Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2007
  • [02] Κρίση ΠΑΣΟΚ
  • [03] Κυκλοφοριακό
  • [04] Κ.Ο. ΚΚΕ
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ-Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2007

    Η νέα κρίση στο ΠΑΣΟΚ, που προέκυψε χθες κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η ευθεία αντιπαράθεση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Οπερετικές καταστάσεις στο ΠΑΣΟΚ! Νέα έκρηξη στην Κ.Ο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προς διάσπαση, αλλά το ΠΑΣΟΚ μάλλον μένει στον Γ. Παπανδρέου. Μετά τη θυελλώδη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. πιθανό το "διαζύγιο" και η δημιουργία νέου κόμματος.

    Η ΑΥΓΗ: "Δεν πάμε στον προκάτ διάλογο για το ασφαλιστικό". Αλ. Αλαβάνος: μεθοδεύονται λύσεις με πρώτα θύματα γυναίκες και νέους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διώξτε τον εκβιαστή πριν διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Αρρωστημένα μυαλά σπρώχνουν τον Γιωργάκη στον διασυρμό και τον απόλυτο εξευτελισμό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δια βοής αντιμετώπισαν τον εφιάλτη της διάσπασης. Ολόκληρο το δραματικό παρασκήνιο της χθεσινής αιφνίδιας κρίσης στο ΠαΣοΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μετωπική Παπανδρέου με Σημίτη-Βενιζέλο. Σε τροχιά ανοιχτής ρήξης το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Κίνδυνος διχασμού στο ΠΑΣΟΚ. Θύελλα στην Κ.Ο. μετά την απρόβλεπτη κίνηση Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:....Χωρίς βαλβίδα η χύτρα του ΠΑΣΟΚ. Όλοι φοβούνται "έκρηξη" στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πολύ σκληρός για να πεθάνει. Στα όρια του μίσους και της διάσπασης το ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να κερδίζει τις εντυπώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δύο κόμματα σε ένα...Στα πρόθυρα διάσπασης το ΠΑΣΟΚ μετά τη σύγκρουση Παπανδρέου με Βενιζέλο-Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άνοιξε ο ασκός του ΠΑΣΟΚ. Αιφνιδιαστική πρόταση Γιώργου πυροδότησε ρήξη.

    ΕΣΤΙΑ: Εικόνα διαλύσεως στο ΠΑΣΟΚ. Κατά μέτωπον σύγκρουσις Βενιζέλου - Παπανδρέου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Θύελλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ευθεία αντιπαράθεση Βενιζέλου και Σημίτη με Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μάχες χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσεις για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα άκρα η κρίση, φόβοι για την ενότητα. Στο παρά 5' απέφυγαν τη ρήξη στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΙΚΗ: Μνημόσυνο στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο Παπανδρέου. Με ακατανόητη πρόταση έφερε το κόμμα στα όρια διάσπασης.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Πρώτη πρόβα διαζυγίου...Ο Παπανδρέου έριξε το γάντι και είναι έτοιμος να το ξαναρίξει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δράση για τα λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από τη Βουλή. Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ : Αρένα το ΠΑΣΟΚ. Πώς ξέσπασε η θύελλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όλο το παρασκήνιο της μεγάλης σφαγής στη σύνοδο των βουλευτών του Κινήματος.

    City Press: Ξένοι στο ίδιο κόμμα. Η αιφνιδιαστική κίνηση του Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δοκίμασε την ενότητά του".

    Metro: Ζήτησε ψήφο, πήρε βοή...Κίνηση αιφνιδιασμού του Γ. Παπανδρέου προκάλεσε ένταση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

    Metropolis: Αύξηση αυτοκινήτων τέλος μετακινήσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σκηνικό διάσπασης. Κρας τεστ στην αντοχή του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ανδροκρατούμενη η νέα Βουλή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα έσπασαν δια βοής. Στα πρόθυρα βαθιάς κρίσης το ΠΑΣΟΚ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Σήμερα εκλέγεται πρόεδρος της νέας Βουλής ο Δημ. Σουφλιάς μετά τη χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών.

    [02] Κρίση ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε φάση ραγδαίων εξελίξεων εισήλθαν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του κ. Γ. Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Από εδώ και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. "Διάσπαση, παραίτηση Παπανδρέου, τρίτη υποψηφιότητα, εκλογή του νέου αρχηγού πριν από την 11η Νοεμβρίου ή και μετά από αυτή", όπως έλεγε χθες ιστορικό στέλεχος της παράταξης".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "ένα βήμα πριν από τη διάλυση έφτασε χθες το ΠΑΣΟΚ! Σε μια εκρηκτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε την μήνιν όλων των βουλευτών, όταν ζήτησε να επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη όλων στο πρόσωπό του με μυστική ψηφοφορία, ώστε να δοθεί, όπως είπε, συντεταγμένα η μάχη ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας... σφοδρές αντιδράσεις. Την απέσυρε "ικανοποιημένος" λίγο αργότερα, μετά από την... σοφή παρέμβαση, όπως αποδείχθηκε, του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος πρότεινε την δια βοής... στήριξη όλης της Κοινοβουλευτικής ομάδας στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "δραματικές ώρες έζησαν χθες βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την τροπή που πήρε η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, οδηγώντας το ένα βήμα πιο κοντά στη διάσπαση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "με ένα κρεσέντο κριτικής προς όλους και για όλα, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε το στίγμα των προθέσεών του εξαπολύοντας ρουκέτες προς όσους "θέλουν εξουσία για την εξουσία" και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι "είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής αποφεύχθηκε η ανοικτή ρήξη στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με κάλπη από τους βουλευτές".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "σε νέα (επικίνδυνη για την ενότητά του) φάση μπαίνει και δημοσίως το ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή, αιφνιδιαστική αλλά προμελετημένη κίνηση του Γ. Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Τόσο η έντονη αντίδραση του Ε. Βενιζέλου και του Κ. Σημίτη όσο και η επιμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να στηθεί κάλπη οδήγησαν σε αδιέξοδο τη χθεσινή συνεδρίαση και προκάλεσαν νευρική κρίση στους βουλευτές".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που διέρχεται το ΠΑΣΟΚ, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμα και της διάσπασης, μετά την πρωτοβουλία Παπανδρέου να ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ψήφο εμπιστοσύνης, μια ενέργεια που καταστρατηγεί το καταστατικό και δείχνει πως τα πάντα είναι ρευστά στην πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου. Έντονες οι αντιδράσεις και ο προβληματισμός για τη σκοπιμότητα της κίνησης. Για απόπειρα υφαρπαγής ψήφου εμπιστοσύνης έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ ο Κ. Σημίτης επεσήμανε τον κίνδυνο διάσπασης".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στα όρια της ρήξης ήρθε χθες το ΠΑΣΟΚ με την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. Η ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει θέμα εμπιστοσύνης της ΚΟ προς το πρόσωπό του, ζητώντας να γίνει ψηφοφορία εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τελικά, όμως, απέσυρε την πρότασή του. "Ζήτησα μυστική ψηφοφορία λόγω της δημοκρατικής μου ευαισθησίας", διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη συνεδρίαση. "Από τη στιγμή, συμπλήρωσε, που επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου διά βοής, δεν επέμεινα στην πρότασή μου".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ σημειώνει ότι "στα όρια της διάσπασης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, που διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση της 33χρονης πορείας του. Παπανδρέου και Βενιζέλος συναγωνίζονται σε μοιραία λάθη και προκαλούν την τύχη του κόμματος, στο οποίο η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και πολεμική διάθεση για το διάστημα μέχρι την 11η Νοεμβρίου. Στελέχη και βουλευτές παραδομένοι σε αυτήν την άρρωστη και εκρηκτική κατάσταση πηγαινοέρχονται στα επιτελεία των δύο υποψηφίων και αναγκάζονται να... ψηφίσουν πριν την ώρα τους και πριν καλά καλά κατατεθούν οι υποψηφιότητες με όλες τις τυπικούρες στο Εθνικό Συμβούλιο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "το χθεσινό ηλίθιο πραξικόπημα που επεχείρησε ο Γιωργάκης και απέτυχε εξαιτίας της ακαριαίας αντίδρασης του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δείχνει περίτρανα πού το πάει και τι επιδιώκει. Ο εκβιασμός που επιχειρεί σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να περάσει, γι΄αυτό έχουν χρέος βουλευτές και στελέχη να τον διώξουν από τώρα με τις κλωτσιές πριν οδηγήσει την Παράταξη σε διάλυση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στα άκρα έφτασε η κατάσταση χθες στο ΠΑΣΟΚ, με τον εφιάλτη του διχασμού να εμφανίζεται στην αίθουσα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την πλειοψηφία των στελεχών να αναρωτιούνται εάν η απρόβλεπτη κίνηση του κ. Παπανδρέου έγινε χωρίς σχέδιο ή εάν, απλώς , αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "κλίμα έντασης και ανοιχτής πλέον σύγκρουσης στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη θυελλώδη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το σκληρό "μπρα ντε φερ" του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον Κώστα Σημίτη, ενώ την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν έντονο προβληματισμό λέγοντας πώς όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί σε περιπέτειες το κόμμα και αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διάσπασης".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "αυτό που συνέβη χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου, τελειώνοντας την ομιλία του πού ήταν γεμάτη αιχμές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων, εζήτησε να γίνη ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του. Και τούτο, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από την λαϊκή βάση του κόμματος στις 11 Νοεμβρίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "μόνον αψυχολόγητη ή αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης δεν ήταν η χθεσινή κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η απόφασή του ήταν προσχεδιασμένη και πολύ καλά μελετημένη. Δεν θα σταθούμε σε αυτό που είπε ο στενός του συνεργάτης Χάρης Καστανίδης ότι επρόκειται για μια τίμια πολιτική πράξη, αλλά στη βαθύτερη στόχευσή της. Τα χρόνια που ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν αντιμέτωπος με τους "κρυπτόμενους υπονομευτές του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ. Η "επίπλαστη ενότητα" , για την οποία μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, αποδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο, όταν ζήτησε να ψηφίσουν οι βουλευτές για να επιβεβαιώσουν μέχρι την 11η Νοεμβρίου την προεδρία του. Πρόθεση διάσπασης της ενότητας του κόμματος του καταλόγισαν οι Ε. Βενιζέλος και Κ. Σημίτης. Ο Απ. Κακλαμάνης με μια εκτονωτική πρόταση, να επιβεβαιωθεί η προεδρία Παπανδρέου δια βοής, έσωσε για την ώρα την παρτίδα. Χάος στην Κ.Ο. Αμηχανία και στους υποστηρικτές του. Το αύριο είναι χλωμό για το ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "την ύστατη στιγμή απετράπη, χθες, η διάσπαση του ΠαΣοΚ, όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε αιφνιδιαστικά να στήσει κάλπες στην ΚΟ με σκοπό "να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη" στο πρόσωπό του. Η αντίδραση ήταν καθολική. Όλοι θεώρησαν ότι ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος μίλησε για προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των βουλευτών και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μην επιμείνει. Ιδιαίτερα ενοχλημένος δήλωσε ο κ. Κ. Σημίτης. Τη λύση έδωσε ο κ. Απ. Κακλαμάνης λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του προέδρου ως τις 11 Νοεμβρίου. Ζήτησε τούτο να επιβεβαιωθεί δια βοής και έτσι διεσώθη (προσωρινά) η ενότητα του ΠαΣοΚ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "το βαθύ και με απρόβλεπτες συνέπειες ρήγμα που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ανέδειξε η χθεσινή, θυελλώδης , συνεδρίαση της Κ.Ο. Αφορμή αποτέλεσε η επιλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει να επαναβεβαιωθεί με μυστική ψηφοφορία η εμπιστοσύνη των βουλευτών προς το πρόσωπό του ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης".

    Κατά τη metro "ένα βήμα πριν τη μεγάλη ρήξη έφθασε χθες το ΠΑΣΟΚ, μετά την αιφνιδιαστική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει από τους βουλευτές του Κινήματος να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του με μυστική ψηφοφορία".

    [03] Κυκλοφοριακό

    H Metropolis υποστηρίζει ότι " στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Αθήνα. Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους , οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν άμεσα αφού σε τρία χρόνια η εικόνα των δρόμων θα είναι ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Η παραμικρή καθυστέρηση, τονίζουν οι ειδικοί, μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνθήκες".

    [04] Κ.Ο. ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, με τη δυναμική που περικλείει, σε συνδυασμό και με τις απώλειες των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συνέχιση του αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από καλύτερες θέσεις".

    [05] ΣΥΡΙΖΑ-Ασφαλιστικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στον "διάλογο" που μεθοδεύει η κυβέρνηση με στόχο την ανατροπή του κοινωνικού - ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος (συνέντευξη στη ΝΕΤ), τονίζοντας ειδικότερα ότι οι κυοφορούμενες ρυθμίσεις είναι εις βάρος των γυναικών και των νέων, ενώ στοχεύουν στην παράταση του εργάσιμου χρόνου και τελικά τη μείωση των συντάξιμων αποδοχών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 September 2007 - 21:01:35 UTC