα στα στελέχη που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου και σε εκείνα που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μέσα από μια έντονη κριτική, και πρωτίστως αυτοκριτική για τα δικά του λάθη και παραλείψεις, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη ημέρα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, επικαλέστηκε το δρόμο της ρήξης με τη λογική του "καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ" και της αλαζονείας, δήλωσε ότι υπονομεύτηκε, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για "επιχειρηματικά συμφέροντα των ΜΜΕ" που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κυριάρχησε και η αυτοκριτική για τη νέα εκλογική ήττα, αλλά το μεγάλο γεγονός ήταν η οριστική, όπως όλα δείχνουν, ρήξη του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση με έμμεσες βολές κατά του διαδόχου του στην κομματική ηγεσία, καθώς ανέφερε ότι "επιδιώκεται η πόλωση και να αποτελέσει ο ίδιος μέρος του προβλήματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "αντιπαρατέθηκαν για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός τους, το περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια, ανέπτυξαν ό,τι καλύτερο σχέδιο είχαν, γεννώντας μεγάλες προσδοκίες στους ψηφοφόρους, όμως χωρίς ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. Από την άλλη, το χάσμα για το παρελθόν είναι αγεφύρωτο και μάλλον έγινε ακόμα πιο βαθύ στο διήμερο του Εθνικού Συμβουλίου. Πόλωση δεν υπήρχε, υπήρχε όμως σκληρή και λυτρωτική για πολλούς αντιπαράθεση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ξεκαθαρίζουν τα μέτωπα, εντείνεται όμως η πόλωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Στο Εθνικό Συμβούλιο οριστικοποιήθηκε η ρήξη ανάμεσα στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Κώστα Σημίτη, ενώ έγινε σαφής και η "ψυχική απόσταση" που χωρίζει πια τους "παπανδρεϊκούς" από τους "βενιζελικούς". Η πτέρυγα των ουδέτερων συρρικνώθηκε σημαντικά: Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος εκδηλώθηκε ανοιχτά υπέρ του κ. Παπανδρέου, ενώ η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου έδειξε ότι "διολισθαίνει" προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο".

    [03] Γιώργος Παπανδρέου - Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ παραθέτει μέρος της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και αναφέρει ότι "σε αυτή την πορεία των τριάμισι χρόνων σύντροφοι, είδα και έμαθα πολλά. Γνώρισα, άλλαξα, αποφάσισα. Τώρα πια ξέρω ότι δεν υπάρχει δρόμος μέσου όρου και ισορροπίες με τον κακό μας εαυτό. Με την καθεστωτική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, που ηττήθηκε και το 2004 και το 2007. Τώρα πια ξέρω ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης και της κάθαρσης από τις αντιλήψεις αυτές. Η στροφή στις ρίζες μας και τις αξίες μας ανοίγει νέα προσέγγιση των σημερινών και αυριανών προβλημάτων για τη χώρα μας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "με καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο και σε επίπεδο ουσίας ολοκληρώθηκαν χθες οι διήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προέκυψαν μια σειρά ειδήσεων που επιβεβαιώνουν ότι ο σημαντικός αρχηγός του Κινήματος κερδίζει με άνεση την εσωκομματική μάχη με αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "ξεκάθαρη εντολή, χωρίς λευκή επιταγή ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας λόγο για μια νέα αρχή, η οποία θα εγγυάται τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος περιέγραψε το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα λαϊκό, ριζοσπαστικό και πατριωτικό, κόμμα της μεγάλης Κεντροαριστεράς και της σοσιαλιστικής προοπτικής".

    [04] Κώστας Σημίτης - Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "επιβεβαιώθηκε η "ΧτΚ" όταν έγραψε πως επήλθε οριστική ρήξη στις σχέσεις Παπανδρέου - Σημίτη! Ο πρώην πρωθυπουργός "το έσκασε" από τη 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, διαισθανόμενος τα πυρά που θα στρέφονταν εναντίον του, ειδικά μετά τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "έκπληξη ήταν η απουσία του Κώστα Σημίτη από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αφού ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κόμματος είχε συμφωνήσει την Παρασκευή με τον Γραμματέα του Κόμματος Νίκο Αθανασάκη τι ώρα θα μιλήσει. Κάποια εκσυγχρονιστικά εξαπτέρυγα φρόντισαν να τον ειδοποιήσουν εγκαίρως, για ό,τι τον περίμενε και ο Κινέζος ως σουπιά, χάθηκε στο μελάνι του, στέλνοντας μία επιστολή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα".

    [05] Βιομηχανικά απόβλητα

    H Metropolis γράφει ότι "τα βιομηχανικά απόβλητα, τα οικιακά απορρίμματα και λύματα, η ατμοσφαιρική ρύπανσης, ο θόρυβος στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι ελλείψεις υποδομών στα θέματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, η διαρκώς αυξανόμενη έκθεση του πληθυσμού σε ακτινοβολίες, κυρίως, λόγω των γραμμών μεταφορά ενέργεια και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και οι σοβαρές αδυναμίες διαχείρισης και προστασίας περιοχών υψηλής βιοποικιλότητας (natura) αποτελούν, σύμφωνα με την έκθεση του ΥΠΕΘΟ, για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, τα εφτά σημαντικότερα προβλήματα -αλλά και τις βασικές προτεραιότητες - που άπτονται του περιβάλλοντος και πρέπει να επιλυθούν εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος".

    [06] Λάθη κυβέρνησης

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "επί ημέρες τώρα, οι προπαγανδιστές της Αντιπολιτεύσεως και τα περισσότερα ΜΜΕ σφυροκοπούν την Κυβέρνηση για τρία θέματα: Την επιβολή φόρου κατοχής ακινήτων, την εξομοίωση της φορολογίας πετρελαίου κινήσεως και θερμάνσεως και τις προτάσεις της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό. Και στα τρία ζητήματα, την ευθύνη για το σφυροκόπημα φέρει η ίδια η Κυβέρνησις. Εκείνη δίνει τροφή στους αντιπάλους της".

    [07] Οικογένεια Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "την ώρα που ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, παρέα με τον αδελφό του Νικολάκη ΠΙΕΖΑΝ ΑΦΟΡΗΤΑ-ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ- λόγω των σκανδάλων Κοσκωτά - και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ- λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε- Ανδρέα Παπανδρέου να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να το ...ΣΚΑΣΕΙ στο εξωτερικό, η κυρία Μαργαρίτα, ΑΡΝΙΟΤΑΝ κατηγορηματικά να δεχθεί την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, για να μπορέσει να νομιμοποιήσει την σχέση του με τη Δήμητρα και να σταματήσουν να την κατηγορούν οι αντίπαλοί του τουλάχιστον για την προσωπική του ζωή και ζητούσε φοβερά ανταλλάγματα με πρώτο και καλλίτερο την ...ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 8 October 2007 - 20:03:47 UTC