Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/10/2007
  • [02] Πρωθυπουργός - Κοινοβουλευτική Ομάδα
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Παιδεία
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Πυρκαγιές
  • [07] Βαλκάνια
  • [08] Σύλληψη ληστή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/10/2007

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, το ασφαλιστικό, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τα θέματα Παιδείας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ένοπλος ληστής γιος πολιτικού της Αριστεράς. Συνελήφθη χθες με τα κλοπιμαία ύστερα από δραματική καταδίωξη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιος ηγετικού στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο ληστής - αντιεξουσιαστής. Ένας ηρωικός και τίμιος φορτηγατζής ακινητοποίηση το δράστη και τον παρέδωσε στην αστυνομία.

    Η ΑΥΓΗ: Απομονώνεται η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Χωρίς παραλήπτες οι επιστολές Μαγγίνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο κόμμα με Τσοβόλα ετοιμάζει ο Γιωργάκης. Αμέσως μετά την συντριβή του στις 11 Νοεμβρίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πολυφωνία στην κορυφή, αναμέτρηση στη βάση. Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεν υποκύπτουμε σε μειοψηφίες, προνομιούχους. Σαφές μήνυμα Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

    ΕΘΝΟΣ: Μέτωπο ρήξης στο ασφαλιστικό. Βροντερό "όχι" από κόμματα - συνδικάτα στον σικέ διάλογο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνέρχεται σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και συνεδριάζει το κονκλάβιο των πράσινων καρδιναλίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σεβασμός στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν ανακατεύεται στα εσωτερικά άλλου κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καράβι που βούλιαζε παρέδωσε ο Σημίτης". Παρέμβαση του Νίκου Παπανδρέου στη διαδικασία εκλογής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 14 "σοφίες" για το Ασφαλιστικό. Αποκάλυψη: Το σχέδιο προτάσεων της Επιτροπής Αναλυτή.

    ΕΣΤΙΑ: Το επίμαχο αρχείο "φίλων" του ΠΑΣΟΚ. Πως φακελώθηκαν 1 εκατομμύριο άτομα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή προς όσους αρνούνται τον διάλογο. Ήπιες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μήνυμα Καραμανλή: Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. "Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεδοντιάζουν το νόμο της Μαριέττας. Για να αποφύγουν νέες κινητοποιήσεις.

    Η ΝΙΚΗ: Μετωπική ρήξη με τα συνδικάτα. Μηνύματα Καραμανλή με πολλούς αποδέκτες.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Δεύτερος γύρος εν όψει με ρυθμιστή Σκανδαλίδη. Από σήμερα αρχίζει η μεγάλη πορεία των "πράσινων" προς τις κάλπες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα Βαλκάνια στη δίνη αντιθέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας - ΕΕ. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

    ΧΩΡΑ: Προτροπή Καραμανλή στους βουλευτές του: "Να κινούμαστε γρήγορα και αποφασιστικά".

    City Press: Παραμύθι η ασύμμετρη απειλή. Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για εμπρησμό που προκάλεσε την καταστροφή στο Μίστρο Ευβοίας.

    Metro: Μέτωπο αντιδράσεων. Μετά την άρνηση ΚΚΕ-ΣΥΝ να συμμετάσχουν στον διάλογο του Ασφαλιστικού, στα "όπλα" η ΑΔΕΔΥ.

    Metropolis: Με γοργό ρυθμό το ασφαλιστικό. Γρήγορους ρυθμούς για την επίλυση του ασφαλιστικού ζητεί ο πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η βιομηχανία των πυρόπληκτων. Έρευνα για κομπίνα με τις αποζημιώσεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις". Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρωθυπουργός εντός και εκτός κυβέρνησης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τελεσίγραφο Καραμανλή προς ΠΑΣΟΚ και Αριστερά. Ασφαλιστικό: "Αντιλαϊκή επιλογή η ακινησία και η άρνηση".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο πρωθυπουργός στα 33 χρόνια Νέας Δημοκρατίας είπε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα: Το χρέος μας στους πολίτες είναι μεγάλο και θα πληρωθεί.

    [02] Πρωθυπουργός - Κοινοβουλευτική Ομάδα

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "με "πρόσω ολοταχώς" την κυβερνητική μηχανή, χωρίς να αφήνει περιθώρια καθυστερήσεων, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε το πρόσταγμα χθες για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα και επεσήμανε ότι δεν θα θυσιαστούν τα συμφέροντα του τόπου σε κομματικές σκοπιμότητες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σαφή μηνύματα σε όσους πιστεύουν ότι η ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Τα μηνύματα απευθύνονταν τόσο προς το εσωτερικό του κόμματος και κυρίως τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και προς την αντιπολίτευση αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μήνυμα πολιτικής πυγμής και αποφασιστικότητας για σύγκρουση με τα κόμματα της Αριστεράς και τα συνδικάτα, προκειμένου να επιβληθούν οι "μεταρρυθμίσεις" στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στην οικονομία, στο Κράτος και στην Υγεία, εξέπεμψε ο Κ. Καραμανλής, από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Υποστήριξε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση έχει "σύμμαχο" την κοινωνία σε αυτή την πολιτική πολιτική επιλογή και θα προχωρήσει ακάθεκτη, κάμπτοντας κάθε αντίσταση".

    [03] Ασφαλιστικό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "αυστηρό μήνυμα προς όσους αρνούνται τον διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στη σύνοδο της ΚΟ της ΝΔ ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι "η ακινησία και η άρνηση είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή" και πρόσθεσε ότι "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συντάσσεται με τους προνομιούχους και τους βολεμένους, βλάπτοντας όλους τους άλλους".

    Η Metropolis γράφει ότι "με ταχείς ρυθμούς προχωράει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Ο υπουργός Απασχόλησης επιδίδει προσωπικά στους κοινωνικούς εταίρους την πρόσκληση για διάλογο".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σαφές μήνυμα ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις έστειλε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. "Προχωρούμε σταθερά στην τροχιά των μεγάλων αλλαγών και των γενναίων μεταρρυθμίσεων, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας χθες στους βουλευτές του κόμματος".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "χωρίς τη συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος και με την κάθετη διαφωνία των πολιτικών κομμάτων, θα διεξαχθεί ο δήθεν διάλογος για το ασφαλιστικό. ΓΣΕΕ (με εξαίρεση τη ΔΑΚΕ) και ΑΔΕΔΥ θέτουν ως προϋπόθεση τη χρηματοδότηση του συστήματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, περιορισμό των Ταμείων και μαχαίρι στις πρόωρες αποχωρήσεις περιλαμβάνει το σχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Αναλυτή, που θα παραδοθεί μάλλον την προσεχή εβδομάδα στην κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, με προτάσεις που θα προκαλέσουν σοκ και αντιδράσεις. Όχι μόνο γιατί αυτές είναι ακοστολόγητες και αναιτιολόγητες, αλλά κυρίως γιατί διαπνέονται από τη λογική των συλλήβδην περικοπών και των ρυθμίσεων επί τα χείρω".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "μόνη της φαίνεται ότι θα μείνει η κυβέρνηση στον μονόλογο που επιχειρεί να διοργανώσει για να περάσει εσπευσμένα προειλημμένες αποφάσεις της που ανατρέπουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών. Χθες ο υπ. Απασχόλησης Β. Μαγγίνας επέδωσε στα συνδικάτα τις προσκλήσεις για τον περιβόητο "κοινωνικό διάλογο", εισέπραξε όμως αρνητικές απαντήσεις".

    Η Metro επισημαίνει ότι "αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να συνεχίσει τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, παρ' ότι η επιδιωκόμενη πολιτική και κοινωνική συναίνεση "σκοντάφτει" σε απροσπέλαστα εμπόδια, που θέτουν κόμματα και συνδικάτα. Ήδη, ΚΚΕ και ΣΥΝ απέρριψαν ρητά τη συμμετοχή τους στον διάλογο, ενώ η ΑΔΕΔΥ "απειλεί" με κινητοποιήσεις. Από τη μεριά της, η ΓΣΕΕ εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού".

    [04] Παιδεία

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε χειρουργική επέμβαση για το ..."ξεδόντιασμα" του νόμου Γιαννάκου για τη λειτουργία των ΑΕΙ, ώστε να αποφύγει η κυβέρνηση νέο αναβρασμό στα πανεπιστήμια και να μειώσει έτσι τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει, σχεδιάζει να προχωρήσει ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα επιχειρηθεί μια πρώτη αξιολόγηση των αιτιών της ήττας. ΠΟλλές και αντιφατικές οι ερμηνείες του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ εμφανείς πλέον είναι η πολυφωνία και η πολυγλωσσία μεταξύ των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο πληθωρισμός διακηρύξεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου είναι κρίσιμη. Αν και όλοι δηλώνουν ότι έχουν διάθεση "να τα βρουν", η καχυποψία είναι τέτοια που όλοι θα μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων στον πρώτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη με δεύτερα σενάρια έτοιμα στο μυαλό τους. Μια σπίθα, μια παρανόηση θα είναι αρκετή για να ανάψει φωτιά..."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "κρίσιμη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ η σημερινή. Λαμβάνοντας οριστικές αποφάσεις για τις διαδικασίες εκλογής της 11ης Νοεμβρίου. Όλοι θα επιδιώξουν ομοφωνία για εγγύηση του αδιάβλητου της εκλογής. Προσπάθεια απ΄όλα τα στρατόπεδα να πέσουν οι εντάσεις".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ σημειώνει ότι "στο κρισιμότερο των ερωτημάτων. "Ποιον από τους τρεις προτιμάτε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;" είναι φανερό ότι υπάρχει σοβαρή διάσταση μεταξύ του συνόλου των ερωτηθέντων και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ καθώς: Στο σύνολο "ψηφίζουν":Βενιζέλο 40%, Παπανδρέου 38%, Σκανδαλίδη 13%, Κανέναν 8%, ενώ δεν απαντά μόλις το 1%. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν: Παπανδρέου 47%, Βενιζέλο 42%, Σκανδαλίδη 9%, Κανέναν 2%".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "κόμμα-απόκομμα με τον Τσοβόλα ετοιμάζει ο πανικόβλητος Παπανδρέου, επιστρατεύοντας όλα τα φαντάσματα του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή της μαύρης προπαγάνδας κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η καθολικά προεξοφλημένη συντριβή του στις 11 Νοεμβρίου τον ωθεί πλέον σε ανάκληση από την ναφθαλίνη όλων των απολιθωμάτων της παράταξης και στην αποδοχή της μοναδικής συνταγής επιβίωσης που του μένει".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα σεβαστή και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εμπλέκεται ούτε θα εμπλακεί στο εσωκομματικά ζητήματα κανενός, έστειλε για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2004, το ΠΑΣΟΚ διέπραξε με τον πλέον ωμό και απροκάλυπτο τρόπο μία παρανομία. Διενήργησε την περιβόητη ψηφοφορία - παρωδία με την συμμετοχή μελών και "φίλων", οι οποίοι υποτίθεται ότι εξέλεξαν στην ηγεσία του κόμματος τον μοναδικό υποψήφιο κ. Γ. Παπανδρέου. Η παρανομία συνίσταται στο ότι το ΠΑΣΟΚ "φακέλωσε" τότε 1 εκατομμύριο άτομα βάσει των πολιτικών τους φρονημάτων (φίλοι του ΠΑΣΟΚ), κατά παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων".

    [06] Πυρκαγιές

    H City Press γράφει ότι ήταν "Παραμύθι η ασύμμετρη απειλή" σχετικά με τις πυρκαγιές και προσθέτει ότι "συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για εμπρησμό που προκάλεσε την καταστροφή στο Μίστρο Ευβοίας. Η μεγάλη πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και μάλλον την προκάλεσαν για...κτηματικές διαφορές. Έκθετα τα κυβερνητικά στελέχη που πρόβαλαν, για προεκλογικούς λόγους, τη θεωρία της ασύμμετρης απειλής. Η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη κυκλώματος "αξιοποίησης" των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους".

    [07] Βαλκάνια

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "οι σχεδιασμοί στα Βαλκάνια έχουν άμεση σχέση με τους οξύτατους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στο ενεργειακό τόξο της ευρύτερης περιοχής. Έχουν σχέση με τον οξύτατο ανταγωνισμό ΗΠΑ -ΕΕ-Ρωσίας, την επιδίωξη των ΗΠΑ να απομακρύνουν όσο γίνεται περισσότερο την πιθανότητα μεγαλύτερης προσέγγισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με χώρες της ΕΕ και της υπόλοιπης Ευρώπης".

    [08] Σύλληψη ληστή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σοκ στον πολιτικό κόσμο της χώρας! Γιος προβεβλημένου στελέχους, του αριστερού χώρου συνελήφθη επ΄αυτοφώρω μετά την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα που είχε διαπράξει με όπλα, χειροβομβίδες και τα χρήματα της ληστείας!".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: "τώρα αντιλαμβανόμεθα γιατί η ηγεσία του Συνασπισμού αντιδρούσε αφύσικα στη διατύπωση από επίσημα χείλη (όπως του κ. Πολύδωρα) υπαινιγμών ότι κάτω από την κουκούλα των καταστροφέων της Αθήνας και των δήθεν υποστηρικτών των δικαιωμάτων των πολιτών κρύβονται κοινοί ληστές και τρομοκράτες. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ τους "ταραξίες" σας, κύριε Αλαβάνε".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 4 October 2007 - 20:35:10 UTC